Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τα εκλογικά όνειρά του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα πάρει το ...."Ποτάμι"!

Ένας νέος πονοκέφαλος προστέθηκε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο «φέρελπις πολιτικός» και παλιά καραβάνα της τηλοψίας κ. Θεοδωράκης, ανακοίνωσε την επικείμενη κάθοδό του στον πολιτικό στίβο με έναυσμα τις ευρωεκλογές και με φορέα ένα νέο μόρφωμα – κόμμα με την ονομασία «Το Ποτάμι»!
Σε κάποιες άλλες εποχές, η τύχη ενός τέτοιου εγχειρήματος θα μπορούσε να προδιαγραφεί με σχετική ασφάλεια, όχι όμως και στην εποχή μας. Η κοινωνία βράζει και όλες οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα

Ο Σταθάκης ντύθηκε... Τσίπρας για το Καρναβάλι της Πάτρας

Επιστροφή στον λαϊκισμό, του «πάρε κόσμε» και του «Γιώργο δώστα όλα» για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκη, ο οποίος φαίνεται ότι έφαγε… κατσάδα για τις αλήθειες που έχει πει μέχρι τώρα και τον ανάγκασαν από την Κουμουνδούρου να επιστρέψει στη… νομιμότητα.
Μετά τις δηλώσεις ότι δεν φορολογούνται πολύ οι Έλληνες, ότι το επαχθές χρέος είναι μόνο 5% και ότι θα διατηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους φορολογικούς συντελεστές, ο κ. Σταθάκης έκανε στροφή 180 μοιρών. Μιλώντας στον Σκάι υποσχέθηκε τα πάντα, μόνο που δεν είπε από πού θα βρει τα χρήματα για όλες τις παροχές που δεσμεύτηκε να κάνει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όποιος έχει ακίνητη περιουσία κάτω από 200.000 ευρώ δεν θα πληρώσει φόρο, είπε ο κ. Σταθάκης. Αλλά απ’ ότι θυμόμαστε 8 στα 10 ακίνητα έχουν αξία κάτω από 200.000 ευρώ. Ποιος θα πληρώνει φόρο άραγε;
Όσον αφορά στη φορολόγηση, τόνισε πως στο πρόγραμμα του κόμματος υπάρχουν προϋποθέσεις για

Από τι θα κριθεί η κυβέρνηση Σαμαρά;

Κάθε κυβέρνηση την κρίνει η ιστορία και φυσικά ο ελληνικός λαός. Αν και ορισμένες φορές οι κάλπες είναι τόσο «γκαστρωμένες» που βγάζουν και… προβληματικά παιδιά. Μπορεί να πει κανείς χίλια δύο πράγματα για την παρούσα κυβέρνηση. Μπορεί να την κρίνει για τις επιλογές της, τα λάθη της, τις καθυστερήσεις και γιατί αναγκάστηκε να πάρει σκληρές αποφάσεις.
Για ένα όμως δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανείς: Ότι δεν προσπάθησε να σώσει την Ελλάδα. Ίσως ο κόσμος θεωρεί πετυχημένη μια κυβέρνηση όταν μοιράζει αφειδώς χρήμα, ακόμη κι αν δεν είναι δικό της ή στη χειρότερη των περιπτώσεων δεν… υπάρχει. Θα ήταν πολύ εύκολο και για τον Σαμαρά να βάλει στο υπουργείο Οικονομικών έναν… Τσοβόλα κι όχι τον ... «τσιγκούνη» Στουρνάρα που δεν δίνει τίποτε. Θα μπορούσε να του πει «υπουργέ δώσε τα όλα» και ο τσάρος να ψάχνει τις άδειες τσέπες του για να βρει κανένα τάλιρο να

Μέλη της ΟΛΜΕ εισέβαλαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Στον ύπνο πιάστηκε μία διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένη έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς μέλη της ΟΛΜΕ, που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών εισέβαλαν στις 6.30 στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.
Οι αστυνομικοί προκειμένου να τους απομακρύνουν έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ οι συγκεντρωμένοι -οι οποίοι ήταν εκπαιδευτικοί κυρίως από τη Λάρισα- δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτηρίου, γιατί η διοίκηση είχε προνοήσει να κατεβάσει τα ρολά.

Πληρώνονται οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ Καθυστέρηση μιας εβδομάδας θα υπάρξει στη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου

Πληρώνονται οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑΕντός των ημερών θα πληρωθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ "διερεύνηση παραμέτρων αναμόρφωσης και εξορθολογισμού της διδακτέας ύλης και του εκπαιδευτικού υλικού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση".
Το παραπάνω προκύπτει από τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο κ. Κεδίκογλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή ΚΚΕ κ. Κατσώτη.
Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην καταβολή του μισθού οφείλεται σε δύο λόγους.
1. Στην εγκατάσταση και τη λειτουργία πληροφοριακού συστήματος για το πρόγραμμα.

Μάχες σώμα με σώμα ΜΑΤ - καθηγητών στο σύνταγμα - Συγκεντρώνεται όλος και περισσότερος κόσμος video


Ένταση και τραυματισμοί πριν λίγη ώρα στο Σύνταγμα

«Ως τρίτεκνοι λογίζονται οι υπάλληλοι που απέκτησαν τρίτο παιδί εν μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας»

  Διευκρίνιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Ως τρίτεκνοι λογίζονται οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και που απέκτησαν τρίτο παιδί εν μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας, διευκρινίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως αναφέρεται σε διευκρίνιση του υπουργείου, οι ως άνω

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ 16 ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΟ ΗΛΙΑΚΩΝ ΡΟΛΟΓΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Το ΔΝΤ τρέφεται με δάνεια, ευρώ και (εσχάτως) με γρίβνα!

Με την Ουκρανία να βυθίζεται στο χάος και στον αλληλοσπαραγμό και με τον κίνδυνο να διχοτομηθεί η χώρα και να μετατραπεί στο νέο πεδίο δράσης του Νέου Ψυχρού Πολέμου, μια σημαντική είδηση έχει περάσει σχεδόν απαρατήρητη.
Σχεδόν παράλληλα με τις εξελίξεις (συγκρούσεις, διαδηλώσεις, απομάκρυνση και παραπομπή Γιανουκόβιτς, νέα κυβέρνηση, μεγάλα ρωσικά γυμνάσια) ξεκίνησε και μια διελκυστίνδα για να εγκατασταθεί στη χώρα το ΔΝΤ.
Την Τετάρτη, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Στεπάν Κούμπιφ, ενημέρωσε πως το Κίεβο «ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνδράμει στην προετοιμασία ενός

Εξαιρούνται από την ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ που ασφαλίζονται σε άλλο φορέα

167.JPG - 334.99 KBΌσοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ υπάγονται, λόγω ιδιότητας, στην ασφάλιση άλλου φορέα και όσοι  παρέχουν την εργασία τους αυτή ως συγκύριο επάγγελμα, εξαιρούνται από την ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και δεν εφαρμόζονται γι αυτούς διατάξεις περί παράλληλης ασφάλισης, δήλωσε στη

ΚΥΣΔΕ: Σχετικά με τη συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη 26-2-2014:



  
1.    Αποδεσμεύτηκαν δύο εκπαιδευτικοί  Δ.Ε. για μετάταξη σε Διοικητική θέση για σοβαρούς  λόγους υγείας.

2.    Απορρίφθηκαν δύο αιτήσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. για κατάταξη σε ανώτερο κλάδο με βεβαίωση Τ.Ε.Ι.

3.    Το Συμβούλιο έκανε δεκτή αίτηση ανάκλησης απόσπασης εκπαιδευτικού από ΠΥΣΔΕ σε

Προκηρύχθηκαν οι νέες θέσεις για την μετάταξη των καθηγητών σε διαθεσιμότητα (Το ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Προκήρυξη των νέων θέσεων για την μετάταξη των καθηγητών σε διαθεσιμότητα

Πρόκειται για:

α) 111 θέσεις  για Δεύτερα Πτυχία,
β) 70 νέες θέσεις σε ΙΕΚ-ΣΕΚ,
γ) 18 θέσεις Μαιευτικής στο υπουργείο Υγείας  και

Ενημέρωση για τη Συνέλευση Προέδρων (ΟΛΜΕ) Πέμπτη 27/2/2014




Η γενική συνέλευση κύλησε ομαλά αλλά για άλλη μια φορά παρατηρήθηκε το φαινόμενο της υπέρβασης του χρόνου από Προέδρους που δεν «μπόρεσαν» να μιλήσουν στις γενικές τους συνελεύσεις (ελλείψει προσέλευσης κόσμου) και υπερέβαλαν στην συνέλευση των Προέδρων.
Γι’ αυτό και η συνέλευση «τράβηξε» μέχρι αργά 12:00!
Γενικές διαπιστώσεις:
-          η πάρα πολύ μικρή συμμετοχή των συναδέλφων σε όλες σχεδόν τις γενικές συνελεύσεις
-          οι αποφάσεις από ΔΣ για την πρόταση της ΟΛΜΕ για 5θήμερη απεργία (17-21/2)- οι 23 από

Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα σχολεία και το 2014-2015 Θα συνεχιστεί, καθώς αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη

Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα σχολεία και το 2014-2015Θα εφαρμοστεί και το 2014-15 το Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα σχολεία όπως ανέφερε στη βουλή ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος.
Ο θεσμός της Πρόσθετης αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη από το ΕΣΠΑ και για το λόγο αυτό θα συνεχιστεί και το επόμενο σχολικό έτος.
Θυμίζουμε ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος στο πρόγραμμα διδάσκουν μόνιμοι καθώς και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να

Το «Ποτάμι» του Θεοδωράκη φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ;



Το «Ποτάμι» δεν φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο πολιτικό κίνημα που ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Αλλά με αυτά και τα άλλα που είπε στην συνέχεια το μόνο που κατάφερε είναι να πείσει τους πάντες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την κίνηση του Θεοδωράκη. Λογικό άλλωστε γιατί από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά θα πάρει κυρίως ψήφους.
«Είναι μια στιγμή που ο κόσμος έχει πολύ συγκεκριμένα πράγματα να αντιμετωπίσει. Τα προβλήματά του είναι πάρα πολύ πραγματικά. Άρα δεν ξέρω κατά πόσο πρωτοβουλίες, κινήσεις οι οποίες δεν μπορούν να απαντήσουν στα μείζονα, δεν μπορούν να ιεραρχήσουν πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την κυρίαρχη, την ασκούμενη πολιτική, δεν νομίζω ότι έχουν πολύ μέλλον», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος

Κλονίζεται το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας




Τη λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη της «εθνικής ασφάλειας» που απειλείται από τη λειτουργία ενός «παράλληλου κράτους» αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του υπό τον πρόεδρο Αμπντουλλάχ Γκιούλ το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας επισημοποιώντας το νέο επίπεδο στη σύγκρουση της κυβέρνησης Ερντογάν με τον πρώην σύμμαχό του, ιεροδιδάσκαλο και μόνιμο κάτοικο ΗΠΑ, Φετχουλλάχ Γκιουλέν. Η απόφαση του Συμβουλίου, που λήφθηκε την Τετάρτη, θα μπορούσε να είναι ένα δώρο στον έχοντα γενέθλια Ερντογάν, αν και ο ρυθμός και η πορεία εξέλιξης των γεγονότων μάλλον θα τον εμπόδισαν να το χαρεί.
Οι κοινοβουλευτικές του «νίκες» με την υιοθέτηση του νομοσχεδίου που υπάγει το Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης δίνοντας ουσιαστικά το ελεύθερο στην

Τι προβλέπει η υπουργική εγκύκλιος για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα, 24/02/2014
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Αρ.Πρωτ. οικ. 2/17087/0022
ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 22η Μισθολογίου


ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση μισθολογικών διατάξεων.


Σας κοινοποιούμε τη διάταξη του άρθρου 67 του Ν.4235/2014 (ΦΕΚ 32/Α΄/11-2-2014), προκειμένου να ενημερωθείτε και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ορθή εφαρμογή της.


Ειδικότερα με την ως άνω διάταξη προβλέπεται ότι, για τους φορείς που υπάγονται στις διατάξεις

Δύο χρόνια με αναστολή στον δάσκαλο που έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν έναν 8χρονο στην Αρτα

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, επέβαλε το Δικαστήριο της Αρτας στον δάσκαλο που είχε βάλει μαθητές να χαστουκίσουν έναν 8χρονο συμμαθητή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο δάσκαλος, ο οποίος «πρωταγωνίστησε» σε ένα πρωτοφανές περιστατικό, που είχε σηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων, είχε τεθεί σε προσωρινή αργία, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news, η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη από κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, μάρτυρες που κατέθεσαν, έκαναν λόγο για παρότρυνση από πλευράς του

Έρχονται αλλαγές στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια

Έρχονται αλλαγές στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και ΛύκειαΔιαφοροποιούνται τα Προγράμματα Σπουδών και τα βιβλία για τα μαθήματα Θεολογικής εξειδίκευσης

Εκτός από τις αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών και τα σχολικά εγχειρίδια σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, αλλαγές θα έχουμε και στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, λειτουργούν 10 Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια, των οποίων τα προγράμματα σπουδών πέρα των γενικών μαθημάτων περιλαμβάνουν και υποχρεωτικά μαθήματα ειδικότητας.
Ειδικότερα, στις τρεις τάξεις του Λυκείου, εκτός των μαθημάτων γενικής παιδείας περιλαμβάνονται και υποχρεωτικά μαθήματα όπως η  Βυζαντινή Μουσική ,η Ερμηνεία Βιβλικών Κειμένων, η Λειτουργική Τελετουργική κ.α. Στο Γυμνάσιο οι μαθητές διδάσκονται Εισαγωγή στην Καινή και

Ανακοίνωση για το προσωπικό Β/θμιας Εκπαίδευσης που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167)...ΤΟ Φ.Ε.Κ

"...Καλείται το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκ−
παίδευσης, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κα−
τάργησης ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία, κατ’
εφαρμογή του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), όπως
ισχύει, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε (15)
ημερών
από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημε−

Κύμα εξόδου από το Δημόσιο

Συνολικά, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, μεσοσταθμικά, βρίσκεται στους 4-5 μήνες από 11-12 μήνες το καλοκαίρι του 2012


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ

Σαρωτικό κύμα εξόδου από το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ δείχνουν τα στοιχεία του Yπουργείου Οικονομικών, καθώς το εννιάμηνο Ιουνίου 2013 - Φεβrουαρίου 2014 έχουν εκδοθεί 15.575 πράξεις συνταξιοδότησης.

Σχετικά με την απόκτηση τρίτου τέκνου εν μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας...

Διευκρινήσεις για τρίτεκνους υπαλλήλους από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σχετικά με τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και απέκτησαν τρίτο παιδί εν μέσω της

11.500 απολύσεις το 2014 - 400 εκπαιδευτικοί και 1.600 σχολικοί φύλακες ανάμεσά τους

Συνολικά 21.600  δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί μέχρι σήμερα σε διαθεσιμότητα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 3.635 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ»,  κύκλοι του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  αναφέρουν ότι ο στόχος των 25.000 θα υπερκαλυφθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, καθώς αναμένεται να τεθούν σε κινητικότητα περισσότεροι από 4.000 υπαλλήλους από την τοπική αυτοδιοίκηση είτε με την εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα είτε με την αξιολόγηση των δομών των ΟΤΑ που θα ακολουθήσει.
Την ολοκλήρωση των στοχεύσεων για το 2014 έχει βάλει ως προτεραιότητα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το σχέδιο το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει , περιλαμβάνει τις «δεξαμενές» από τις οποίες αναμένεται να αντλήσει τους 11.500 υπαλλήλους εντός του 2014. Από εκεί και

Απόλυτο αφεντικό στην Ανατολική Ευρώπη ο Πούτιν


Απόλυτο αφεντικό στην Ανατολική Ευρώπη ο ΠούτινΧρυσό μετάλλιο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου ανέβηκε σχεδόν έξι μονάδες μέσα σε λίγες μέρες.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ρωσικού Κέντρου Κοινής Γνώμης VtsIOM, η δημοφιλία του Πούτιν κατέγραψε ποσοστό 67,7% μεταξύ των ερωτηθέντων στις 22 – 23 Φεβρουαρίου τη στιγμή που ήταν στο 61,9% στην ίδια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις

Κυστική ίνωσης, σκλήρυνση κατά πλάκας, Ρευματοειδής αρθρίτιδα, Μυασθένεια Gravis είναι μερικές από τις σπάνιες παθήσεις. Πώς κληρονομούνται οι σπάνιες παθήσεις;

Η τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου κάθε έτους έχει οριστεί ως Ημέρα των Σπανίων Παθήσεων.
Οι σπάνιες παθήσεις μπορεί να είναι αιματολογικές, αναπνευστικές ανοσολογικές, γαστρεντερικές, δερματολογικές, ενδοκρινικές, καρδιαγγειακές, νεοπλασματικές, νευρολογικές, μεταβολικές, οφθαλμολογικές, σκελετικές. Για τη θεραπεία τους χορηγούνται τα λεγόμενα «ορφανά» φάρμακα. Αυτά προορίζονται για τη διάγνωση, την πρόληψη ή τη θεραπεία παθήσεων που συνεπάγονται κίνδυνο για τη ζωή ή είναι πολύ σοβαρές, είναι σπάνιες και ο επιπολασμός τους στην ΕΕ είναι χαμηλότερος από 5 κρούσματα ανά 10.000

ΒΙΝΤΕΟ-Οδηγός διαπλοκής από τον Ερντογάν

Μια νέα τηλεφωνική συνομιλία του Ερντογάν με τον γιό του «καίει» τον Τούρκο πρωθυπουργό, στην οποία φέρεται να «δασκαλεύει» τον Μπιλάλ Ερντογάν πώς να βγάλει καλή μίζα.

Δείτε το ρεπορτάζ που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές - Αφαίρεση ψήφου από μετανάστες και καθιέρωση σταυρού προτίμησης

"Πέρασε" τελικά από την Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

Η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από τους μη πολιτογραφημένους μετανάστες από τρίτες χώρες σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η καθιέρωση σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές κυριάρχησαν, αποτέλεσαν ζητήματα αιχμής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου

Στο 45% αναμένεται η συμμετοχή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΠΕΔΥ

Ένας αγώνας δρόμου είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας, ώστε στις 20 Μαρτίου να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία των μονάδων του Πρωταβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οι κενές θέσεις που θα προκύψουν θα...
καλυφθούν από επικουρικούς γιατρούς αμέσως, όπως

Ο Γιανούκοβιτς δίνει συνέντευξη Τύπου στη ρωσική πόλη Ροστόφ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσαν τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς θα παραχωρήσει αύριο Παρασκευή συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τα επόμενα βήματά του, και το πώς βλέπει ο ίδιος να διαμορφώνεται η κατάσταση στη χώρα του.

Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στη ρωσική πόλη Ροστόφ, μετά την αποδοχή από πλευράς Μόσχας του αιτήματος του Ουκρανού αποπεμφθέντος Προέδρου να

Eπισκέφθηκε την Ρένα Δούρου ο άνθρωπος που μαζεύει αντιμνημονιακά τα σκουπίδια... δηλ. τα αφήνει στο δρόμο για κανα μήνα αν δεν του κάνουν τα χατίρια...

Ο... ιστορικός ηγέτης του συνδικαλιστικού κινήματος, ο περιφερόμενος συνδικαλιστής, Θέμης Μπαλασόπουλος, επισκέφτηκε και είχε θερμή συνομιλία με την υποψήφια περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Είναι ο ίδιος συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ που το γύρισε τελευταία στο αριστερό τσάμικο. Είναι ο ίδιος που αποτελεί την επιτομή του ρουσφετιού και της κομματοκρατίας. Μπήκε ως εργάτης καθαριότητας στο δήμο Γλυφάδας επειδή ήταν κολλητός του δημάρχου,

Μια αποσύρεται και μια δεν αποσύρεται ο Απόλλωνας από το πρωτάθλημα-Τελικά η ΓΣ "απέσυρε" τον πρόεδρο

Ο Σταμάτης Βελλής ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα για την απόφασή του να αποσύρει την ομάδα από τη Super League.

Ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα μίλησε στους παίκτης της ομάδας του για την απόφασή του να μην κατέβει η ομάδα στον σαββατιάτικο αγώνα με τη Βέροια και να αποσυρθεί από το φετινό πρωτάθλημα.

Άπαντες πλέον περιμένουν την δημόσια τοποθέτηση του Σταμάτη Βελλή στην ανοικτή συγκέντρωση

Αντώνη, γελάει όλη η Ελλάδα με τα χάλια μας: Ο Γιάννης Παπαθανασίου νεος Πρόεδρος των ΕΛΠΕ

Και δεν είναι θέμα αν ήταν ή δεν ήταν καλός υπουργός ο Παπαθανασίου ή αν έγραψε ή δεν έγραψε τις προτάσεις του στη Λαγκάρντ σε χαρτοπετσέτα... αλλά πότε θα σταματήσουμε να ανακυκλώνουμε τους ίδιους και τους ίδιους σε δημόσιες θέσεις; Δηλ. τι στο διάολο πρέπει να γίνει για να προωθηθούν νέοι άνθρωποι σ' αυτή τη

Γιάννης Πασχαλίδης Βουλευτής Νομού Καβάλας: ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Συνταγματικό και νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ



Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ και των θυγατρικών εταιρειών της.Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, με οριακή πλειοψηφία, απέρριψε την προσφυγή της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του πρόεδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία η απόφαση με την οποία την 12η Ιουνίου 2013 σταμάτησε η εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ.

Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος Σωτήρης Ρίζος και

Γιάννης Πασχαλίδης Βουλευτής Νομού Καβάλας: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η περίεργη εισβολή του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα (μετά πολλών πιέσεων...)

Ως γνωστόν, στην Ελλάδα, δεν έχουμε μπλέξει μόνο με το ΔΝΤ.

Έχουμε μπλέξει και με τον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανασυγκρότησης).

Πρόκειται για τον Οργανισμό –διάδοχο του Σχεδίου Μάρσαλ, που ιδρύθηκε το 1961, με 34 κράτη-μέλη, 2.500 υπαλλήλους, προϋπολογισμό 328 εκ ευρώ και έδρα το Παρίσι, που μαζί με το ΔΝΤ αξιολόγησαν την Ελλάδα κατά την είσοδό της στην ΟΝΕ και αρχικά κουβαλήθηκε εδώ μετά την κρίση, από τον  Γ. Παπανδρέου, επειδή ο επικεφαλής του, ο Μεξικανός οικονομολόγος Άνχελ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αιτήσεις υποψηφίων ατόμων με σοβαρές παθήσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ


Αιτήσεις υποψηφίων ατόμων με σοβαρές παθήσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙΑπό τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 14 Μαρτίου θα πρέπει οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να διεκδικήσουν θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με την κατηγορία του 5%
να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους σε μια από τις επταμελείς επιτροπές που έχουν συσταθεί σε μια από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους.
Οι υποψήφιοι καταθέτουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
  1. Αίτηση
  2. Ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο  οι οποίες φέρουν σφραγίδα από: i) Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή ii)

Ίδρυση Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στους Δήμους Πυλαίας- Χορτιάτη, Κορδελιού-Ευόσμου, Λαγκαδά, Δέλτα, Μαντουδίου- Λίμνης –Αγίας Άννας

(ΦΕΚ 434/Β/21-2-2014)
 

Συνημμένα:
 Η Απόφαση

Τα σχολεία θα καθορίζουν τη μέρα λήψης των θεμάτων Οι εξετάσεις της Α' Λυκείου θα είναι προαγωγικές και όχι Πανελλαδικές

Τα σχολεία θα καθορίζουν τη μέρα λήψης των θεμάτωνΟι προαγωγικές εξετάσεις της Α' τάξης του Λυκείου δεν είναι πανελλαδικές τονίζει ο Υπουργός Παιδείας σε έγγραφό του.
Το κάθε σχολείο λοιπόν θα λαμβάνει το 50% των θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων στο εκάστοτε εξεταζόμενο γνωστικό αντικείμενο οποιαδήποτε ώρα και μέρα ορίσει ότι θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι μαθητές δεν θα εξετάζονται σε κοινά θέματα ανά την επικράτεια καθώς την ίδια μέρα που σε ένα σχολείο διεξάγονται οι εξετάσεις στο μάθημα των αρχαίων την ίδια μέρα στο διπλανό σχολείο μπορεί οι μαθητές να εξετάζονται στα μαθηματικά.
Στο ίδιο έγγραφό, ο κ. Αρβανιτόπουλος επισημαίνει ότι η αρμοδιότητα συγκρότησης της Τράπεζας

Προκηρύσσονται 381 θέσεις εκπαιδευτικών Για όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα - Οι αιτήσεις θα έχουν χρονική διάρκεια 15 ημέρες

Προκηρύσσονται 381 θέσεις εκπαιδευτικώνΠροκηρύχθηκαν 381 θέσεις για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο του 2013, οπότε καταργήθηκαν οι ειδικότητές τους  στην τεχνική εκπαίδευση.

Πρόκειται για 181 θέσεις σε δομές του υπουργείου Παιδείας, κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) - περιλαμβάνονται επίσης 5 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και 2 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Οι άλλες 200 (εκ των οποίων 169 ΔΕ βοηθών νοσηλευτών και 11 ΤΕ μαιευτικής) αφορούν θέσεις σε υγειονομικές δομές του υπουργείου Υγείας.  
Οι σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί καλούνται εντός 15 ημερών, αρχής γενομένης από τις 27 Φεβρουαρίου 2014, να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, στις οποίες κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση, αίτηση για τη μετάταξή τους.

Ο Τσίπρας κάλυψε τον Σταθάκη για τη διατήρηση των φορολογικών συντελεστών



Πλήρη κάλυψη στο Γιώργο Σταθάκη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του βουλευτή και υπεύθυνου ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει τους φορολογικούς συντελεστές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για «μονταζιέρες» και «γκαιμπελισμό». Μάλιστα στη δική του παρέμβαση ο Γιώργος Σταθάκης γελώντας ανέφερε ότι θα ήθελε να γίνεται γνωστός γι’ αυτά που λέει και όχι γι’ αυτά που δεν λέει.
Ο Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο των χτεσινών δηλώσεων Σταθάκη και στο πως αυτές ερμηνεύτηκαν

Τα Επαγγελματικά δικαιώματα των πολιτικών μηχανικών, των αρχιτεκτόνων και των τοπογράφων.



Γνωμοδότηση βάσει του άρθρου 23 του ν. 3959/2011 επί των σχεδίων νόμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναφορικά με την τροποποίηση του ν. 4663/1930 «περί εξασκήσεως του επαγγέλματος του

Διαδικασία χορήγησης άδειας άσκησης επαγγέλματος σε διπλωματούχους Μηχανικούς ΑΕΙ

Υ.Α με Αριθμ. Δ16γ/602/5/47/Γ/2014
Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. ΕΔ5/4/339/14−09−1984 κοινής υπουργικής απόφασης «Διαδικασία χορήγησης άδειας άσκησης επαγγέλματος σε διπλωματούχους Μηχανικούς ανωτάτων σχολών του

Επιπλέον 304 επενδυτικά σχέδια στο ΕΣΠΑ. Ποιους αφορούν

Επιπλέον 304 επενδυτικά σχέδια στο ΕΣΠΑ. Ποιους αφορούν
Την απόφαση ένταξης επιπλέον 304 επενδυτικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων 52.513.745 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 27.650.573 ευρώ στο πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί με απόφαση του ΥΠΑΑΝ από τον περασμένο Οκτώβριο 7.505 έργα συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων 929.020.826,04 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 456.643.734,23 ευρώ.

Με την ίδια απόφαση δόθηκε η δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα το σύνολο των προτάσεων που αξιολογήθηκαν με βαθμό πάνω από τη βάση (50), υπό την προϋπόθεση ότι έως τις 20 Μαρτίου θα έχουν ολοκληρώσει το 30 % της επένδυσης ή θα έχουν εγκεκριμένο δάνειο που να αντιστοιχεί στο 20 %

Πήγανε εκδρομή, έμπλεξαν σε επεισόδια - Η απίστευτη ιστορία των μαθητών του 6ου Λυκείου Καβάλας


Πήγανε εκδρομή, έμπλεξαν σε επεισόδια | Η απίστευτη ιστορία των μαθητών του 6ου Λυκείου ΚαβάλαςΜία πολύ περίεργη κατάσταση έζησαν οι μαθητές και οι συνοδοί τους από το 6ο Λύκειο Καβάλας που ταξίδεψαν στη Κωνσταντινούπολη για εκπαιδευτική εκδρομή. Συγκεκριμένα οι μαθητές του Λυκείου άθελα τους βρέθηκαν ξαφνικά στην καρδιά επεισοδίων που είναι καθημερινό φαινόμενο στην Κωνσταντινούπολη. Όπως μας εξήγησε ο διευθυντής του σχολείου

ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τρίωρη Στάση Εργασίας 28/02/2014



Ε.Λ.Μ.Ε.
ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λαπιθών 6                                                                                          Αρ. Πρωτ.: 26
41221, Λάρισα                                                                                    Λάρισα, 26-02-2014
Τηλ: 2410-255694                                                                              
Fax: 2410-532357                                                                                Προς:
Email: elmelar@otenet.gr                                                                 Σχολεία
                                                                                                             ΜΜΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Προκηρύσσουμε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος των σχολείων, 8:00πμ.– 11:00πμ, συμπληρωματικά με την τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ για

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ανοιχτή συνάντηση εργασίας – στρογγυλό τραπέζι

Η 4η Ομάδα Εργασίας για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ (ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ) στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εισήγησής της, στο 10ο  εκπαιδευτικό συνέδριο της ΟΛΜΕ διοργανώνει
Ανοιχτή συνάντηση εργασίας – στρογγυλό τραπέζι με θέμα Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ

Συρία: Δεκάδες ισλαμιστές αντάρτες σκότωσε ο στρατός κοντά στη Δαμασκό σε ενέδρα

Περισσότερους από 175 ισλαμιστές μαχητές, μεταξύ αυτών «Σαουδάραβες, Τσετσένους και υπηκόους του Κατάρ» σκότωσε την Τετάρτη κοντά στη Δαμασκό σε ενέδρα ο συριακός στρατός, όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Το πρακτορείο ανέφερε ότι μονάδα του στρατού «εντόπισε τρομοκράτες του Μετώπου Αλ Νόσρα και της Λίουα Αλ Ισλάμ» κοντά στη Δαμασκό και «σκότωσε 175 από αυτούς, ενώ τραυμάτισε και άλλους».
Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι μεταξύ των μαχητών περιλαμβάνονταν Τσετσένοι, Σαουδάραβες και κάτοικοι του Κατάρ.
«Η τρομοκρατική ομάδα είχε αποστολή να ελαφρύνει την πίεση που δέχονταν άλλοι τρομοκράτες από

Ζητούν από τον Ερντογάν να κάνει τεστ φωνής για το βίντεο!

erntΦαίνεται πως ο Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να αποδείξει πως δεν έχει καμία σχέση με το νέο σκάνδαλο φοροδιαφυγής που βγήκε στη δημοσιότητα σε μόλις 20 λεπτά.
Οπως υποστηρίζει η εφημερίδα Hurriyet τόσο χρόνο θα χρειαστούν τα επιστημονικά εργαστήρια για να αποδείξουν εάν οι φωνές του Τούρκου πρωθυπουργού, αλλά και του γιου του, που ακούγονται στο επίμαχο βίντεο στο youtube είναι οι πραγματικές ή αποτελούν προϊόν μοντάζ.
«Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Συμβούλιο Ερευνών (TÜBİTAK)» είναι ακριβώς δίπλα στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός και ο γιος του μπορούν να δώσουν δείγμα της φωνής τους και σε 20 λεπτά

Το σχέδιο για τον φόρο υπεραξίας στα ακίνητα


akinhtaΟριστικοποιείται η νέα νομοθετική διάταξη για τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα.
Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, ο φόρος θα υπολογίζεται επί του πραγματικού τιμήματος που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο (τόσο του συμβολαίου της πώλησης όσο και της δήλωσης που υποβλήθηκε κατά την κτήση του ακινήτου) και όχι επί της αντικειμενικής αξίας.
Επίσης, για τον υπολογισμό του φόρου προωθούνται και οι ακόλουθες αλλαγές:
1. Δεν θα επιβάλλεται φόρος στα ακίνητα που αποκτήθηκαν πριν από 25 χρόνια
2. Η υπεραξία (τιμή πώλησης του ακινήτου μείον την τιμή αγοράς) θα απομειώνεται με βάση έναν

Έχασε τα ρουσφέτια ο ΣΥΡΙΖΑ: Χαμός και απίστευτες ατάκες στη Βουλή για τον σταυρό στις ευρωεκλογές!

Ο Τσίπρας δεν μπορεί να μοιράσει θεσούλες στο ευρωψηφοδέλτιο και να ηρεμήσει όσους φωνάζουν, οπότε λογικό να αντιδρούν στον Σταυρό προτίμησης....

Η καθιέρωση του σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τις λεπτομέρειες άσκησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι κατά τις ευρωεκλογές από τους πολίτες της Ένωσης που κατοικούν σε ένα κράτος- μέλος του οποίου δεν είναι υπήκοοι.
«Δίνουμε στον ελληνικό λαό το δικαίωμα να επιλέξει αυτούς που κρίνει ικανούς και άξιους για να τον εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή, μια Ευρωβουλή που θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αποφάσεις για την καθημερινότητα όλων των Ευρωπαίων πολιτών και των Ελλήνων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για έλλειψη ψυχραιμίας από την πλευρά του

Μιχελάκης:Ο Κουμουτσάκος διαθέτει γνώση και εμπειρία

Εξαιρετική επιλογή χαρακτήρισε την επιλογή του Γιώργου Κουμουτσάκου για την Περιφέρεια Αττικής ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Σημειωτέον ο κ. Μιχελάκης είχε πει χθες στον Realfm ότι "η επιλογή Σγουρού θα είναι ότι χειρότερο. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης, δεν έχει πετύχει στο έργο του".

"Η επιλογή του Γιώργου Κουμουτσάκου για την Περιφέρεια Αττικής είναι μία εξαιρετική επιλογή. Όχι

Η απάντηση του Κεδίκογλου στον Τσίπρα

"Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Τσίπρας ανέλυσε στους Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες τις πρόσφατες θέσεις του για αύξηση της φορολογίας κατά 10 δις ευρώ, όπως επίσης και τις θέσεις του υποψηφίου δημάρχου του στην Αθήνα για...
ενθάρρυνση του παραεμπορίου…" δήλωσε ο Κυβερνητικός

Ότι να 'ναι!! Στο Αγιον Όρος βλέπουν τον Γιανουκόβιτς οι Ουκρανοί - Ενταση στην Κριμαία - Χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλλαν στο κοινοβούλιο

Η είδηση μεταδίδεται από τα ουκρανικά ΜΜΕ σύμφωνα με την Καθημερινή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο το Κίεβο, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, βρίσκεται στο Αγιον Ορος. Η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως αλλά σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο Γιανουκόβιτς, ο οποίος κατάφερε να εγκαταλείψει την Ουκρανία, κατέφυγε στην Αθωνική Πολιτεία.
Την ίδια ώρα αγριεύει η κατάσταση στην Κριμαία. Χιλιάδες φιλοδυτικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας το οποίο επρόκειτο να

ΒΙΝΤΕΟ ξεβράκωμα Μηλιού που λέει ότι «η μονταζιέρα της Συγγρού παραποίησε τις δηλώσεις Σταθάκη»

Το πρωί ο Γ. Μηλιός δήλωσε στον Real FM: 
«Ο κ. Σταθάκης είπε κάτι αυτονόητο που αφορά μια πράξη αριθμητικής. Είπε ότι θα μπορούσαν να αυξηθούν τα έσοδα πάρα πολύ αν δεν υπήρχαν φοροαπαλλαγές και φοροδιαφυγή. Το έπιασε η μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας και τα μέσα ενημέρωσης και είπαν ότι ο Σταθάκης λέει ότι δεν θα αλλάξουν οι συντελεστές. Δεν είπε κάτι τέτοιο ο Σταθάκης. Είναι μια πολιτική παραποίηση των δηλώσεών μας. Εμείς λέμε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού η οποία αναφέρεται στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, υπερφορολογείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να σταματήσει τα χαράτσια και την υπερφορολόγηση

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: 150 δισ. ευρώ τα έσοδα του Δημοσίου από τους υδρογονάνθρακες

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος στη Μεσόγειο - Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για την στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, κατά τα πρότυπα της Νορβηγίας

Την πρόβλεψη ότι τα φορολογικά έσοδα της χώρας από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε βάθος 25 ετών θα....
ανέλθουν στα 150 δισ. ευρώ -χωρίς να υπολογίζονται στο νούμερο αυτό οι έρευνες που συντελούνται σε αυτή την περίοδο και δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων-  έκανε ο

Μιχελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε «πανικό, αδιέξοδο και αμηχανία»

Ο «σταυρός» στις ευρωεκλογές προκαλεί σύγκρουση συγκυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση και αντεγκλήσεις μεταξύ της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Βουλή προκαλεί η θέσπιση του σταυρού προτίμησης για τις επερχόμενες ευρωεκλογές με παράλληλη κατάργηση της λίστας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται σε «πανικό, αδιέξοδο και αμηχανία», υποστήριξε ότι «στην αξιωματική αντιπολίτευση είχαν μοιράσει τις θέσεις του ευρωψηφοδελτίου και τώρα με τον σταυρό προτίμησης τους χάλασε η «μανέστρα»» ενώ κάλεσε την Κουμουνδούρου να ξεκαθαρίσει την θέση της: «είστε υπερ ή κατά του σταυρού προτίμησης;

Ψάξτε για τον δεύτερο... αφού αυτοί θα σαρώσουν: Συνεργασία Καπερνάρου-Αμυρά

Στην ανακοίνωση της συνεργασίας του συνδυασμού του με τον Γιώργο Αμυρά προχώρησε ο Βασίλης Καπερνάρος. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες σημείωσε πως ο συνδυασμός του είναι ανοιχτός σε συνεργασίες με χώρους που έχουν προτάσεις για την βελτίωση της ζωής στην πρωτεύουσα ενώ προανήγγειλε την

"Μάγκας" πιλότος σώζει Mirage 2000 με σβηστό κινητήρα!


Μια ανάσα από την βάση του, πάνω από την Λάρυμνα, έσωσε το αεροσκάφος του Μιράζ 2000 - αλλά και την ζωή του που κινδύνευε-  ένας πιλότος  της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί στην 114 Π.Μ. στην Τανάγρα.

Ήταν η εμπειρία και η ψυχραιμία του υποσμηναγού Β.Τ. που τον έβγαλε από μείζονα κίνδυνο, όταν  κατά την διάρκεια εκπαιδευσής του  με άλλον συνάδελφό του  σε αερομαχίες στα 18.000 πόδια, ο κινητήρας του Μιράζ 2000  παρουσίασε κάθετη αύξηση θερμοκρασίας και πτώση στροφών,

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ευρωεκλογές: οι φρούδες ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ

Ακούγοντας την ρητορική και παρατηρώντας προσεκτικά την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές και – κυρίως – ευρωπαϊκές εκλογές, μένει με την αίσθηση πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επενδύσει πολλά σε αυτές. Τόσα πολλά, που αν δεν του βγει η επένδυση, κινδυνεύει να μείνει κυριολεκτικά «ξεκρέμαστο» στρατηγικά στο διάστημα που θα ακολουθήσει τις εν λόγω εκλογές. Ένα διάστημα που θα είναι εν τούτοις εξαιρετικά κρίσιμο για την κυβέρνηση και κυρίως, θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της ίδιας της χώρας.
Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι, μοιάζει να προσμένει πολλά, κυρίως από τις ευρω – κάλπες. Τα περισσότερα στελέχη του αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρός του, φαίνεται πως είναι πεπεισμένοι πως θα βγουν ενισχυμένοι από αυτή την εκλογική διαδικασία και μάλιστα με τέτοια διαφορά, που θα αποτελέσει τον καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων που θα ακολουθήσουν.
Πουθενά δεν στηρίζεται φυσικά η άποψη πως ακόμη και μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στον

Μια διαφήμιση περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα



Γίνεται μια διαφήμιση να περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο όλη την Ελλάδα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται; Κι όμως, γίνεται όταν υπάρχει φαντασία και τόλμη.
Η Cosmote έβγαλε στα κανάλια μια διαφήμιση που πιθανότατα όλοι έχετε δει. Σε ένα χωριό της Ελλάδας ο πρόεδρος συγκαλεί συνέλευση των κατοίκων για τα οικονομικά και λέει ότι πρέπει υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Πετάγεται κάποιος και λέει να κόψουμε τα έξοδα, άλλος λέει να αυξήσουμε τα έσοδα, γίνεται χάβρα Ιουδαίων και ο πρόεδρος προτείνει να φτιαχτεί μια... "τασκς φορς", όπως αναφέρει με την περίεργη, χωριάτικη διάλεκτο.
Ορίζει τον ψάλτη, τον γιατρό και τον δάσκαλο μέλη της τασκς φορς και τους λέει να κάνουν προτάσεις. Μόνο ο ψάλτης... ψέλνει ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, οι άλλοι σιωπούν και κάποιος λέει: «Σιγά μην κάνουμε μεταρρυθμίσεις». Η κατάσταση ξεφεύγει ενώ η γενική συνέλευση διαλύεται.
Είναι ακριβώς η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και δείχνει ότι ποτέ αυτή η χώρα δεν είχε κουλτούρα για

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τη λογική του Μνημονίου !!!

Ο Γιώργος Σταθάκης είναι ένας σοβαρός οικονομολόγος και έχει πολύ συγκεκριμένη άποψη (ασχέτως του αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί του) για την οικονομική κατάσταση της χώρας που τον κατατάσσει στα πιο μετριοπαθή στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει μάλιστα και κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση των θέσεων της οικονομικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως τομεάρχης ανάπτυξης της Κουμουνδούρου. Πρόσφατα μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον του προέδρου του ΣΕΒ τον «έχρισε» υπουργό Οικονομικών μιας μελλοντικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Δε θα σταθούμε στο πολιτικό ζήτημα της διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό έτσι όπως αυτό προκύπτει απ’ την τοποθέτηση του Γιώργου Σταθάκη για τους φορολογικούς συντελεστές. Σημειώνουμε μόνο ότι σύμφωνα με την τοποθέτηση Σταθάκη θα μείνουν ως έχουν, ενώ την ίδια ώρα

Θέματα εξετάσεων στα μαθηματικά για όλες τις τάξεις του Λυκείου (θεωρία και ασκήσεις σε όλη την ύλη)


Θέματα εξετάσεων στα μαθηματικά για όλες τις τάξεις του Λυκείου (θεωρία και ασκήσεις σε όλη την ύλη)Δείτε συγκεντρωμένα θέματα εξετάσεων στα μαθηματικά για όλες τις  τάξεις  του Λυκείουκατανεμημένα σε κεφάλαια σε όλη την διδακτέα ύλη (Θεωρία και Ασκήσεις). Τα θέματα προέρχονται από τις εξεταστικές περιόδους 2012 και 2013 από Λύκεια του Ν. Δωδεκανήσου και η συλλογή έχει  εμπλουτιστεί  με επιπλέον θέματα. Αποτελεί μια καλή συλλογή θεμάτων για εξάσκηση των μαθητών όλων των τάξεων του Λυκείου, είτε σε επιμέρους κεφάλαια είτε, αργότερα, σε όλη την εξεταστέα ύλη με συνδυαστικά θέματα από όλα τα κεφάλαια.

Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ