Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Κατάργηση της Λυκειακής Τεχνικής Εκπαίδευσης!!!!! - Πρόταση από (ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ, Παρεμβάσεις) μιλούν για ενιαία 12χρονη παιδεία.!!!!!!!!!!!!!! - Τα γνωρίζουν αυτά οι συνάδελφοι της Τεχνικής Εκπαίδευσης;;;


Όλες οι Αριστερές παρατάξεις στην ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ, Παρεμβάσεις) μιλούν για ενιαία 12χρονη παιδεία.

Η συγκεκριμένη άλλωστε πρόταση έγινε και απόφαση του τελευταίου συνδικαλιστικού συνεδρίου (στο οποίο αποχώρησαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ)!!!!! 

Τι εννοούν με αυτό;;;

Προτείνουν: 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους και 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση, Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενιαίο χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης

Καθορισμός αποζημίωσης των απασχολουμένων στις γραπτές απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ τάξης των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων, της Δ΄ τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων, των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

Τι έγινε στη συνάντηση με τον Περιφερειακό Δ.Ε. Αττικής



Την Παρασκευή, 30-5-2014, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων της Αττικής. Συμμετείχαν σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε, σύλλογοι γονέων και κλιμάκιο της ΔΟΕ.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης δέχτηκε μια 15μελή αντιπροσωπεία των παραπάνω συλλογικοτήτων προκειμένου να υπάρξει διάλογος για το θέμα των συγχωνεύσεων.
Ανέλαβε την ευθύνη για το θέμα των συγχωνεύσεων λέγοντας ότι υπέβαλε προτάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας που αφορούσαν μόνο συστεγαζόμενα σχολεία. Δεν έχει σημασία αν οι προτάσεις υποβλήθηκαν στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που προέβλεπε σχετικό έγγραφο του Υφυπουργού Παιδείας κ. Κεδίκογλου. Όσο για το αν οι προτάσεις αυτές ήταν και προτάσεις των αρμόδιων

Μεταθέσεις (Ε.Ε.Π.) και (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2014-2015



Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π.) (σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 84238/Γ6/29-05-2014 εγκύκλιο) να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2014-2015.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για μετάθεση υποβάλλονται μαζί με τα απαραίτητα, κατά

Τροποποίηση της Υ.Α. πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση



Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Φ253/28934/Β6 (ΦΕΚ 391 Β΄/30−3−06) Υπουργικής Απόφασης Πρόσβαση κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του ν.2525/1997 (ΦΕΚ 188Α΄), όπως αντικαταστάθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν.2909/2001 (ΦΕΚ 90Α).
2. Τις διατάξεις του άρθρου 6 του Π.Δ. 127/2013 (ΦΕΚ 190 A΄/16−9−2013) σχετικά με την ίδρυση

Υπ. Παιδείας: Ομαλά και η 2η μέρα της Τράπεζας Θεμάτων



Σήμερα  δεύτερη ημέρα ενδοσχολικών εξετάσεων, η Τράπεζα θεμάτων έχει λειτουργήσεις επιτυχώς. Μόλις 13 από τα 9230 θέματα-ερωτήσεις πριν την έναρξης των εξετάσεων αποσύρθηκαν, και ουδείς έχει αναφέρει κάποιο πρόβλημα κατανόησης ή μεθοδολογίας.
Σε κάθε περίπτωση, οι εύλογες ανησυχίες των μαθητών για την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, που κάποιοι από αμέλεια ή σκοπίμως τροφοδότησαν, διασκεδάζονται και σταδιακά εξαλείφονται.
Η Τράπεζα Θεμάτων στην πρώτη εφαρμογή της περιλαμβάνει 9.000 ερωτήσεις, διαβαθμισμένης δυσκολίας.
Ο καθηγητής έχει την ευθύνη, στην τάξη του και στους μαθητές του, να καταρτίζει τα δύο από τα τέσσερα θέματα των γραπτών εξετάσεων, και τα άλλα δύο να τα κληρώνει τυχαία από την Τράπεζα

Το Σχέδιο της Υ.Α. σχετικά με την έναρξη-λήξη του σχολικού έτους, αργίες και διακοπές

προβλέπει τα εξής:
1. Το σχολικό έτος 2014-15 για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει την 31η Αυγούστου 2015.
2. Για το σχολικό έτος 2014-15, το διδακτικό έτος για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει την 30η Ιουνίου 2015. Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου δύναται να αξιοποιηθεί για επιμορφωτικά σεμινάρια.
3. Για το σχολικό έτος 2014-15 οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα Νηπιαγωγεία, καθώς και η διδασκαλία των μαθημάτων για τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αρχίζει στις 8 Σεπτεμβρίου 2014. Δίνεται η δυνατότητα να παραταθεί το χρονικό διάστημα διενέργειας των εξετάσεων της εξεταστικής περιόδου του

Το τελικό σχέδιο Νόμου της Ειδικής Εκπαίδευσης



Σας αποστέλλουμε το τελικό κείμενο με τις προτάσεις του σχεδίου Νόμου της Ειδικής Εκπαίδευσης πριν την κατάθεση του στη Βουλή των Ελλήνων και παρακαλούμε για τις παρατηρήσεις σας.

ΟΛΜΕ: ΠΡΑΚΤΙΚΑ 10ου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Τα μηχανογραφικά δελτία 2014 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ)

Δε θα υλοποιηθεί η λευκή εβδομάδα;

Μέχρι στιγμής δε φαίνεται να υλοποιείται η  η πολυσυζητημένη «λευκή εβδομάδα», που φέτος προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων. Θυμίζουμε ότι είχε προταθεί να υλοποιηθεί  την περίοδο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να μπορέσουν οι οικογένειες να εκδράμουν και να τονωθούν οι

Ανησυχία για τις αμοιβές στις πανελλαδικές

Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση για το ύψος των αμοιβών των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται σε όλες τις διαδικασίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων (Επιτηρητές, Βαθμολογητές, Λυκειακές Επιτροπές, Επικουρικό προσωπικό, κ.λπ.) αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.
Επειδή, το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις συνεχείς περικοπές που γίνονται στον Προϋπολογισμό

Εκπαιδευτικές άδειες εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-2015 – Διευκρινίσεις για τους υποτρόφους Ι.Κ.Υ.

Εγκύκλιος Φ.361.34/4/80165/Δ1/22-5-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΙΠ9-33Ρ) του Υπουργείου Παιδείας
Για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ισχύουν τα εξής:
Ι. Αναστέλλεται μέχρι 31-12-2014 η χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε εκπαιδευτικούς και υποτρόφους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
II. Αναστέλλεται μέχρι 31-12-2014 η παράταση εκπαιδευτικών αδειών σε εκπαιδευτικούς (μη υποτρόφους Ι.Κ.Υ.) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
IΙΙ. Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους οποίους έχει χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια λόγω υποτροφίας Ι.Κ.Υ. πριν τη δημοσίευση του ν. 4210/2013, μπορούν να υποβάλουν αίτηση παράτασης της εκπαιδευτικής τους άδειας για το σχολικό έτος 2014-2015,

Πρόσκληση σε Κεντρικό Συνέδριο με τίτλο: «Η πορεία της Ελλάδας για μια πολύγλωσση Ευρώπη 2010-2014: Η ενίσχυση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»

ΔΕΙΤΕ    ΕΔΩ

Στρέφονται σε ωρομίσθιους για να βρουν βαθμολογητές στα ΕΠΑΛ!

Στρέφονται σε ωρομίσθιους για να βρουν βαθμολογητές στα ΕΠΑΛ!Η κατάργηση τομέων όπως ο Υγείας και Πρόνοιας στα ΕΠΑΛ και η διαθεσιμότητα 2000 περίπου εκπαιδευτικών έχει οδηγήσει το Υπουργείο Παιδείας στην αναζήτηση λύσεων προκειμένου να στελεχώσει τα βαθμολογικά κέντρα για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ΕΠΑΛ.
Όπως είναι γνωστό δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα να εργαστούν ως ωρομίσθιοι ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρξε ενδιαφέρον ούτε από αδιόριστους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα το υπουργείο Παιδείας να αναθέσει τη διδασκαλία μαθημάτων των ΕΠΑΛ σε ωρομίσθιους των ΙΕΚ.
Με έγγραφο του το Υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι ως μέλη επιτροπών στα βαθμολογικά

ΘΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟ


11 «άγνωστα» επιδόματα που δικαιούνται εργαζόμενοι, άνεργοι και νέες μητέρες

Μπορεί όταν κάποιος ακούει για επίδομα από τον ΟΑΕΔ να σκέφτεται το επίδομα ανεργίας, όμως, ο Οργανισμός προσφέρει ένα πλήθος άλλων βοηθημάτων, όχι μόνο σε ανέργους, αλλά και σε εργαζομένους, τα οποία πολλοί από τους δικαιούχους τους, ούτε καν γνωρίζουν. 
 
Κάποια από τα επιδόματα αυτά, όπως σημειώνει το money-money.gr, χορηγούνται ή μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε για μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών και σε

350 μαθητές το όριο για το σχολείο που προκύπτει από τις συγχωνεύσεις

350 μαθητές είναι η οροφή των μαθητών όταν γίνονται συγχωνεύσεις σχολείων. Το παραπάνω ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου στη συνάντηση που είχε με την ΑΣΓΜΕ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και καταγράφονται σε ΔΤ της ΑΣΓΜΕ. Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις, ο υφυπουργός είπε ότι είναι ειλημμένη απόφαση (δημοσιεύτηκε ήδη το ΦΕΚ για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις στην

Κανονικά κατατίθενται αιτήσεις για εκπαιδευτές ενηλίκων. Ενημέρωση από τον ΕΟΠΠΕΠ

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του http://www.eoppep.grθα προβεί σύντομα σε αναλυτική ενημέρωση του κοινού σχετικά με την παροχή των πιστοποιημένων προγραμμάτων που θα είναι σύμφωνα με το αντίστοιχο επικαιροποιημένο πιστοποιημένο Επαγγελματικό Περίγραμμα του «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» και το αντίστοιχοπιστοποιημένο Πλαίσιο Προγράμματος.
Όσοι ενδιαφερόμενοι εμπίπτουν στη διαδρομή της πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας μετά από την παρακολούθηση του πιστοποιημένου προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών(όπως

Μαθητής διεκδικεί αποζημίωση 2.700 ευρώ από καθηγήτρια


Στο εδώλιο του κατηγορούμενου βρίσκεται καθηγήτρια από απόφοιτος ενιαίου λυκείου στο Βόλο.
Ο μαθητής διεκδικεί αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για το κινητό που έχασε πέρσι στο σχολείο, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Οπως έγινε γνωστό, ο συγκεκριμένος μαθητής, που πέρυσι έδινε πανελλήνιες εξετάσεις, είχε προσέλθει στο εξεταστικό κέντρο, που λειτουργούσε σε κεντρικό λύκειο του Βόλου μαζί με το κινητό του.
Υπενθυμίζεται ότι τα κινητά τηλέφωνα, ακόμη και κλειστά, απαγορεύονται στην αίθουσα εξέτασης, με αποτέλεσμα οι μαθητές που δεν φροντίζουν να τα αφήσουν στο σπίτι τους, να αναγκάζονται να τα εναποθέτουν σε κουτιά, σε χώρους εκτός αίθουσας.
Έτσι έκανε και ο συγκεκριμένος απόφοιτος, πλέον, μαθητής, σύμφωνα με την

Εγκεφαλικό τα 3/4 του ΣΥΡΙΖΑ επειδή η Βουλή βγάζει Πρόεδρο Δημοκρατίας

Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το επόμενο μέτωπο στο οποίο θα συγκρουστούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με τις συζητήσεις και τις παρασκηνιακές διαδικασίες να έχουν ήδη πάρει φωτιά.

Με δεδομένο το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Αλέξη Τσίπρα για εθνικές εκλογές, η Κουμουνδούρου, αναμένεται να ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Σίγουρα, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν, αυτή τη στιγμή, διατεθειμένοι να συμφωνήσουν σε κάποιο πρόσωπο για να αποφευχθούν οι εκλογές που είναι και ο μεγάλος τους στόχος.

Τα δεδομένα για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια

Η θητεία του προέδρου της Δημοκρατίας λήγει τον Φεβρουάριο του 2015, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει

Κουβέλης: Δεν παραιτήθηκα ακριβώς -Πρέπει να αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος

Σε ήρεμο κλίμα αλλά με διάθεση αυτοκριτικής και κριτικής για το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών διεξάγεται η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ.

Η σύσκεψη άρχισε λίγο μετά τις 11.30, ενώ, απόντες είναι οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι πιθανότατα δεν θα συμμετείχαν.

Πληροφορίες από κομματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Φώτης Κουβέλης, στη σύντομη εισήγησή του, αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραίτησής του, τονίζοντας ότι δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή από την Κυριακή το βράδυ, επειδή θέλησε να διασφαλίσει τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ και υπενθύμισε ότι με τη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών παρέπεμπε στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Ετσι ζήτησε να συγκληθεί, το επόμενο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να συζητήσει την παραίτησή του, να αποτιμήσει τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος

ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ


Επιβεβαίωσε τον ανασχηματισμό ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Αντ. Σαμαρά


Επιβεβαίωσε τον ανασχηματισμό ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Αντ. Σαμαρά, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει προς το τέλος Ιουνίου όταν θα τελειώνει και η ελληνική προεδρίαΤην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ανασχηματισμό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος στις δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «ο ανασχηματισμός είναι μέσα στις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε το επόμενο διάστημα» και σημείωσε ότι για να γίνει, «χρειάζεται μια προετοιμασία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα γίνει άμεσα, αλλά μάλλον προς τα τέλη Ιουνίου όταν θα τελειώνει και η ελληνική προεδρία. Ο ανασχηματισμός θα γίνει «με πολιτικούς και όχι με δημοσιογραφικούς όρους, τη στιγμή που πρέπει, λαμβάνοντας υπόψη μας και την Ελληνική Προεδρία», είπε ο κ. Βενιζέλος.
Σε ερώτηση εάν συζητήθηκε το ζήτημα για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, απάντησε: «Όχι,

Σταυροδοσία ευρωβουλευτών: Σκληρή μάχη στην Ελιά, τεράστιο προβάδισμα Γλέζου

Σταυροδοσία ευρωβουλευτών: Σκληρή μάχη στην Ελιά, τεράστιο προβάδισμα Γλέζου. Στο 70% η ενσωμάτωσηΣτο 70% έχει φτάσει η ενσωμάτωση της καταμέτρησης των σταυρών που έχουν πάρει οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των κομμάτων. Σε πολλές περιπτώσεις, η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει ενώ σε άλλες υπάρχει σε εξέλιξη μεγάλη μάχη σχετικά με το ποιος θα μπει τελικά στην ευρωβουλή. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Μανόλης Γλέζος έχει ξεπεράσει τους 300.000 σταυρούς και προηγείται με διαφορά μεγαλύτερη των 100.000 της Σοφίας Σακοράφα που ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Από την άλλη πλευρά, μάχη... σταυρό με σταυρό δίνουν στην Ελιά η Εύα Καϊλή και ο Παντελής Καψής.
Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι κανένας από τους νυν ευρωβουλευτές δεν επανεκλέγεται. Υπενθυμίζεται ότι από το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται 6 ευρωβουλευτές, από τη ΝΔ 5, από τη

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΕΔΩ ΜΑΞΙΜΟΥ


Στις 8 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τελικά τα μαθήματα στα σχολεία

Στις 8 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τελικά τα μαθήματα στα σχολείαΤη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του νέου σχολικού έτους, σύμφωνα με το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης που αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με το έγγραφο για το σχολικό έτος 2014/15, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα Νηπιαγωγεία, καθώς και η διδασκαλία των μαθημάτων για τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια,δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αρχίζει στις 8 Σεπτεμβρίου 2014.
Δίνεται η δυνατότητα να παραταθεί το χρονικό διάστημα διενέργειας των εξετάσεων της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με απόφαση του

Γιάννης Πασχαλίδης Βουλευτής Νομού Καβάλας: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΚ ΘΑΣΟΥ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ










Καθηγητές άφησαν μαθητές να αντιγράψουν: Άρχισαν τα όργανα

Τις στρεβλώσεις του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και τα τρωτά σημεία του ίδιου του νέου συστήματος του Νέου Λυκείου ανέδειξε, όπως αποδεικνύεται, η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων χθες για πρώτη φορά στις προαγωγικές εξετάσεις των περίπου 88.000 μαθητών της Α΄ Λυκείου. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι καθηγητές σε σχολεία της Αττικής -λόγω των πολύ δύσκολων θεμάτων της Τράπεζας Θεμάτων- άφησαν τους μαθητές τους να αντιγράψουν για να μη βρεθούν σε μειονεκτική θέση έναντι των συνομηλίκων τους από άλλα σχολεία της χώρας στη μάχη για μία θέση στα ΑΕΙ. Και αυτό διότι ο βαθμός της Α΄ Λυκείου συνυπολογίζεται στα τελικά μόρια εισαγωγής στη Γ΄ Λυκείου. Την ίδια στιγμή, απεσύρθησαν από την Τράπεζα περί τα 20 θέματα της Αλγεβρας, 25 της Γεωμετρίας και άλλα 20 της Φυσικής εξαιτίας ασαφειών που είχαν ή λόγω του υψηλού βαθμού δυσκολίας τους. Τεχνικά, πάντως, χθες δεν κατεγράφησαν προβλήματα κατά την κλήρωση των θεμάτων.

Ειδικότερα, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου ξεκίνησαν χθες τις προαγωγικές εξετάσεις με βάση το πρόγραμμα του σχολείου τους. Πραγματοποιήθηκαν 1.942 εξετάσεις μαθημάτων (σε κάποια σχολεία εξετάστηκαν δύο μαθήματα μαζί). Δύο θέματα (2ο, 4ο) επιλέγησαν κατά 50% με ηλεκτρονική κλήρωση από την Τράπεζα που οργανώνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και τα άλλα δύο (1ο, 3ο) από τους διδάσκοντες καθηγητές. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το ηλεκτρονικό σύστημα ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά και η διαδικασία διεξήχθη χωρίς προβλήματα. Ενδεικτικά, μόνο σε έξι λύκεια σε όλη τη χώρα έγινε

Επίκαιρη Άποψη: Το καινούργιο κερδίζει ΚΑΘΕ φορά!


Κανείς δεν θα διαφωνήσει πιστεύω μαζί μου πως η ανανέωση σε όλες τις εκφάνσεις της και σε κάθε πεδίο της ζωής είναι αναγκαία. Είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης του ιδίου του ανθρώπινου είδους. Η μάχη του καινούργιο με το παλιό κρατάει αιώνες. Και να μη γελιέται κανείς:

Το καινούργιο κερδίζει ΚΑΘΕ φορά.

Υπάρχει όμως ένα ερώτημα: Είναι τελικά το καινούργιο πάντα καλύτερο;

Τρία άτομα της γενιάς μου ήταν το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, ανεβασμένα στην εξέδρα του Σύριζα.

Ο πρώτος ήταν υποψήφιος Δήμαρχος της πρωτεύουσας της χώρας. 34άρης.
Η δεύτερη είναι πλέον Περιφερειάρχης της πολυπληθέστερης περιφέρειας της χώρας. 40άρα.
Ο τρίτος είναι εν δυνάμει Πρωθυπουργός της χώρας. 40άρης κι αυτός.

Και οι τρεις τους μαζί δεν αθροίζουν 4 χρόνια πείρας σε θέσεις πολιτικής διοίκησης! Και οι αλλοπρόσαλλες φιλοδοξίες τους ξεκινάνε από την κατάληψη κτιρίων μέχρι την προεδρία της

Εθνικοί κίνδυνοι: Άλλα λένε τα επίσημα κείμενα και άλλα ο αρχηγός

Δεν γνωρίζουμε ως πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να ζητά (με τον τρόπο που τις ζητά) πρόωρες εκλογές, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως όποτε γίνουν εθνικές εκλογές, θα πρέπει το συγκεκριμένο κόμμα να έχει επίσημα ξεκαθαρίσει τις θέσεις του όσον αφορά στη συμμετοχή της Ελλάδας ως πλήρους μέλους του ΝΑΤΟ.
Το θέμα δεν τέθηκε επαρκώς στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, ούτε ασκήθηκε η αναγκαία πίεση για να ξεκαθαριστούν τα πράγματα.
Προς το παρόν, το συμπέρασμα που εξάγεται από τις αντικρουόμενες δηλώσεις οι οποίες ακούστηκαν, αλλά και από κάποια γεγονότα στο Αιγαίο ακριβώς εν μέσω προεκλογικής περιόδου, είναι ότι η καθήλωση των ποσοστών της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας… γλίτωσε και από έναν

Νέο ΠΔ για την «Φοίτηση και Αξιολόγηση των μαθητών του (ΕΠΑ.Λ.)»



Την τροποποίηση και συμπλήρωση του Π.Δ. 50/2008 «Φοίτηση και Αξιολόγηση των μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.)» (Α΄ 81) όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το Π.Δ. 43/2010 (Α΄ 86), το Π.Δ. 61/ 2012 (Α΄ 112) και το Π.Δ. 112/2013 (Α΄ 145), προβλέπει νέο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης .