Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι πλειστηριασμοί και οι απολύσεις στο Δημόσιο, τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα


 – Εμείς τα γράψαμε από το πρωί (Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα) αλλά διαβάστε και τα νεότερα: Δύο μεγάλα «αγκάθια» βρίσκονται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, η οποία, πλέον επανέρχεται στην Αθήνα μετά το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τα δύο «αγκάθια» αφορούν στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων και στις απολύσεις στο Δημόσιο.
Έτσι, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας – ο οποίος, αμέσως μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι «δεν τα βρήκαμε» και στόχος, πλέον, είναι «τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου»-, θα

Επιπλέον μετεγγραφές σπουδαστών ΑΕΝ 2013-2014

Πατήστε εδώ για να δείτε την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας με την έγκριση νέων αιτήσεων σπουδαστών ΑΕΝ για μετεγγραφή σε άλλη περιοχή.

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος υπέγραψε την απόφαση για τις μετεγγραφές φοιτητών 2013-2014. Η συγκεκριμένη απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 3030/2013 και ορίζει τη σχετική διαδικασία. Αναμένεται η εγκύκλιος με τις προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.
Δείτε το άρθρο 34 του νόμου 4186/2013 (ΦΕΚ A 193/2013)

Η γνωμοδότηση Νομικού Συμβούλου της ΔΟΕ για το ωράριο των εκπαιδευτικών

Η αποδέσμευση των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε.

Μας ενημερώνει ο Αιρετός (ΚΥΣΠΕ) Β. Παληγιάννης
Εύλογες είναι οι έντονες διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που με εισήγηση του ΚΥΣΠΕ και με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας αποσπάστηκαν από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, αλλά μέχρι σήμερα δεν αποδεσμεύτηκαν από τις οργανικές τους θέσεις.
Επί της ουσίας οι περισσότερες αποσπάσεις «έμειναν στα χαρτιά». . .
Είναι απορίας άξιον ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται το όλο θέμα από την πολιτική ηγεσία.
Ένα απλό θέμα έγινε σύνθετο και δυσεπίλυτο.
Γνώριζε η πολιτική ηγεσία πως το σύνολο κενών ειδικοτήτων στα σχολεία μας ξεπερνούσαν τα χίλια διακόσια (1.200) και πως οι αποσπασθέντες θα κάλυπταν πραγματικά κενά. Με τετρακόσιες (400)

Εμμανουήλ Κριαράς, ετών 107: “Δεν ήλπιζα τόσο μακρά ζωή….”

newego_LARGE_t_420_54278969Ιστορική μορφή για τα ελληνικά γράμματα, ο διακεκριμένος φιλόλογος, καθηγητής της Φιλοσοφικής, αποδεικνύει και σήμερα πως παραμένει… αιώνιος έφηβος
Ακμαίος, ευγενής και με ζεστή καρδιά ο Εμμανουήλ Κριαράς, έχει ζήσει το σύνολο σχεδόν της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. «Δεν ήλπιζα τόσο μακρά ζωή… Θυμάμαι τον κομήτη του Χάλεϊ, την εμφάνιση του Βενιζέλου, παρέστην -μικρό παιδί- σε ένοπλο συλλαλητήριο στην Κρήτη…», λέει με αφορμή τα πρόσφατα γενέθλιά του. Γεννημένος στις 28 Νοεμβρίου 1906 ο υπεραιωνόβιος καθηγητής, διαθέτοντας απόλυτη πνευματική διαύγεια (εσχάτως αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα), υπογραμμίζει στο ΑΠΕ: «Κουράστηκα πια. Δεν θέλω άλλο να ζω για να βλέπω αυτή την κατάσταση… Θέλω να διατηρήσω την αισιοδοξία μου αλλά δεν μου το επιτρέπουν τα «πράγματα» όπως έχουν καταστεί. Και σε κοινωνικό και σε προσωπικό επίπεδο. Κοινωνικά, μ’ αυτή

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Μειοψηφίες κρατούν όμηρους χιλιάδες φοιτητές

ndΤο γεγονός ότι το ομόφωνο αποτέλεσμα της συνέλευσης του συλλόγου εργαζομένων του ΕΚΠΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων προέκυψε από ψηφοφορία δια βοής, δείχνει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί όλους αυτούς τους μήνες στα δύο ιδρύματα που παραμένουν κλειστά», αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
“Συγκεκριμένα, μειοψηφία αποτελούμενη από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και εξωπανεπιστημιακούς, καλλιεργούσαν κλίμα τρομοκρατίας σε όλη τη διάρκεια της συνέλευσης, φτάνοντας στο σημείο να προπηλακίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων

Ελλάδα 2013: Εμπόδισαν υπαλλήλους του ΕΚΠΑ να εργαστούν!

Να επιστρέψουν στις εργασίες τους επιχείρησαν μάταια το πρωί διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, ωστόσο εμποδίστηκαν από απεργούς συναδέλφους τους, όπως καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας του συλλόγου των υπαλλήλων Δημήτρης Σακάτος.

Σύμφωνα με τον κ. Σακάτο προσήλθαν στις θέσεις τους για να εργαστούν περίπου το 50% των υπαλλήλων.

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους διοικητικούς υπαλήλους

Αναβάθμιση της Ελλάδος από τον οίκο Moody’s


Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε απόψε κατά δύο μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ανεβάζοντάς την στη βαθμίδα Caa3, και σημειώνοντας ότι διαβλέπει σταθερές

Επιτέλους: Έρχεται νομοσχέδιο για τα Logistics, για να μετατραπεί η Ελλάδα σε κόμβο διαμεταφοράς

Στην Ελλάδα ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας υπολογίζεται περίπου στο 10% του ΑΕΠ
Στη φωτογραφία αρχείου, το λιμάνι του Αμβούργου [Πηγή: AP Photo/Christof Stache]
Χεκίμογλου Αχιλλέας 
Νομοσχέδιο για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, το οποίο υπόσχεται να βάλει τα θεμέλια για να γίνει η Ελλάδα κόμβος logistics στο παγκόσμιο εμπόριο, θα φέρουν σύντομα στη Βουλή οι υπουργοί Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και Υποδομών, κ.Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Ήδη, όπως αναφέρουν τα δύο υπουργεία, σε συνέχεια της έκθεσης αξιολόγησης από την

ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ : Δεν πειράζει να χάσουν οι φοιτητές το εξάμηνο!

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ, να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2014, σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά έχουν διδαχθεί το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο.

Με δεδομένο ότι στις τροπολογίες δεν γίνεται ξεχωριστή επί των άρθρων συζήτηση (στη συγκεκριμένη τροπολογία, έντεκα διαφορετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονταν σε ένα άρθρο), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν "παρών" στηρίζοντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε διαμαρτυρόμενη για

Νέα επιδείνωση του καιρού το επόμενο τριήμερο


13633832 12160217.limghandlerΕπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι του Σαββάτου με ισχυρές βροχές στο Ιόνιο και χιόνια στα ορεινά της χώρας. Οι βροχές θα επεκταθούν την Κυριακή σε όλη σχεδόν τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες. Από το μεσημέρι θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χωράς και της Πελοποννήσου και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω

Λονδίνο: Άρχισε η δίκη των δυο ανδρών που αποκεφάλισαν Βρετανό στρατιώτη


Woolwich 533 355“Ο στρατιώτης Λι Ρίγκμπι αποκεφαλίστηκε με μαχαίρι”, αναφέρθηκε σήμερα μεταξύ άλλων στη δίκη των δυο άνδρων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου, τον περασμένο Μάιο.
Ύστερα από εννέα ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων επιλύθηκαν διαδικαστικά θέματα και έγινε η επιλογή των ενόρκων, που αποτελείται από οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες, σήμερα άρχισε η δίκη με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου εναντίον του Μάικλ Αντεμπολάτζο, 28 ετών, και του Μάικλ Αντεμπογουέιλ, 22 ετών.
Οι δύο άνδρες, που έχουν ζητήσει να τους απευθύνονται με τα ονόματα Μουτζαχίντ Αμπού Χάμζα και Ισμαήλ Ιμπν Αμπντουλά, κατηγορούνται για τη δολοφονία στις 22 Μαΐου σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου και υπό το φως της ημέρας του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι, 25 ετών, και για την απόπειρα

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Νυκτερινή Αστραπή» στον Έβρο

newego LARGE t 1101 54279093Την πλήρη ικανοποίησή του για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που διέπει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δήλωσή του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης της άσκησης «Νυκτερινή Αστραπή» που διεξήχθη στο πεδίο βολής «Αετός» στον νομό Έβρου.
«Η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι η εγγύηση της ασφάλειας, της σιγουριάς, της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της πατρίδας μας και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς -που όλοι νομίζουν ότι η Ελλάδα έχει γονατίσει- και συνδράμουν στη συλλογική μας προσπάθεια για να βρει και πάλι η πατρίδα μας τον προσανατολισμό και τον βηματισμό της και στέλνουν το δικό τους ισχυρό και ηχηρό μήνυμα: Ότι η Ελλάδα είναι όρθια, περήφανη, πάντοτε έτοιμη να ανταποκριθεί στο καθήκον της, απέναντι στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το

Αποκτούν πυρομαχικά τα υπερσύγχρονα άρματα μάχης Leopard-2A6HEL

66Έληξε χθες μια από τις πιο «προβληματικές συμβάσεις» - για να το πούμε κάπως «κομψά» - αυτής των προμηθείας των πυρομαχικών των υπερσύγχρονων αρμάτων μάχης Leopard-2A4/A6HEL του Ελληνικού Στρατού, με την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως κυριολεκτικώς την τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας.
Με την υπογραφείσα σύμβαση ο Ελληνικός Στρατός θα προμηθευτεί από τη Γερμανία 12.000 διατρητικά βλήματα κινητικής ενεργείας DM63/DM63A1, μέσω διακρατικής συμφωνίας, συνολικού κόστους περίπου 49 εκατ.ευρώ, ένα πρόγραμμα εξαιρετικής κρισιμότητος, που «έτρεξε» από την πρώτη ημέρα της αναλήψεως των καθηκόντων ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, που βεβαίως βρήκε και την αμέριστη υποστήριξη του ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Θέμα «Tούρκων» στα Δωδεκάνησα επιχείρησε να θέσει η Άγκυρα σε Φόρουμ του ΟΗΕ

muslimOnalert: Να θέσει θέμα “τούρκων” στα Δωδεκάνησα επιχείρησε -ανεπιτυχώς- η Άγκυρα. Στο 6ο Φόρουμ του ΟΗΕ για τις θρησκευτικές μειονότητες που έγινε στην Γενεύη οι Τούρκοι παρουσίασαν στην αντιπροσωπεία τους έναν Τούρκο κάτοικο Τουρκίας, ο οποίος με σπαστά αγγλικά παρουσιάστηκε ως επικεφαλής “Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου και Δωδεκανήσου”. Έδρα του συλλόγου η Τουρκία!
Η παρουσία του ήταν μάλλον γραφική αλλά δείχνει την επιμονή της Άγκυρας να απλώσει τον “τουρκικό ιστό” μετά από την Θράκη και στα Δωδεκάνησα.
Από την άλλη πλευρά η ελληνική αντιπροσωπεία εμφανίστηκε ισχυρή με τον Γενικό Γραμματέα

Αρνητικός στην επέκταση ζωής του γάλακτος ο Μ. Χαρακόπουλος

galaΗ απόφαση της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του γάλακτος, και κατά συνέπεια η αύξηση των εισαγωγών γάλακτος πιθανότατα να έχουν αρνητικές συνέπειες στην εγχώρια κτηνοτροφική παραγωγή, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Χαρακόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο, το υπουργείο δεν αντιτίθεται στην προοπτική μείωσης της τιμής του γάλακτος στο ράφι.
«Πώς όμως εξασφαλίζεται ότι η επιμήκυνση στη διάρκειας ζωής του γάλακτος από 5 σε 8 ή και 10 ημέρες θα επιφέρει σοβαρή μείωση της τιμής του; Όπως αναφέρθηκε και από τους κτηνοτρόφους, οι τιμές του γάλακτος μακράς διαρκείας, σήμερα που

Τα προεόρτια της… ναυμαχίας

assets_LARGE_t_420_54278884_type12130Πριν από τις γιορτές θα πραγματοποιηθεί τελικά η «ναυμαχία» Βενιζέλου – Τσίπρα για τα ναυπηγεία!
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η οποία, ως γνωστόν, έχει προκαλέσει ανάφλεξη στις (ούτως ή άλλως… εκρηκτικές) σχέσεις μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θα συζητηθεί στη Βουλή πριν από τις

Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα στον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι καιροσκόποι, τυχοδιώκτες και αντικομμουνιστές! (video)

maxresdefaultΜιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή “Ανασκόπηση Σήμερα” με τον Βασίλη Ταλαμάγκα του Action24 ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε την αντιμνημονιακή ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως επρόκειτο για μεγάλη κοροϊδία καθώς από την πρώτη Γενάρη του ’14 όλες οι χώρες της ΕΕ θα είναι σε μόνιμη επιτήρηση για το χρέος και τα δημοσιονομικά μεγέθη.
Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα καιροσκοπικό και τυχοδιωκτικό που αλλάζει συνεχώς θέσεις κι
αυτό φαίνεται και από τα ταξίδια της ηγεσίας του στις ΗΠΑ και την ΕΕ. Τέλος, έπειτα από σχετική

«Καρφώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ η Παπαρήγα για το θέμα των φαρμάκων

Το ΚΚΕ θα κάνει αντίλογο και δεν θα υιοθετήσει τη λογική των προσωπικών χαρακτηρισμών κατά του υπουργού Υγείας, ξεκαθάρισε η Αλέκα Παπαρήγα - «Γι' αυτό σας σέβομαι ως ιδεολογικό αντίπαλο» απάντησε ο Άδωνις

Σε ένα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη στάση που υιοθέτησε κατά τη διάρκεια της συζητήσης στη Βουλή αλλά και στον δημόσιο λόγο για το θέμα των φαρμάκων επιφύλαξε η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε ερώτησή της προς τον υπουργό Υγείας.

«Ό,τι πω δεν έχει καμία σχέση με τη συζήτηση που έγινε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή ή εξαιτίας του φαρμάκου, μια συζήτηση όπου η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση τσακώνονταν για το

Δείτε πώς κάνουν πολλαπλασιασμό οι Κινέζοι! (video)

Δεν έχετε ξαναδεί κάτι τέτοιο! Δείτε:

BINTEO Ντοκουμέντο: Η Θεσσαλονίκη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ένα μοναδικό βίντεο- ντοκουμέντο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται πλάνα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης την περίοδο 1915-1917, δηλαδή κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Παγκόσμιου Πολέμου.
Στα πλάνα φαίνονται, μεταξύ άλλων, η Παλαιά Παραλία, ο Λευκός Πύργος, η Καμάρα, ο Βαρδάρης…

Τότε η συμπρωτεύουσα, είχε καταληφθεί από τους συμμάχους της Αντάντ και εκεί εγκαταστάθηκε η

Αρέσει τρελά η νέα παραλία Θεσσαλονίκης: Μια καλοδεχούμενη αστική ανάπλαση [εικόνες]

Την 1η Δεκεμβρίου 2013 παραδίδεται στους κατοίκους της πόλης, η ανακαινισμένη Νέα Παραλία της πόλης. Παρότι η προσπάθεια δεν θυμίζει την υπέροχη παραλιακή της Βαρκελώνης, όπου οι άνθρωποι περπατούν και κολυμπούν στη θάλασσα, εντούτοις η αλλαγή είναι εντυπωσιακή.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου Ανδρέας Κουράκης, υπογράμμισε ότι, "το έργο παραδίδεται εμπρόθεσμα και αυτό το γεγονός αποτελεί από μόνο του μια

Handelsblatt: Εντυπωσιασμένη η Merkel από την Ελλάδα - Χρονιά αλλαγής το 2014

Εντυπωσιασμένη δηλώνει η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel από τις επιτυχίες της Ελλάδας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

H εφημερίδα σημειώνει ότι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, το 2014 θα είναι η χρονιά της αλλαγής, έπειτα «από την πιο μακροχρόνια και δύσκολη ύφεση την οποία έζησε ευρωπαϊκή χώρα από το τέλος του πολέμου».
Κίνδυνος από την ενίσχυση των λαϊκιστικών εξτρεμιστών και αποσταθεροποίησης
Ωστόσο, η Handelsblatt προειδοποιεί για τον κίνδυνο ενίσχυσης των λαϊκιστών εξτρεμιστών, αλλά και

Απίστευτο γέλιο η κωλοτούμπα Στρατούλη-ΣΥΡΙΖΑ: Μέγιστο έγκλημα η ανασφάλιστη εργασία

Και για λέγε Δημητράκη; Τα πρόστιμα να τα μειώσουμε όπως ζήτησες αρχικά ή τώρα θα μας πεις να τα αυξήσουμε κιόλας;

Ως ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ την ανασφάλιστη εργασία σύμφωνα με τον Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος απαντά στις δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου. Ο τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει συκοφαντίες τα όσα υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της ανασφάλιστης εργασίας και κατηγορεί την κυβέρνηση για την

Τσαυτάρη γίγαντα!! Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έστειλε μουχλιασμένα τυριά σε άπορους

Το υπουργείο "διερευνά" την υπόθεση και επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες στη μεταφορική εταιρεία... λες και τα τυριά μούχλιασαν σε 2-3 μέρες κατά τη μεταφορά...

Περίμεναν τα τρόφιμα πως και πως οι άποροι της Ξάνθης για να μείνουν τελικά με... την όρεξη! Μεγάλες ποσότητες από τυρί, κασέρι και γραβιέρα, που προορίζονταν για χιλιάδες δικαιούχους του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επεστράφησαν πίσω στον αποστολέα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας που έφτασε στην Ξάνθη ήταν μουχλιασμένο και αισθητά ακατάλληλο για κατανάλωση.

Οι άποροι της Ξάνθης -που αποδεδειγμένα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων

Κακλαμάνης: Θα είμαι υποψήφιος στην Αθήνα - ΒΙΝΤΕΟ

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την δημαρχεία της Αθήνας εξέφρασε στην πρωινή εκπομπή του Star ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε πως η μοναδική περίπτωση να μην θέσει υποψηφιότητα είναι να διεξαχθούν τον Μάιο τριπλές εκλογές (άρα και εθνικές) και το κόμμα του τον χρειαστεί.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε τελικά να τα κάνει μπάχαλο


Τελικά μάλλον υποτίμησε τον ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση. Το μπάχαλο που ήθελε επί μήνες να δημιουργήσει το κατάφερε σε δύο βασικούς τομείς της καθημερινότητας. Την υγεία και την παιδεία. Και με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύεται τις γκάφες του και την ανεπάρκειά του, σε θέματα όπως οι τιμές των φαρμάκων.
Στο χώρο των Πανεπιστημίων είμαστε 13 εβδομάδες με κλειστά τα δύο βασικά ΑΕΙ της Αθήνας, το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ. Το πιο πιθανό είναι να χαθεί το εξάμηνο ή αν δε θα χαθεί θα γίνει με τέτοιο τρόπο που θα υποβαθμίσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έγιναν αρκετά λάθη από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας. Διότι δε μπορεί να μιλά κανείς για επιτυχημένη διαπραγμάτευση όταν επί 80 ημέρες είναι κλειστά τα πανεπιστήμια. Είτε θα έπρεπε να υπάρχει μια πιο δυναμική παρέμβαση, όπως π.χ. η επίταξη είτε θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ο διάλογος νωρίτερα. Διότι τώρα ο κ. Αρβανιτόπουλος κατηγορείται ότι

Προσωρινοί Πίνακες Αξιολόγησης Ωρομ. Εκπ/κών για τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας έτους 2013-14

Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού ΔυναμικούΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προσωρινοί Πίνακες Αξιολόγησης Ωρομ. Εκπ/κών για τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Χαλκίδας, Χίου, Βέροιας, Φλώρινας, Λάρισας, Πάτρας, Αργολίδας, Τρίπολης και Καλαμάτας της υπ΄αριθμ. 90162/29.10.2013 Συμπληρωματικής Προκήρυξης Ειδικοτήτων.
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει τους προσωρινούς πίνακες

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ OUNESCO 9ASPnet) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ,ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ .

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στις Περιφερειακές Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και στις Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης για το σχ. έτος 2013-2014

Γιάννης Πασχαλίδης Βουλευτής Νομού Καβάλας: ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΠ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ.ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ


Όλα στην κόψη του ξυραφιού


Σε άλλες εποχές η χρήση της φράσης «κινούμενη άμμος» στο πολιτικό σκηνικό θα ήταν υπεραρκετή για να περιγράψει τα όσα συμβαίνουν. Σήμερα, δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηριστεί το απόλυτο μπάχαλο μέσα κι έξω από τη Βουλή.
Όποιος παρακολουθεί συνεδριάσεις όπως αυτή για το φάρμακο θα καταλάβει αμέσως ότι είναι θέμα χρόνο να… πέσει ξύλο. Και δεν θα φταίνε οι Χρυσαυγίτες αυτή τη φορά.
Η προκλητική στάση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η ευθεία αμφισβήτηση μιας νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης πριν μερικές εβδομάδες και το συνεχές επικοινωνιακό σόου που επιλέγει η Κουμουνδούρου έχουν μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε… πλατεία αγανακτισμένων. Ούτε ο Μεϊμαράκης δεν μπορεί πλέον να τους μαζέψει.
Όμως, τα επικίνδυνα και άκρως σοβαρά συμβαίνουν έξω από την κεντρική αίθουσα της Βουλής. Στο καφενείο, στα γραφεία, σε σπίτια με πλούσια δείπνα και σε συναντήσεις σε καφετέριες πέριξ του

Ο λαός δεν μασάει (ευτυχώς)!


Επειδή πέρα από το διαδίκτυο, στο οποίο συμμετέχω γράφοντας και αναδημοσιεύοντας ότι μου κατέβει, έχω και κανονική ζωή, με κανονική δουλειά, χωρίς να είμαι πολιτικός ή δημοσιογράφος και άρα να ζω σε εικονική πραγματικότητα, και επειδή κυκλοφορώ, συζητώ, και παρατηρώ αυτά που συμβαίνουν γύρω μου, βγάζω κάποια συμπεράσματα.
Και στα δύσκολα αυτά χρόνια της κρίσης, που έχει στείλει την Ελλάδα αρκετά χρόνια πίσω, δυο είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που με εντυπωσιάζουν.
Το πρώτο δεν με εκπλήσσει, αλλά το δεύτερο ναι….
Το πρώτο λοιπόν, είναι η αγανάκτηση που συναντώ καθημερινά σε όλα τα επίπεδα συναναστροφών μου με κανονικούς (και όχι πολιτικούς) ανθρώπους.
Και η αγανάκτηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο μέσος πολίτης σήμερα νιώθει τον ουρανό να

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, Παρασκευή 29 ΝοεμβρίουΟι πολιτικές και οι οικονομικές εφημερίδες για σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

Ο Standard & Poor's αναβάθμισε την Κύπρο

Ο  Standard & Poor's αναβάθμισε την Κύπρο
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου κατά μία βαθμίδα, ανεβάζοντάς την στο Β- από το CCC+, με σταθερές προοπτικές.

Tην απόφασή του αιτιολόγησε βλέποντας μείωση των κινδύνων στην

Η υπουργική απόφαση για τις μετεγγραφές

πατήστε εδώ
για τις μετεγγεφές ισχύει ο νόμος 4186/2013 άρθρο 34
http://sep4u.gr

Καζάνι που βράζει ξανά η Αίγυπτος

Δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί σήμερα αφού δέχθηκαν πυροβολισμούς και 10 ακόμη τραυματίστηκαν σε διαδογματικές συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη νότια Αίγυπτο, όπως αναφέρει η εφημερίδα αλ Άχραμ.

Οι… συγκρούσεις, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αποτελούν μια αναζωπύρωση της μακροχρόνιας αντιπαράθεσης μεταξύ χριστιανών και

ΟΛΜΕ: Προϋπολογισμός 2014 – Νέες περικοπές στην Παιδεία

Ένας από τους χειρότερους προϋπολογισμούς (και για την παιδεία) είναι αυτός που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.
 
Ίσως, μαζί με αυτούς των προηγούμενων ετών, αποτελούν τους χειρότερους προϋπολογισμούς στην Ευρώπη.
 
Συνεχίζεται η βάρβαρη λιτότητα, η άγρια φορολόγηση των εργαζομένων και όλου του λαού καθώς και η δραματική μείωση των κοινωνικών αγαθών, ιδιαίτερα της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής

Μετωπική κυβέρνησης – γιατρών ΕΟΠΥΥ


Διακόπτονται από αύριο οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, με δήλωσή του στη Βουλή.
Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Υγείας, «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ» υπογράμμισε.
Επίσης, ο κ. Μπέζας ανέφερε: «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες

Δικαστική έρευνα για το ακριβό φυσικό αέριο που παίρνει η Ελλάδα από τη ρωσική Gazprom


Μια πολύ σοβαρή εξέλιξη με δικαστικό και οικονομικό ενδιαφέρον αποτελεί η είδηση ότι η επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, παρήγγειλε έρευνα για το ακριβό φυσικό αέριο που παίρνει η Ελλάδα από τη ρωσική Gazprom
Η υπόθεση αφορά στην προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου σε τιμή έως και 35% ακριβότερη συγκριτικά με τη μέση τιμή προμήθειας φυσικού αερίου στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και αφορά χιλιάδες νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.
Η εισαγγελική παραγγελία γίνεται σε μια χρονική στιγμή όπου είναι

Bloomberg: Τις καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις στην Ευρωζώνη πέτυχε η Ελλάδα

Η Ελλάδα -και σε μικρότερη έκταση η Ιρλανδία- έκαναν μεγάλη πρόοδο όσον αφορά τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματoς το πρώτο δεκάμηνο του 2013 και έχουν ξεπεράσει τους αντίστοιχους στόχους των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής τους, αναφέρει σε άρθρο του, που

8ο Τακτικό Συνέδριο ΔΑΚΕ-ΔΤ.

Συνέδριο ΑΔΕΔΥ: Η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος από τη γραφειοκρατία της αριστεράς.


 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: dictyo.gr
Σε αδιέξοδο οι  αριστερές δυνάμεις οι όποιες πριν από λίγο θεωρούσα ότι νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη, επικαλούνται επουσιώδη προβλήματα και το καταστατικό και αρνούνται σε εκατοντάδες συναδέλφους διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Διοικητικής Αμύνης (7500 μέλη με 500 απολυμένους) την εκπροσώπηση στην ΑΔΕΔΥ.

Θα πρέπει εδώ να πούμε ότι η πλειοψηφία

Διευκρινίσεις για άδεια μητρότητας (κύησης-λοχείας) ή ανατροφής των εκπαιδευτικών

Δύο διευκρινιστικές  εγκυκλίους εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από σχετικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου Παιδείας, που αφορούν την άδεια μητρότητας (κύησης-λοχείας) ή ανατροφής   των εκπαιδευτικών και τη γονική άδεια ανατροφής διδύμων και πλέον τέκνων.
 Ειδικότερα για την άδεια μητρότητας (κύησης-λοχείας) ή ανατροφής   των εκπαιδευτικών διευκρινίζονται τα εξής:
Εκπαιδευτικοί που τελούσαν σε άδεια μητρότητας (κύησης-λοχείας) ή ανατροφής, το συνολικό διάστημα της οποίας δεν εξαντλήθηκε λόγω της θέσης αυτών σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με την αριθμ.106520/Δ2/31-07-2013 Διαπιστωτική Πράξη του Υ.ΠΑΙ.Θ., και οι οποίοι επιστρέφουν στα καθήκοντά τους με Προσωρινές

ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΒΙΒΛΙΟ 2, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2,§ 1-4

(Ο Λύσανδρος) αφού  ρύθμισε την κατάσταση στη Λάμψακο, έπλευσε προς το Βυζάντιο και την Χαλκηδόνα. Αυτοί τον υποδέχθηκαν, αφού άφησαν προστατευόμενους με συμφωνία τους φρουρούς των Αθηναίων· όσοι πρόδωσαν το Βυζάντιο στον Αλκιβιάδη, κατέφυγαν τότε στον Πόντο και ύστερα στην Αθήνα και έγιναν Αθηναίοι.
 Ο Λύσανδρος και τους φρουρούς των Αθηναίων και όποιον άλλον Αθηναίο έβλεπε κάπου, τους έστελνε στην Αθήνα, αφού τους έδινε τη δυνατότητα να πλέουν μόνο προς τα εκεί με ασφάλεια, και πουθενά αλλού, γνωρίζοντας ότι όσο περισσότεροι συγκεντρωθούν στην πόλη και στον Πειραιά τόσο πιο γρήγορα θα υπάρξει έλλειψη στα απαραίτητα. Κι αφού άφησε αρμοστή του Βυζαντίου και της Χαλκηδόνας τον Λάκωνα Σθενέλαο, ο ίδιος απέπλευσε στη Λάμψακο και επισκεύαζε τα πλοία.
 Στη Αθήνα η Πάραλος έφτασε νύχτα και διαδιδόταν η συμφορά και ο θρήνος έφτασε από

Οδηγίες διδασκαλίας Ερευνητικής Εργασίας και Σχέδιο



Οδηγίες διδασκαλίας Ερευνητικής Εργασίας και Σχέδιο


Δείτε παρακάτω 2 έγγραφα του Υπουργείου παιδείας α) Με τις οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας (project) της Α΄ και Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου και Α΄ και Β΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2013-2014 και β) το Σχέδιο

Κ. Αρβανιτόπουλος: Παρανόμως κλειστό το ΕΚΠΑ από μια μικρή μειοψηφία

«Το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραμένει παρανομως κλειστό από μια μικρή μειοψηφία» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, μετά τις νέες αποφάσεις των διοικητικών υπαλληλών

Δ.Δ.Ε ΚΑΒΑΛΑΣ: Συγκρότηση Επιτροπών ∆ιαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Ε.∆.Ε.Α.Υ.) των Σχολικών ∆ικτύων Εκπ/σης & Υποστήριξης (Σ.∆.Ε.Υ.)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

8ο Συνέδριο ΔΑΚΕ ΔΤ - Το πρόγραμμα και οι σύνεδροι απ' τους καθηγητές

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο NOVOTEL στην πλατεία Βάθη, το 8ο Συνέδριο της Δ.Α.Κ.Ε. Δημοσίου Τομέα.

Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε,  θα εκπροσωπηθεί από 55 εκλεγμένους συνέδρους. Σύνεδροι αυτοδικαίως, είναι και οι πρόεδροι ΕΛΜΕ, που έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.
Από την Ανατολική Αττική, εκλεγμένοι σύνεδροι (αλφαβητικά) είναι οι:
  • ·         Κανελλόπουλος Σπυρίδων (Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής)
  • ·         Κότσιφας Ανδρέας (Β΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής)
  • ·         Σκανδάλη Αικατερίνη (Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής)

 

Οι σύνεδροι αλφαβητικά είναι:

Νίκος Παναγιωτόπουλος Βουλευτή Καβάλας: Παρέμβαση για την όδευση του αγωγού ΤΑΠ



Δελτίο Τύπου

Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή έκανε τη Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικά με το θέμα της όδευσης του αγωγού ΤΑΠ από τα Τενάγη Φιλίππων.
Ο βουλευτής τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφευχθεί η διέλευση του αγωγού από καλλιεργήσιμες εκτάσεις  προκειμένου να προστατευθεί γη υψηλής

ΒΙΝΤΕΟ-Τα γκολ του ΠΑΟΚ

Δείτε τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την Σαχτέρ Καραγκαντί για το Γιουρόπα Λιγκ. Η ελληνική ομάδα νίκησε με 2-0 με σκόρερ τους Λούκας και Κίτσιου και προκρίθηκε στους "32" της διοργάνωσης.

Το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά «πλέκει» το European Voice – «Δυναμικός ηγέτης» και «πολιτικό ταλέντο της γενιάς του»

"Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι το κατά πόσον μπορεί να διατηρήσει το συνασπισμό με τους σοσιαλιστές"

Το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά πλέκει το ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης «European Voice», το οποίο περιγράφει τον Έλληνα πρωθυπουργό ως έναν «δυναμικό ηγέτη».
«Ο άνθρωπος που θα βρίσκεται στο τιμόνι της Ελλάδας, συγκαταλέγεται μεταξύ των εξαιρετικών πολιτικών ταλέντων της γενιάς του» διαμηνύει χαρακτηριστικά το «European Voice», το οποίο πραγματοποίησε ένα εκτενές αφιέρωμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, ενόψει της προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το α’ 6μηνο του 2014.

Πραγματοποιώντας μία αναδρομή στην πολιτική πορεία του Αντώνη Σαμαρά, το ευρωπαϊκό μέσο

Ένας μουσικός του δρόμου και ο σκύλος σύντροφος του


Γιάννης Πασχαλίδης Βουλευτής Νομού Καβάλας: ΑΠΑΝΤΗΣΗ κ. ΤΣΑΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ


«Δεν περνάει», είπαν οι βουλευτές της ΝΔ και μπλόκαραν το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Δεν περνάει», είπαν οι βουλευτές της ΝΔ και μπλόκαραν το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια
Δεν θα κατατεθεί σχετική τροπολογία στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έπειτα από αντιδράσεις - Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούσαν ότι υπήρχε συμφωνία με τον υπουργό Δικαιοσύνης - Θα έρθει σχέδιο νόμου κάποια στιγμή το επόμενο διάστημα, λέει ο Χ.Αθανασίου.
Σε βαθιά κατάψυξη μπαίνει το θέμα του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια μετά την άρνηση των βουλευτών της ΝΔ να υπερψηφίσουν σχετική τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Κατά πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου είχε συμφωνήσει με στελέχη του ΠΑΣΟΚ -μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Πρωτόπαπας και η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ- να επεκταθεί η ισχύς του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια με τροπολογία που προγραμματίστηκε να περάσει μαζί με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ολα αυτά μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, όταν κατα πληροφορίες ο κ. Αθανασίου συναντήθηκε με

Με εντάσεις άρχισε η συζήτηση για το αντιρατσιστικό

Με εντάσεις άρχισε η  συζήτηση για το αντιρατσιστικό
Με ένταση ανάμεσα σε κυβερνητικούς βουλευτές και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χωρίς καμία διαβούλευση έφερε το νομοσχέδιο και ζήτησε έστω και τώρα να τη κάνει με τη συμμετοχή αρμόδιων φορέων.

Παράλληλα διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν προηγήθηκε η συζήτηση της πρότασης νόμου του κόμματός της για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ έκανε λόγο για «οχλαγωγία νεοδημοκρατών ρατσιστών».

«Με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο εσείς αντιπροσωπεύετε αυτό που προσπαθεί να αντικρούσει το νομοσχέδιο, μαθήματα δημοκρατίας όχι από εσάς», της αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης

Στη Λιθουανία ο Σαμαράς

70985EC8AD6A51ADB9643E9C5058992CΣτο Βίλνιους της Λιθουανίας θα βρίσκεται  ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να μετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και των χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.
Η Σύνοδος ήταν προγραμματισμένη από καιρό προκειμένου να υπογραφεί η συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαική Ένωση -πρόκεται για ένα κείμενο 900 σελίδων που συνιστά ένα είδος δεσμευτικής σχέσης. Τα δεδομένα, όμως, ανατράπηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, κ. Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, δήλωσε ότι η υπογραφή της συμφωνίας αναβάλλεται επ' αόριστον.
Στις Βρυξέλλες επικρατεί η άποψη ότι ο κ. Γιανούκοβιτς υπέκυψε στις πιέσεις του προέδρου της Ρωσίας, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δεν επιθυμεί την σύνδεση της Ουκρανίας με την ΕΕ. Προτείνει μία δεσμευτική σχέση με την Ρωσία η οποία, όμως, έχει τον όρο να μην έχει αντίστοιχες σχέσεις με την ΕΕ η Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες η στροφή του κ. Γιανούκοβιτς έγινε μετά από μυστική

Έτσι ήταν η αρχαία Αθήνα - Εντυπωσιακό video

athina 486 355Σε ένα video 2 λεπτών και 43 δευτερολέπτων μπορείτε να δείτε πως χτίστηκε ο Παρθενώνας και πως ήταν η αρχαία Αθήνα, γύρω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Το εντυπωσιακό video δημιούργησε η ομάδα της εταιρίας πληροφορικής και τρισδιάστατων γραφικών Whiskytree.com.
Το video παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες στο 40ο συνέδριο Νέων Τεχνολογιών Siggraph 2013.
Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον συγκλονιστικό!
Απολαύστε το...

16/10/1997: Η ημέρα που η Πολεμική Αεροπορία κατανίκησε τους Τούρκους

Mirage2000EGMLΈνα άγνωστο επεισόδιο στο σίριαλ της τουρκικής επιθετικότητας που έφερε τις δύο χώρες "στο χείλος του πολέμου" φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr.
Στην πραγματικότητα ήταν μια σειρά επεισοδίων μεταξύ 13 και 18 Σεπτεμβρίου 1997, απόρροια της τουρκικής συμπεριφοράς απέναντι στην προσπάθεια διάρρηξης του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου, η οποία προσπάθεια δικαιώθηκε το 1999 όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να πάψει η μεταστάθμευση ελληνικών μαχητικων στην αεροπορική βάση "Ανδρές Παπανδρέου" της Πάφου.
Την εβδομάδα από 13 έως και 18 Οκτωβρίου του 1997, όσο κράτησε η ελληνική άσκηση "Τοξότης" που γεφύρωνε την αμυντική διάταξη Ελλάδας κααι Κύπρου, η τουρκική Αεροπορία συγκέντρωσε στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο το μεγαλύτερο μέρος των αεροπορικών δυνάμεων της με αποτέλεσμα να απαντήσει η ΠΑ και να μετατραπεί σε ένα τράστιο πεδίο αεροπορικής αναμέτρησης η περιοχή.
Πρακτικά είχαμε τις σκληρότερες και μαζικότερες εικονικές αερομαχίες που έχουν σημειωθεί μετά

Αρχαία ελληνικά ανέκδοτα

diogenisΤα αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα είναι πνευματώδη και διδακτικά. Μας χαρίζουν το γέλιο αλλά εκφράζουν και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στην πιο χαριτωμένη μορφή του.
Διαβάστε μερικά:
Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά προσποιείται ότι τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε:
«Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».
Ένας άντρας είπε στην ερωτομανή γυναίκα του:
«Τι θέλεις να κάνουμε, να φάμε ή να κάνουμε έρωτα».
Εκείνη του είπε:
«Ό,τι θέλεις, ψωμί πάντως δεν έχουμε».
Είπε κάποιος στον Διογένη:
«Οι συμπολίτες σου σε καταδίκασαν σε εξορία».
Και ο φιλόσοφος απάντησε:
«Κι εγώ τους καταδίκασα να μένουν στον τόπο τους».
Ο Διδύμων, οφθαλμίατρος της εποχής εξετάζει το μάτι μιας κοπέλας. Ο Διογένης τον βλέπει. Ξέρει ο

Χτυπήθηκε η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό


EMBASSYLΈνας Σύρος σκοτώθηκε και άλλοι 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από βλήμα όλμου που έπληξε την πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό, ανακοίνωσε σήμερα από τη Μόσχα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
"Ένοπλες αντικυβερνητικές οργανώσεις εκτόξευσαν όλμους στη συνοικία όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Ρωσίας στη Συρία. Ένα βλήμα έπεσε εντός του περιβόλου της πρεσβείας και άλλο ένα σε κοντινό σημείο".
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας της

Προσκύνημα στην Παναγιά Σουμελά από τον Απόλλωνα Λεμεσού


aplem2Στην Τραπεζούντα βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης η ομάδα του Απόλλωνα Λεμεσού για αγώνα του Europa League.
Το πρωί της Τετάρτης οι παίκτες μαζί με φιλάθλους της λεμεσιανής ομάδας επισκέφθηκαν και προσκύνησαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.
Η συγκίνηση, διαβάζουμε στο euronews, ήταν μεγάλη ειδικά για του κύπριους παίκτες της ομάδας και είναι η πρώτη φορά που κυπριακή ομάδα επισκέπτεται το συγκεκριμένο μοναστήρι.
Ο κυπριακός Ελληνισμός δεν ξεχνά τις χαμένες πατρίδες των Ελλήνων! Οι παίκτες φωτογραφήθηκαν