Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΣΕΠ άνοιξη του 2015 αν ανατραπεί το 1/10;


Α. Δερμεντζόπουλος: Ποιές θα είναι οι Ομάδες προσανατολισμού στην Α΄, Β΄ και Γ΄ ΛυκείουΚαι από εκεί που έλεγαν για ΑΣΕΠ Δεκέμβριο- Ιανουάριο ο κ. Δερμεντζόπουλος μίλησε τώρα για άνοιξη του 2015.
Παραθέτουμε το σχετικό χωρίο:
Το σύστημα δεν μπορεί πια να λειτουργήσει. Έχει καταρρεύσει με τη γνωστή διαδικασία μέχρι σήμερα, από το 2008 που έγινε ο τελευταίος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, όπου λειτουργούσε κατά κύριο λόγο με τους αναπληρωτές. Θα σας πω ότι φέτος χρειάστηκε να βρούμε πιστώσεις για δεκαέξι χιλιάδες αναπληρωτές. Είναι ένας πραγματικά πολύ μεγάλος αριθμός με ένα πολύ μεγάλο κόστος για την παιδεία.
Σκοπός, λοιπόν, και θέληση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να προχωρήσουμε πια σε ένα διαγωνισμό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα-πρώτα να πετύχουμε την
ανατροπή του 1/10, ένας προσλαμβάνεται για δέκα αποχωρήσαντες, που δυστυχώς ισχύει για το Υπουργείο Παιδείας, αντί του 1/5 που ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Άρα, λοιπόν, το πρώτο που ήδη ξεκινήσαμε ως Υπουργείο Παιδείας είναι η προσπάθεια για την ανατροπή του 1/10.
Μετά από αυτό, αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε, με τη συνδρομή φυσικά του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι η διενέργεια ενός διαγωνισμού ΑΣΕΠ την άνοιξη του 2015 ή ακόμα και πιο σύντομα αν μπορέσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου