Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Kραχ στις συντάξεις – Λεiπουν χρήματα για τις πληρωμές της Δευτέρας – Απλήρωτοι λογαριασμοί από τα Ταμεία

Αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις για να βγει ο... λογαριασμός
- Λείπουν χρήματα από τα ταμεία του ΟΑΕΕ για τις συντάξεις
- ΙΚΑ και ΟΑΕΕ δεν πλήρωσαν τον ΕΟΠΥΥ για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι
- Δεν βγαίνει ο λογαριασμός των Ταμείων

Οι δηλώσεις Ρωμανιά, πως με το ζόρι θα βγουν οι συντάξεις ως τον Μάρτιο, σκόρπισαν πανικό, στη συνέχεια από τα κυβερνητικά στελέχη υπήρξαν διαβεβαιώσεις και ο ίδιος ο Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης ουσιαστικά ... τα μάζεψε, όμως η πραγματικότητα άλλα δείχνει.

Αυτή τη στιγμή σε ό,τι αφορά στις εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους του ΟΑΕΕ υπάρχει πρόβλημα καθώς μέχρι και χθες τη νύχτα δεν είχε εξασφαλιστεί στο 100% το ποσό που απαιτείται για τις συντάξεις της Δευτέρας. Για την ακρίβεια λείπουν 10.000.000 ευρώ από τα Ταμεία και αναζητείται άμεση λύση ώστε να μην λείψουν χρήματα από τους λογαριασμούς των συνταξιούχων.

Δεν πλήρωσαν τον ΕΟΠΥΥ για να πληρωθούν οι συντάξεις ΙΚΑ και ΟΓΑ

Η κατάσταση είναι οριακή και στο ΙΚΑ αλλά και στον ΟΓΑ που για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη ρευστότητα που απαιτείται για την καταβολή των συντάξεων της Δευτέρας αναγκάστηκαν να μην πληρώσουν τις οφειλές τους στον ΕΟΠΥΥ, με λίγα άνοιξαν μια τρύπα για να κλείσουν μια άλλη καθώς υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τις κρατικές ενισχύσεις.

Ταυτόχρονα υπάρχουν φαινόμενα αναδρομικών κρατήσεων, όπως για παράδειγμα στις συντάξεις των δικαιούχων του ΤΕΑΤΕΠΕ, της Εμπορικής δηλαδή.
Με β΄'αση έγγραφο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος υπήρξε αναδρομική κράτηση ποσών. Κινήσεις που δείχνουν ουσιαστικά κινήσεις απελπισίας από τα Ταμεία για την εξασφάλιση ρευστότητας.

Λείπουν 10.000.000 ευρώ από τον ΟΑΕΕ για τις συντάξεις

Ανάλογη αναμένεται να είναι η κατάσταση και τον επόμενο μήνα, τα χρήματα δηλαδή θα βρεθούν, τουλάχιστον έτσι διαβεβαιώνεται, έστω και οριακά, ωστόσο τον Μάρτιο όλα είναι ανοιχτά.

Διοικητές Ταμείων: Αντέχουμε ως το Μάρτιο

Ήδη παρατηρώντας τις μειώσεις εσόδων και τη μαύρη τρύπα οι διοικητές των Ταμείων από τις 19 Ιανουαρίου με βάση δημοσίευμα της “Ημερησίας” έλεγαν χαρακτηριστικά “αντέχουμε ως το Μάρτιο”

Με βάση τους προϋπολογισμούς η μαύρη τρύπα που φτάνει τα 1,8 δισ. ευρώ πρέπει να καλυφθεί είτε από τα διαθέσιμα είτε από επιπλέον κρατική επιχορήγηση έτσι ώστε να καλυφθούν τα ανοίγματα των Ταμείων που χορηγούν κύριες συντάξεις.

Σε ό,τι αφορά στα επικουρικά Ταμεία με βάση τον συντελεστή βιωσιμότητας θα πρέπει είτε να γίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις ή τα μερίσματα που χορηγούνται, είτε να μην ισχύσει ο μνημονιακός νόμος για τον συντελεστή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου