Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Τι ισχύει για την κάλυψη κενών και κενουμένων θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων-ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 3.500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ


ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ


Ο Υπουργός Παιδείας στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ "Σαββατοκύριακο"(28/6/2014) μιλά για Τράπεζα Θεμάτων-έναρξη σχολικής χρονιάς-υπηρεσιακές μεταβολές-μετεγγραφές-Πανελλαδικές-Διοικ. Υπαλλήλους

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO (από το 34 και 28 λεπτό) ΕΔΩ

Νέο εισοδηματικό όριο στις μετεγγραφές φοιτητών - Σαρωτικές αλλαγές


Σοβαρές διαφωνίες εκφράζουν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, στις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με "Τα Νέα", τους βρίσκει αντίθετους το ενδεχόμενο να προσφερθεί το δικαίωμα μετεγγραφής σε ακόμα περισσότερους φοιτητές, το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Σημειώνουν ότι μπορεί να επαναληφθεί αυτό που γινόταν στο παρελθόν, δηλαδή να γεμίζουν ασφυκτικά τα ιδρύματα στα μεγάλα αστικά κέντρα και να δυσκολεύει το εκπαιδευτικό έργο.
Το πρόβλημα ήταν εντονότερο στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πόλεων, όπως οι Νομικές, οι Ιατρικές, οι Φιλολογικές και οι Πολυτεχνικές.
Οι πρυτάνεις κινούνται στη λογική του νόμου, που ισχύει τώρα και ο οποίος προβλέπει τη δυνατότητα

Λοβέρδος: Αν χρειαστεί θα παρέμβουμε στην Τράπεζα Θεμάτων

Λοβέρδος: Αν χρειαστεί θα παρέμβουμε στην Τράπεζα Θεμάτων Ανοιχτό το ενδεχόμενο διορθωτικών μέτρων στην Τράπεζα Θεμάτων, μετά τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων της Α' Λυκείου από τα σχολεία της Επικράτειας, άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
"Δεν πρόκειται να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων. Σε κριμένες κατηγόριες μαθημάτων ήταν εύστοχες οι ερωτήσεις στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης υπήρξε πρόβλημα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρει η Πολιτεία πίσω τον θεσμό, η Τράπεζα θεμάτων είναι θεσμός κοινωνικά ευαίσθητος" επισήμανε.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι "θα δούμε τα διορθωτικά μέτρα που θα πάρουμε

Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση των βαθμολογίων των πανελλαδικών


Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση των βαθμολογίων των πανελλαδικώνΟι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τις επιδόσεις τους είτε στο Διαδίκτυο είτε από τα σχολεία

Αύριο αναμένεται να μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση  από το Υπουργείο Παιδείας, περίπου στις 13.00 το μεσημέρι οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τους βαθμούς τους ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το διαδίκτυο οι βαθμοί θα αναρτηθούν στα σχολεία όλης της

3η Διεθνής Συνάντηση Εργασίας

Ανακοινοποίηση των προκηρύξεων για θέσεις εκπαιδευτικών στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών θέσεων Υπευθύνων ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

«Αιτήσεις απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ»





Καβάλα, 30-6-2014
Αρ.Πρωτ: 8568 / Φ.11.7

                

            Ενόψει της λήξης του διδ. έτους 2013-2014, κ α λ ο ύ ν τ α ι  οι εκπ/κοί που υπηρετούν σε Σχολικές Μονάδες της Δ.Δ.Ε. Καβάλας και επιθυμούν απόσπαση εντός του ΠΥΣΔΕ Π.Ε. Καβάλας, να υποβάλουν σχετική αίτηση προς τη Δ.Δ.Ε. Καβάλας από 30-6-2014 έως και 7-7-2014.
            Επισημαίνουμε, όπως οι ενδιαφερόμενοι εκπ/κοί να αναγράφουν στις αιτήσεις τους τα

Προβληματική δικαστική εξουσία

Το Μισθοδικείο έκρινε τις περικοπές των μισθών των δικαστικών λειτουργών αντισυνταγματικές και επιπλέον απένειμε και στους δικαστές το προνόμιο που έχουν οι βουλευτές να είναι αφορολόγητο το 25% του μισθού τους. Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές αποδοχών των ενστόλων, το Ελεγκτικό Συνέδριο αντισυνταγματικές τις περικοπές των συνταξιούχων δικαστικών. Επεται η κρίση για τις περικοπές όλων των ειδικών μισθολογίων.

Είναι πια φανερό ότι η δικαστική εξουσία θεωρεί ότι έχει την αρμοδιότητα να καθορίζει το μισθολόγιο του Δημοσίου και κατ’ επέκταση ένα μεγάλο μέρος της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας. Φυσικά, από καμία συνταγματική διάταξη δεν προκύπτει η δικαιοδοσία της να καθορίζει τους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου. Εχει «υφαρπάξει» αυτήν την αρμοδιότητα και το έχει κάνει

Η επιστροφή της πολιτικής της σύγκρουσης

Τ​​ο σκηνικό που στήνεται με τις συνεχείς ακυρώσεις αποφάσεων που αφορούν μισθούς και συντάξεις διαφόρων επαγγελματικών ομάδων στο όνομα κάποιας υποθετικής αποκατάστασης κοινωνικών αδικιών ή κάποιας υποθετικής ανατροπής αντιλαϊκών μέτρων αποτελεί μια στυγνή επίδειξη δύναμης της πολιτικής και άλλων τμημάτων της ελίτ της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στις έννοιες της αλληλεγγύης και της ισονομίας και απέναντι σε εκατομμύρια ανέργους, φτωχούς ή τσακισμένους της ίδιας της πολιτικής.

Οπως σε πολλά άλλα ζητήματα, χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα η επίκληση μιας αδύναμης κοινωνικής ομάδας για να δικαιολογηθεί και να στοιχηθεί πίσω της μια προκλητικά προνομιακή

17.960 διαδραστικοί πίνακες για τα σχολεία - Ποιες σχολικές μονάδες θα εξοπλιστούν με διαδραστικά συστήματα

42.786.530 ευρώ είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για την προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων. Τα σχολεία θα προμηθευτούν πίνακες, βιντεοπροβολείς, μικροϋπολογιστές, πακέτα λογισμικού.
Η Πράξη θα εφαρμοστεί :
α) στην ΣΤ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Χώρας ,
β) σε όλα τα τμήματα των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων όλων των Γυμνασίων της Χώρας, εξαιρουμένης της Β’ Τάξης εκείνων των Γυμνασίων που προμηθεύτηκαν ήδη Διαδραστικά Συστήματα μέσω του «Προγράμματος πιλοτικής εισαγωγής Διαδραστικών Συστημάτων και συναφούς εξοπλισμού στην τάξη για μια ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία» της σχετική Πράξης της Πρόσκλησης 78 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και
γ) στην Α’ Τάξη όλων των τμημάτων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ της Χώρας.
Συνολικά θα γίνει η προμήθεια:
•    17.960 Διαδραστικών Πινάκων (σε Δημοτικά , Γυμνάσια και ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ)

Αναλυτικά: Το εισόδημα και τα μόρια για τους παιδικούς σταθμούς


Αναλυτικά: Το εισόδημα και τα μόρια για τους παιδικούς σταθμούςΤην ερχόμενη Τρίτη 1η Ιουλίου πρόκειται να δημοσιοποιηθεί, η προκήρυξη για την φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ).
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μετά από εμπροσθοβαρή προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος και την κάλυψη για τη σχολική χρονιά 2014 - 2015 περίπου 68.502 θέσεων, όσων δηλαδή είχαν διατεθεί και κατά το προηγούμενο έτος.
Συγκεκριμένα, διασφαλίστηκαν συνολικά 160 εκατομμύρια ευρώ, από 180 εκατομμύρια πέρυσι, από τα οποία τα 120 εκατ. προέρχονται από κοινοτικούς πόρους και τα 40 εκατ. από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, η μείωση της χρηματοδότησης, αντιμετωπίστηκε με μείωση κατά 9%

ΔΑΚΕ ΑΧΑΪΑΣ: Σχετικά με τις άδειες άνευ αποδοχών

                                                
                                                     Αθανάσιος Σπίνος                                                            
Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο
ΑΠΥΣΔΕ Δ. Ελλάδος
Τηλ. 6944731945
Πάτρα, 29/6/2014
 
Σχετικά με τις άδειες άνευ αποδοχών

Συναδέλφισσα/ Συνάδελφε,
Την περίοδο αυτή εξετάζονται από τα αρμόδια ΑΠΥΣΔΕ οι αιτήσεις των συναδέλφων για τις άδειες άνευ αποδοχών. Επισημαίνουμε τα εξής:
1.                   Ο ν. 1566/1985 ορίζει ότι οι εν λόγω άδειες χορηγούνται έως τη λήξη του σχολικού έτους (31 Αυγούστου) για σοβαρούς λόγους. Η άποψή μας είναι ότι δεν είναι δυνατόν κάθε άδεια άνευ αποδοχών να φτάνει υποχρεωτικά μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, ακόμα κι αν αυτό δεν αποτελεί επιθυμία του αιτούντος, ή να μην μπορεί να διακοπεί πριν τη λήξη της από το συνάδελφο, αν πάψουν να συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους χορηγήθηκε. Κάτι τέτοιο, πέραν του ότι δεν ορίζεται ρητά από το νομοθέτη, αντιβαίνει και το χαρακτηρισμό των εν λόγω

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση με απόσπαση δύο θέσεων Εκπαιδευτικών Συμβούλων στα Ευρωπαϊκά Σχολεία Λουξεμβούργο Ι και Καρλσρούη

AEI-TEI



ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΕΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΕΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΕΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΕΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Προκήρυξη Διαγωνισμού Κατάταξης Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. (ανδρών- γυναικών) έτους 2014



Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου/ Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προκηρύσσει διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σαράντα πέντε (45) δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. (ανδρών- γυναικών).
Hπροκήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου  Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.(www.hcg.gr),στην ιστοσελίδα του «Δι@ύγεια» (http://diavgeia.gov.gr) (ΑΔΑ: ΒΝΔΞΟΠ-ΣΔΘ) και έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 10, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.), από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.
Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε υψομέτρηση, ιατρικές εξετάσεις- παραπομπή στην Α.Ν.Υ.Ε.,

Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Δ.Σ. 24/06/2014



Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                                      Κόρινθος, 26/06/2014
ΑΡΓΟΥΣ 17-19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20 100                                                               Α.Π.: 95
ΤΗΛ: 2741026860                                                                                              Προς:    Σχολεία Κορινθίας
Email: aelmek@gmail.com                                                         
Blog: http://aelmekor.blogspot.com                                                      Κοιν.:    Δ.Δ.Ε. Κορινθίας
                                                                                                                                                Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας
                                                                                                                                                ΜΜΕ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  Δ.Σ.  24/06/2014

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ:

1.      Υπηρεσιακές μεταβολές στην Κορινθία (Μεταθέσεις-Αποσπάσεις-Διαθέσεις-ΠΥΣΔΕ-κ.ά.). – Έγινε ενημέρωση από τον αιρετό κ. Μ. Κλωνιζάκη. Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.
2.      Ενημέρωση ΔΣ από σχολεία ευθύνης - Νομικά θέματα. Έγινε ενημέρωση για το τι συμβαίνει

Μετακομίζει στην Κουμουνδούρου το «βαθύ ΠΑΣΟΚ»



Αναζητούν στέγη οι τυχοδιωκτικές και οπορτουνιστικές φιγούρες που κυβερνούσαν την Ελλάδα επί τρεις δεκαετίες

Όλο και περισσότεροι από το παλαιό ΠΑΣΟΚ και τη διαλυμένη ΔΗΜΑΡ "μετεγγράφονται" στο ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τις τυχοδιωκτικές και οπορτουνιστικές φιγούρες που κυβερνούσαν την Ελλάδα επί τρεις δεκαετίες.

Πώς 5 χώρες στη Μέση Ανατολή μπορεί να γίνουν 14 - Η τραγωδία της αραβικής Μέσης Ανατολής


Πρίν ένα περίπου χρόνο στους κυριακατικους Ταΐμς της Νέας Υόρκης (28/9/13) η Αμερικανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας με ειδίκευση στην Μέση Ανατολή, Robin Wright, δημοσίευσε ένα χάρτη συνοδευόμενο με... ένα επεξηγηματικό και αναλυτικό κείμενο με τον εντυπωσιακό, αλλά και ταυτόχρονα προβοκατόρικο τίτλο, “Πώς 5 χώρες στη Μέση Ανατολή Μπορεί να Γίνουν 14″.

Ως κύριο αίτιο για τον πιθανό κατακερματισμό της Μέσης Ανατολής η Wright θεώρησε την λεγόμενη Αραβική Άνοιξη και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αυτή εκδηλώθηκε στη Συρία. 
 
Κατά την δημοσιογράφο η Συρία αποτελεί το στρατηγικό επίκεντρο της Αραβικής Μέσης Ανατολής και η κατάρρευσή της, από ισχυρό συγκεντρωτικό κράτος σε

Χαμενεΐ: «Στο Ιράκ αναμετριούνται η ανθρωπιά και η ωμότητα»


18777745 Mideast Iraq  JPEG 039fa.limghandlerΟ ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ χαρακτήρισε την κρίση στο Ιράκ μια «αναμέτρηση ανάμεσα στην ανθρωπιά και την ωμότητα των βαρβάρων», ενώ επέκρινε τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επειδή την παρουσιάζουν ως έναν πόλεμο μεταξύ σιιτών και σουνιών. 

Εξωτερικές δυνάμεις έχουν συχνά εκμεταλλευτεί τις εθνοτικές και θρησκευτικές διαφορές των μουσουλμανικών κρατών και «ονειρεύονται έναν πόλεμο μεταξύ σιιτών και σουνιτών» ο οποίος δεν θα συμβεί, είπε ο Χαμενεΐ. 
Ο ίδιος προειδοποίησε κατά της δυτικής προπαγάνδας σχετικά «μια μια ομάδα ανόητων και

Παραδόθηκαν τα πρώτα Su-25 στην Αεροπορία του Ιράκ με ρωσικό προσωπικό


su25russianΗ Ρωσία φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να στηρίξει με κάθε μέσο την κυβέρνηση αλ Μαλίκι και την ακεραιότητα του Ιράκ ή να διασώσει ότι περισσότερο μπορεί από το Ιράκ και να αποκτήσει έναν σύμμαχο στη Μέση Ανατολή: Τα πρώτα 5 Su-25 μαχητικά εγγύς υποστήριξης, παραδόθηκαν στην ιρακινή Αροπορία που αναδημιουργείται από το "μηδέν".

Είναι τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη που αποκτά η ιρακινή Αεροπορία μετά το 2003 όταν την διέλυσαν οι ΗΠΑ.

Τα μαχητικά πιθανότατα θα θα τα πετούν Ιρανοί, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν καιι Ρώσοι πιλότοι, απόστρατοι με συμβόλαιο με την ιρακινή κυβέρνηση, όπως επίσης θα υποστηρίζονται από

«Καμπανάκι» για ιό που «χτυπά» το e-banking

newego_LARGE_t_1101_54366631Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στους πολίτες που χρησιμοποιούν το e-banking η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για νέο κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει στην παράνομη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και εξαπλώνεται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
Ειδικότερα, το νέο κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά στοιχεία πρόσβασης του e-banking (username, password, κτλ), αλλά και να «συλλέγει» τα δεδομένα της κίνησης του δικτύου του χρήστη (sniff network traffic), υποκλέπτοντας ευαίσθητα δεδομένα και των υπολοίπων χρηστών που είναι

Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ! Θράκη: Συσσίτια μόνο για... τουρκόφρονες!

Αλλά και το «Καραβάνι της αφθονίας», που χρηματοδοτεί το τουρκικό ΥΠΕΞ, θα περάσει και πάλι τα σύνορα, για να προσφέρει πιλάφι με κοκκινιστό κρέας στους μουσουλμάνους της Θράκης

Συσσίτια μόνο για... τουρκόφρονες ετοιμάζει το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (ΚΙΕΦ) στη Θράκη, ακολουθώντας το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα, το λεγόμενο «Καραβάνι της αφθονίας», που χρηματοδοτεί το τουρκικό ΥΠΕΞ, θα περάσει και πάλι τα σύνορα, για να προσφέρει πιλάφι με κοκκινιστό κρέας στους μουσουλμάνους της Θράκης, υπενθυμίζοντας τους πως είναι... «εγγόνια Οθωμανών».

Μετά τα «συσσίτια μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής, λοιπόν, το μειονοτικό ΚΙΕΦ ανακοίνωσε

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Αναμένονται προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Πόσα χρήματα λείπουν για τη λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών;Στις άμεσες προτεραιότητες της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται ότι είναι η θέρμανση των σχολείων, η μεταφορά των μαθητών καθώς και η λειτουργία των βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών.
Σε άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους ο Γιάννης Ντόλιος,υφυπουργός του υπουργείου Εσωτερικών, σημείωσε ότι για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων αποτελεί κατεπείγοντα στόχο η έγκαιρη εξασφάλιση των 21 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, προκειμένου να γίνει η κατανομή των πόρων και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια καυσίμων.
Για τη μεταφορά των μαθητών, αναμένεται να κοινοποιηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εξυπηρετούνται οι Περιφερειακές Ενότητες που έχουν ξεκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία, αλλά

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕ02 - ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕ11 - ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕ70 - ΔΑΣΚΑΛΩΝ

ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Διαδικασίες - τοποθετήσεις)


ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Π.Δ.50/1996 - (ΦΕΚ.45 τ.Α)
Άρθρο 14, Κρίση και τοποθέτηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών

1. Υπεραριθμίες εκπαιδευτικών είναι δυνατόν να προκύψουν
α) ίδρυση σχολικής μονάδας,
β) κατάργηση σχολικής μονάδας
γ) συγχώνευση σχολικών μονάδων
δ) μετατροπή λυκείων σε λυκειακές τάξεις
ε) μείωση των τμημάτων των μαθητών ή
δ) άλλη αιτία.
Σε περίπτωση συγχώνευσης σχολικών μονάδων για τη διαπίστωση της τυχόν υπεραριθμίας κρίνονται όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που συγχωνεύονται.
2. Τα αρμόδια περιφερειακά συμβούλια, μετά τις μεταθέσεις που διενεργούνται σύμφωνα με τη διαδικασία των άρθρων 9, 11, 12 και 13 του διατάγματος αυτού συντάσσουν πίνακες των κενών οργανικών θέσεων λαμβάνοντας υπόψη και τις κενές θέσεις που προέκυψαν από τη διαδικασία των παραπάνω μεταθέσεων κατά σχολική μονάδα.
3. Αν κατά τη σύνταξη των παραπάνω πινάκων, διαπιστωθεί υπεραριθμία εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, αυτή ρυθμίζεται με την παρακάτω διαδικασία:
α) Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας που ανήκουν οργανικά στο

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αρ.Πρωτ.84852/Δ2/20-06-2013/ΥΠΑΙΘΠΑ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Ε. & Δ.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ
Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Γ΄
Πληροφορίες:
Η. Ζούρου 210 3442276
Β. Στράτου 210 3442116
ΘΕΜΑ : «Διευκρινιστικές οδηγίες για τοποθετήσεις και ρύθμιση υπεραριθμιών εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης»
Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων στην υπηρεσία μας όσον αφορά την ρύθμιση των υπεραριθμιών, αλλά και γενικότερων θεμάτων τοποθέτησης εκπαιδευτικών Δ.Ε., σας διευκρινίζουμε τα εξής:
Α) 1. Τα ζητήματα που σχετίζονται με τις υπεραριθμίες των εκπαιδευτικών ρυθμίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 14 του Π.Δ. 50/1996, όπως το άρθρο αυτό έχει τροποποιηθεί ή συμπληρωθεί μεταγενέστερα με το άρθρο 12 του Π.Δ.100/1997. Στις διατάξεις αυτές και ειδικότερα στην παρ. 1 εδάφιο β, προσδιορίζεται με σαφήνεια ότι οι υπεραριθμίες των εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης προκύπτουν μετά από μεταβολές των σχολικών μονάδων (ίδρυση, κατάργηση,

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Δ. 50/96 και 100/97)


Υπεραριθμίες εκπαιδευτικών είναι δυνατόν να προκύψουν από ίδρυση, κατάργηση, υποβιβασμό, διαίρεση ή συγχώνευση σχολείων ή άλλη αιτία. Σε περίπτωση συγχώνευσης σχολικών μονάδων για τη διαπίστωση υπεραριθμίας κρίνονται όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που συγχωνεύονται.

Α. Η διαδικασία

Αν διαπιστωθεί υπεραριθμία εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, αυτή ρυθμίζεται με την παρακάτω διαδικασία:
  1. Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας που ανήκουν οργανικά στο σχολείο όπου διαπιστώθηκε η υπεραριθμία να δηλώσουν, εντός

Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευόμενοι στα ΣΔΕ για την παράταση του διδακτικού έτους

Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευόμενοι στα ΣΔΕ για την παράταση του διδακτικού έτουςΗ παράταση επιτείνει, μεταξύ των άλλων, την ανεργία Το διδακτικό έτος εκτός από τα Λύκεια παρατάθηκε και σε αρκετά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας με αποτέλεσμα η λήξη του να τοποθετείται χρονικά την 31η Ιουλίου, απόφαση που προκαλεί προβλήματα σε αρκετούς από τους εκπαιδευόμενους.

Να σημειώσουμε ότι στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας φοιτούν ενήλικες οι οποίοι δεν είχαν κατορθώσει να ολοκληρώσουν κατά το παρελθόν την 9ετή υποχρεωτική εκπαίδευση και κάποιοι εξ αυτών παράλληλα με τη φοίτησή τους εργάζονται για βιοποριστικούς λόγους ενώ άλλοι αναζητούν εργασία για την οποία είναι απαραίτητο

30ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων- Μέτσοβο 28/6/2014


30ο Πανελλήνιο Αντάμωμα ΒλάχωνΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και ο Δήμος Μετσόβου διοργανώνουν το 30ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων το τριήμερο 27, 28 και 29 Ιουνίου 2014 στο Μέτσοβο και στην Μηλιά.

Πλήθος κόσμου στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Απ. Παύλου στην Καβάλα


Πλήθος κόσμου στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Απ. Παύλου στην ΚαβάλαΜε κάθε επισημότηα πραγματοποιήθηκε σήμερα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόντας του Πολιούχου της πόλης Αποστόλου Παύλου με τη συνοδεία Στρατιωτικής Μουσικής, της δημοτικής Φιλαρμονικής και τμημάτων πολιτιστικών Συλλόγωνν η οποία ξεκίνησε απο τον Μητροπολιτικό λαό και κατέληξε στο μνημείο άφιξης του Αποστόλου Παύλου, όπου τελέστηκε αρτοκλασία.
Προηγουμένως έλαβε χώρα Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον

Η φιλοσοφία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου

synaisthimata stis panelladikes eksetaseisΟ σχεδιασμός μιας ανταγωνιστικής Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας συνδέεται άρρηκτα με το βασικό πυλώνα της Εκπαίδευσης και συνεπώς με τις αποφάσεις - επιλογές που λαμβάνει το άτομο σχετικά με αυτή. Μέσω της προπτυχιακής εκπαίδευσης άλλωστε, σε πρώιμο στάδιο, χαράζει την κατεύθυνση της σταδιοδρομίας του και αποκτά επαγγελματική ταυτότητα. Η σπουδαιότητα της επιλογής προπτυχιακού προγράμματος καθιστά, λοιπόν, τη διαδικασία Συμπλήρωσης ενός Μηχανογραφικού Δελτίου καθόλα εξειδικευμένη, απαιτητική και χρονοβόρα.
Ως φιλοσοφία, “κομματιάζουμε” το "βουνό" της Συμπλήρωσης ενός Μηχανογραφικού Δελτίου για τον υποψήφιο φοιτητή και υποδεικνύουμε σωστούς και έξυπνους τρόπους να ανέβει ψηλά!
Μπορούμε να διαχωρίσουμε τη διαδικασία σε 3 στάδια.
Στάδιο 1ο: Έρευνα του Ακαδημαϊκού Χάρτη
Ο υποψήφιος εδώ έρχεται αντιμέτωπος με την πρόκληση της γνώσης του τροποποιημένου Ακαδημαϊκού Χάρτη για το 2013 μετά το σχέδιο "Αθηνά". Στόχος της έρευνας του είναι οι

«Ασανσέρ» οι βάσεις σε Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. – Πού “πέφτουν” και πού “ανεβαίνουν”


«Ασανσέρ» οι βάσεις σε Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. – Πού “πέφτουν” και πού “ανεβαίνουν”Βάσεις πολλών “ταχυτήτων” προκύπτουν από τις βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών, η δημοσιοποίηση των οποίων αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το «Έθνος».
Σε Νομικές, Πολυτεχνικές και Οικονομικές Σχολές καταγράφεται σημαντική άνοδος. Πτωτική, αντιθέτως, εμφανίζεται η τάση στην Ιατρική, καθώς και σε αρκετά Τμήματα Τ.Ε.Ι.
Επίσης, βάσεις πολλών “ταχυτήτων” αναμένονται για τα Τμήματα των Πανεπιστημίων, των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Στρατιωτικών Σχολών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων, φαίνεται πως άνοδος των βάσεων αναμένεται για αρκετά υψηλόβαθμα Τμήματα, όπως Νομικά, Πολυτεχνικά και Οικονομικά, πτώση εκτιμάται ότι θα υπάρχει στις Ιατρικές, Φαρμακευτικές

Μαθητές ιδιωτικού σχολείου είχαν από πριν τα θέματα;

Διαβάστε την ακόλουθη ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ
Δημοσίευμα του i-school αναφέρει ότι σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας προέβησαν σε ευθεία παραχάραξη ενδοσχολικών διαδικασιών (και πιο συγκεκριμένα της Τράπεζας Θεμάτων για τις εξετάσεις της Α’ Λυκείου) δηλώνοντας πλαστό πρόγραμμα εξετάσεων στο Υπουργείο, ενώ έδιναν άλλο στους μαθητές. Τι έπρατταν οι «εγκέφαλοι» του εν λόγω σχολείου; Δήλωναν επισήμως ότι, πχ, τη Δευτέρα θα έγραφαν ‘Αλγεβρα. Οι μαθητές, βέβαια, έδιναν μάθημα ενδοσχολικώς εξεταζόμενο (που δεν χρειάζεται Τράπεζα Θεμάτων), ενώ το σχολείο έπαιρνε κανονικά τα θέματα από την Τράπεζα, τα έλυνε και έκανε ειδικό φροντιστήριο στους μαθητές, οι οποίοι την επομένη, φυσικά,

Υπολογίστε το ΓΜΟ στην Α Λυκείου

Επειδή έχουμε διαβάσει πολλά δημοσιεύματα για αλγόριθμους που χρησιμοποίησαν οι εκπαιδευτικοί να αναφέρουμε ότι το πρόβλημα υπήρχε στο myschool. Οι εκπαιδευτικοί βαθμολόγησαν κανονικά τα γραπτά όπως προβλέπεται κατάνεμοντας τις μονάδες ανα θέμα και με βάση τις απαντήσεις των μαθητών.
Το όλο θέμα όπως προειπώθηκε προέκυψε με το myschool όπου στις Φυσικές Επιστήμες αν κάποιος είχε κάτω από 8 κατά διακριτό αντικείμενο παραπέμπονταν, όπως έχουμε γράψει, σε εξετάσεις το Σεπτέμβριο. Πλέον αν ο μέσος όρος που προκύπτει και από τα τρία μαθήματα είναι 8 τότε ο μαθητής προάγεται.
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το φύλλο εργασίας για τον υπολογισμό του Γενικού Μέσου Όρου

Παληγιάννης Β.: Έως τις 11/7/2014 οι μεταθέσεις

Το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει την Τετάρτη 2/7/14 και την Πέμπτη 3/7/14 για να εξετάσει σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη τα παρακάτω θέματα:

1.      Εξέταση αμφισβητούμενων αιτήσεων μετάθεσης.
2.      Εξέταση εμπρόθεσμων αιτήσεων ανάκλησης μεταθέσεων
3.      Εξέταση αιτήσεων για ένταξη εκπαιδευτικών στις ειδικές κατηγορίες μεταθέσεων.
4.      Εξέταση αιτήσεων μετάθεσης για Ειδική Αγωγή.
5.      Εξέταση αιτήσεων μετάθεσης στα Διαπολιτισμικά Σχολεία.
6.      Συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών.
Η εξέταση θεμάτων μετάθεσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ


Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας τα αποτελέσματα των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ θα αναρτηθούν στα σχολεία το μεσημέρι της Τετάρτης 2ας Ιουλίου.
Συγκεκριμένα: 
Η διακίνηση των καταστάσεων και των αποκομμάτων των γραπτών δοκιμίων των ΕΠΑ.Λ (Ομάδα Α΄) και των μαθημάτων ειδικότητας ΕΠΑ.Λ (Ομάδα Β΄), καθώς επίσης και οι καταστάσεις και τα αποκόμματα όσων εξετάστηκαν προφορικά, ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, θα γίνει από τα τρία (3) Β.Κ. ταυτόχρονα προς τις Δ/νσεις Δ.Ε., την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 το πρωί, μέσω της υπηρεσίας ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ των

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κρήτη: Το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του BBC για το Μινωικό πολιτισμό - Δείτε στο βίντεο πως ήταν τότε η ζωή!

Ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο αναπαριστάται η ζωή στην Μινωϊκή Κρήτη δείχνει πτυχές από τον πολιτισμό που άκμασε από τον 27ο αιώνα έως τον 15ο αιώνα π.Χ..
Τα ανάκτορα της Κνωσού ανακαλύφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ από τον Βρετανό αρχαιολόγο Άρθουρ Έβανς.

Τα ανθρωποειδή εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Κρήτη περίπου πριν από 130.000 χρόνια, κατά την εποχή της Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής. Τσεκούρια που βρέθηκαν, αποδίδονται στον τύπο ανθρώπου Homo erectus που εντοπίστηκε στην

Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων ειδικότητας των Β, Γ τάξεων Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. και των B, Γ, Δ τάξεων Εσπερινών ΕΠΑ.Λ

  Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων ανά Ειδικότητα Τομέα Ομάδας Προσανατολισμού των Β ́, Γ ́ τάξεων Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. και των B ́, Γ ́, Δ ́ τάξεων Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.
Σημειώνουμε ότι η εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος αρχίζει για τη Β΄ τάξη Ημερησίων και

Ορισμός ειδικοτήτων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β 1683/24-06-2014 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Δ. με την οποία καθορίζονται οι ειδικότητες στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ
Σχετικός σύνδεσμος:
http://www.et.gr

Υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας από 1 Ιουλίου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ   ΕΔΩ

Αντίθετη η ΟΛΜΕ με την παράταση του διδακτικού έτους στα Λύκεια

Αντίθετη η ΟΛΜΕ με την παράταση του διδακτικού έτους στα ΛύκειαΖητά την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων του Υπουργείου προς τους εκπαιδευτικούς
Τη δυσαρέσκειά της για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της παράτασης του διδακτικού έτους κατά μια εβδομάδα στα Γενικά Επαγγελματικά Λύκεια και Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις εκφράζει η ΟΛΜΕ με σχετική ανακοίνωσή της ενώ εκφράζει την έκπληξή της καθώς στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία δεν αναφέρθηκε τίποτε γεγονός που κατά την ΟΛΜΕ «δείχνει και τις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας για διάλογο».

Η ΟΛΜΕ αναφέρεται και στα προβλήματα που προκύπτουν για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς,ειδικά για αυτούς που μένουν σε τουριστικές περιοχές και έχουν παραδώσει τα σπίτια

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ για τις μειώσεις του εφάπαξ


Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ για τις μειώσεις του εφάπαξΤην άμεση απόσυρση του μαθηματικού τύπου που οδηγεί στη μείωση του εφάπαξ, προκειμένου να αποδοθούν στους εργαζόμενους οι εισφορές που έχουν καταβάλει έντοκα, ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ.

Με ανακοίνωσή τους σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε για νέα μείωση του εφάπαξ των υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενημερώνουν ότι «οι εργαζόμενοι του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας επί δεκαετίες καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους στο Ταμείο Πρόνοιας Υπαλλήλων ΙΚΑ και ελάμβαναν εφάπαξ κατά πολύ

Σάντος: «Η Ελλάδα έδωσε ό,τι έχει σήμερα ο κόσμος»


santos 3Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι υπάρχουν ξένοι που είναι πιο «Έλληνες» από τους… εγχώριους «Έλληνες», ενώ για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνεται πόσο μεγάλος «Έλληνας» είναι ο προπονητής της Εθνικής μας Φερνάντο Σάντος.

Τη δική του αποστομωτική απάντηση έδωσε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος σε ερώτηση βραζιλιάνας

Τρομακτικό μηχάνημα σβήνει ολόκληρα δέντρα-BINTEO


mixanima dentraΠρόκειται για ένα μηχάνημα που τοποθετείται σε εκσκαφείς και χρησιμοποιείται για να καθαρίσει οποιαδήποτε βλάστηση, έκταση με μεγάλα δέντρα, καθώς και σε δασικά αντιπυρικά έργα.
Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, έχει την ικανότητα να εξαφανίζει ολόκληρα δέντρα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα! (e-radio)

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (29 Ιουνίου 2014)

Δείτε τα:

Τον Αλέξη τον ρώτησαν πριν βρίσουν τον Γιούνκερ οι σύντροφοι;

Με ένα ιδιαίτερα επιθετικό σχόλιο υποδέχτηκε η Αριστερή Πλατφόρμα την εκλογή Γιούνκερ στην προεδρία Κομισιόν. Στην ιστοσελίδα Ίσκρα ο Γιούνκερ χαρακτηρίζεται «νεοφιλελεύθερος διαδρομιστής των Βρυξελλών» απ’ τον τίτλο κιόλας του ρεπορτάζ που φιλοξενεί.
Μάλιστα σχολιάζει περαιτέρω και τα εξής: «Οι ηγέτες της ΕΕ, με προεξάρχουσα τη Γερμανία της Α. Μέρκελ, επέλεξαν με μεγάλη πλειοψηφία στο πρόσωπο του Ζ. Κ. Γιούνκερ το νέο Πρόεδρο της Κομισιόν, ένα έμπειρο, παλαίμαχο διαδρομιστή των Βρυξελλών και δοκιμασμένο ακραιφνή νεοφιλελεύθερο, ικανότατο, όμως, στις ισορροπίες και τις δημόσιες σχέσεις».

Δε σταματά όμως εκεί. Συνεχίζει και ανεβάζει τους τόνους της κριτικής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι

Ξεκίνησε η επίθεση του ιρακινού στρατού για την ανακατάληψη του Τικρίτ


Ξεκίνησε η επίθεση του ιρακινού στρατού για την ανακατάληψη του Τικρίτ

Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα υπερίπτανται της Βαγδάτης

Άρχισε σήμερα την επίθεσή του ο στρατός, υποστηριζόμενος από αεροπορικές δυνάμεις, για να ανακαταλάβει το Τικρίτ, το οποίο ελέγχουν εξεγερμένοι σουνίτες, ενώ αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα υπερίπτανται της Βαγδάτης παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι ότι η πρωτεύουσα είναι ασφαλής. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στρατιωτικό αξιωματούχο, το Ιράκ συντονίζει με τις ΗΠΑ τις προσπάθειές του για να αντιμετωπίσει την προέλαση των εξεγερμένων, των οποίων ηγούνται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ).
Μπροστά στην απειλή, ο μεγάλος αγιατολάχ Άλι Αλ-Σιστάνι, η κορυφαία σιιτική θρησκευτική αρχή

ΦΑΗΛΟΣ Μ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


ΔΙΠΛΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ


Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ


Σκηνή από την ανέλκυση ναρκών στην Καβάλα τον Ιούλιο
του 1913. Οι επεξηγήσεις επί των φωτογραφιών έχουν
γραφεί από τον ίδιο τον Υποπλοίαρχο Κ. Βρυάκο.
ΦΩΤΟ: Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.
Β’ Βαλκανικός Πόλεμος

Φώτης Μ. Σαραντόπουλος


Απόσπασμα από το βιβλίο του Φώτη Μ. Σαραντόπουλου
«Εμπρός δια της λόγχης – Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος –
Μέρος Α’». Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την
έγκριση του συγγραφέως Φ. Μ. Σαραντόπουλου.





Τετάρτη 26 Ιουνίου 1913: Απελευθέρωση της Καβάλας
(Διήγηση του Θεμιστοκλή [1] )
Ήμουν στον «Αβέρωφ» από τον καιρό που τον παραλάβαμε, τον Μάιο του 1911, με κυβερνήτη τότε τον Δαμιανό. Η ειδικότητά μου ήταν Ναύτης Α’ - Οπλίτης και στην αρχή απορούσα τι χρειαζόταν αυτή η ειδικότητα σε ένα

H Αγια Ζώνη της Παναγίας στην Βέροια video

Χιλιάδες πιστών προσκυνούν την Αγία Ζώνη της Παναγίας που θα είναι μέχρι τη Δευτέρα στη Μητρόπολη της Βέροιας. Με δάκρυα στα μάτια και προσωπικές προσευχές πλησιάζουν ευλαβικά το μοναδικό ιερό κειμήλιο της Θεοτόκου που εξήλθε από το Άγιο Όρος για χάρη των πιστών.


BriefingNews.gr

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΡΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΝΕΝΑ


Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Φωτορεπορτάζ μετασυνεδριακή 2014

ΑΣΑΝΣΕΡ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΕΙ ΤΕΙ

Σχετικά με τις αιτήσεις απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων απόσπασης ισχύει απαρέγκλιτα η 25- 6-2014. Οι αιτήσεις που παραλήφθηκαν εντός της ημερομηνίας αυτής και έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης στην οποία υποβλήθηκαν θεωρούνται εμπρόθεσμες και δύνανται να καταχωρίζονται στο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο και θα παραμείνει ανοικτό για την ολοκλήρωση των καταχωρήσεων μέχρι τις 30-6-2014.
Μετά την ολοκλήρωση της καταχώρησης των αιτήσεων και μέχρι τις 10-7-2014 θα γίνεται ο έλεγχος

Προσθήκη ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ

Την προσθήκη ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων, από το σχολικό έτος 2014-2015, στα Επαγγελματικά Λύκεια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά Περιφερειακή Διεύθυνση, υπέγραψε ο υφυπουργός παιδείας Δ. Δεμερτζόπουλος.
                                                              Η απόφαση ΕΔΩ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ


ΟΛΜΕ: Σχετικά με την παράταση του διδακτικού έτους στα Λύκεια και ΕΠΑΛ

Συνεχίζει και η νέα πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας τους «προγραμματισμένους αιφνιδιασμούς» της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Μόλις χτες 26/6, με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλου αποφασίστηκε η παράταση του διδακτικού έτους στα Λύκεια για μία εβδομάδα (μέχρι 4/7/14).
Η απόφαση αυτή αιφνιδιάζει την εκπαιδευτική κοινότητα, ανατρέπει τον προγραμματισμό εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
Αλήθεια, σκέφτηκε κανείς στο Υπ. Παιδείας, πού θα μείνουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται μακριά από τα σπίτια τους, ιδιαίτερα των τουριστικών περιοχών, που έχουν ήδη παραδώσει τα σπίτια

Τα εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά μαθήματα Ιταλικά & Ισπανικά

1. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Για τους υποψήφιους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Νέας Σμύρνης (οδός Νικομηδείας 7- 9, 17124 Νέα Σμύρνη).
2. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Για τους υποψήφιους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, στο Ε.Κ. του 1ου

Η ΚΥΑ για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Υπογράφηκε από τον υφυπουργό Παιδείας Δ. Δερμετζόπουλο και τον Αν. υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταικούρα , η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Ιδρύσεις, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκειακών Τάξεων και Ορισμός και Συγχωνεύσεις Εργαστηριακών Κέντρων».
Η ΚΥΑ ΕΔΩ.

ΚΥΣΔΕ: Σχετικά με τη συνεδρίαση την Πέμπτη 26-6-2014


1. Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε Διευθυντή ΔΕ.
2. Απορρίφθηκε αίτηση εκπαιδευτικού για απόσπαση στη Σχολή Εθνικής Άμυνας λόγω έλλειψης της απαιτούμενης προϋπηρεσίας.
3. Εγκρίθηκαν δύο αυτοδίκαιες ανακλήσεις αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.
4. Εγκρίθηκε κατόπιν ακροάσεως η μετάταξη εκπαιδευτικού σε προσωρινή θέση Διοικητικού υπαλλήλου για σοβαρούς λόγους υγείας.
5. Έγιναν δεκτές 10 αιτήσεις εκπαιδευτικών για παραίτηση από την υπηρεσία. Παράλληλα έγινε δεκτή μια αίτηση ανάκλησης παραίτησης.
6. Απορρίφθηκαν 19 αιτήσεις εκπαιδευτικών ΔΕ που ζητούν μετάταξη στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΙΠΘ λόγω του ότι δεν έχουν συμπληρώσει πενταετία από το ΦΕΚ διορισμού τους.
7. Συζητήθηκαν 154 αιτήσεις εκπαιδευτικών ΔΕ που ζητούν μετάταξη σε διάφορες Διοικητικές

Σχετικά με τον τρόπο βαθμολόγησης της Α’ Λυκείου

Από το γραφείο του Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, Υφυπουργού Παιδείας:
- Σύμφωνα με τον νόμο 4186/2013 και το Προεδρικό Διάταγμα68/2014 που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2014 καθορίζεται ο τρόπος προαγωγής και της βαθμολόγησης των μαθητών.
- Σήμερα, η βαθμολόγηση μπορεί να γίνει έχοντας πάντα υπόψη τα προαναφερόμενα ή με τη διαδικασία υπολογισμού της βαθμολογίας με τον παραδοσιακό τρόπο ή με τη χρήση του προγράμματος myschool που επιβλέπεται από την ομάδα τεχνικής υποστήριξης «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».
- Ορισμένα σχολεία που επέλεξαν την εξαγωγή των αποτελεσμάτων με το δεύτερο τρόπο

Ποιοι προάγονται και ποιοι αριστεύουν από το 3ο Λύκειο Καβάλας



Αριστεία - Σχολικό Έτος2013-2014
Τάξη: Α - Α ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Α/Α Επώνυμο μαθητή Όνομα μαθητή Όνομα πατέρα Μέσος Όρος

1
Οθωναίου Κυριακή Αλέξανδρος 20

2
Γκιαούρης Εμμανουήλ Γεώργιος 19,8

3
Σταυρίδου Στυλιανή Παναγιώτης 19,7

4
Χεδιέογλου Ελευθερία-Θεοδώρα Μηνάς 19,7

Η Νότια Οσετία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ

Η Νότια Οσετία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του ΝτονέτσκΗ Νότια Οσετία αναγνώρισε την ανεξαρτήσια της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και να δημιουργήσει τις διπλωματικές σχέσεις με αυτήν.

"Την Παρασκευή μετά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Δημοκρατίας ο Τιμπίλοφ υπέγραψε το σχετικό διάταγμα ", ανέφεραν στο πρακτορείο RIA NOVOSTI στο γραφείο Τύπου του Προέδρου και της Κυβέρνησης της Νότιας Οσετίας.
Η επιστολή με έκκληση περί αναγνώρισης που έφερε την υπογραφή του Προέδρου ου Ανωτάτου Συμβουλίου της ΛαΪκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντενίς Πουσσίλιν νωρίτερα ήρθε στο όνομα του

Δύο προγράμματα κατάρτισης για ανέργους και εργαζόμενους

H «2η Ευκαιρία» είναι ένα πρόγραμμα επανακατάρτισης 280 ωρών, επιδοτούμενων με 5 ευρώ (μεικτά) ανά ώρα κατάρτισης. Αφορά 6.000 απολυμένους/ανέργους που προέρχονται από τους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας, Διακίνησης και Συντήρησης Αυτοκινήτων, Κατασκευών - Δομικών Υλικών. H «2η Ευκαιρία» είναι ένα πρόγραμμα επανακατάρτισης 280 ωρών, επιδοτούμενων με 5 ευρώ (μεικτά) ανά ώρα κατάρτισης. Αφορά 6.000 απολυμένους/ανέργους που προέρχονται από τους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας, Διακίνησης και Συντήρησης Αυτοκινήτων, Κατασκευών - Δομικών Υλικών.

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, έχουν προκηρυχθεί και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον δύο προγράμματα επιμόρφωσης, τα βασικά στοιχεία των οποίων θα υπενθυμίσουμε σήμερα.

1ο πρόγραμμα

«2η Ευκαιρία». Πρόκειται για πρόγραμμα συμβουλευτικής και επανακατάρτισης για