Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Δεν απελευθερώνονται οι μισθολογικές ωριμάνσεις παρά την κατάργηση της αξιολόγησης

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προεκλογικά υποσχέθηκε και μετεκλογικά επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε κατάργηση του Π.Δ., των νόμων και των εγκυκλίων για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Προφανώς οι φόρμες αξιολόγησης των Διευθυντών σχολείων που έχουν ήδη συμπληρωθεί ή σε κάποιες περιπτώσεις έμειναν ασυμπλήρωτες ουδεμία αξία έχουν για τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ομοίως και η βαθμολογία των στελεχών εκπαίδευσης από τη δική τους αξιολόγηση που προηγήθηκε

Τα πολλά θέματα της Τράπεζας Θεμάτων έγιναν περισσότερα

Τα πολλά θέματα της Τράπεζας Θεμάτων έγιναν περισσότεραΜέχρι τις 21/1 που πάγωσε η τροφοδότηση τα θέματα αυξήθηκαν
Αν και ο πρώην υπουργός Παιδείας, στις 8 Ιανουαρίου, έκανε γνωστό ότι η Τράπεζα Θεμάτων θα σταματήσει να τροφοδοτείται με νέα θέματα (21/1) για να ξεκινήσει ο εξορθολογισμός της, ωστόσο μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι μέσα σε 13 μέρες υπήρχαν μαθήματα που τα θέματα αυξήθηκαν κατακόρυφα ξεπερνώντας μάλιστα τον ενδεικτικό αριθμό θεμάτων που ανέφερε το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος είχε αποφασίσει το πάγωμα της τροφοδοσίας της Τράπεζας καθώς είχε διαπιστωθεί υπερβολικά μεγάλος όγκος θεμάτων μάλιστα δίνονταν και το παράδειγμα του μαθήματος της «Φιλοσοφίας» της Β΄ Γενικού Λυκείου, που διδάσκεται 2 ώρες εβδομαδιαίως, η Τράπεζα περιέχει

Απόφαση για την αξιολόγηση μια μέρα μετά τις εκλογές

Απόφαση για την αξιολόγηση μια μέρα μετά τις εκλογές

Παροχή υπηρεσιών από στελέχη της εκπαίδευσης

«Έγκριση παροχής υπηρεσιών των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξη και υλοποίηση των επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο της Πράξης "Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης" με κωδικό ΟΠΣ 453588 - Οριζόντια Πράξη».

Έτσι τιτλοφορείται η απόφαση που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Παιδείας στις 26 Ιανουαρίου, μια

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΈΚΦΡΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ"

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σας ενημερώνει ότι από σήμερα μπορούν να υποβληθούν οι προτάσεις σας στον ιστότοπο  http://creativity.edu.gr προκειμένου  να συμμετάσχετε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό δημιουργικής έκφρασης μαθητών δημοτικών σχολείων με θέμα: Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας.
Προθεσμία υποβολής προτάσεων 28/2/2015

ΣΥΓΧΥΣΗ ΓΙΑ TIΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ


ΟΙ 3.475 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ


ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΕ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ


Παρελθόν η 16η Φεβρουαρίου για την καταχώρηση αξιολογήσεων

Παρελθόν η 16η Φεβρουαρίου για την καταχώρηση αξιολογήσεων

Παγώνει όλο το πλαίσιο της αξιολόγησης

Η κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που αναφέρεται στην αξιολόγηση δηλ 4024/11, 4142/13 και 3848/10 και το ΠΔ 152/13 είναι από τα άμεσα μέτρα στα οποία θα προχωρήσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Στόχος είναι η αντικατάσταση του προηγούμενου πλαισίου από άλλο πλαίσιο το οποίο δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για τους εκπαιδευτικούς.

Βασικός προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναβαθμισμένη και μακράς διάρκειας επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Οι αλλαγές θα γίνουν με τη βοήθεια και την ενεργητική συμπαράστασή της εκπαιδευτικής κοινότητας

Αλλαγή στην άδεια αναπληρωτών πέρα των 3 ημερών

Αλλαγή στην άδεια αναπληρωτών πέρα των 3 ημερών

Προσκόμιση γνωμάτευσης από γιατρό του ΠΕΔΥ

Μια αλλαγή είχαμε στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τις άδειες των εκπαιδευτικών μονίμων και αναπληρωτών. Η αλλαγή αφορά στη σελίδα 20 και ενότητα Θ που αναφέρεται μεταξύ των άλλων στις αναρρωτικές άδειες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα διαγράφεται η φράση προσκόμιση του αδειολογίου των Υγειονομικών δομών (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και αντικαθίσταται με την προσκόμιση γνωμάτευσης από γιατρού του ΠΕΔΥ (πρώην

Πολύτεκνοι έγιναν τρίτεκνοι ελέω μετεγγραφών

Πολύτεκνοι έγιναν τρίτεκνοι ελέω μετεγγραφών

Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τα ηλικιακά όρια

Οι πολύτεκνοι έγιναν τρίτεκνοι για τις μετεγγραφές, καθώς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με γνωμοδότησή του, μετά από σχετικό ερώτημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάνει γνωστό ότι για τις μετεγγραφές των πολυτέκνων ισχύουν τα ηλικιακά όρια που θέτει η παρ.1 του άρθρου 6 Ν.3454/2006, δηλαδή της ηλικίας των 23 ετών για τα άγαμα τέκνα και 25 ετών για όσα σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Ωστόσο μπορούν να ζητήσουν μετεγγραφή ως τρίτεκνοι.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΝΣΚ η παράγραφος 1 του άρθρου 53 του Ν.4264/2014 για τον προσδιορισμό της έννοιας των πολυτέκνων, παραπέμπει μόνον στο άρθρο 1 του Ν. 1910/1944, όπως

ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΟΥ "Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ"...

...Ο τίτλος του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορεί να αποτυπώνεται, σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας χώρου στις σφραγίδες των υπηρεσιών αρμοδιότητάς του, συνοπτικά με τα αρχικά Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ  Φ.ΕΚ.

ΦΕΚ B 205 - 30.01.2015
Ημερομηνία κυκλοφορίας 30.01.2015 Σελίδες 2 (3261 - 3262)

Συμπτώματα και αιτίες της σχολικής άρνησης


Τα παιδιά με σχολική άρνηση μπορεί να διαμαρτυρηθούν για σωματικά συμπτώματα λίγη ώρα πριν φύγουν για το σχολείο. Αν επιτραπεί στο παιδί να απουσιάσει από το σχολείο, τα συμπτώματα εξαλείφονται αμέσως αλλά συνεχίζουν να επιμένουν και τις επόμενες μέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις το παιδί μπορεί να αρνηθεί έντονα να εγκαταλείψει το σπίτι του. Ανάμεσα στα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της σχολικής άρνησης περιλαμβάνονται οι πονοκέφαλοι, η ναυτία, το άγχος του αποχωρισμού, η ανησυχία, η αποφυγή και η περιφρόνηση.
Τα αίτια της σχολικής άρνησης εδράζονται στη μετάβαση σε αγχογόνες καταστάσεις που σχετίζονται

Τοποθέτηση Ολυμπιονικών στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΕΙΤΕ   ΕΔΩ

Γιατί γινόμαστε δάσκαλοι; Μια απάντηση από την Αγγλία

Light bulb momentΗ ένωση Δασκάλων και Λεκτόρων (Association of Teachers and Lecturers) πραγματοποίσε έρευνα για τους λόγους ενασχόλησης με την εκπαίδευση σε δείγμα 858 εκπαιδευτικών. Οι παράγοντες που λειτούργησαν θετικά για την επιλογή του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού συνοψίζονται στους εξής:
1. Γιατί οι δάσκαλοι δουλεύουν κοντά σε νέους ανθρώπους και θέλουν να βοηθήσουν την εκπαίδευση

Τα αποτελέσματα Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων


Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., ακολουθώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα και τηρώντας τη δέσμευσή του απέναντι στους Εκπαιδευτές Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης, ανακοινώνει τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης, 1ης περιόδου 2014.
Επισημαίνεται ότι άμεσα θα προκηρυχθεί και η επόμενη εξεταστική περίοδος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται, μέσω της εφαρμογής http://trainersexams.eoppep.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς με τους οποίους είχαν κάνει είσοδο και για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης.
 Στους επιτυχόντες θα χορηγηθεί «Βεβαίωση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτή Ενηλίκων της μη

"Ραντεβού στα τυφλά από την κυβέρνηση" του Βασίλη Τέγου

Με την 'πλάτη στον τοίχο' βρίσκεται η νέα κυβέρνηση. 'Με την ψυχή στο στόμα', αν και τόσο 'φρέσκια', κινείται με "σβηστές μηχανές" και με τα 'φώτα νυσταγμένα και βαριά'. Μοιάζει να κατευθύνεται για την Ευρώπη το"αεροπλάνο" που λέγεται Ελλάς και να περνάει πρώτα από την Αργεντινή και να μην πηγαίνει κατ' ευθείαν στον προορισμό του. Η επόμενη μέρα των εκλογών φαίνεται χωρίς συνέχεια για τη χώρα, γιατί σε όλες τις λέξεις που έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας υπάρχει η αμφισβήτηση, κυρίως από τους Ευρωπαίους αυτή τη φορά. Σε όλους τους τόνους του διαμηνύουν ότι τα όσα έλεγε είναι λέξεις κενού περιεχομένου. Επιπρόσθετα σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν υπάρχει από τον Σύριζα μπούσουλας και σχέδιο ρεαλιστικό για τη διάσωση της χώρας.Υπάρχει ένα 'ρεσιτάλ αντιφάσεων' από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, ακόμη και

Bloomberg: Η Ελλάδα οδεύει σε κρίση ρευστού τον Μάρτιο

varoufakisΛίγη ώρα μετά τη συνάντηση του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και έπειτα από την, τουλάχιστον, αμήχανη συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών, το Bloomberg προβλέπει ότι η κρίση στην Ελλάδα θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Με τίτλο «Η Ελλάδα οδεύει σε κρίση ρευστού τον Μάρτιο», το δημοσίευμα του δικτύου αναφέρεται στις δηλώσεις Βαρουφάκη

Το Ποτάμι: Η κατάσταση από ανησυχητική εξελίσσεται σε επικίνδυνη

stavrosΤην εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα από ανησυχητική σε επικίνδυνη εκτιμά το Ποτάμι μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Η εκτίμηση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη μετά τις δηλώσεις των δύο ανδρών είναι ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει την σύγκρουση με την Ευρωζώνη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
«Θα μπορούσαμε να το κατανοήσουμε, ακόμη και να το στηρίξουμε, αν είχαμε πειστεί ότι υπάρχει

Κάτι ...παίζει με τον Βαρουφάκη!

Γνωρίζω πολύ καλά ότι ως «ποταπός» που είμαι, πολλές φορές γράφω κακίες.

Έχω και εμμονές.

Μερικές φορές όμως έχω και δίκιο.

Ελπίζω και αυτή να είναι μια από εκείνες τις φορές που έχω δίκιο.

Διότι αλλιώς πάει να πει ότι όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι, θα πρέπει να αισθάνονται λίγοι και ανεπαρκείς σε σχέση με τον νέο υπουργό Οικονομικών, τον περίφημο κ. Βαρουφάκη (τον ασκητή)…

Για ποιο πράγμα μιλάω;

Για τις επιστημονικές σπουδές και την ακαδημαϊκή καριέρα του συγκεκριμένου υπουργού, που έφαγε

Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία ...

Λίγο πριν τις εκλογές, ο Στέφανος Κασιμάτης της “Καθημερινής” σε ένα πολύ τολμηρό θα έλεγα άρθρο του, ανακοίνωνε την απόφασή του να ψηφίσει τη ΝΔ. Η απόφαση όσο και η ανακοίνωσή της θα ήταν παντελώς αδιάφορη αν δεν ακολουθούσε μια πολύ σημαντική τεκμηρίωση αυτής της επιλογής.

Γράφει λοιπόν ο αρθρογράφος:

“Θα ψηφίσω, λοιπόν, τη ΝΔ του Σαμαρά. Οχι γιατί πιστεύω ότι το αξίζει πλήρως, ούτε γιατί πιστεύω ότι μπορεί να έλθει πρώτη. Αλλά επειδή αν είναι να διαλυθεί η χώρα, καλό είναι την επόμενη μέρα να υπάρχει ακόμη η Δεξιά για να τη ξαναφτιάξει.”

Και φυσικά και δεν το άξιζε πλήρως η ΝΔ του Σαμαρά, και φυσικά δεν ήρθε πρώτη.

Αλλά να που υπάρχει ο υπαρκτός πλέον κίνδυνος να διαλυθεί η χώρα. Η νέα κυβέρνηση μέσα σε

Το Συριζέικο Πασόκ, και τα ποντίκια…

Το λέω και το φωνάζω χρόνια τώρα.

Ότι το Πασόκ είναι σαν τις κατσαρίδες… που λέγεται ότι μπορούν να επιβιώσουν μέχρι και σε πυρηνικό χειμώνα.

Έτσι, αν και το ίδιο (ορίτζιναλ) Πασόκ έχει καταποντιστεί εδώ και καιρό, αν και το κακέκτυπό του που ίδρυσε ασμένως ο ΓΑΠ δεν κατάφερε να μπει καν στη βουλή, ο πυρήνας του κόμματος που κάποτε λατρεύονταν μετά μανίας συνεχίζει να υπάρχει και να δρα

Πέφτουν οι αναταράξεις σαν το χαλάζι - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Όταν πέφτει ένα αεροπλάνο, τα πρώτα δευτερόλεπτα της πτώσης φαίνονται σαν αναταράξεις. 
Έτσι τα αντιλαμβάνονται οι επιβάτες. 
Οι πιλότοι όμως (πρέπει να) ξέρουν ότι δεν φταίνε τα κενά στον αέρα, αλλά πήραν φωτιά οι κινητήρες.

Χειρότερη περίπτωση είναι να βλέπουν οι επιβάτες ότι καίγονται οι κινητήρες και οι πιλότοι να νομίζουν ότι έπεσαν σε αναταράξεις.
Ακόμα χειρότερο είναι η βλάβη του αεροπλάνου να προήλθε από λάθος των πιλότων.
Και ο απόλυτος εφιάλτης είναι να πρόκειται για την πρώτη φορά που μπαίνουν σε πιλοτήριο.
Σ’ αυτή την περίπτωση είμαστε. Μέσα σε τρεις μέρες οι Τράπεζες έχασαν σχεδόν τη μισή αξία τους. Και τι

Standard & Poor’s: Υπό καθεστώς παρακολούθησης οι 4 μεγάλες συστημικές τράπεζες

Standard & Poor’s: Υπό καθεστώς παρακολούθησης οι 4 μεγάλες συστημικές τράπεζεςΤο ενδεχόμενο να υποβαθμίσει το αξιόχρεο CCC+ των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών προανήγγειλε ο οίκος Standard & Poor's.

Σε χωριστές ανακοινώσεις του, ο οίκος διευκρίνισε ότι θέτει τις τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς υπό καθεστώς παρακολούθησης, με αρνητική προοπτική (creditwatch with negative implications), από σταθερή. Ο οίκος ανακοίνωσε την υποβάθμιση σε C από CC τη διαβάθμιση του μη διασφαλισμένου χρέους (subordinated debt) των τεσσάρων

Η αλήθεια για τις συντάξεις μετά τη βόμβα Ρωμανιά - Τα αποθέματα και τα ελλείμματα των ταμείων


Διαβάστε στον ΕΤ: Η αλήθεια για τις συντάξεις μετά τη βόμβα Ρωμανιά | Τα αποθέματα και τα ελλείμματα των ταμείωνΚόκκινο συναγερμό σήμανε στα ασφαλιστικά ταμεία η μεγάλη πτώση των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές, σε σημείο που πλέον να κινδυνεύει η ομαλή πληρωμή των συντάξεων όχι μόνο για τον Μάρτιο, όπως ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά ακόμη και για την τρέχουσα πληρωμή, καθώς μέχρι χθες βράδυ δεν είχε εξασφαλιστεί στο 100% η χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ για τις συντάξεις της Δευτέρας! Την ίδια στιγμή, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ δεν απέδωσαν 200 εκατ. € στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καταβάλουν ομαλά τις συντάξεις.
Από τον τροφοδότη λογαριασμό του ΟΑΕΕ έλειπαν 10 εκατ. ευρώ και εξεταζόταν να δοθούν

Kραχ στις συντάξεις – Λεiπουν χρήματα για τις πληρωμές της Δευτέρας – Απλήρωτοι λογαριασμοί από τα Ταμεία

Αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις για να βγει ο... λογαριασμός
- Λείπουν χρήματα από τα ταμεία του ΟΑΕΕ για τις συντάξεις
- ΙΚΑ και ΟΑΕΕ δεν πλήρωσαν τον ΕΟΠΥΥ για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι
- Δεν βγαίνει ο λογαριασμός των Ταμείων

Οι δηλώσεις Ρωμανιά, πως με το ζόρι θα βγουν οι συντάξεις ως τον Μάρτιο, σκόρπισαν πανικό, στη συνέχεια από τα κυβερνητικά στελέχη υπήρξαν διαβεβαιώσεις και ο ίδιος ο Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης ουσιαστικά ... τα μάζεψε, όμως η πραγματικότητα άλλα δείχνει.

Αυτή τη στιγμή σε ό,τι αφορά στις εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους του ΟΑΕΕ υπάρχει πρόβλημα καθώς μέχρι και χθες τη νύχτα δεν είχε εξασφαλιστεί στο 100% το ποσό που απαιτείται για τις συντάξεις της Δευτέρας. Για την ακρίβεια

ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ…ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ

Dimosievma SabahΜε ένα πραγματικά καταπληκτικό άρθρο ο Τούρκος αρθογράφος της εφημερίδας Sabah, Hasan Bülent Kahraman, αφού κάνει μια μακρά περιγραφή της μεγάλης βυζαντινής κληρονομιάς της Κωνσταντινούπολης, ζητεί με ξεκάθαρο τρόπο την επαναφορά και αναβίωση αυτής της κληρονομιάς που σήμερα είναι καλυμμένη κάτω από τους μουσουλμανικούς σοβάδες που καλύπτουν τους τοίχους των εκκλησιών που έγιναν τζαμιά.
HasanBulentKahraman
Ο Hasan Kahraman αρχίζει το άρθρο του κάνοντας εκτενή αναφορά στην μονή του Παντοκράτορος και στην εκκλησία της Παμμακάριστου που σήμερα είναι το Fethiye τζαμί. Ενώ το βυζαντινό αυτό

Reuters: Οι ελληνικές καταθέσεις ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Τα 25 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να έχουν ένα δυσάρεστο συναίσθημα déjà vu, γράφουν οι George Hay και Neil Unmack στο Reuters, υπενθυμίζοντας ότι το 2012 επέτρεψαν σε τράπεζες να συγκεντρώσουν ποσό μεγαλύτερο από το μισό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας από τον ELA μέσω της κεντρικής τράπεζας του νησιού. Αυτό ανέβαλε το bail-in της Κύπρου αλλά με πολύ υψηλό κόσος. Η τελική διάσωση και το bail-in ήταν πολύ πιο επώδυνα όταν έγιναν αναπόφευκτα το 2013. Αλλά αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθεί στην Ελλάδα, σημειώνουν οι δύο αρθρογράφοι.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες που υφίστανται εκροές καταθέσεων μεγαλύτερες από το αποθεματικό τους

Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Απολαυστικές photos (Μπ) αρουφάκη – Ντάισεμπλουμ

Πολλές φορές μόνο οι εικόνες αρκούν για να καταλάβετε προς τα που οδεύουν ταπράγματα.

Και αυτές τέσσερις – πέντε εικόνες, μετά την “πατάτα” Βαρουφάκη για την Τρόικα αρκούν για να καταλάβετε πόσο οργισμένοι αισθάνονται αυτοί που μας δάνεισαν 200 δις ευρώ.
Δείτε καρέ-καρέ τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες

Ο Τσίπρας “παραποίησε” τη συνομιλία του με τον Ομπάμα, λένε οι ΗΠΑ

Σαφέστατα ενοχλημένη εμφανίζεται η Αμερικανική πλευρά από την “παραποίηση” των όσων διεμήφθησαν στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα και διέρρευσαν από την Ελληνική πλευρά, όπως αναφέρει ο πάντα καλά πληροφορημένος Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του http://mignatiou.com

Εκπρόσσωποι του Λευκου Οίκου, “διορθώνουν” την Ελληνική “εκδοχή ” της συνομιλίας, ο Μπ. Ομπάμα:

1. Αρχικά συνεχάρη τον ¨Ελληνα πρωθυπουργό, στον οποίο επανέλαβε την πάγια θέση του για

CNBC: Ο Τσίπρας μπορεί να καταλήξει να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο

Εκτενή αναφορά στο θρίλερ των διαπραγματεύσεων της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές κάνει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, CNBC με τίτλο "Ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι δανειστές θα κάνουν πίσω".

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να καταλήξει να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο, όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη σθεναρή στάση των Γερμανών, οι οποίοι σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίζουν πως δεν συζητούν το

Καραγκούνης: Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν ξέρει που βρίσκεται

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή τις δηλώσεις που έγιναν κατά την επίσκεψη του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Aναλυτικά η δήλωσή του:

O Μαντούρο Λαφαζάνης ακυρώνει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ενέργεια

Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του στο Reuters, ενώ αναφέρθηκε και στην επένδυση της Eldorado Gold στην Χαλκιδική.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος», ξεκαθάρισε ο υπουργός, βάζοντας τέλος στα σχέδια πώλησης του 65% της εταιρίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των ορυχείων χρυσού στην Χαλκιδική και στην επένδυση της καναδικής Eldorado Gold υποστήριξε ότι «είμαστε απόλυτα ενάντιοι και θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις

Δραματική περιγραφή της ανταποκρίτριας του Guardian στην Αθήνα: Τι είπαν στο υπουργείο Οικονομικών όταν έφυγε ο Ντάισελμπλουμ

Πώς είδε η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στην Αθήνα τη συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup με τον υπουργό Οικονομικών - Τι μεταδίδει το Reuters

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το σημείο-κλειδί της συνάντησης Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ είναι πως σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup οι μονομερείς ενέργειες δεν αποτελούν το σωστό δρόμο προόδου. Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει το πρακτορείο, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση να ορίσει τη θέση της και μόνο τότε μπορεί να ακολουθηθεί ένα κοινό μονοπάτι συνεργασίας. Παράλληλα, επισημαίνεται πως το Eurogroup αναλαμβάνει τη δέσμευση να βοηθήσει την Ελλάδα

Ισπανία και Πορτογαλία δεν θα στηρίξουν την Ελλάδα σε διάσκεψη για το χρέος

Να ξεχάσει κάθε ενδεχόμενο για ευρωπαϊκό συνέδριο για το χρέος, και να μην έρθει σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλούν την Αθήνα Μαδρίτη και Λισαβόνα.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσους Κοέλιο, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του κατέστησε σαφές πως η Πορτογαλία δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε ένα τέτοιο ευρωπαϊκό συνέδριο κουρέματος του ελληνικού χρέους. «Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία αλλά και η Ισπανία εφάρμοσαν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και συνεχίζουν να το πράττουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουμε τρόμο σε επενδυτές με ένα συνέδριο που θα

BINTEO-Nτάισελμπλουμ: «Όχι» σε διάσκεψη για το χρέος - Βαρουφάκης: «Όχι» στην Τρόικα

«Με μια τέτοια σαθρά δομημένη επιτροπή εμείς δεν πρόκειται να συνεργαστούμε» είπε ο νέος ΥΠΟΙΚ - Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε: «Είναι σημαντικό να μην πάει χαμένη η πρόοδος των τελευταίων ετών»

Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και τον επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ.

Όταν ο υπουργός Οικονομικών και ο επικεφαλής του Eurogroup βγήκαν για τη συνέντευξη Τυπου,

ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ! Λιτός βίος για το προλεταριάτο και ΜΟΕΤ για τον Βαρουφάκη

Ο πλούτος δεν είναι ποινικά κολάσιμος. Οι συμβολισμοί όμως μπορούν να κολάσουν.

Ο Βηματοδότης μας ενημερώνει ότι αφού αντικατέστησε εν μια νυκτί τη λιτότητα με τον λιτό βίο και προέτρεψε όλους τους Ελληνες να κάνουν λιτό βίο και να εγκαταλείψουν τις Πόρσε, ο «τσάρος» της Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης πήρε τη σύζυγό του

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η γενναιοδωρία της Γερμανίας έφτασε στα όριά της με την Ελλάδα

Στενεύει τα περιθώρια για την Ελλάδα ο Σόιμπλε - Αντίθετος με την παράταση του προγράμματος

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου είπε πως επέκταση του προγράμματος θα υπάρξει μόνο αν η χώρα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Σκληραίνει τη στάση της η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα καθώς με δήλωσή του το πρωί της Παρασκευής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως η γενναιοδωρία της Γερμανίας «έφτασε στα απόλυτα όριά της με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας»!

Λίγες ώρες έπειτα από την επίσκεψη του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα και λίγο πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην Αθήνα

Αριστερός εκσυγχρονισμός ή «αριστερή παρένθεση»;

neoi-ypoyrgoi2 arenaΤι είναι αυτό που ζούμε; Είναι μια Νέα Εποχή ή πρόκειται απλά για το «κύκνειο άσμα» της Μεταπολίτευσης του 1974; Όσο παρακολουθούμε την ακατάσχετη φλυαρία των νέων υπουργών στα «πρωϊνάδικα» του Παπαδάκη και του Καμπουράκη, δύσκολα μπορεί να υποθέσει κανείς πως πρόκειται για κάτι άλλο από το κλείσιμο του κύκλου της Μεταπολίτευσης και μάλιστα με τρόπο που δεν θα το λες “happy end”. Αξίζει ωστόσο να επιδείξουμε, όλοι οι υπόλοιποι, την αναγκαία υπομονή που δεν επιδεικνύουν οι λαλίστατοι νέοι υπουργοί. Να περιμένουμε λίγο ακόμη δηλαδή, προκειμένου να δούμε τη «μεγάλη εικόνα» όπως θα την παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.
Ο εκλογικός σεισμός που ανέδειξε κυβέρνηση την Αριστερά συνέβη εξαιτίας του γεγονότος ότι οι

Αντίο ανάπτυξη και… Ελλάδα;

Η Ελλάδα σταδιακά περιθωριοποιείται, γίνεται όλο και πιο παρασιτική και τελικώς εξελίσσεται σε ζωντανό παράδειγμα μιας αντι-Ευρώπης.
Μοναδικό μέλημα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι το πώς θα μπορέσει να βγει από το τέλμα μέσα στο οποίο ζει –και το οποίο, βεβαίως, η ίδια δημιούργησε– αλλά με ποιον τρόπο θα κάνει πιο άνετη την επιβίωσή της σε αυτό! Πρόκειται για ένα φαινόμενο εκπληκτικό, που δείχνει ότι στην νεοελληνική πραγματικότητα η ιδεολογία της οικονομικής καθυστερήσεως, της κοινωνικής υπαναπτύξεως και του κατά Παν. Γεννηματά εσωστρεφούς κοινοτικού βίου, έχει βαθύτατες ρίζες, οι οποίες στον σημερινό κόσμο εγγυώνται την παρακμή.
Πέντε χρόνια μετά την εκδήλωση της κρίσεως χρέους στην Ελλάδα, δεν υπάρχει καν ένα απολύτως

Καταγραφής δηλώσεων συνέχεια…

Μια και δεν πρέπει να είναι κανείς σε θέση να βεβαιώσει ότι κατάλαβε τι είπε ο νέος υπουργός Βαρουφάκης σχετικώς με το τι σκοπεύει να πράξει – με το χρέος, τη λιτότητα, τα Πόρσε Καγιέν, τους δανειστές, τη «νέα συμφωνία-γέφυρα» - ας συνεχίσουμε να καταγράφουμε τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, ώστε να μην εκπλαγεί κανείς με τα μελλούμενα:
Ντιντιέ Ρέινερς, Βέλγος υπουργός των Εξωτερικών, στην ιστοσελίδα της δημόσιας γαλλόφωνης βελγικής ραδιοτηλεόρασης RTBF, σχετικά με την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων: «Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, όποια κι αν είναι η κυβερνητική πλειοψηφία. Η επιστροφή σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό είναι αναπόφευκτη επιλογή για την Ελλάδα. Το σημαντικό για τους πιστωτές, δηλαδή τα κράτη και τους φορολογούμενους πολίτες τους, είναι να γνωρίζουμε ότι έχουμε αξιόπιστους συνομιλητές που θα κάνουν τα πάντα για να

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ

Η ημερίδα της Ε.Π.Ε. με θέμα “Η ΕΠΕ κοντά - Η ΕΠΕ μαζί με την Κοινωνία", 7 Φεβρουαρίου, 10π.μ., Θεσσαλονίκη

Λογότυπο ΕΠΕΗ ημερίδα της Ε.Π.Ε. με θέμα “Η ΕΠΕ κοντά - Η ΕΠΕ μαζί με την Κοινωνία", φιλοδοξεί να καλλιεργήσει το έδαφος για την δημιουργία μιας ΚΟΙΝΣΕΠ Πληροφορικών με στόχο να δώσει δημιουργικές και κοινοφελείς διεξόδους στους Έλληνες Πληροφορικούς και να αναδείξει την ισχυρή και κρίσιμη σύνδεση της

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ


ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΧΤΙΣΤΩΝ


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ 150.000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Χιλιάδες ευρώ για νέες σφραγίδες στο υπουργείο Παιδείας

Χιλιάδες ευρώ για νέες σφραγίδες στο υπουργείο Παιδείας Αναμένεται να διατεθούν λόγω της αλλαγής στην ονομασία Αρκετές χιλιάδες ευρώ αναμένεται να κοστίσει η μετονομασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Παιδείας αλλάζει όνομα.

Φυσική η αλλαγή της ονομασίας έχει κόστος καθώς θα πρέπει να τυπωθούν νέα λογότυπα του Υπουργείου και άλλων φορέων που εποπτεύει ενώ αλλαγές θα πρέπει να γίνουν και στις σφραγίδες, στις πινακίδες σήμανσης κ.α

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι νέες σφραγίδες για την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου

Σύσταση επιστημονικών ομάδων για την επανεξέταση της σχολικής ύλης

Η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, κ. Τάσο Κουράκη, για να συζητήσουν τα σοβαρά θέματα Παιδείας, που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης. Κατά τη συνάντησή τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε την κα Ξουλίδου για τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου όσον αφορά τις αλλαγές στο χώρο της Παιδείας, που προωθούνται.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:
1. Στην κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των εξετάσεων πανελλαδικού τύπου στην Α΄ και Β΄ Λυκείου,
2. Στην απορρόφηση των επιτυχόντων στον ΑΣΕΠ
3.Στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, επισημαίνοντας ότι θα μπουν κριτήρια

Κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό bullying στη Μυτιλήνη

Κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό bullying στη ΜυτιλήνηΤην παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η καταγγελία απίστευτου περιστατικού bullyingσε βάρος 9χρονου μαθητή στο Πλωμάρι της Μυτιλήνης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου την διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ 2ου Π.Ε.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Σύνταξη του προσωρινού Μητρώου Επιμορφωτών για διδασκαλία στις Α΄ και Β΄ φάσεις του Προγράμματος «Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σχολικού έτους 2014-2015».
ΔΕΙΤΕ   ΕΔΩ

Προσωρινός πίνακας κατάταξης των Επιμορφωτών του Π.Ε.Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ανακοίνωση προσωρινού πίνακα κατάταξης των Επιμορφωτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο επικαιροποιημένο μητρώο του ΠΕΚ Αλεξανδρούπολης, για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014-2015 στο πλαίσιο των Πράξεων