Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Θα κάνει και μάθημα σε τάξη ο νέος σχολικός σύμβουλος; Ριζικές αλλαγές μελετά το υπουργείο…


Ριζικές αλλαγές στο θεσμό του σχολικού συμβούλου ετοιμάζει το υπουργείο παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες του “e-mesara.gr”.
Συγκεκριμένα, αλλάζει ριζικά ο ρόλος τους και θα έχει χαρακτήρα υποστηρικτή των εκπαιδευτικών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ενότητες σχολείων (μεγέθους περίπου 10 μεγάλων σχολικών μονάδων), αλλά και θα έχει και διδακτικό ωράριο σε σχολική μονάδα (περίπου 25 έως 30 ώρες μηνιαίως).
Πέρα από τα επιστημονικά του προσόντα εξετάζεται το ενδεχόμενο

Απαίτηση – βόμβα από τους θεσμούς για τις συντάξεις

Καμία να μην ξεπερνά το 53% του μισθού – Στα 990 ευρώ η ανώτατη στο Δημόσιο, στα 1.250 στο ΙΚΑ
Βόμβα για μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις στο 53,02% έριξαν οι θεσμοί στο αποκορύφωμα των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση. «Καμία σύνταξη να μην ξεπερνά το 53% του μισθού, γιατί το ασφαλιστικό σας σύστημα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μεγαλύτερα ποσά» ζήτησαν οι δανειστές.
Η απαίτηση αυτή τέθηκε, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, στις τελευταίες συνεδριάσεις του Brussels Group, όπου κυριαρχούν το ασφαλιστικό και οι παραμετρικές αλλαγές σε όρια ηλικίας και υπολογισμό συντάξεων.
Μέλος της ελληνικής ομάδας που συμμετέχει στις συζητήσεις αποκάλυψε την απαίτηση των θεσμών

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΩ: Εθνικός Ύμνος μέσα στην Αγιά Σοφιά video

Την Κωνσταντινούπολη δεν την ξεχάσαμε ποτέ ακόμα και κάτω από το αβάσταχτο βάρος των μυτερών μιναρέδων. Η Κωνσταντινούπολη ήταν και παραμένει η προαιώνια πατρίδα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Η προαιώνια πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και των θρύλων της επιστροφής των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, θρύλοι που σήμερα προκαλούν το δέος στους ιδίους τους Τούρκους.

Ο Γιάνης κάνει πόλεμο



Η κυβέρνηση δείχνει ή παριστάνει πως ενδιαφέρεται σχεδόν απελπισμένα να καταλήξει σε μια κάποια συμφωνία σε πείσμα της άλλης πλευράς που διαπιστώνει ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση και μένουν μεγάλα κενά που πρέπει να καλυφθούν. 
Τα μηνύματα από παντού έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όσα διακινεί η κυβέρνηση περί αισιοδοξίας. 
Σε αυτό το κλίμα λογικά θα περίμενε κανείς να μη δημιουργούνται τουλάχιστον εκ των έσω προσκόμματα για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και να σωθεί η παρτίδα έστω στο και... πέντε. 
Δυστυχώς όμως ο πλέον αρμόδιος παράγων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης

«Ένδοξες» στιγμές του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή - Τι έλεγε για την Παναρίτη - VIDEO



Ας θυμηθούμε ακόμη μία ένδοξη... λαμπρή σελίδα από το παρελθόν του Αλέξη Τσίπρα, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τι έλεγε τότε για την Έλενα Παναρίτη, που ο ίδιος διόρισε εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ....

Τσίπρας: Η Παναρίτη είναι εξειδικευμένη στα μεγάλα deals ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας και σύμβουλος Προέδρου χώρας που έχει 20 χρόνια κάθειρξη.

Λαπαβίτσας: Δεν βλέπω συμφωνία ούτε την ερχόμενη εβδομάδα

Λαπαβίτσας: Δεν βλέπω συμφωνία ούτε την ερχόμενη εβδομάδα«Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε συμφωνία την Δευτέρα. Ούτε την Τετάρτη ούτε την Παρασκευή, δεν βλέπω τα πραγματικά στοιχεία που να με κάνουν να πιστεύω κάτι τέτοιο. Δεν βλέπω συμφωνία ούτε την ερχόμενη εβδομάδα, υπάρχει μεγάλη και σημαντική απόσταση με τους δανειστές» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Kώστας Λαπαβίτσας.
Ο κ. Λαπαβίτσας μιλώντας στα Παραπολιτικά υποστήριξε ότι φέτος η ανάπτυξη θα είναι χαμηλή

ΝΔ: Μας ανέκοψαν για να φέρουν βαρύτερα μνημόνια!

«Η Κομισιόν, δια του αντιπροέδρου της κ. Ντομπρόβσκις, αναγνωρίζει ρητά αυτό που η κυβερνητική προπαγάνδα δεν τολμά να παραδεχτεί, ότι η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν επιτυχημένη και από την πλευρά της μείωσης ελλειμμάτων και από την πλευρά της ανάκαμψης και

«Κόκκινη χούντα»

«Σοβιετία» με δήμευση περιουσιών;

Λέτε αυτοί οι… νεοσταλίνες που μας κυβερνούν να έχουν σχέδιο; Το αποκάλυψε ο Κώστας Χρυσόγονος, επιστήμονας άνθρωπος ο οποίος έχει άποψη για το πώς θα μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα. Είπε λοιπόν θέλοντας να υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ρήξη με τους δανειστές. «Σε ένα θεωρητικό και απευκταίο σενάριο στο οποίο δεν θα υπήρχε συμφωνία τότε μπορεί να προέκυπταν έκτακτες συνθήκες και οι αρχές που θα αναλάμβαναν εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου θα έπρεπε να συγκεντρώσουν ότι χρήματα υπάρχουν σε φυσική μορφή στα χέρια των Ελλήνων – περίπου 55 δισεκατομμύρια όπως είπε - προκειμένου να αποφευχθεί η

«Καμία πειθαρχία», απαντά η Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση -Καλεί βουλευτές να μην ψηφίσουν τη συμφωνία

Την αντίδραση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα περί κομματικής πειθαρχίας για τη συμφωνία, τα οποία δήλωσε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του.

Η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί βουλευτές να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την ομοσπονδία και ζητά από την Αριστερή Πλατφόρμα και όσους διαφωνούν με το συμβιβασμό να λάβουν σαφή θέση υπέρ της καταψήφισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ:

«Καμία πειθαρχία στο συμβιβασμό με τα Μνημόνια! Η Κομμουνιστική Τάση απευθύνει έκκληση

ΒΑΤΕΡΛΩ, Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ! ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗ FUEN. ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ!

Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή από τις 14 έως 17 Μαίου 2015, εν μέσω των εορτασμών της απελευθέρωσης της πόλης (14 Μαίου 1920), η ετήσια συνέλευση της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (Federal Union of European Nationalities – FUEN), όπου μετέχουν περισσότερες από τριάντα μειονότητες από την Ευρώπη. Το γεγονός ότι η FUEN υιοθετούσε μέχρι τώρα, ακρίτως, τις τουρκικές θέσεις, καθώς οι εγγεγραμμένοι σε αυτήν τουρκόφωνοι σύλλογοι εκ Θράκης επέβαλαν χωρίς αντίλογο τις θέσεις τους, καθώς και το γεγονός ότι οι τουρκόφρονες πανηγύριζαν εκ προοιμίου για την επιτυχία τους να πραγματοποιηθεί το συνέδριο στην Κομοτηνή, επιλέγοντας προκλητικά την ημερομηνία απελευθέρωσης της πόλης, είχαν δημιουργήσει μεγάλη ένταση τοπικά, αλλά και στο πανελλήνιο. Όλα έδειχναν μαύρα

Λαμπρή η τελετή λήξης του Finn Masters 2015


                

Διαπραγματεύονται για να γυρίσουν τη χώρα στα μνημόνια

Διαπραγματεύονται για να γυρίσουν τη χώρα στα μνημόνιαΝΔ: Ανέκοψαν την επιτυχημένη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης
Επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί πως διαπραγματεύεται να γυρίσει τη χώρα στα μνημόνια με πολύ βαρύτερα μέτρα, εξαπολύει η ΝΔ δια του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη. «Η Κομισιόν, δια του αντιπροέδρου της κ. Ντομπρόβσκις, αναγνωρίζει ρητά αυτό που η κυβερνητική

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Σχετικά με την επιτροπή για τους διορισμούς

Συνεδρίασε σήμερα 29 Μαΐου η επιτροπή που θα γνωμοδοτήσει για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση.
Στη σημερινή συνεδρίαση, έγινε μια γενική συζήτηση και κυρίως αναλύθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που υποχρεώνει την πραγματοποίηση των διορισμών με διαγωνισμό ή με αντικειμενικά κριτήρια με την ευθύνη και τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής (ΑΣΕΠ). Μεικτό σύστημα όσον αφορά στα κριτήρια που θα ισχύσουν εν όψει των μόνιμων διορισμών που θα γίνουν την επόμενη σχολική χρονιά είναι το σενάριο που κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ημέρες. Στη συνεδρίαση αναλύθηκε από τη νομική σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού, την κ. Θωμοπούλου, η απόφαση του

Καθυστερήσεις στις μεταθέσεις, διορισμούς αποσπάσεις!

Με καθυστέρηση, όπως όλα δείχνουν, θα γίνουν και φέτος όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Οι μεταθέσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία αυτή έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Μαρτίου. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι θα καθυστερήσουν τώρα και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (αποσπάσεις, μόνιμοι διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών).
Η εγκύκλιος των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν έχει εκδοθεί ακόμη, οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν για τους αναπληρωτές (αναγνώριση προϋπηρεσίας κ.λπ.) δεν έχουν ακόμα νομοθετηθεί κι αυτό θα φέρει μεγάλη καθυστέρηση στη σύνταξη των πινάκων, αφού τα δεδομένα αλλάζουν, είναι βέβαιο πως με αυτούς τους ρυθμούς δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν

Σύσκεψη αναπληρωτών στα γραφεία της ΟΛΜΕ

Την Τρίτη 2/6, στις 18.00, στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου - 4ος όροφος, Αθήνα) συμμετέχουμε στη σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων Π. Ε. και των ΕΛΜΕ, καλώντας όλους τους αναπληρωτές και άνεργους συναδέλφους για το συντονισμό και την οργάνωση της δράσης μας.

  Η αλλαγή της πολιτικής κατάστασης με την ανάδειξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται να μην αλλάζει ουσιαστικά την κατάσταση διάλυσης του δημόσιου σχολείου.  Σύμφωνα με τις μέχρι

Το ΦΕΚ για την ένταξη των σχολών σε επιστημονικά πεδία και τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας

Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία του άρθρου 3 του Ν. 4327/2015 (ΦΕΚ 50 τ. Α΄) και συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων
ΤΟ ΦΕΚ: http://sep4u.gr/wp-content/uploads/fek_2015_995b.pdf

Οι νυν Διευθυντές είναι ξανά υποψήφιοι στα δημοτικά της Β΄ Αθήνας

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας σχετικά με τις αιτήσεις εκπαιδευτικών σ τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών-ντριών Σχολικών Μονάδων της αρμοδιότητάς της, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα :
- Στις προηγούμενες κρίσεις, το έτος 2011, ήταν 321 υποψήφιοι Διευθυντές, ενώ το 2015 κατατέθηκαν 201 αιτήσεις, δηλαδή 120 λιγότερες.
- Το 53% των υποψηφίων είναι άνδρες και το 47% γυναίκες
- Από τους εν ενεργεία Διευθυντές το 87% είναι και πάλι υποψήφιοι και μόνο το 13% δεν διεκδικεί

Η εγκύκλιος για την εξέταση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα 2015

Εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τις εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα των αποφοίτων και μαθητών ημερησίου ή εσπερινού Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου (ομάδα Α΄ και ομάδα Β΄).
Στα μαθήματα ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΑΡΜΟΝΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ και ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ οι υποψήφιοι που υπέβαλαν τη σχετική Αίτηση – Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης εξετάζονται από την επιτροπή εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εδρεύει στο

1453: Η πιο συγκλονιστική αφήγηση της Αλωσης από την Μαριάννα Κορομηλά! (βίντεο)


             

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ


ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


«Όχι» στην ένταξη των τμημάτων Πληροφορικής στο 5ο Πεδίο

«Όχι» στην ένταξη των τμημάτων Πληροφορικής στο 5ο ΠεδίοΑντίδραση του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ
«Επιστημολογικά απαράδεκτη» χαρακτηρίζει το τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) την ένταξη των Τμημάτων Πληροφορικής της χώρας στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), βάσει των σχετικών ανακοινώσεων του υπουργείου Παιδείας για την «Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία και τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-2016».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος, «η Πληροφορική ανήκει στις Θετικές Επιστήμες και τα

Η ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ


Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τη λειτουργία των Ολοήμερων Τμημάτων (2015-2016)


εδώ την εγκύκλιο
εδώ τα διδακτικά αντικείμενα ΕΑΕΠ
εδώ τη δήλωση γονέα για ΕΑΕΠ
εδώ τη δήλωση γονέα για μη ΕΑΕΠ
εδώ τη δήλωση γονέα Νηπιαγωγείου


Γ. Δημητρακόπουλος

ΔΑΚΕ ΠΕ Πειραιά "η Πρόοδος": Αποτελέσματα εκλογών

  Δ.Α.Κ.Ε. Π.ΕΠΕΙΡΑΙΑ
H ΠΡΟΟΔΟΣ”  
Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών  
 Κατά τις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά “Η ΠΡΟΟΔΟΣ” για ανάδειξη Aντιπροσώπων στην 84η Γενική Συνέλευση του Κλάδου, που διεξήχθησαν την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου

Πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη 28-5-2015 οι εκλογές στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της Ε.Ε. και Αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία.

ΜΕΛΗ:162
ΨΗΦΙΣΑΝ:152

ΕΛΑΒΑΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αντωνιάδου Μαρία 46

ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΕΔΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

Έτσι γιόρτασαν την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης οι Τούρκοι video

tourkoi-alosi
Ντυμένοι με στολές της πρώιμης Οθωμανικής περιόδου, πολλοί Τούρκοι, απλοί και επίσημοι, ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους να γιορτάσουν την 562η επέτειο από την πτώση της Βασιλεύουσας. 
Όπως κάθε χρόνο, στην γειτονική χώρα η μέρα αυτή θεωρείται μια από τις σημαντικότερες εθνικές επετείους, ενώ η 29 Μαΐου, έχει κηρυχθεί ως η αρχή της λεγόμενης «Oθωμανικής

ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΡΕΤΙΡΕ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΚΑΦΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ


Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥ 2016


ΚΟΝΤΡΑ ΜΠΑΛΤΑ ΚΟΥΡΑΚΗ


Εξεφτελισμός Λαφαζάνη ή εκλογές!


Ή ψηφίζετε νέο μνημόνιο ή πέφτουμε και χρεώνεστε το ρόλο του Εφιάλτη και του αποστάτη διαμηνύει τώρα ο Τσίπρας στους αντιρρησίες βουλευτές του. 
Φωτιά έχει βάλει στο ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του εξ’ απορρήτων του πρωθυπουργού, του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ο οποίος ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ψηφιστεί.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης στο thepressproject δήλωσε: 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό. Συζητάει τα πάντα δημοκρατικά και πληρώνει το τίμημα αυτής της επιλογής. Μπορεί να υπάρχουν φωνές που δυσπιστούν. Εντάξει. Όμως επειδή όλοι γνωριζόμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί από εμάς έχουμε κυβερνητική ευθύνη, και κρινόμαστε όχι από αυτά που θα πούμε εδώ, εκεί, σε ένα κομματικό όργανο ή σε ένα παράθυρο της τηλεόρασης από την

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! Και επισήμως στην ύφεση ξανά η Ελλάδα σύμφωνα με την ΕΛΤΣΑΤ-Μείωση ΑΕΠ 0,2%

Μείωση για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο κατέγραψε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδος στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Μετά τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,4% σε τριμηνία βάση στο τέταρτο τρίμηνο 2014 η αποδυνάμωση της οικονομίας συνεχίστηκε και στο πρώτο τρίμηνο του 2015, οπότε κατεγράφη ύφεση ύψους 0,2%.

Έτσι, επιβεβαιώθηκε η πρώτη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ που είχε ανακοινωθεί στις 13 Μαΐου 2015. Σε

Ένας χρόνος μετά τις ευρωεκλογές: καταλάβαμε το λάθος μας;

του Νικόλα Γιάννου

Η πατρίδα μας διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο, η συνεχής δήθεν υπερήφανη διαπραγμάτευση έχει κοστήσει πάρα πολύ στην πραγματική οικονομία, η χώρα έχει απομονωθεί διπλωματικά στο εξωτερικό, είναι εκτός αγορών, οι τράπεζες έχουν καταρρεύσει σχεδόν, τα αποθεματικά των ταμείων έχουν αδειάσει, το κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, έχουμε γυρίσει σε ύφεση, η ανεργία η οποία είχε αρχίσει να μειώνεται, ξαναανεβαίνει, οι μεταρρυθμίσεις έχουν "παγώσει", το λαθρομεταναστευτικό θέμα μέρα με την μερα χειροτερεύει, ενώ αμφισβητείται το εάν θα έχουμε πλεόνασμα.

Παρ'όλ'αυτά, παρά την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, παρά την ανικανότητα των κυβερνώντων το πρόβλημα που απασχολεί τον κόσμο είναι ο...Σαμαράς! Ο

Απίστευτες δηλώσεις Χρυσόγονου: Αν οι αρχές «μπούκαραν» στα σπίτια θα συγκέντρωναν 45-50 δισ. από τα λεφτά των Ελλήνων

Απίστευτες δηλώσεις Χρυσόγονου: Αν οι αρχές «μπούκαραν» στα σπίτια θα συγκέντρωναν 45-50 δισ. από τα λεφτά των ΕλλήνωνΜε τον πιο περίεργο τρόπο προσπάθησε να εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ρήξη με τους δανειστές ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ρήξη με τους δανειστές και ανέλυσε σε θεωρητικό επίπεδο πως θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν τα χρήματα που χρωστάει η Ελλάδα.
«Σε ένα θεωρητικό και απευκταίο σενάριο στο οποίο δεν θα υπήρχε συμφωνία τότε μπορεί να προέκυπταν έκτακτες συνθήκες και οι αρχές που θα αναλάμβαναν εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου

Απαιτήσεις-σοκ των δανειστών: Θέλουν νέα υφεσιακά μέτρα 3-4 δισ.ευρώ

Konstantinos Tsakalidis / SOOCΣτην πιο κρίσιμη και λεπτή φάση της βρίσκεται η διαπραγμάτευση Αθήνας-δανειστών με την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει δραματικά και τους πιστωτές να πιέζουν αφόρητα την ελληνική πλευρά.
Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές, παραμένoυν μετ' εμποδίων, καθώς οι απαιτήσεις που εγείρουν, οδηγούν σε νέα υφεσιακά μέτρα ύψους 3 - 4 δισ ευρώ, για το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιώνουν:
  • Επιπλέον έσοδα 1,8 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να αιωρείται το ερώτημα σε ποιο συντελεστή θα υπαχθούν τελικά τα τρόφιμα, η εστίαση και τα ξενοδοχεία.
  • Απολύσεις όλων όσων επαναπροσλήφθηκαν στο Δημόσιο με το νόμο Κατρούγκαλου.

Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑ

Στην τελική ευθεία, αλλά προς την καταστροφή

Έτσι όπως την κατάντησε τη χώρα η «πρώτη φορά αριστεροδεξιά» κυβέρνηση, από εδώ και πέρα, οποιαδήποτε συμφωνία υπάρξει θα είναι και καταστροφική και κατόπιν καταστροφής.
Μετά από τέσσερις μήνες βαφτισιών και άλλων ονοματοδοσιών, ο κ. Τσίπρας βγήκε προχθές από το… νεοφώτιστο της τελευταίας βάπτισης (την δήθεν «ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης» δηλαδή), για να μας διαβεβαιώσει ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία.
Ωστόσο, πού οδηγεί αυτή η «τελική ευθεία»;
Αυτό είναι αόριστα επικίνδυνο, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι όλοι οι δανειστές έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία των Αθηνών, αλλά και από το γενικό αλαλούμ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η άλωση της Πόλης


Kvarnalis75

Στο επίκεντρο οι διορισμοί των εκπαιδευτικών - Συνεδριάζει η επιτροπή

Στο επίκεντρο οι διορισμοί των εκπαιδευτικώνΣήμερα αναμένεται η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών. Στην Ομάδα εκτός από συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας συμμετέχουν και οι αιρετοί των ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ ως εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών. 
Μετά την απόφαση του ΣτΕ το Υπουργείο Παιδείας αναζητά λύση για τους διορισμούς του νέου σχολικού έτους που θα φθάσουν τις 2.500 περίπου. Υπάρχουν αρκετά σενάρια με το ισχυρότερο εξ αυτών ένα σύστημα που θα στηρίζεται

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧ. ΚΑΒΑΛΑΣ 2013

Εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα 2015 (Ξένες Γλώσσες –Σχέδια – Μουσική)




Oι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα διενεργούνται με βάση την αριθμ. Φ253/128314/Β6 (ΦΕΚ 1538 Β΄) Υπουργική Απόφαση, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω Υ.Α., οι απόφοιτοι και οι μαθητές ημερησίου ή εσπερινού Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου (ομάδα Α΄ και ομάδα Β΄), οι απόφοιτοι άλλου τύπου Λυκείου που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 9, εξετάζονται ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τις οικείες επιτροπές εξέτασης ως ακολούθως:
Στα μαθήματα ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΑΡΜΟΝΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ και ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ οι υποψήφιοι που υπέβαλαν τη σχετική Αίτηση – Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας

Κυβέρνηση και Ευρωζώνη διαπραγματεύονται χωρίς να έχουν συμφωνήσει για το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης! του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου


1.            Κυβέρνηση και Ευρωζώνη διαπραγματεύονται χωρίς να έχουν συμφωνήσει για το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης!
Παρότι έχουν συμφωνήσει πως η διαπραγμάτευση θα γίνει με βάση τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου! 
2.            Για το αληθές της διαπίστωσης αυτής, ιδού οι θέσεις των δύο πλευρών για το ποιο είναι το αντικείμενο της τρέχουσας διαπραγμάτευσης:
(α) Η θέση της Ευρωζώνης:
-  Αντικείμενο της τρέχουσας διαπραγμάτευσης είναι μόνο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του  2ου Προγράμματος (του Μνημονίου του 2012), που έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2014 και παρατάθηκε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015 (με αίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά) και, στη συνέχεια, μέχρι τις 30 Ιουνίου (με αίτηση της κυβέρνησης

«Σεισμός» στις βάσεις - Πέφτουν τα ρετιρέ των βάσεων

Τα «ρετιρέ» χαμηλώνουν, τα «μεσαία πατώματα» εμφανίζουν ισχυρές ρωγμές, ενώ τα «ισόγεια» και τα «υπόγεια» των χαμηλών βαθμολογιών παραμένουν σχεδόν ανέπαφα!
Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα για τα αποτελέσματα του εξεταστικού «σεισμού» στο οικοδόμημα των φετινών βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Προκύπτει από πληροφορίες για τις βαθμολογήσεις των περισσότερων μαθημάτων και από τις αναλύσεις του διευθυντή του φροντιστηρίου Ομόκεντρο Αντώνη Φλωρόπουλου. Με άλλα λόγια, αναμένεται πτώση βάσεων στις σχολές αιχμής και στις σχολές μεσαίας ζήτησης, αλλά διατήρηση στις χαμηλόβαθμες. Η πτώση αναμένεται να εμφανιστεί κυρίως στις θετικές σχολές και αισθητά λιγότερο στις θεωρητικές, ενώ

ΔAKE ΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΛΟΓΩΝ 17ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΛΜΕ



Στις εκλογές για τo 17ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε την Πέμπτη  4  Ιουνίου  2015

Υποψήφιοι Δ.Α.Κ.Ε   Δ.Ε Τρικάλων:

To Μηχανογραφικό 2016. Όλες οι σημαντικές αλλαγές

Πίνακας με τους συντελεστές βαρύτητας ανά Ομάδα Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο: http://sep4u.gr/wp-content/uploads/pedia_mathimata_sidelestes-2016.pdf
Παρατηρήσεις:
-Η Αστυνομία είναι πλέον σε 3 πεδία: 1,2 & 5.
-Για πρώτη φορά μπαίνουν στο Μηχανογραφικό οι σχολές της Πυροσβεστικής σε 3 πεδία:
1,2 & 5.
-Τα τμήματα της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Μουσικών Σπουδών είναι κοινά και στα 5
πεδία!
-Οι Σχολές Μηχανικών Πληροφορικής σε Πάτρα, Ιωάννινα, στη Σάμο και στη Κοζάνη είναι ΜΟΝΟ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ: Χρονοδιάγραμμα- Εκτύπωση των νέων βιβλίων του Λυκείου

Το ΙΕΠ ήδη έχει επισημάνει ότι μη τήρηση του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος θα έχει ως συνέπεια τη ματαίωση όλης της Πράξης που οδηγεί σε καταλογισμό του συνόλου των δαπανών για παραδοτέα που έχουν ολοκληρωθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ αναμένει εντός των ημερών την υπουργική απόφαση για να ξεκινήσει την εκτύπωση των βιβλίων της Γ Λυκείου, τα οποία θα είναι τα ίδια με πέρσι, μ εξαίρεση τα Λατινικά και τη Χημεία που θα αλλάξουν.
Α ΚΑΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ: Η εκτύπωση των βιβλίων (τα ίδια με πέρσι) της Α και Β Λυκείου, καθώς και των Γυμνασίων (τα ίδια με πέρσι) ήδη έχει ξεκινήσει. Εκτιμάται ότι για με τα Γυμνάσια η παράδοση των βιβλίων θα γίνει στα μέσα Ιουνίου για δε τα Λύκεια στα μέσα Ιουλίου
ΔΗΜΟΤΙΚΟ: Για τα Δημοτικά Σχολεία η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία που ήδη ξεκίνησε

Διαμαρτυρία φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας

Οι φοιτητές των τμημάτων Δ.Ε.Α.Π.Τ. - Δ.Π.Φ.Π. – Δ.Π.Π.Ν.Τ. του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο, θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας , διότι όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα ζωτικής σημασίας.
«Ως σύλλογοι φοιτητών αποφασίσαμε να προβούμε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις

Μετά τους Συντονιστές Εκπαίδευσης & η επιλογή Διευθυντών Σχολείων εξωτερικού

Μετά την επιλογή των Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού θα ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής Διευθυντών Σχολείων της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Εξωτερικού.
Τη δήλωση αυτή έκανε εγγράφως στη Βουλή ο υπ. Παιδείας.

Μέχρι 31/8 θα προκηρυχθούν οι θέσεις Διευθυντών και των Υποδιευθυντών των ΙΕΚ

Το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων ΙΕΚ θα προκηρύξει εγκαίρως τις θέσεις των Διευθυντών και των Υποδιευθυντών, οι οποίοι στελεχώνουν το τρέχον έτος κατάρτισης τα ΔΙΕΚ και των οποίων η θητεία λήγει στις 31-8-15.
Την απάντηση αυτή έδωσε εγγράφως στη Βουλή ο υπ. Παιδείας
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καταργούνται τα Συμβούλια Ιδρύματος των ΑΕΙ & ΤΕΙ

Την κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρύματος των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με διάταξη που θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, με γραπτή απάντηση του (σ.σ. με ημερομηνία 22-5-15) , που διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από σχετική ερώτηση.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Διαδικασία παραπομπής μαθητών σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ(ΚΕ.Δ.Δ.Υ.)
• Το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. έχει ως σκοπό την προσφορά υπηρεσιών διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης των μαθητών και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Αναλαμβάνει δραστηριότητες πληροφόρησης, ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών, των γονέων και της κοινωνίας.
• Η αξιολόγηση γίνεται από τη διεπιστημονική ομάδα του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. η οποία εκδίδει γνωμάτευση με τον ορισμό, περιγραφή της δυσκολίας που έχει ο μαθητής και συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη υποστήριξη του μαθητή.
• Προτείνεται το σχολικό πλαίσιο (Ειδικό σχολείο, Τμήμα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη, Ενισχυτική

Δίνουν 6, 3 εκ ευρώ στα κόμματα για Επιμόρφωση και Έρευνα!

Με κυβερνητική απόφαση-εφαρμόζοντας το νόμο περί χρηματοδότησης των κομμάτων- γίνεται κατανομή κρατικής οικονομικής ενίσχυσης έτους 2015 (α΄ δόση) , ύψους 6.330.000,00, στα πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων, για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ

ΘΥΜΑΣΑΙ ΄Η ΚΟΙΜΑΣΑΙ: Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Κωνσταντίνος ΙΑ' ΠαλαιολόγοςΗ Άλωση της Κωνσταντινουπόλης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ” Παλαιολόγος, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο, Μωάμεθ Β’. Η πολιορκία διήρκεσε από τις 7 Απριλίου ως τις 29 Μαϊου 1453 (Ιουλιανό ημερολόγιο). Όταν τελικά η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε, η υπερχιλιετής Βυζαντινή Αυτοκρατορία, έπαψε να υπάρχει.
Οι Πρωταγωνιστές
Κωνσταντίνος ΙΑ” Παλαιολόγος
Τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, στο πρόσωπο του οποίου η λαική παράδοση έπλασε το μύθο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, που θα ξαναζωντανέψει, όταν η Κωνσταντινούπολη θα ξαναγυρίσει στην κατοχή των Ελλήνων.Γεννήθηκε το 1405. Ηταν ο τέταρτος γιος του Μανουήλ Β” Παλαιολόγου και της Ελένης Δραγάση, πριγκίπισσας

ΘΥΜΑΣΑΙ ΄Η ΚΟΙΜΑΣΑΙ: Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους


 Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης. Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντος της.
Το Βυζάντιο σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του με την οθωμανική λαίλαπα προ των πυλών του, δεν μπορούσε να ελπίζει παρά μόνο στη βοήθεια της καθολικής Ευρώπης, η οποία όμως ήταν μισητή στους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης. Η ύπαρξη «Ενωτικών» και «Ανθενωτικών» δίχαζε τους Βυζαντινούς. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έκανε μια απέλπιδα

Πυροσβεστική και Αστυνομία και για τους μαθητές της θεωρητικής του 2015-16

Πυροσβεστική και Αστυνομία και για τους μαθητές της θεωρητικής του 2015-16Πώς κατανέμονται οι στρατιωτικές σχολές και οι σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής

Σε 3 από τα 5 επιστημονικά πεδία εντάχθηκαν οι σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Αστυνομίας κίνηση που προκαλεί ανακούφιση σε πολλούς υποψηφίους της Ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών που επιθυμούσαν την εισαγωγή στις εν λόγω σχολές και κάποιοι εξ αυτών σκέφτονταν να αλλάξουν ακόμα και κατεύθυνση. Επίσης και οι σχολές της Πυροσβεστικής - Ανθυποπυραγών και πυροσβεστών –

Έμεινε το παιδί σας από απουσίες ?

Είχε   φτάσει   τις   180  ή  και  τις  250 ?
Έχει   βγάλει   απόφαση   περί  "ελλιπούς  φοίτησης "   ο  σύλλογος  διδασκόντων ?
Μην  σας   πιάνει  πανικός.
Αποταθείτε   στο  Υπουργείο   Παιδείας. Τμήμα  μαθητικής  μέριμνας.
Πολύ  σύντομα  θα  φτάσει  "χαρτί"  στο  σχολείο  του  παιδιού  σας  που  θα  ζητά

ΠΕΘ: Νέα δικαστική απόφαση κλείνει οριστικά το ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Υποχρεωτικά τα Θρησκευτικά

Νέα δικαστική απόφαση δικαιώνει Χανιώτες Θεολόγους

Έστω και με καθυστέρηση το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων συμμορφώθηκε προς τις υποδείξεις του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, το οποίο με απόφαση που είχε λάβει το 2012 όριζε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές, που είναι ορθόδοξοι χριστιανοί και δεν είναι άθεοι, αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι.
Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα είχαν αναδείξει με ρεπορτάζ τους τα “Χ.Ν.” στις 5 Ιανουαρίου 2013, που παρουσίαζαν την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.
Το τελευταίο επεισόδιο στην πολύχρονη υπόθεση γράφτηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων πριν από

Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία και συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-2016

ypdvmth main foto 2015ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία και οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-2016, ως ακολούθως:
1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες  
2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και

Το ίδρυμα Ωνάση αναλαμβάνει το κόστος όλων των μαθητικών ολυμπιάδων της χρονιάς και ειρωνεύεται τον Μπαλτά

Το ίδρυμα Ωνάση με απόφαση του προέδρου του, κ. Παπαδημητρίου, αναλαμβάνει εξολοκλήρου το κόστος όλων των μαθητικών ολυμπιάδων αυτής της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην

Σταμάτης Σπανουδάκης: Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΙΤΗ 29-5-1453 .


Αποσπάσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε για το διδακτικό έτος 2015-2016 και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2015-2016

ypdvmth main foto 2015ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των αποσπάσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. κατά το σχολικό έτος 2015-2016 καλεί τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), που επιθυμούν να αποσπαστούν σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ., να υποβάλουν

Παρουσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ Aρ. Mπαλτά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για το νέο νόμο

Mpaltas logoΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
              
Ο ΥΠΟΠΑΙΘ, Αριστείδης Μπαλτάς, , ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του συλλόγου διδασκόντων της σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, βρέθηκε χθες το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Α 15 στην Πανεπιστημιούπολη, συνοδευόμενος από τον Γ. Γραμματέα Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, Γεράσιμο Σπαθή.
Oυπουργός στην εισήγησή του περιέγραψε τα βασικά σημεία του νόμου

Ιδεοληψία με φαρσοκωμωδία, μια... χρεοκοπία δρόμος


Την Πέμπτη, η Ε.Κ.Τ. δημοσίευσε την τακτική της Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το περιεχόμενό της εξαιρετικά ενδιαφέρον. 
Η Κεντρική Τράπεζα, μετά από πολύ καιρό, βλέπει «όρεξη για ανάληψη ρίσκου» στην Ευρωζώνη. Δηλαδή διαπιστώνει διάθεση για την πραγματοποίηση επενδύσεων και για επέκταση δανεισμού. 
 
Αυτό είναι ένα εξαιρετικό νέο καθώς η Ευρώπη βάδιζε αργά, αλλά σταθερά, προς ένα περιβάλλον αποπληθωρισμού. Μία κατάσταση όπου καμία οικονομία δεν θέλει να βρεθεί. Εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων και αναγκών. 
 
Ο ελληνικός αποπληθωρισμός είναι μία από αυτές τις ειδικές περιπτώσεις. Το γιατί όμως είναι ένα

ΕΤΣΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ!

Με έναν τρόπο που χρησιμοποιούν πολλές επιχειρήσεις εδώ και αρκετούς μήνες στην Ελλάδα, σχεδιάζει ο υπουργός οικονομικών να πληρώνει μισθούς και
συντάξεις χωρίς ευρώ! Η αγορά έδωσε τη λύση και το κράτος είναι έτοιμο να την αντιγράψει!

Επιχειρήσεις λοιπόν εδώ και καιρό, έχουν κάνει συμφωνία με μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, να πληρώνονται με ΚΟΥΠΟΝΙΑ που τα εκδίδει το εργοστάσιο με τα οποία πληρώνει

Bloomberg: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία – G7: «Ελλάδα σοβαρέψου»

Γερμανία και Γαλλία κάλεσαν την Ελλάδα να… σοβαρευτεί ώστε να πετύχει να φτάσει σε συμφωνία και να λάβει την οικονομική βοήθεια, την ώρα που οι ΥΠΟΙΚ των ισχυρότερων χωρών του κόσμου αναζητούν λύση στην κρίση ώστε η τελευταία να μη διαχυθεί έξω από τα σύνορα της Ευρώπης.

Όπως γράφει το Bloomberg, οι αξιωματούχοι των G7 βρίσκονται από χθες στη Δρέσδη και η Γερμανία προσγείωσε την Αθήνα αναφέροντας ότι ακόμα δεν υπάρχει καμία συμφωνία κι ότι οι υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις δεν αξίζουν, μέχρι να λάβουν σάρκα και οστά.

“Σε κάποιο σημείο, η συζήτηση πρέπει να μεταφερθεί στο χαρτί. Χρειάζεται ένα προσχέδιο (της

Θεοδωράκης: Εξετάζουμε πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε την πρόεδρο της Βουλής να αφήσει τον πρωθυπουργό να ασχοληθεί με τις μεγάλες υποθέσεις ενώ την κατηγόρησε ότι «χαριεντίζεται» με τη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως το κόμμα του, σε συνεργασία με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ήδη

Σαμαράς: Είμαστε εγκλωβισμένοι στο περιθώριο της Ευρώπης

Σαμαράς | Είμαστε εγκλωβισμένοι στο περιθώριο της ΕυρώπηςΣαν σήμερα, πριν 36 χρόνια, ο Κ. Καραμανλής έβαζε τη χώρα στην ΕΟΚ
«Σαν σήμερα πριν από 36 χρόνια διεκδικήσαμε και κερδίσαμε τη συμμετοχή μας στον πυρήνα της Ευρώπης, σήμερα, επί τέσσερις μήνες, είμαστε εγκλωβισμένοι στο περιθώριό της», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς για την επέτειο από την υπογραφή της συμφωνίας ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Όπως σημείωσε, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πριν από 36 χρόνια υπέγραφε, στο Ζάππειο Μέγαρο,

Ουρές από τα χαράματα για τις συντάξεις

Ουρές από τα χαράματα για τις συντάξειςΚάποιοι έσπευσαν στα υποκαταστήματα από τις 02:00 τα ξημερώματα
Ουρές έχουν σχηματιστεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στις τράπεζες από συνταξιούχους που θέλουν να εισπράξουν τις συντάξεις για τον Ιούνιο. Πολλοί από αυτούς έσπευσαν στα υποκαταστήματα από τις 02:00 τα ξημερώματα, όπως μετέδωσε το Mega. Θα μπορούσαν να κάνουν χρήση του e-banking αλλά οι