Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Τσίπρας θα φέρει τη θάλασσα στα Γιάννενα


Έχει μοιράσει αυξήσεις στους μισθούς, έχει δώσει αυξήσεις στις συντάξεις. Έχει πει ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν θα επαναπροσληφθούν στο δημόσιο.
Έχει τάξει εθνικοποίηση των τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος. Έχει πει ότι θα παγώσει για τέσσερα χρόνια την αποπληρωμή τόκων κι ότι θα παγώσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Βέβαια, τον κατώτατο μισθό θα τον αυξήσει, θα δώσει μεγαλύτερο επίδομα ανεργίας ή θα δώσει επιδόματα και σε ανέργους…μετανάστες.
Τώρα, ανακοίνωσε ότι θα δώσει δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά που είναι κάτω από το όριο

Σαμαράς: Οι ρατσιστές και οι μισαλλόδοξοι βρήκαν απέναντι τους όλους τους Έλληνες


Με τον εκκλησιασμό του στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινκγκ της Νέας Υόρκης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου, άρχισε το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Μετά το πέρας της λειτουργίας ο κ.Σαμαράς απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα που αποτελούσαν μέλη της ελληνικής κοινότητας. Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες, ωστόσο θα τα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και μάλιστα ότι έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και είναι κοντά στην έξοδο από τον λαβύρινθο.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απόσπασης πλεοναζόντων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ10, ΠΕ13 και ΠΕ15 σε άλλο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. εντός της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απόσπασης πλεοναζόντων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ10, ΠΕ13 και ΠΕ15 σε άλλο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. εντός της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής ΜακεδονίαςΠρόσκληση υποβολής αιτήσεων απόσπασης πλεοναζόντων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ10, ΠΕ13 και ΠΕ15 σε άλλο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. εντός της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Ιεροδιδάσκαλοι στα σχολεία της Θράκης

Ιεροδιδάσκαλοι στα σχολεία της Θράκης
Κάποιες σκέψεις και προτάσεις σχετικές  με τα θέματα της τροπολογίας (Ν.4115,άρθρο 53,ΦΕΚ Α 24,30-01-2013) περί των  ιεροδιδασκάλων, της ενίσχυσης της φοίτησης μουσουλμανοπαίδων στα δημόσια σχολεία της Θράκης και της θρησκευτικής καλλιέργειας των μουσουλμάνων της Θράκης.
Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο αρχών και λειτουργιών , ένα στρατηγικό σχέδιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να ενταχθεί η υλοποίηση  των στόχων της  τροπολογίας ,Ν.4115,άρθρο 53,ΦΕΚ Α 24,30-01-2013, περί των  ιεροδιδασκάλων, της ενίσχυσης της φοίτησης μουσουλμανοπαίδων στα δημόσια σχολεία της

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟY ΜΑΘΗΤΙΚΟY ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟY ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ο “ΘΑΛΗΣ”

Του Δημ. Σπαθάρα, Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει τον 74o Πανελλήνιο Μαθητικό
Διαγωνισμό στα Μαθηματικά Ο ”ΘΑΛΗΣ”, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9.00 π.μ.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β ́ και Γ ́ τάξεων των Γυμνασίων,
όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων.
Για θέματα παλαιοτέρων ετών B’ τάξης Γυμνασίου πατήστε εδώ.

Δωρεάν βιβλίο Φυσικής Γ Λυκείου: “Το 5ο Θέμα. Του Χρήστου Ελευθερίου”

Μπορείτε να κατεβάσετε όλο το βιβλίο με κλικ εδώ.
περισσότερα εδώ

Παράταση στις εγγραφές στο ΤΕΙ

Παράταση στις εγγραφές στο ΤΕΙΗ σύγκλητος του ΤΕΙ Καβάλας συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα. Αποφάσισε να δώσει παράταση εγγραφών για τους πρωτοετείς μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου.
Οι εγγραφές πρωτοετών στο ΤΕΙ Καβάλας καθυστέρησαν φέτος λόγω των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων του ΤΕΙ.

Τέλη κυκλοφορίας 2014: Πως και πότε θα τα προμηθευτείτε


Τέλη κυκλοφορίας 2014: Πως και πότε θα τα προμηθευτείτεΑποκλειστικά μέσω διαδικτύου θα δίνονται και φέτος τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2014.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης οι υπόχρεοι θα λαμβάνουν από τις αρχές Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2014- που για πολλούς χιλιάδες φορολογούμενους  θα περιέχουν και το φόρο πολυτελείας του 2013- αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου θα προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και θα εκτυπώσουν τις

Προσλήψεις και στην Παράλληλη στήριξη

Όπως ενημέρωσε ο κ. Μπράτης σήμερα αναμένονται χιλιάδες προσλήψεις στην ειδική αγωγή μέσω ΕΣΠΑ. 1446 συνολικά θα είναι οι προσλήψεις στην ΠΕ,εκ των οποίων οι 40 Γυμναστές και μουσικοί και οι υπόλοιποι δάσκαλοι νηπιαγωγοί.(1189 δάσκαλοι και 214 νηπιαγωγοί περίπου).Οι παραπάνω

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π ΓΙΑ ΤΟ 2013-14

Αποσπάσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε για το διδακτικό έτος 2013-2014 και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2013-2014 

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) για το σχολικό έτος 2013-2014

Στο πειθαρχικό 2.113 δημόσιοι υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν 960

Με πρωτοβουλία του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε η καταγραφή του συνόλου των εκκρεμών ποινικών και πειθαρχικών υποθέσεων οι οποίες αφορούν δημοσίους υπαλλήλους. Επισημαίνεται ότι οι ποινικές υποθέσεις εξετάζονται από την τακτική δικαιοσύνη, ενώ οι πειθαρχικές από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Δημοσίου.
Το αποτέλεσμα της καταγραφής έδειξε ότι οι υπάλληλοι του Δημοσίου που τελούν υπό πειθαρχικό έλεγχο ανέρχονται σε 2.113. Από αυτούς οι 960 έχουν προσωρινά απομακρυνθεί διοικητικά, καθώς η φύση των παραπτωμάτων τους εμπίπτει στο καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσή τους από τη Δικαιοσύνη ή τα Πειθαρχικά Συμβούλια.

Η επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας αποδεικνύεται έμπρακτα από το γεγονός ότι από τις αρχές

Αν δεν είχαν συλληφθεί, θα αναγορεύονταν σε ήρωες του αντιμνημονίου!

Οι συλλήψεις του αρχηγού και των άλλων νταήδων της Χρυσής Αυγής (που είτε είχαν παραπλανήσει τμήμα του εκλογικού σώματος, είτε είχαν απευθυνθεί στα χαμηλότερα ένστικτα ενός άλλου τμήματος του εκλογικού σώματος) μετά από σύνδεσή τους με το οργανωμένο έγκλημα, ακύρωσαν όλες τις συζητήσεις, τις αιτιάσεις και τους προβληματισμούς των τελευταίων ημερών.
Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν πως η σύνδεση της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της με τη δημιουργία και τη διόγκωση μιας οργάνωσης με διασυνδέσεις στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος, είναι μια πολύ επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και την εφαρμογή των νόμων άποψη.
Διότι, όπως επανειλημμένα έχω υποστηρίξει, η άποψη αυτή δημιουργεί το υπόβαθρο για ηθική και πολιτική νομιμοποίηση και του ναζισμού και του κοινού εγκλήματος.
Το εκπληκτικό είναι πως ενώ όλα έδειχναν πού πήγαινε το πράγμα, καθώς η εισαγγελική έρευνα

ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ = Ο ΑΣΣΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ




Η KAVALA OIL είναι

η μοναδική ελληνική εταιρία 

εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου,

με τους εργαζόμενούς της να μετρούν

εμπειρία 30 και πλέον ετών...




Από το 2006 που η Ενεργειακή Αιγαίου συνεργάζεται με την ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ, έχουν συμβεί κι έχουν αλλάξει πολλά στον χάρτη των ελληνικών υδρογονανθράκων. Αυτό που παρέμεινε

Διευκρίνιση σχετικά με την ημερομηνία υλοποίησης ασκήσεων ετοιμότητας στα Σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: Λυσσα



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΚΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΜΕ ΚΟ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗ



«Συνάντηση με τον υπεύθυνο Σχολικό Σύμβουλο για τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. Καβάλας, που διδάσκουν το μάθημα της Τεχνολογίας»



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ - Ρεσιτάλ & Masterclass Πιάνου του Αμερικανού JEROME ROSE (4 & 5 Οκτ. 2013)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                 
ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ     

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Ημερομηνία: 29 Σεπτεμβρίου 2013

Δ/νση: Βενιζέλου 67
Τ.Κ: 65403
Τηλ: 2510.222119
Φαξ: 2510.221963
E-mail: info@dok.gr
Πληρ: Π. Μιχαλακίδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 Οκτωβρίου 2013, ο Δήμος Καβάλας και το Δημοτικό Ωδείο διοργανώνουν Ρεσιτάλ Πιάνου με τον διαπρεπή Αμερικανό σολίστ και παιδαγωγό, JEROME ROSE (Τζερόμ Ρόουζ). Η συναυλία θα γίνει στο κινηματοθέατρο «ΟΣΚΑΡ» στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.
O Rose (www.jeromerose.com) – που έχει χαρακτηριστεί ως «ένας από τους τελευταίους Ρομαντικούς πιανίστες της εποχής μας» – θεωρείται από τους σημαντικότερους πιανίστες του 20ου αιώνα. Έχει εμφανιστεί σε πέντε ηπείρους, συμπράττοντας με τις μεγαλύτερες ορχήστρες (όπως η

Και τώρα τι θα κάνει η Αριστερά χωρίς τη Χρυσή Αυγή;

Προχθές ήμουν σε τηλεοπτική συζήτηση, όπου ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία με περισπούδαστο ύφος μιλούσε για «υπόγειες συνεννοήσεις» και «συνδιαλλαγές» ΝΔ και ΧΑ που τάχα εξελίσσονταν αυτές τις μέρες. Ο Θεός βέβαια έχει χιούμορ. Ήταν αργά το βράδυ και την ίδια ώρα που ο σύντροφος έπαιζε την κασέτα της Κουμουνδούρου, οι ομάδες της Κρατικής Ασφάλειας ετοιμάζονταν για τις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπολοίπων. Ανυπομονώ να ξαναβρεθούμε με τον …προοδευτικό «ντετέκτιβ Μάρλοου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία και κάτι παρατρεχάμενοι θα είχαν πλάκα στην ανευθυνότητα και την φαιδρή προπαγάνδα τους, αν δεν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση.

Από χτες έκδηλος ο φόβος κι η αμηχανία τους. Μην ακούτε τι λένε. Τρέμουν τις εκλογές. Ρωτούν,

Κωνσταντίνος Χολέβας, Η ανασφάλεια του Γκρούεφσκι και οι ανακρίβειες του Νίμιτς

Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΜΙΤΣ
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς καλεί τους εκπροσώπους Αθηνών και Σκοπίων σε νέο γύρο συνομιλιών για το θέμα του ονόματος της γείτονος χώρας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μέσα σε ένα κλίμα προκλήσεων εις βάρος μας από την πλευρά των σκοπιανών αρχών. Κάτι δεν πάει καλά για τον σκοπιανό εθνικισμό και οι ψευδομακεδόνες δείχνουν νευρικότητα και ανασφάλεια.
Χαρακτηριστική είναι η σύλληψη είκοσι ανθρώπων στα Σκόπια με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Ο Γκρούεφσκι φοβάται και τη σκιά του. Η σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι συλλαμβάνει όσους τον επικρίνουν.. Εκείνος για να δικαιολογήσει τις συλλήψεις τα φορτώνει όλα στον συνήθη... ύποπτο. Στην Ελλάδα! Οι συλληφθέντες έδιδαν πληροφορίες και απόρρητα στην Ελλάδα έναντι αμοιβής, ισχυρίζεται η προπαγάνδα του σκοπιανού Πρωθυπουργού και ηγέτη του

Σωτήρης Γκλαβάς: «Τράπεζα θεμάτων, ανοικτή στην εκπαιδευτική κοινότητα»

Το 50% των θεμάτων θα επιλέγεται με κλήρωση τράπεζα θεμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια ιδέα που συζητείται πολύ καιρό.
Και στόχος της είναι κυρίως να ξεπεραστούν οι παρενέργειες που προκαλούν κάθε χρόνο τα αδιάκοπα debates μεταξύ επιστημονικών ενώσεων για το αν τα θέματα που επελέγησαν ήταν δύσκολα, επιστημονικά ορθά, πρωτότυπα, έχουν συζητηθεί ποτέ, τα έχει ξανασκεφτεί κάποιος, έχουν γραφτεί ή κυκλοφορήσει...

Σε απάντηση των παραπάνω και όπως λέει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας κ. Σωτήρης Γκλαβάς, η τράπεζα θεμάτων θα είναι ανοικτή στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ θα γίνουν επιτροπές καθηγητών που με την ευθύνη του Ινστιτούτου θα επιλέξουν τα

Ημερίδα επιμόρφωσης

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ» 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, προκειμένου να βοηθήσει τους συναδέλφους γαλλικής, αλλά και  τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους, ώστε να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, διοργανώνει στις 19 Οκτωβρίου 2013, ημέρα Σάββατο, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου

Οι νέες προθεσμίες εγγραφών των πρωτοετών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Μετά την έγγραφη εντολή που  απέστειλε ο υπουργός Παιδείας προς τους Πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ να μεριμνήσουν άμεσα, στο πλαίσιο της  ευθύνης τους, για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών, τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ,τα ακόλουθα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αποφάσισαν  την παράταση της προθεσμίας εγγραφών ως εξής :
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΚΠΑ)
Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ με μοναδικό θέμα την  «Απόφαση   της Γ.Σ του Διοικητικού Προσωπικού για συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων».
ΕΜΠ
Με πράξη του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφασίστηκε:
-Να παραταθούν οι ημερομηνίες εγγραφής των πρωτοετών μέχρι 4 Οκτωβρίου.
 Σε περίπτωση αντικειμενικής δυσχέρειας των πρωτοετών να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία της οικείας Σχολής, μπορούν να τα υποβάλουν στο Γραφείο του Πρύτανη, κτήριο διοίκησης, 2ος όροφος, Πολυτεχνειούπολη, από τη Δευτέρα 30-9 , από τις 9 το πρωί έως τις 8 το

Πρόταση της ΕΕΤΕΚ για τις μετατάξεις των σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών σε θέσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ
H Ένωσή μας σας μεταφέρει την έντονη ανησυχία της για τη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε στο χώρο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, μετά την ψήφιση του πρόσφατου Νόμου.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας  με την απόφασή σας να καταργήσετε τομείς και ειδικότητες της Ανώτερης Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και να θέσετε σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εκπαιδευτικούς της ΤΕΕ μεταξύ των οποίων και πολλές δεκάδες μέλη μας.
Η νέα κατάσταση στην Τεχνική Εκπαίδευση διαγράφεται αρνητική, κατά την άποψή μας, για μαθητές, εκπαιδευτικούς σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης και πρωτοφανούς ανεργίας, τώρα που η

«Γέφυρες» των καθηγητών ξένων γλωσσών στους συναδέλφους τους ΠΕ 02

«Γέφυρες» σχετικά με την  ανάθεση του μαθήματος της Ιστορίας, ρίχνουν  προς τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ02 (απόφοιτοι των Τμημάτων Φιλολογίας, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας κ.λπ),  με ανοικτή επιστολή  τα Διοικητικά Συμβούλια των επιστημονικών ενώσεων
των εκπαιδευτικών Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας.
Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σε πολλές Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας υπάρχουν πιέσεις και κινητοποιήσεις συναδέλφων του κλάδου ΠΕ02 (απόφοιτοι των Τμημάτων Φιλολογίας, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας κ.λπ), με στόχο τους εκπαιδευτικούς των Ξένων Φιλολογιών και το δικαίωμά τους στην ανάθεση του μαθήματος της Ιστορίας και της κατοχύρωσης της οργανικής τους θέσης.
Είναι γεγονός ότι αδυνατούμε να αντιληφθούμε την πρόσφατη εμμονή των συναδέλφων του κλάδου

Ο πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ για τα προγράμματα του ακαδ. έτος 2013-14

-Ποια είναι τα προγράμματα που υλοποιεί για το ακαδ. έτος 2013-14  η ΑΣΠΑΙΤΕ;
Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) προκηρύσσει την εισαγωγή σπουδαστών για το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.), το οποίο οδηγεί στη λήψη του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, και το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.), το οποίο οδηγεί στη λήψη του  Πιστοποιητικού Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό.
-Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής;
Δικαίωμα συμμετοχής στα ανωτέρω Προγράμματα έχουν όλοι οι πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.).
-Ποιος ο λόγος να παρακολουθήσει κάποιος τα Προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ;
Τα Προγράμματα Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. και Π.Ε.ΣΥ.Π. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ανταποκρίνονται αφενός στην

Αποσπάσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων εκπ/κών Δ.Ε. από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2013- 2014.

Πώς ένας καλός δάσκαλος γίνεται καλύτερο

Η άγνοια μερικών δασκάλων, που δεν είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις βασικές οδηγίες διδακτικής, είναι τρομακτική. Το να είσαι σπουδαίος  δάσκαλος,  είναι  μία απίστευτη πρόκληση ώστε να είσαι συνεπής με το λειτούργημα.
Οι προικισμένοι δάσκαλοι εντοπίζουν τα αδύνατα και τα δυνατά σημεία της διδακτέας ύλης, κάνοντας λεπτομερείς εκτιμήσεις ξανά και  ξανά ώστε να εντοπίσουν την «ουσία του πράγματος» πάνω στην οποία θα βασίσουν τη διδασκαλία.
Προτρέπουν τους μαθητές τους στην αυτο-κατευθυνόμενη μάθηση, γνωρίζουν καλά πώς η τεχνολογία συμβάλλει στη μάθηση και έχουν το χάρισμα που κάνει τους μαθητές να ανυπομονούν να μάθουν από αυτούς, να περιμένουν πώς και πώς το μάθημά τους.
Γνωρίζουν  καλά ποια  πράγματα είναι  για το «θεαθήναι» και ποια για το «δημιουργείν».
Ποια δηλαδή είναι ορατά από τα 3 μέτρα και  ποια δίνουν στον  δάσκαλο και  στον μαθητή  το φως για

Λειτουργία ολιγομελών τμημάτων διδασκαλίας Β΄ ξένης γλώσσας για το σχολικό έτος 2013-2014

Αποτελέσματα – Βαθμολογίες (Πρωταθλήματα ΕΠΣΚ – Γ” Εθνική)

Αποτελέσματα – Βαθμολογίες (Πρωταθλήματα ΕΠΣΚ – Γ” Εθνική)Σουπερ Λιγκ ΕΠΣΚ- 3η αγωνιστική
Ισόπαλο το ντέρμπι στο Βερούλειο ανάμεσα σε Ηρακλή και Κεραυνό Πέρνης, ενώ η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που έχει το 3 στα 3 στη Σουπερ Λιγκ. Πρώτη νίκη για τον Βρασίδα με Ιγνατιάδη στον πάγκο στο γειτονικό ντέρμπι με το Μυρτόφυτο. Η ΑΕ Πιερέων και το Παγγαίο ήταν οι δυο άλλοι νικητές στα ντέρμπι του Δήμου Παγγαίου.
1ος όμιλος
Θράκη Γραβούνας- Ναζιανζός Νέας Καρβάλης 1-0

Η προκήρυξη για 10.000 θέσεις σε δήμους και περιφέρειες-Αναλυτικά τα δικαιολογητικά και τα μόρια κατάταξης

Εκδόθηκε από τον ΟΑΕΔ η πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).
Η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση αφορά στην δημιουργία 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης,  ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.
Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ

Ξεμπλοκάρει η προκήρυξη των ΕΛΤΑ για 806 εποχικούς- Τον Οκτώβριο οι αιτήσεις

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να εκδοθούν οι προκηρύξεις των ΕΛΤΑ για την κάλυψη 806 θέσεων εποχικού προσωπικού με τετράμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις σε όλη τη χώρα. Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενέκρινε το αίτημα των ΕΛΤΑ και έτσι μένει να σταλεί το τελικό σχέδιο της προκήρυξης στον ΑΣΕΠ  για την τελική έγκριση. Οι θέσεις απευθύνονται σε αποφοίτους Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι θα προσληφθούν με πλήρη ή μερική απασχόληση.
Ειδικότερα, οι θέσεις κατανέμονται σε:
  • 270 άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας πλήρους απασχόλησης

Πάλι κυβέρνηση συνεργασίας των 2 μεγάλων κομμάτων στην Αυστρία


Πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα παραμένουν οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες του απερχόμενου καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, καθώς αναδείχθηκαν νικητές κατά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία και...
συγκέντρωσαν ποσοστό 26,6% (29,3% στις τελευταίες εκλογές το 2008), σύμφωνα με το προσωρινό τελικό αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε στις 20.30 ώρα Ελλάδας στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε με ποσοστό 24% (έναντι 26% το 2008) το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, που συγκυβερνούσε από τον Δεκέμβριο 2008 με τους Σοσιαλδημοκράτες σε κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού», ενώ τρίτο με αυξημένη τη δύναμή του είναι το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων με

Έχουμε την αξιωματική αντιπολίτευση που μας αξίζει!

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου μετέβη ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, o οποίος ζήτησε από τον εισαγγελέα να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση της Χ.Α.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Μιχελογιαννάκης, στην επιστολη του- την οποία ζητά να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία-  εγκαλεί τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο για

Θέμα Κάτσε στον ΠΑΟΚ. Αντιδρούν οι οπαδοί.

paok agia sofia
Ο Κάτσε, όπως κάθε Αλβανός, δικαιούται να αγαπάει την πατρίδα του, αλλά και οι Παοκσήδες δικαιούνται να αγαπούν την δική τους.
Τα σύμβολα "απελευθέρωσης της Τσαμουριάς, την οποία ευαγγελίζεται ο UCK, δεν δένουν με τον ΠΑΟΚ.
Όποιοι το παίζουνε τυφλοί και μεγαλόψυχοι εκτίθενται στον λαό του ΠΑΟΚ, που δεν μασάει

Ιταλία σε κρίση: Αρνούνται να υπακούσουν στον Μπερλουσκόνι και δεν παραιτούνται



ITALY2 589 355Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, επιβεβαίωσε και σήμερα την πρόθεσή του να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να μην αναγκασθεί να διαλύσει την βουλή και την γερουσία και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
«Θα προσπαθήσω να διαπιστώσω, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μην λήξει πρόωρα η νομοθετική περίοδος», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους στην Νάπολη. «Θα προχωρήσω έχοντας υπόψη την διαχείριση των προηγούμενων κρίσεων, ιδίως εκείνων των κυβερνήσεων του Ρομάνο Πρόντι», τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα αναμένεται να συναντηθεί, σήμερα το απόγευμα, με τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και να συζητήσουν, σε βάθος, τις τελευταίες εξελίξεις της πολιτικής

Πολύνεκρη επίθεση Ισλαμιστών σε Κολέγιο στην Νιγηρία

νιγηρια-ισλαμιστεςΈνοπλοι Ισλαμιστές εισέβαλαν στο Κολέγιο Αγροτικών Σπουδών στην βορειοανατολική Νιγηρία και σκότωσαν 60 φοιτητές μέσα στους κοιτώνες τους, λίγο πριν τα ξημερώματα.
Το τραγικό συμβάν επαλήθευσαν νοσοκομειακές πηγές.
Δυστυχώς, τέτοια φαινόμενα είναι αρκετά συχνά, αφού πρόκειται

Εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας. “Εσείς κι η Χ.Α. τις θέλετε” του απάντησε η κυβέρνηση

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ«Οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα είναι ευλογία», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε πριν από λίγο  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται από την κυβέρνηση σχετικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, επανέφερε ακόμη πιο έντονα τη θέση του για εκλογές, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε ανυπόμονοι εμείς να κυβερνήσουμε. Η Ελλάδα δε μπορεί άλλο να περιμένει να την κυβερνάν αυτοί που την οδήγησαν στη καταστροφή».
Συγχρόνως, υπογράμμισε ότι ο κ. Σαμαράς αναγκάστηκε σε αναδίπλωση και κινήθηκε για την

Τι είπε ο Σαμαράς για Χ.Α. και Οικονομία από τη Νέα Υόρκη


ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΓια τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής μίλησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρίσκεται από χθες, ο Αντώνης Σαμαράς
“Ως πρωθυπουργός, με ενδιαφέρει η ενότητα. Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους έλληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι επισημάνσεις του έγιναν μετά το τέλος της λειτουργίας στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινκγκ της Νέας Υόρκης, όταν ο  Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος,τον κάλεσε να απευθυνθεί στο

Στο 26,1% η ακροδεξιά στην Αυστρία, δείχνουν τα exit poll των σημερινών εκλογων

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΤο ένα τέταρτο και πλέον  του εκλογικού κόμματος φαίνεται να συγκίνησε η ακροδεξιά στην Αυστρία, η οποία πάντως δεν έχει καμία σχέση με τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα τις προβλέψεις των μεγάλων ινστιτούτων δημοσκόπησης που μεταδίδει η δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων φτάνει το 22,4% ενώ στο 3,7% βρίσκεται ο ομογάλακτός του «Συνασπισμός- Μέλλον της Αυστρίας»
Πάντως, το μέχρι τώρα κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Αυστρίας παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι Σοσιαλδημοκράτες του απερχόμενου καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν

Ο Σαμαράς στις ΗΠΑ για χρέος και επενδύσεις

550_334_264741Ως ιδιαιτέρως σημαντικές χαρακτηρίζονται οι επαφές που θα έχει ο Πρωθυπουργός στην Νέα Υόρκη. Ο Αντώνης Σαμαράς ποντάρει αρκετά στο δεύτερο ταξίδι που πραγματοποιεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ.
Στις αποσκευές του ο πρωθυπουργός θα έχει την υποχώρηση της ύφεσης, το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο δημόσιο.
Η συνάντηση του με την Κριστίν Λαγκάρντ – η πρώτη στην έδρα του ΔΝΤ – θα συζητηθεί μεταξύ άλλων το «κούρεμα» του χρέους αλλά και μια διαφορετική «συνταγή» καθώς το ΔΝΤ

Δέκα μήνες απλήρωτοι οι συντάκτες. Τη Δευτέρα πήραν τα… μισά του Δεκέμβριου 2012

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΣΧΟΛΙΟ: ΚΚΕ .....ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕ.................. ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.......................
Τώρα τι να πεις για τον κ. Κουτσούμπα, ο οποίος επί χρόνια έχει περάσει από το τιμόνι του «Ριζοσπάστη»…
Επί των ημερών του στην κεφαλή του ΚΚΕ έχουν απολυθεί οι μισοί και πλέον συντάκτες του «Ριζοσπάστη», τις προάλλες κόπηκε η

Στουρνάρας: Δυο τρίμηνα ανάπτυξης για να βγει η χώρα στις αγορές

stournaras_726020632«Οι προϋποθέσεις για να βγει η χώρα στις αγορές είναι να έχει δυο τρίμηνα θετικής ανάπτυξης και ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα» δηλώνει στο ‘Εθνος της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας.
Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε η εφημερίδα και συμμετείχαν οι κκ. Σταθάκης και Χριστοδουλάκης, ο υπουργός οικονομικών σημειώνει πως δεν εκτιμά ότι θα γίνει ονομαστικό κούρεμα του χρέους αλλά μπορεί

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Αριστερά...

Μία ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ κυβέρνηση με ένα ΔΕΞΙΟ Πρωθυπουργό (ακροδεξιό κατά τους ... ακροαριστερούς) κατέστρεψε μέσα σε μία εβδομάδα την οργάνωση που έκαναν χρόνια να χτίσουν...

Οι πορείες , οι συναυλίες και τα λοιπά προπαγανδιστικά show των επαγγελματιών "ΑντιΦασιστών" αποδείχθηκαν ότι μόνο κομματική

Καρακούσης: Πού είναι το… ρωμαλέο Κίνημα του 20%;

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, o γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Καρακούσης αναφέρεται στις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή, εστιάζοντας στην… εξαφάνιση της μεγάλης στήριξης που υποτίθεται ότι απολάμβανε το εθνικιστικό κίνημα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

“Είναι εντυπωσιακή η εξαφάνιση των χρυσαυγιτών. Μόλις ελέγχθηκαν η βία, το θράσος και ο

Ξεκίνησε το επισκεπτήριο στη ΓΑΔΑ -Βουλευτές της ΧΑ και συγγενείς πήγαν να δουν τους συλληφθέντες

Σήμερα το πρωί, οι πέντε συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν και τις πρώτες επισκέψεις. Πρώτος έφτασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο...
βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας αλλά και ο ένας αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη.

Τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους υπόλοιπους συλληφθέντες πήγε να δει και ο βουλευτής της Χ.Α. Μιχάλης Αρβανίτης, αλλά και η σύζυγος του Ελένη Ζαρούλια.

ΒΙΝΤΕΟ-Κασιδιάρης σαν Πυρήνες της Φωτιάς... φτύνει την κάμερα: «Παλιολινάτσες. Γαμ@ τα σπίτια σας»...

Επίθεση στους δημοσιογράφους εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά την επιστροφή του στη ΓΑΔΑ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έφτυσε την κάμερα.

Δείτε το βίντεο από το Mega

Ο Μιχαλολιάκος είχε έτοιμο νέο καταστατικό και άλλο όνομα κόμματος αλλά τον πρόλαβαν

Απέναντι στον απόλυτο αιφνιδιασμό φαίνεται πως βρέθηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος οι οποίοι συνελήφθησαν σχεδόν ταυτόχρονα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στο στρατόπεδο του ακροδεξιού κόμματος φαίνεται πως είχαν αποφασίσει να χαράξουν εναλλακτική πορεία σε περίπτωση

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τον μπούσουλα και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το νέο σκηνικό

Η υπέρβαση του διλήμματος «Μνημόνιο/αντιμνημόνιο» από ένα άλλο που υπερβαίνει την οικονομία, «σταθερότητα/ομαλότητα ή αταξία/ανωμαλία», δεν περιλαμβανόταν στους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα δυσκολεύεται να αναπροσαρμόσει αποτελεσματικά τη στρατηγική του. Η προϊούσα προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να...
συνδέσει τη μάχη εναντίον του Φασισμού με τη μάχη εναντίον του Μνημονίου είναι το επόμενο βήμα μετά την κατάρρευση της προσδοκίας ότι οι φθινοπωρινές κοινωνικές εντάσεις θα έφερναν ραγδαίες

Ταχύτερη έξοδος με πλασματικά έτη

Ταχύτερη έξοδος με πλασματικά έτη Σε 80.000 υπολογίζονται οι ασφαλισμένοι που πρέπει να αναγνωρίσουν τα πλασματικά έτη μέχρι το τέλος του χρόνου για να αποφύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας.Με τον τρόπο αυτό θα θεμελιώσουν δικαίωμα με τις διατάξεις που ισχύουν μέχρι το τέλος του 2010 και θα αποφύγουν την αύξηση των ορίων ηλικίας.
Στους κερδισμένους είναι, μεταξύ άλλων, όσοι μέχρι το τέλος του 2010 συμπληρώνουν με πλασματικά έτη 35ετία, οι μητέρες ανηλίκων που φτάνουν τις 5.500 ημέρες ασφάλισης, εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά κ.ά.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι ν. 3863/2010 και 3996/2011 λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2013 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων αναγνώρισης πλασματικών χρόνων για όσους επιθυμούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τις διατάξεις και τα όρια ηλικίας που ίσχυαν μέχρι την 31η

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Τα όρια ηλικίας για νέους και παλαιούς

Τα όρια ηλικίας για νέους και παλαιούς
Διαφορετικές «ταχύτητες» ισχύουν για τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανάλογα με το αν υπάγονται στο καθεστώς του Δημοσίου ή του ΙΚΑ.Επιπλέον τα όρια ηλικίας είναι σε άμεση συνάρτηση με το πότε έγινε η «είσοδος» στην αγορά εργασίας αλλά και το έτος θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Οπως τονίζει ο δικηγόρος Διονύσης Ρίζος, που είναι ειδικός σε θέματα εργατικού και ασφαλιστικού Δικαίου: «Οι μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι που έχουν διοριστεί σε οργανικές θέσεις συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις του Δημοσίου ενώ όσοι υπηρετούν με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου έχουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν με βάση τις διατάξεις του ΙΚΑ». Αναλυτικά προβλέπονται τα εξής:
1. Μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι. Για τους μόνιμους δημοτικούς υπαλλήλους ως έναρξη του χρόνου προσμέτρησης της υπηρεσίας ως δημόσιας λαμβάνεται υπ' όψιν το σχετικό ΦΕΚ διορισμού.

Τέσσερις ευκαιρίες για την έξοδο από το Δημόσιο

Τέσσερις ευκαιρίες για την έξοδο από το Δημόσιο  Μια σειρά ευνοϊκών διατάξεων δίνουν το δικαίωμα στους δημοσίους υπαλλήλους να βγουν στη σύνταξη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.Ανάλογα με την περίπτωση τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης κυμαίνονται από 20 έως 37, ενώ σε καθοριστικό παράγοντα αναδεικνύεται το έτος πρόσληψης.
Μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι λεγόμενοι «παλαιοί ασφαλισμένοι», που έχουν προσληφθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1982. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι διατηρούν το ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης χωρίς να παίζει κανέναν ρόλο το πότε γίνεται η θεμελίωση του δικαιώματος (δηλαδή πριν ή μετά το 2010).
Αρκεί τα έτη ασφάλισης να είναι όσα προβλέπει ο νόμος, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν

Μικρότερα τα αποθέματα της Αφροδίτης αλλά…

Μικρότερες από ότι οι αναμενόμενες είναι οι ποσότητες φυσικού αερίου στο κοίτασμα Αφροδίτη σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης. Η ποσότητα είναι χαμηλότερη του ορίου που έχει τεθεί ως κριτήριο για τη λειτουργία τερματικού υγροποίησης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλέον σκέψεις σε ότι αφορά τον ενεργειακό σχεδιασμό της Κύπρου.

Τ' αποτελέσματα, επιβεβαιώνουν το σημαντικό κοίτασμα που διαθέτει η Κύπρος, μειώνουν όμως την τελική αξία τους καθορίζοντάς την στα 35 με 40 δις εκ Ευρώ.

Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί άλλα 8 μικρότερα κοιτάσματα στο οικόπεδο 12, δημιουργεί αισιοδοξία ότι τα συνολικά αποθέματα θα σπρώξουν προς τα πάνω τα νούμερα ούτως ώστε να φτάσουμε στο όριο τα οποίο θα καταστήσει το τερματικό υγροποίησης βιώσιμο. Η συνολική

Δικαιώθηκε από τη δικαιοσύνη ο πρώτος εκπαιδευτικός που είχε τεθεί σε αργία για αναξιοπρεπή συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας

Δικαιώθηκε από τη δικαιοσύνη ο πρώτος εκπαιδευτικός που είχε τεθεί σε αργία για αναξιοπρεπή συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας
Αθωωτική απόφαση έλαβε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Πύργου με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα για τον καθηγητή Δ.Αχείμαστο o οποίος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα εξαιτίας ιδιωτικής διαφοράς του που εκκρρεμούσε στα δικαστηρία.

Τον έθεσαν σε διαθεσιμότητα και τον έβγαλαν από την τάξη τους πέρσι με το αιτιολογικό της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας χωρίς να έχει τελεσιδικίσει στα δικαστήρια η υπόθεσή του.

Στον εκπαιδευτικό είχε συμπαρασταθεί σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα της Ηλείας και είχε διοργανωθεί και μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας τόσο από τους

Τα δύο πρόσωπα της βίας


Οι δύο φωτογραφίες που βλέπετε δείχνουν δύο νέους ανθρώπους. Ο ένας είναι ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του Γρηγορόπουλου όταν τον σκότωσαν το 2008. Από πολύ καλή οικογένεια, δεν του έλειψε τίποτε. Πήρε λάθος δρόμο, αποφάσισε να πολεμήσει το κράτος ληστεύοντας τράπεζες και συμμετέχοντας σε τρομοκρατική οργάνωση. Είναι ένα από τα μέλη των Πυρήνων που πιάστηκε μετά τη ληστεία στον Βελβεντό. Όλοι τότε, είδαμε έκπληκτοι τις φωτογραφίες του.Ένας οργισμένος νεαρός, ένα βλέμμα με τόσο μίσος προς την κοινωνία.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ



ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ



ΤΟ 50% ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ



Συνηθισμένα λάθη στη χρήση της Γλώσσας

Συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη σε συνηθισμένες λέξεις:
  • Μία, μια (=μιά), δύο, δυο (=δυό).
  • Εννιάεννέαεννιακόσια, εννιακοσιοστός αλλά ενενήνταένατος, ενενηκοστός.
  • Τριάμισι χρόνια, τρεισήμισι μέρες (όχι τρεισήμισι χρόνια, για τον ίδιο λόγο που δε λέμε «τρεις χρόνια»).
  • Οι τύποι της ερωτηματικής αντωνυμίας ποιος είναι μονοσύλλαβοι και δεν τονίζονται: ποιες, ποιοι, ποιους κ.λπ.
  • γι΄ αυτό (και όχι: γιαυτό)
  • απ’ ό,τι (και όχι: απ’ ότι)
  • καθότι ή καθ’ ότι (και όχι: καθ’ ό,τι)

Συρία: Η καταστροφή της ιστορικής πόλης Μααλούλα από τους Ισλαμιστές

Ο Ρόμπερτ Φισκ περιγράφει στον Independent την κατάσταση στην αρχαία πόλη Μααλούλα, από τότε που τη λεηλάτησαν οι Ισλαμιστές.
Η οικογένεια Ντιάμπ δεν μπορεί να επιστρέψει ποτέ στη Μααλούλα. Όχι από τότε που οι Χριστιανοί αυτής της ιερής πόλης είδαν τους Μουσουλμάνους γείτονές τους να οδηγούν τους ισλαμιστές της αλ Νούσρα στα σπίτια τους. Ο Γεώργιος θυμάται πώς έριξε μια ματιά από το μπαλκόνι του και είδε τον Μοχάμεντ Ντιάμπ και τον Οσάμα Ντιάμπ και τον Γιασέρ Ντιάμπ και τον Χοσάμ Ντιάμπ και τον Καλέντ Τουρκίκ Κουταϊμάν – όλοι από τη Μααλούλα – να περπατούν στον δρόμο με άνδρες, που όπως ο ίδιος λέει, φορούσαν αφγανο – πακιστανικά ρούχα. «Ένας από αυτούς κρατούσε ένα καλάσνικοφ στο ένα χέρι και ένα σπαθί στο άλλο» ανέφερε, κουνώντας το κεφάλι του με δυσπιστία.
Πριν από είκοσι χρόνια, παρόμοιες τραγωδίες κατέστρεψαν τα χωριά της Βοσνίας. Τώρα αυτό αναβιώνει στη Συρία. «Γνωρίζαμε τους μουσουλμάνους γείτονές μας όλη μας τη ζωή», λέει ο Γεώργιος. Είναι Καθολικός. «Ναι, ξέραμε ότι η οικογένεια Ντιάμπ ήταν αρκετά ριζοσπαστική, αλλά

Ο Σαμαράς τόλμησε. Εσείς κύριε Τσίπρα έχετε τα κότσια να καθαρίσετε τα… κατακάθ@@ που κρύβετε;


Διαβάστε τη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, της βασικής παράταξης που εκπροσωπεί την Αριστερά: «Είχαμε εδώ και καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραιμία και με σεβασμό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο για την δολοφονία του Π. Φύσσα όσο και για μια σειρά άλλες εγκληματικές δράσεις».
Η ίδια μιζέρια, η ίδια ξύλινη γλώσσα, το ίδιο μοτίβο στις δηλώσεις. Ούτε ένα μπράβο για την ελληνική δικαιοσύνη. Ούτε ένα μπράβο για την αστυνομία και την ΕΥΠ που βρήκε τα στοιχεία που έπρεπε να βρει.
Ούτε μια καλή κουβέντα για την κυβέρνηση. Καλά, αυτό δεν το περίμενε κανείς, σιγά μη δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ πόντους στον… εχθρό.
Μάλιστα σε νέα ανακοίνωσή του το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος κατηγορεί την κυβέρνηση για

Η διδασκαλία της “Ιλιάδας” στη Β᾽ Γυμνασίου (Κύπρος)


ΙΛΙΑΔΑΑπό τη σχολική χρονιά 2012-13 έχει εισαχθεί στα κυπριακά Γυμνάσια το νέο μοντέλο διδασκαλίας της Ιλιάδας, το οποίο στηρίζεται: (α) σε ριζική αναδιάρθρωση της διδακτέας ύλης στη βάση της αρχής “διδάσκουμε περισσότερη Ιλιάδα με λιγότερους στίχους”· (β) σε καινούριο βοηθητικό υλικό για τον εκπαιδευτικό, το οποίο ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις της ομηρικής και δη της ιλιαδικής έρευνας· και (γ) σε ένα λιτό βιβλίο μαθητή, που περιέχει κυρίως το κείμενο (σε μετάφραση Δ.Ν.

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ TO ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ



ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ 12.500 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Η απορρόφηση των πτυχιούχων Πανεπιστημίου στην αγορά εργασία . Πανελλαδική έρευνα στους αποφοίτους των ετών 1998-2000

Η απορρόφηση των πτυχιούχων Πανεπιστημίου στην αγορά εργασία . Πανελλαδική έρευνα στους αποφοίτους των ετών 1998-2000
[πατήστε εδώ]

AEI-TEI

ONOMA site ΒΑΘ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ http://www.asfa.gr/ ΑΕΙ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.auth.gr ΑΕΙ
ΑΣΠΑΙΤΕ http://www.aspete.gr/ ΤΕΙ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ http://www.aua.gr ΑΕΙ
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ http://www.duth.gr/ ΑΕΙ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ http://www.ntua.gr/ ΑΕΙ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ http://www.ionio.gr/ ΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ http://www.aueb.gr/ ΑΕΙ

18 μαθήματα θα διδάσκονται οι μαθητές της Β Λυκείου στο Νέο Λύκειο!!!

Στη Β΄ Τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου εφαρμόζεται πρόγραμμα μαθημάτων που περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας τριάντα(30) συνολικά διδακτικών ωρών εβδομαδιαίως και δύο(2) Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού, Ανθρωπιστικών και Θετικών Σπουδών, πέντε (5) συνολικά διδακτικών ωρών εβδομαδιαίως έκαστη ομάδα, όπου οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν τη μία. Τα μαθήματα του κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος(γενικής παιδείας) είναι τα εξής: (σε αγκύλη οι

Ανανεώθηκαν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΣΜΕΑΕ

Ανανεώθηκαν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΣΜΕΑΕ
Πίνακες (Α) Κατάταξης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑΕ)
      Ενημερώσεις:
       28-09-2013:  Οριστικοί πίνακες κλάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
       27-09-2013:  Οριστικοί πίνακες ΠΕ60, ΠΕ70.
       24-09-2013:  Πρώτη ανάρτηση κλάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Περίοδος ενστάσεων από 24 έως 25 Σεπτεμβρίου

Δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αθηναίων

bookΔωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, διοργανώνει κατά το χρονικό διάστημα Οκτώβριος 2013- Ιανουάριος 2014, ο δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ειδικότερα δια της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης (επισυνάπτεται φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή οποιουδήποτε άλλου δημόσιου εγγράφου που να πιστοποιεί τη νόμιμη διαμονή στη χώρα). Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.
Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο τμήμα Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων, Λιοσίων 22, 2ος

Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις έως το τέλος του χρόνου

Επεσε και το κάστρο του ορίου των απολύσεων. Εως το τέλος του χρόνου, ο Υπουργός Εργασίας θα φέρει στη Βουλή νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ώστε να αρθεί κάθε «τυπικό» εμπόδιο που θέτει ο νόμος, όπως είναι η υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Εργασίας για την έγκριση των απομακρύνσεων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.

 Οι δανειστές είχαν ζητήσει έως το Δεκέμβριο του 2013 να εκσυγχρονίσουμε το πλαίσιο των απολύσεων με βάση τις βέλτιστες ευρωπαικές πρακτικές καθώς όπως επεσήμαναν σε καμία ευρωπαική χώρα – εκτός από την Ολλανδία – δεν προβλέπεται έγκριση του Υπουργού για τις ομαδικές απολύσεις. Ωστόσο δεν επέμειναν στην αύξηση του ορίου των απολύσεων το οποίο

Θεσσαλονίκη: Σχολικοί φύλακες ξεκίνησαν την πορεία τους προς την ΑΘήνα

Λίγο μετά τις 7 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν σχολικοί φύλακες από τη Θεσσαλονίκη την πεζοπορία με τίτλο «μαραθώνιος πρωτογενούς πλεονάσματος ανεργίας, ανέχειας, εξαθλίωσης». Αφού συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια ετοίμασαν τον εξοπλισμό τους με απαραίτητες πρώτες βοήθειες, τρόφιμα, νερά, ρούχα, παπούτσια, sleeping bags τα φόρτωσαν μαζί με τα πανό και τα ..... πλακάτ σε ένα αυτοκίνητο που θα τους ακολουθεί. Στη διαδρομή που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 30 ημέρες θα βρίσκεται και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ. 
ΠΛΑΝΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 07:00 - 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ 16:00- 19:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ .
1Η ΗΜΕΡΑ 28/9 : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΜΑΛΓΑΡΑ 22ΚΜ

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερά μπροστά η ΝΔ-Μεγάλη πτώση ΧΑ

Ανάγλυφο το στίγμα τους έχουν αφήσει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα γεγονότα που ακολούθησαν.

Στη νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό Real News, το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου αναδεικνύεται ο μεγάλος χαμένος, έχοντας τη μεγαλύτερη πτώση (άνω του 3%). Ωστόσο, παραμένει τρίτο κόμμα.

Την ίδια ώρα, η μάχη για την πρωτιά αποδεικνύεται σκληρή αλλά η ΝΔ διατηρεί διαφορά 1,2%

Διαβάστε στην έκτακτη έκδοση του ΤτΚ: Χειροπέδες στη συμμορία των νεοναζί - Όλο το χρονικό




Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκονται πλέον οι βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι «εχθροί της Δημοκρατίας», που προσπάθησαν να αποπλανήσουν την ελληνική γνώμη, προβάλλοντας την εικόνα του «προστάτη» των φτωχών μόνο και μόνο για να κερδίσουν ψήφους και να «θρέφουν» ταυτόχρονα τα δολοφονικά τάγματα εφόδου, καλούνται να λογοδοτήσουν όχι μόνο στη Δικαιοσύνη αλλά και στην ίδια την κοινωνία για την «πλούσια» εγκληματική τους δράση.
Σε μια γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε από τα ξημερώματα του Σαββάτου, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, συνελήφθησαν μέχρι (τουλάχιστον χθες το απόγευμα) δεκαοχτώ άτομα, ανάμεσά τους, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, βουλευτές και στελέχη του ακροδεξιού κόμματος, καθώς και αστυνομικοί. Συνολικά έχουν εκδοθεί

Σύριζα και Χρυσή Αυγή…



Στην αριστερά γενικά και στον ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα, κάπου έχουν «χαζέψει».
Μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνειδητοποιούν ότι οι τραμπουκισμοί των «Συριζαυγιτών» και λοιπών «λαϊκών δυνάμεων» τελικά ενδυναμώνουν πολιτικά την Χρυσή Αυγή και μάλλον απομακρύνουν ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο τελευταίος, εξάλλου, από μέρος της κοινής γνώμης κατηγορείται ότι με τα έκτροπά του έχει οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εμπόρους και εμποροϋπαλλήλους και ενδιαφέρεται περισσότερο για τα προνόμια των προνομιούχων του Δημοσίου παρά για τα προβλήματα των ανέργων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο προβληματισμός που επικρατεί στο επιτελείο του κ. Αλέξη Τσίπρα είναι να βρεθούν τρόποι ώστε οι «φοβισμένοι» από τον τραμπουκισμό της ΧΑ να κατευθυνθούν προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τους οποίους η αξιωματική

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για το SPD

Συγκυβέρνηση ή αντιπολίτευση με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες; Δύσκολες αποφάσεις για τον πρόεδρο του SPD Γκάμπριελ. Προειδοποιήσεις ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Πολύπλοκη και χρονοβόρα εξελίσσεται η αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου. Η κομματική βάση του SPD, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει σύμφωνα με την αρχή της διαφάνειας και της συμμετοχικής δημοκρατίας, ασκεί έντονες αντιστάσεις στην ιδέα μεγάλου συνασπισμού.

Προς τους Πράσινους αποκλείεται...

«Η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών βρίσκεται ενώπιων διλήμματος», αποφαίνεται

Στο Καλντερίμι (Νο 38)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια του grpost
@ Αλλιώς είχα προγραμματίσει το σημερινό «Καλντερίμι» κι είχα συγκεντρώσει μπόλικα παρασκήνια αναφορικά με τους χρυσαυγίτες.
Η σύλληψη του Μιχαλολιάκου και των πρωτοπαλίκαρών του, αλλάζει τα σχέδια.
Πάντως, αν περιμένετε να μάθετε πολλά παρασκήνια από την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης και τις συλλήψεις των εγκεφάλων της Χρυσής Αυγής, θα σας απογοητεύσω.
Μέχρι την ώρα που γράφεται η στήλη, δεν έχουν διαρρεύσει πολλά.
@ Το βέβαιο είναι ότι η σύλληψη του Μιχαλολιάκου έγινε στο σπίτι του στην Πεύκη, παρουσία εισαγγελέα. Ήταν 6.40 το πρωί.
Όταν η αντιτρομοκρατική κτύπησε το κουδούνι, ο Μιχαλολιάκος νόμιζε ότι ήταν ο γαλατάς κι άνοιξε

Σαμαράς: Σε μια δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα


f9cb35e33e0aac4e36ec22bb8fe8868e XLΤέσσερα ορόσημα του οδικού χάρτη για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο περιγράφει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Αξία.
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την επίτευξη όλο και μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων, την ανάκαμψη, την τελική συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους και την έξοδο της χώρας στις αγορές.
Σημειώνει ότι ήδη έχει αρχίσει η τεχνική προετοιμασία για την έξοδο στις αγορές με στόχο να δανειστεί η χώρα μικρά ποσά για να πληρώσει προηγούμενες λήξεις ομολόγων αλλά τονίζει πως δεν θα αποκαλύψει πότε θα γίνει. Υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση έχει

9χρονο κορίτσι σε δημοπρασία στο Αφγανιστάν!

9χρονο κορίτσι σε δημοπρασία στο Αφγανιστάν!Η φωτογραφία από το Αφγανιστάν συγκλονίζει. Το κοριτσάκι μόλις εννέα χρονών έχει κρύψει το πρόσωπό του με τα χέρια του από ντροπή. Είναι η η φωτογραφία από την «δημοπρασία» του!
Η φωτογραφία προέρχεται από το facebook . Και δημοσιοποιείται λίγες μέρες μετά από την είδηση ότι η γνωστή τραγουδίστρια Μαντόνα πούλησε ένα πίνακα του Γάλλου ζωγράφου Φερνάν

«Οι Δυτικοί πρέπει να σταματήσουν να κατηγορούν την Συρία άδικα»


Switzerland Syria DiplomacyΗ Δύση δεν πρέπει «να κατηγορεί και να καταδικάζει» τη Συρία χωρίς αποδείξεις όσον αφορά το θέμα του χημικού οπλοστασίου της Δαμασκού, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.
Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ζήτησε να είναι «αμερόληπτες» οι έρευνες που είναι σε εξέλιξη για τα χημικά όπλα της Συρίας και τα

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων- που έκαναν έκτακτες εκδόσεις



PROTOSELIDAΔιαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων…