Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ. ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΔΗΜΩΝ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΑΕΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ



 
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σιγά –σιγά αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο. Όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι κυβερνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεν πέρασαν περισσότερες από 90 μέρες και η νέα κυβέρνηση αρπάζει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, των Πανεπιστημίων, των Νοσοκομείων και όλων των Οργανισμών του Δημοσίου και τα εγκλωβίζει στην Τράπεζα της Ελλάδας.
            Οι κυβερνητικοί παράγοντες ψευδώς ισχυρίζονται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα που δεσμεύονται στην Τράπεζα της Ελλάδας θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Μάλιστα, δηλώνουν ότι θα τοκιστούν με 2,5%. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι
διαφορετική. Τα ταμειακά διαθέσιμα δεσμεύονται κατόπιν εντολής των Βρυξελλών. Είναι γεγονός ότι αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας αποτελούσε πάγιο αίτημα των «θεσμών», όπως αρέσκεται να αποκαλεί η κυβέρνηση τη νέα Τρόικα. Με τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν οι δόσεις των δανείων, σύμφωνα με τις επιταγές των Βρυξελλών.
            Οι συνέπειες αυτής της ενέργειας είναι καταστροφικές. Τα ΑΕΙ θα ξεμείνουν από ρευστό. Η ΠΟΣΔΕΠ καταγγέλλει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα των ΑΕΙ που δεσμεύονται, προέρχονται από δόσεις κληροδοτημάτων, δωρεές, χορηγίες και αμοιβές από διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στα ΑΕΙ το 2015. Με την αφαίμαξη αυτού του ποσού η λειτουργία των ΑΕΙ καθίσταται προβληματική.
            Η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι Σχολικές Επιτροπές στεγνώνουν από ρευστό, τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων είναι αδύνατον να καλυφθούν  και επιπροσθέτως δεν θα πληρωθεί η μεταφορά των μαθητών, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.
            Η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Νοσοκομείων καθιστά προβληματική τη λειτουργία τους, καθώς θα είναι αδύνατον να εξοφληθούν οι αμοιβές του προσωπικού και οι προμηθευτές, στους οποίους οφείλονται εκατομμύρια ευρώ.
             Θα περίμενε κανείς να αντιδράσουν οι κάποτε λαλίστατοι συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ, οι οποίοι όμως φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πιει το «αμίλητο νερό». Είναι απορίας άξιο γιατί  γι’ αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των μονάδων υγείας δεν θεωρούν σκόπιμο να βγει από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ η παραμικρή ανακοίνωση. Η παράταξη της ΔΑΚΕ Δ.Ε καλεί τις παρατάξεις του Δ.Σ που σιωπούν, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να απαντήσουν στο ερώτημα: «Με τους εργαζόμενους και την κοινωνία ή με την κυβέρνηση;»
            Για όλα τα τελευταία ζητήματα (μισθολογική καθήλωση, ωράριο, νόμος 4024/11, ταμειακά διαθέσιμα) κάποιοι σιωπούν συστηματικά.
            Εάν οι συνάδελφοι θέλουν πραγματικά μία Ομοσπονδία διεκδικητική, αρωγό στα δίκαια αιτήματα των καθηγητών, ήρθε η ώρα τους. Με την ψήφο τους για την εκλογή αντιπροσώπων για το 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ πρέπει να επιδιώξουν την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε μία ΟΛΜΕ χειροκροτητή της κυβερνητικής πολιτικής.

                                                                                                ΔΑΚΕ Δ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου