Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Reuters: Γιατί δεν ήρθε ποτέ το χάος στην Κύπρο

Τελικά δεν ήταν «bank run», μετά βίας μπορεί να χαρακτηριστεί «περίπατος», γράφει το Reuters, διαπιστώνοντας με έκπληξη ότι το χάος που πολλοί περίμεναν με το άνοιγμα των τραπεζών στην Κύπρο, δεν ήρθε ποτέ.
Οι μόνες σκηνές χάους, ήταν αυτές που προκάλεσαν τα τηλεοπτικά συνεργεία που συνωστίσθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Λευκωσίας, παραδέχεται το πρακτορείο.
Εκεί, εάν υπήρχαν καμιά 10ρια Κύπριοι που περίμεναν υπομονετικά για να κάνουν κάποια ανάληψη, υπήρχαν τουλάχιστον διπλάσιοι κάμεραμεν, οι οποίοι έφερναν όση ένταση έλειπε από τους ντόπιους.

Το Reuters βρίσκει στην εξήγηση για αυτή την παράδοξη εικόνα στο χαρακτήρα των Κυπρίων. «Οι

AYTO είναι το σχέδιο Β του Τσίπρα.


"Παράξενα" παιγνίδια των Τροϊκανών με τις ανακεφαλαιοποίησεις των Τραπεζών


Αντιμέτωπη με μια νέα απαίτηση της τρόικας βρίσκεται η κυβέρνηση, κι αυτή τη φορά δεν είναι κάποιο μέτρο ή φόρος. Αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και συγκεκριμένα τη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank και την ανακεφαλαιοποίησή τους ως μια νομική οντότητα.

Τις τελευταίες ημέρες παίζεται ένα πολύ περίεργο παρασκηνιακό παιχνίδι στο χώρο των τραπεζών με την κυβέρνηση να βρίσκεται στη μέση σε ρόλο τροχονόμου. Από τη μια πιέζει να γίνουν οι ανακεφαλαιοποιήσεις κι από την άλλη υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στη διαδικασία με αποτέλεσμα να πλήττεται

Παπαρήγα: «Έχω το παιδί μου στο Αμερικάνικο Κολέγιο. Που είναι το πρόβλημα;»

«Το παιδί μου πάει στο Αμερικάνικο Κολέγιο. Που είναι το πρόβλημα;» αναρωτιέται η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ προσθέτει πως δεν είναι κατά της.. αμερικάνικης εκπαίδευσης!

75 ευρώ η κατώτατη σύνταξη στην Βουλγαρία, που είναι εκτός ευρώ

Η μέση αύξηση των συντάξεων από την 1η Απριλίου θα είναι από 5 έως 22 λέβα (από 2,5 έως 11 ευρώ), ενώ η κατώτατη σύνταξη θα γίνει 150 λέβα (περίπου 75 ευρώ), σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Εθνικού Ασφαλιστικού Ινστιτούτου.

Το πραγματικό ύψος της σύνταξης θα υπολογίζεται από το Εθνικό Ασφαλιστικό Ινστιτούτο εντός 4 μηνών από την υποβολή της σχετικής αίτησης, και όχι εντός 5 μηνών, όπως ισχύει σήμερα. Αυτό προβλέπουν οι τροποποιήσεις του Κώδικα Κοινωνικής Ασφάλισης που συζητήθηκαν από το Εθνικό Συμβούλιο Τριμερούς

Ν.Λυγερού - "Περιβαλλοντικός άνθρωπος και ανθρώπινο περιβάλλον"


Το 2013 η Τουρκία θα είναι ένα νεκρό Έθνος!

Το 2013 η Τουρκία θα είναι ένα νεκρό Έθνος! Την ώρα που πολλά δυτικά μέσα παρουσιάζουν την Τουρκία ως ενισχυμένη από τις πρόσφατες εξελίξεις, η εφημερίδα Πράβδα επανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ενα παλαιότερο προφητικό -όπως αποδεικνύεται- άρθρο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Για τις περισσότερες χώρες φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Για την Τουρκία;
Ο αρθρογράφος της ρωσικής εφημερίδας στις αρχές του 2012 επιχείρησε μια πρόβλεψη για διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και για την Τουρκία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίγα είναι τα «ψωμιά» της Τουρκικής Δημοκρατίας που ίδρυσε ο Κεμάλ

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΙΑ Νέα πρόκληση: "Μεγάλος ηγέτης ο Κεμάλ"!


Τόσο προκλητικός όσο ποτέ εμφανίστηκε στην εκπομπή «Άλλη όψη» ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Σε άνετο στυλ, συνδυασμένο με μια open mind υποκουλτούρα, ο κ Μπουτάρης αποκάλεσε τον Μουσταφά Κεμάλ σαν «μεγάλο ηγέτη», ξεχνώντας προφανώς πως πρόκειται για τον μεγάλο σφαγέα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία.
«Άσχετα με οποιαδήποτε πολιτική πεποίθηση, εμείς δεν ανακατευόμαστε στο τι συμβαίνει στην Τουρκία, ο Κεμάλ εξακολουθεί και είναι ένας μεγάλος ηγέτης, για να μην πω από τους μεγαλύτερους του τουρκικού κράτους», ανέφερε ο δήμαρχος χωρίς κανένα ενδοιασμό.
Ο Δήμαρχος όμως δεν σταμάτησε εκεί και συμπλήρωσε πως «δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους Τούρκους». Κάτι ξέχασε όμως και μάλιστα σημαντικό. Ξέχασε πως οι Τούρκοι έχουν να χωρίσουν πολλά με το Έθνος μας αφού μόλις πρόσφατα πάλι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, μίλησε περί

Το έργο με την τρόικα… δεν τραβάει πλέον

Προφανώς εδώ στην Ελλάδα νομίζουν κάποιοι ότι τους αρέσει να βλέπουν το ίδιο… θεατρικό έργο. Πιστεύουν ορισμένοι ότι με το να βλέπεις επαναλήψεις, με το να είναι ο δημόσιος πολιτικός και οικονομικός βίος όπως η… ΕΡΤ που έχει να δει ζωντανό πρόγραμμα από τα Χριστούγεννα, ότι όλα πάνε καλά στη χώρα.
Κάθε τρεις μήνες, ίσως και λιγότερο ο ελληνικός λαός ζει το ίδιο έργο, είναι θεατής στο ίδιο μονόπρακτο. Έρχεται η τρόικα, συζητά με την κυβέρνηση, απαιτεί αλλαγές, προτείνει (ή διατάσσει) μέτρα, γίνεται λίγος τσαμπουκάς για το θεαθήναι και στη συνέχεια συμφωνούν σε όλα.
Εδώ και τρία χρόνια το ίδιο σκηνικό. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι τα πρόσωπα, άντε και ο τρόπος που «επικοινωνείται» κάθε φορά η συμφωνία.
Το ερώτημα είναι, όμως, μέχρι πότε η Ελλάδα θα βαδίζει σε ένα τέτοιο δρόμο; Είναι ευχαριστημένοι στην κυβέρνηση να γίνεται ακριβώς το ίδιο και η χώρα να «ζην επικινδύνως»; Δηλαδή να διαπραγματεύεται, να περνούν ατέλειωτες ώρες συσκέψεων, να τα «χώνει» ο πρωθυπουργός στους

Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι παιχνιδάκι στα χέρια μαθητευόμενων μάγων του ΣΥΡΙΖΑ

Όλο αυτό το τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ με το αν πρέπει να είμαστε στο ευρώ ή να βγούμε από αυτό έχει κι ένα δύο καλά. Το πρώτο είναι ότι περνάει η ώρα στα καφενεία να βλέπουμε να σκοτώνονται στην Κουμουνδούρου αφού δε μπορεί η μια συνιστώσα να βρει κοινή γραμμή με την άλλη.
Το δεύτερο είναι ότι μπορούμε να καταλάβουμε τι είδους κυβέρνηση θα είχε η χώρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές. Ο Μπέμπε Γκρίλο και η παρέα του θα ήταν ερασιτέχνες κωμικοί μπροστά σ’ αυτό που θα βλέπαμε κάθε φορά που θα γινόταν ένα υπουργικό συμβούλιο με πρωθυπουργό τον Τσίπρα.
Ωστόσο, τα δύο αυτά καλαμπούρια είναι πράγματι για τα καφενεία, δεν χρήζουν σοβαρότερης ανάλυσης.
Το τρίτο, αλλά πολύ σημαντικό καλό που μας έκανε η Βαβέλ της Κουμουνδούρου είναι να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είμαστε ως χώρα, τι θέλουμε και πώς βλέπουμε στο μέλλον τη θέση μας στην Ευρώπη και το παγκόσμιο στερέωμα. Και πρέπει να μας ενδιαφέρει πολύ αυτό, αν θέλουμε να ξέρουμε και σε τι Ελλάδα θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας.
Δύο είναι οι δρόμοι, πρέπει να σκεφτούμε, ακούγοντας τους Συριζαίους να τσακώνονται για το ευρώ:

Πομάκοι Θράκης: Να ζητήσουμε λίστα καταθέσεων από Τουρκία;

Μετά τη λίστα Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν κ.ά. μήπως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει και τη «λίστα Ερντογάν», δηλαδή λίστα με ονόματα Ελλήνων (χριστιανών και μουσουλμάνων) καταθετών στις Τουρκικές τράπεζες; Είναι γνωστό ότι τα τελευταία δύο χρόνια Θρακιώτες και όχι μόνο, κατέθεσαν πολλά χρήματα στις τουρκικές τράπεζες.
Είναι επίσης γνωστό ότι αρκετοί χριστιανοί Θρακιώτες επένδυσαν “ατύπως” (με ονόματα Τούρκων πολιτών) στο Τουρκικό χρηματιστήριο (μετά τη μεγάλη βουτιά του 1999 στο Ελληνικό) και τα λεφτά τους κυριολεκτικά πολλαπλασιάστηκαν από τις υπεραξίες του καλπάζοντος τουρκικού

Λαφαζάνης εναντίον Τσίπρα για τη συνεργασία με Καμμένο: Ο κόσμος της αριστεράς πιο μπροστά από τις ηγεσίες της!

'Aλλο πράγμα η κοινή δράση, άλλο η ευρύτερη πολιτική συνεργασία, τόνισε ο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διακριτικές αποστάσεις κρατά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχετικά με το θέμα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τονίζοντας ότι «άλλο πράγμα η κοινή δράση σε συγκεκριμένους στόχους και άλλο η ευρύτερη

ΒΙΝΤΕΟ: Αποθέωση Καραμανλή στην κηδεία του Νάκου

[Σταθερή αξία για τους ΝΔίτες ο Καραμανλής αρκεί να ξεκόψει από τους γνωστούς γελοίους Αντώναρους και Πάκηδες που τον εξέθεσαν... αλλιώς θα πάει άκλαυτος...]

Πλήθος κόσμου, απλών ψηφοφόρων του αλλά και πολιτικών που συμπορεύτηκαν επί σειρά ετών μαζί στον δημόσιο βίο, είπαν σήμερα το “τελευταίο αντίο” στον Αθανάσιο Βόλο, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Βόλο.

Η κηδεία του αποθανόντος αντιπροέδρου της Βουλής έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού, ενώ από

Η τρόικα ζητά την εθελουσία έξοδο 5.000 τραπεζικών υπαλλήλων




Το μοντέλο μιας «παντραπεζικής» εθελουσίας εξόδου, προκειμένου να αποχωρήσει πλεονάζον προσωπικό από τις συστημικές τράπεζες με ενιαία κίνητρα, έχει ρίξει στο τραπέζι η τρόικα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ΤτΚ», η τρόικα και ιδιαίτερα αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν την ιδέα με αφορμή το πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο αφορά περίπου σε 2.000 εργαζομένους. Η τρόικα μελετά, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, και επεξεργάζεται τα σενάρια για «κούρεμα» περισσοτέρων από 5.000 θέσεις στον ευρύτερο κλάδο.
«Η Εθνική είναι πιλότος για τις υπόλοιπες τράπεζες και όσα θα ισχύουν για εκείνη θα εφαρμοστούν λίγο ως πολύ και για άλλες τράπεζες», σχολίαζαν σχετικά παράγοντες της αγοράς, εκτιμώντας ότι η τρόικα θα ήθελε να ελέγξει το κόστος των εθελουσιών και να διαχειριστεί τα κίνητρα αποχώρησης, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και κατ’ επέκταση ο Κρατικός Προϋπολογισμός.
«Το υπεράριθμο προσωπικό και οι επικαλύψεις σε καταστήματα είναι ένα ζήτημα που θα κληθούν

Η Κύπρος σε απομόνωση, γερμανικά σενάρια για ευρώ δύο ταχυτήτων

Το κυπριακό ευρώ δεν είναι πια σαν των άλλων μελών της ευρωζώνης. Το «κούρεμα» των καταθέσεων και οι ασφυκτικοί περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές που παραβιάζουν μια βασική κοινοτική ελευθερία, αυτή που αφορά την κίνηση κεφαλαίων, σηματοδοτούν στην πράξη άτυπη κατάσχεση περιουσίας, κάτι απολύτως πρωτοφανές στα ευρωπαϊκά πράγματα.
Με αυτή την έννοια, η διάσπαση της ευρωζώνης συντελείται ήδη, με την απομόνωση ενός κράτους- μέλους που βρίσκεται σε ειδικό status quo και μάλιστα χωρίς προθεσμία.
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτή είναι μια πορεία χωρίς επιστροφή, αν δηλαδή η διάσπαση θα εξελίσσεται για να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή, ή αν πρόκειται για σταθμό στη διαδρομή προς την οικονομική/πολιτική ενοποίηση που για να γίνει θα έχουν προηγηθεί θεραπείες-σοκ στις χώρες με προβλήματα ελλειμμάτων και χρέους.

Κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή αν έχουν δίκιο ή όχι οι «Financial Times» ή η «Nomura» που βλέπουν τη διάλυση να πλησιάζει. Αυτό που οπωσδήποτε συμβαίνει είναι ότι πλέον λαμβάνονται αποφάσεις

Άσκηση ιδιωτικού έργου ή εργασίας από εκπαιδευτικούς


Σχετικά με τις περιοχές μετάθεσης

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. επανέρχεται στο θέμα της μείωσης των περιοχών μετάθεσης, που έγινε πρόσφατα με αιφνιδιαστική Υπ.Απόφαση, χωρίς καμία συζήτηση με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών. Με δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί που ήδη βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τέλος οι αποσπάσεις πέραν της τριετίας

Τι ορίζει το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Θανάση Κυριαζή , με αφορμή την ανυπόγραφη επιστροφή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμσιης σχέδιο ΚΥΑ που αφορά απόσπαση υπαλλήλου σε σχολική μονάδα:α/Αιτήματα διοικητικών υπαλλήλων που ζητούν την

Συνέντευξη του Ν.Λυγερού στις "Διαδρομές", TvCreta


Συμφιλίωση Τουρκία- ΡΚΚ, Σύνοδο Κορυφής στη Ντόχα – Στόχος: Ο διαμελισμός της Συρίας

Planète non-violence (Γαλλία)   (μτφ. Κριστιάν)

ΜΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
Εδάφη που διεκδικούνται από τους Κούρδους για το «Κουρδιστάν» τους


Δύο ημέρες μετά την επιλογή ενός Κούρδου που κατέχει αμερικανικό διαβατήριο, του Ghassan Hitto, ως επικεφαλής της «προσωρινής κυβέρνησης της Συρίας», ο ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ανακοίνωσε το τέλος του ένοπλου αγώνα εναντίον της Τουρκίας και την απόσυρση των Κούρδων μαχητών στη... Συρία. 
Αυτή την εβδομάδα στη Ντόχα ο «Αραβικός Σύνδεσμος» του Κατάρ συζητά το διαμελισμό της Συρίας. 
Δεν έχει σχολιαστεί η σχέση μεταξύ του διορισμού του προτεινόμενου υποψήφιου των CIA / Κατάρ ως επικεφαλής της «προσωρινής κυβέρνησης της Συρίας», Ghassan Hitto, ένας Κούρδος  -που δεν μιλά κουρδικά, που αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ για να ξεφύγει από την στρατιωτική θητεία στη Συρία και έγινε Αμερικανός επιχειρηματίας στο Τέξας-   και της απόφασης του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν που φυλακίζεται στην Τουρκία, να διατάξει στους

Η ώρα του Παρατηρητηρίου των παρανοϊκών

Πως θα προσληφθούν 400.000 άνεργοι στους δήμους σε όλη την Ελλάδα



Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα για την πρόσληψη 400.000 ανέργων σε δήμους όλης της χώρας. Το πρόγραμμα «μαμούθ» θα συντονίσει ο ΟΑΕΔ. 

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά ενώ η επιλογή θα γίνει με μόρια τα οποία κατά κύριο λόγο εξαρτώνται από το πόσο διάστημα έχει παραμείνει κάποιος άνεργος, από το αν υπάρχει και δεύτερο άνεργο μέλος στην οικογένεια αλλά και από το οικογενειακό εισόδημα.
Οι βασικές πληροφορίες σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, είναι οι εξής:
  • Οι άνεργοι θα ενταχθούν στα προγράμματα των Δήμων για χρονικό διάστημα 5 μηνών.
  • Η αμοιβή θα ανέρχεται στο ποσό των 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 490 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών. Για

Μύλος η κατάσταση…

Είναι αλήθεια ότι «ανεβαίνει πολύ ψηλά εκείνος που δεν ξέρει πού πηγαίνει».
Και όχι επειδή το έλεγε ο Ολιβερ Κρόμγουελ.
Αυτός, ούτως ή άλλως, κουβαλούσε μέσα του αρκετή παλαβομάρα από μόνος του. (Τον κατελάμβανε ένα είδος ιερού μένους μετά τις στρατιωτικές νίκες του, κάτι που θα έπρεπε να προϊδεάζει τους ψυχραιμότερους εκ των συναγωνιστών του για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει μετά την πολιτική επικράτησή του.)
Επιπλέον, δε, ο Κρόμγουελ πίστευε, ως Πουριτανός, σε ένα εκ Θεού προκαθορισμένο σχέδιο για την πορεία των πραγμάτων, η πραγμάτωση του οποίου επαφίεται στους εκλεκτούς. (Το σχέδιο, για την περίπτωση του Κρόμγουελ, περιελάμβανε να καταλήξει το κεφάλι του, λίγα χρόνια μετά τον θάνατό του από φυσικά αίτια, καρφωμένο σε έναν στύλο στο Γουεστμίνστερ, αλλά ας μην απομακρύνομαι από το θέμα μου...)

Συμβαίνει, λοιπόν, κάποτε να εκτιναχθείς ψηλά επειδή δεν ξέρεις πού πηγαίνεις.
Υπό προϋποθέσεις, όμως.
Εξωγενείς προϋποθέσεις, κατ’ αρχάς, λ.χ. η τύχη να έχεις τις συνθήκες ευνοϊκές, αλλά και

Στο Καλντερίμι (Νο 20)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια του grpost.
@ Σήμερα το «Καλντερίμι» γίνεται αισίως πέντε μηνών.
Μια προσπάθεια που ξεκίνησε δειλά και χωρίς πολλές «πηγές» και «σπιούνους» και εξελίσσεται σε αγαπημένη ενασχόληση.
Οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους του grpost, είτε για την αποδοχή της στήλης, είτε και
 για τις… «σπιουνιές» τους.
Κι όσο έχω δύναμη, εδώ θα είμαστε να τα λέμε…
Με περισσότερες αποκαλύψεις κι όπως πάντα, επωνύμως και με το θάρρος της γνώμης.
Κι αφήστε κάποιους να… κουρεύονται…
@ Καταμεσής της 25ης Μαρτίου, μεταξύ μπακαλιάρου και σκορδαλιάς, κτύπησε το τηλέφωνο.
Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν καλός φίλος.
«Έχε το νου σου, θα “σκάσει” θέμα», μου είπε.
«Για ποιο πράγμα ρε μαλάκα»;
«Επίκειται συνάντηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και καμμένων»….
«Ε και»;
«Στα πλαίσια της κομματικής τους σύγκλισης θα συζητήσουν αν η επανάσταση του ‘21 ήταν ταξική ή

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη δίνη της κυπριακής κρίσης

Είναι αλήθεια ότι «ανεβαίνει πολύ ψηλά εκείνος που δεν ξέρει πού πηγαίνει». Και όχι επειδή το έλεγε ο Ολιβερ Κρόμγουελ. Αυτός, ούτως ή άλλως, κουβαλούσε μέσα του αρκετή παλαβομάρα από μόνος του.
(Τον κατελάμβανε ένα είδος ιερού μένους μετά τις στρατιωτικές νίκες του, κάτι που θα έπρεπε να προϊδεάζει τους ψυχραιμότερους εκ των συναγωνιστών του για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει μετά την πολιτική επικράτησή του.) Επιπλέον, δε, ο Κρόμγουελ πίστευε, ως Πουριτανός, σε ένα εκ Θεού προκαθορισμένο σχέδιο για την πορεία των πραγμάτων, η πραγμάτωση του οποίου επαφίεται στους εκλεκτούς. (Το σχέδιο, για την περίπτωση του Κρόμγουελ, περιελάμβανε να καταλήξει το κεφάλι του, λίγα χρόνια μετά τον θάνατό του από φυσικά αίτια, καρφωμένο σε έναν στύλο στο Γουεστμίνστερ, αλλά ας μην απομακρύνομαι από το θέμα μου...)
Συμβαίνει, λοιπόν, κάποτε να εκτιναχθείς ψηλά επειδή δεν ξέρεις πού πηγαίνεις. Υπό προϋποθέσεις, όμως. Εξωγενείς προϋποθέσεις, κατ’ αρχάς, λ.χ. η τύχη να έχεις τις συνθήκες ευνοϊκές, αλλά και ενδογενείς, όπως η απαραίτητη επιπολαιότητα του χαρακτήρα ώστε να μην έχεις συναίσθηση του

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ


ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ


ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ


Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΥΡΕΨΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Επιχειρήσεις δίωξης από το Ναυτικό της Συρίας

SyrianavyLargeΟι συριακές ναυτικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά λιβανέζικου αλιευτικού σκάφους το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο για μεταφορά όπλων για τους ισλαμιστές αντάρτες που μάχονται το καθεστώς Άσαντ στη Συρία.
Όπως έγινε γνωστό ,αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένας ψαράς, όπως μετέδωσε το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου.
Οι συνθήκες του συμβάντος δεν έχουν αποσαφηνιστεί αλλά η δράση συριακών ναυτικών δυνάμεων

Εικόνες από τη συμπλοκή με κακοποιούς στην Κόρινθο-BINTEO

listesLargeOι πρώτες εικόνες από το σημείο της άγριας συμπλοκής ανάμεσα στους αστυνομικούς και στους αδίστακτους κακοποιούς προκαλούν την αγανάκτηση από το θράσος των ληστών αλλά και την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τον εφοδιασμό τους με βαρύ οπλισμό.
Στο σχετικό πλάνο διακρίνεται ότι το περιπολικό που πραγματοποίησε την καταδίωξη είναι γαζωμένο από τις σφαίρες των ληστών.
Η εικόνα μιλάει από μόνη της..

Μάλιστα πηγές της ΓΑΔΑ δεν αποκλείουν να πρόκειται για δραπέτες των φυλακών των Τρικάλων.

Η νεαρή κοπέλα που περνούσε τυχαία από την περιοχή και βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά δέχτηκε τις σφαίρες των κακοποιών που δεν υπολόγισαν ανθρώπινες ζωές με αποτέλεσμα να

Τηλεφώνημα για βόμβα στον Πύργο του Άιφελ Εκκενώθηκε το μνημείο


Τηλεφώνημα για βόμβα στον Πύργο του Άιφελ

Ο Πύργος του Άιφελ, το πασίγνωστο μνημείο του Παρισιού, εκκενώθηκε απόψε μετά από μια ανώνυμη απειλή περί βομβιστικής επίθεσης στις 21:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσε μια πηγή της αστυνομίας.
Η αστυνομία έστησε μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από τον Πύργο, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες αλλά και παριζιάνοι.
Από το διάσημο αυτό αξιοθέατο απομακρύνθηκαν περίπου 1.400 άνθρωποι, σύμφωνα με την ίδια

Όλα τα πρωτοσέλιδα και οι ειδήσεις που θα διαβάσετε στον κυριακάτικο Τύπο

Ακολουθούν, ένα προς ένα, όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της αυριανής ημέρας:

Εγκεφαλικό στο Μαξίμου από τις "παλαβές" απαιτήσεις Βενιζέλου!

Εγκεφαλικό πήγαν να πάθουν στου Μαξίμου όταν μετά από μια διερευνητική συζήτηση που είχαν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο διαπίστωσαν ότι ουδόλως τον ενδιαφέρει το Υπουργείου Εξωτερικών όπως μετά μανίας διέρρεαν τα παπαγαλάκια της Ιπποκράτους.

Οι όροι που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον επικείμενο ανασχηματισμό ήταν δύο.
Να αναλάβει ο ίδιος για... θεσμικούς όπως είπε λόγους την αντιπροεδρία της κυβέρνησης και βεβαίως να δοθεί τοΥπουργείο Ανάπτυξης σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το οποίο μάλιστα υπέδειξε . 

Τώρα μη ρωτάτε γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος "καίγεται" για το Ανάπτυξης και μένει αδιάφορος για

Μπαράζ αποκαλύψεων στον Κυπριακό Τύπο: Επιχειρηματίας πήρε δάνειο για να αγοράσει... παλάτι!

Η εφημερίδα "Η Σημερινή" αποκαλύπτει σήμερα κι άλλες περιπτώσεις της αμαρτωλής λίστας διαγραφής χρεών

Τα ονόματα ατόμων υψηλά ισταμένων στην κυπριακή κοινωνία περιλαμβάνονται στη λίστα που ο Γενικός Εισαγγελέας έχει στην κατοχή του κι αφορά διαγραφές χρεών των ατόμων αυτών από τράπεζες. Τα ποσά που διαγράφηκαν ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια, αν ληφθεί υπ' όψιν ότι η λίστα περιλαμβάνει 19 μόνον υποθέσεις που αφορούν σε διαγραφές δανείων ύψους πέραν των 10,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η «Σημερινή» κατέχει στοιχεία και για άλλες υποθέσεις διαγραφής δανείων, πέραν αυτών που έγιναν γνωστές μέσω της λίστας που δημοσιεύθηκε τόσο σε αθηναϊκές εφημερίδες όσο και σε ιστοσελίδες, και στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, που προέρχονται από άτομα τα οποία έχουν πρόσβαση

Παραιτείται ο Πρόεδρος της Ιταλίας;

Όπως γράφουν οι περισσότερες ιταλικές εφημερίδες, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, του οποίου η θητεία λήγει στις 15 Μαΐου, εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης, καθώς το Σύνταγμα εμποδίζει έναν πρόεδρο να διαλύσει το Κοινοβούλιο τους τελευταίους μήνες της θητείας του.
Ωστόσο,
κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται ο συλλογισμός του

Θέλει η... κυρία να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει

Μια παρέα πρώην, με επικεφαλής τον κουμπάρο της Φραγκίσκο Παρασύρη (άλλοτε βουλευτή Ηρακλείου) και τη συμμετοχή των Θανάση Οικονόμου (Ιωαννίνων) και Θανάση Παπατόλια, τέως νομάρχη Μαγνησίας, φαίνεται να λειτουργεί υπέρ της Άννας Διαμαντοπούλου και
να ζητά τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου ευθύνης.
Το κείμενο της παρέμβασής τους, έχει ως εξής:

«Οι εξελίξεις στην Κύπρο καταδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό και επώδυνο τρόπο ότι η υπόθεση της Ενωμένης Ευρώπης βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τα ιστορικά σφάλματα και η αλαζονική

Κομμένα τα... φιλιά κύριε Φούχτελ!

Ελαμψε από χαρά το πρόσωπο του Χανς - Γιόακιμ Φούχτελ όταν είδε και πάλι χθες την Ολγα Κεφαλογιάννη σε εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην οποία ήταν και οι δύο ομιλητές.

Η υπουργός Τουρισμού είχε συναντηθεί την περασμένη Τρίτη με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας, παρουσία του Οτο Ρεχάγκελ, και σε εκείνη τη συνάντηση ο "Φούχτελος" ήταν αρκετά διαχυτικός...

Χθες, λοιπόν, όταν είδε μπροστά του την Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Φούχτελ έσπευσε να την αγκαλιάσει και να τη φιλήσει. Ομως η υπουργός... του έβαλε πάγο, λέγοντάς του (χαμογελώντας) στα αγγλικά:

Δήλωση-σοκ Κυπρίου αξιωματούχου: Έως 60% το κούρεμα των μεγαλοκαταθετών της Τράπεζας Κύπρου

Αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και τεχνοκράτης από την τράπεζα Κύπρου δήλωσαν σήμερα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ότι οι καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου με λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ θα υποστούν απώλειες έως και 60%. Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν ανωνύμως, είπαν ότι οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ

Μέχρι την Τετάρτη οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων στη Κύπρο

Με μικρή καθυστέρηση θα καταβληθούν για τον μήνα Μάρτιο οι συντάξεις και οι μισθοί των κυβερνητικών υπαλλήλων, ενώ με καθυστέρηση θα πάρουν τα χρήματά τους και οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, καθώς και οι δικαιούχοι επιδομάτων από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις. Η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως σε

Ποια είναι τα πέντε σενάρια μείωσης για το «χαράτσι» της ΔΕΗ – Δείτε αναλυτικά

Τη «χρυσή τομή» αναζητεί η κυβέρνηση για την εφαρμογή και το 2013 του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) έτσι ώστε να εισπραχθεί το ποσό των περίπου 3 δισ. που έχει προϋπολογισθεί για φέτος και ταυτόχρονα να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους. Το οικονομικό επιτελείο θα παρουσιάσει στην τρόικα πέντε εναλλακτικά σενάρια για την εφαρμογή του ΕΕΤΗΔΕ. Σε όλα, η είσπραξη θα γίνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, διατηρώντας ωστόσο το δικαίωμα του φορολογούμενου να ζητήσει τον διαχωρισμό του φόρου από τον λογαριασμό ηλεκτροδότησης και τη βεβαίωσή του από την εφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι:

1. Η μείωση των συντελεστών για όλους.
2. Η μείωση των συντελεστών για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 1.800 ευρώ το τ.μ.
3. Η αύξηση των συντελεστών για ακίνητα μεγάλης αξίας, με ταυτόχρονη μείωση στα ακίνητα

Ποιοι "έσβησαν" τα δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα; Γενικός Εισαγγελέας Κύπρου: Θα κληθούν εμπλεκόμενοι Τραπεζίτες και Επιχειρηματίες και από την Ελλάδα!


Πιθανόν να προκύψουν κι άλλα ονόματα οφειλετών των οποίων τα χρέη διαγράφηκαν από τη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου είπε ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου, Πέτρος Κληρίδης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθούν και εμπλεκόμενοι από την Ελλάδα.

Ο κ. Κληρίδης μιλώντας στον Σκάϊ ανέφερε ότι του δόθηκε η λίστα «η οποία κατά περίεργο τρόπο έχει διαρρεύσει, θα δώσω τους δυο κατάλογους (με τα ονόματα) της Κύπρου και της Λαϊκής στην ερευνητική επιτροπή (σ.σ η επιτροπή

Προκλητική έκθεση της Bundesbank: Πιο πλούσιοι οι Ιταλοί και οι Ισπανοί από τους Γερμανούς

Μία έρευνα της Bundesbank η οποία διατείνεται πως τα περιουσιακά στοιχεία των γερμανικών νοικοκυριών είναι κατώτερα των αντίστοιχων των ισπανικών και των ιταλικών νοικοκυριών επικρίνεται στη Γερμανία, καθώς αμφισβητείται η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε και η αξιοπιστία της.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην έκδοσή του Spiegel στο διαδίκτυο σήμερα διατυπώνεται η εκτίμηση πως η κατά τα άλλα αξιόπιστη κεντρική τράπεζα της Γερμανίας μόλις που περνάει τη «βάση» για την έρευνα αυτή που δημοσίευσε πρόσφατα, απαριθμώντας συνάμα τα πολυάριθμα μεθοδολογικά προβλήματα που ανακύπτουν, κυρίως από τα ποιοτικώς διαφορετικά δεδομένα στην εκάστοτε περίπτωση…

Σύμφωνα με την Bundesbank, τα γερμανικά νοικοκυριά διαθέτουν κατά μέσον

Νέο διάταγμα: Για πέντε μέρες ακόμη τα περιοριστικά μέτρα στην Κύπρο

Δεύτερο διάταγμα, με τροποποιήσεις στα προσωρινά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στις συναλλαγές με τις τράπεζες στην Κύπρο εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Μεγαλονήσσου. Το δεύτερο διάταγμα έχει ισχύ για πέντε μέρες. Σύμφωνα με το δεύτερο διάταγμα της Κεντρικής Τράπεζας:
Ολες οι πληρωμές και μεταφορές χρημάτων εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας, επιτρέπονται χωρίς περιορισμό.
Επιτρέπεται η μεταφορά 300 ευρώ ημερησίως ανά πρόσωπο από λογαριασμό προειδοποίησης φυσικών προσώπων σε λογαριασμό όψεως/τρεχούμενο εντός του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος.

Η... "γλύκα" του Ανθόπουλου και των τοκογλύφων φίλων του - Απίστευτες ιστορίες με τρελά επιτόκια...

Σημαντικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος τοκογλυφίας που φέρεται να συμμετείχε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και επί σειρά ετών βουλευτής Σερρών Γιάννης Ανθόπουλος, έδωσε στη δημοσιότητα η επιχειρηματίας που έστειλε στη δικαιοσύνη την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η Οδέττη Πετρίδη που έχει εταιρεία εμπορίας καπνού στην Καβάλα μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο για τη δράση του κυκλώματος και τη διαμεσολάβηση του κ. Ανθόπουλου. Η κυρία Πετρίδη σημείωσε πως ο πρώην βουλευτής Σερρών ήταν στενός φίλος της οικογένειας του συζύγου της και αναγκάστηκε να προσφύγει στους τοκογλύφους όταν μπήκε στον Τειρεσία από τα «επίσημα» τραπεζικά ιδρύματα.

Παράλληλα, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας ανέφερε πως τον Απρίλιο του 2001 ήρθε σε επαφή με το

Αποθήκη τροφίμων για το μέλλον


Επιδοτούμενη κατάρτιση για 2.000 αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Επιδοτούμενη κατάρτιση για 2.000 αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς
Πρόγραμμα κατάρτισης για 2.000 αυτοαπασχολούμενους ή εργαζόμενους σε επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας υλοποιεί η Ενωση φορέων ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ, ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ ΑΕ, ΚΕΚ ΓΣΒΕΕ, ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ και ΚΑΕΛΕ ΕΣΕΕ.
Το πρόγραμμα υλοποιείται πανελλαδικά, έχει 40ωρη διάρκεια, ενώ οι ωφελούμενοι δικαιούνται εκπαιδευτικού επιδόματος 5 ευρώ/ανά ώρα κατάρτισης.
Οι τίτλοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι οι ακόλουθοι:
Οι ωφελούμενοι δικαιούνται εκπαιδευτικού επιδόματος 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης
1. Εξοδος από την κρίση: Τεχνικές παρέμβασης στη λειτουργία της επιχείρησης και αντιμετώπιση της κρίσης και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας - Η λειτουργία της επιχείρησης στο περιβάλλον της

Πρόγραμμα εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών

Πρόγραμμα εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών
Στόχος του προγράμματος είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία θα καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Ειδικότερα το πρόγραμμα διασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης και βελτίωσης των γνώσεών τους με παράλληλη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος και προσαρμογή των γνώσεων στις πραγματικές ανάγκες της παραγωγικής

Αιτήσεις έως 17 Απριλίου για τις προσλήψεις εφοριακών

Αιτήσεις έως 17 Απριλίου για τις προσλήψεις εφοριακών
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 2/15-3-2013 η Προκήρυξη 1Κ/2013 του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση -με σειρά προτεραιότητας- 186 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Οικονομικών, στην ειδικότητα ΠΕ Εφοριακών.
Ολοι οι νέοι υπάλληλοι θα διοριστούν στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, ενώ οι 60 θέσεις αφορούν πτυχιούχους Νομικής Σχολής (εκ των οποίων οι 21 με εμπειρία) και οι υπόλοιπες 126 πτυχιούχους Οικονομικών Τμημάτων (εκ των οποίων οι 45 με εμπειρία).
Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος, καθώς και η εμπειρία αποτελούν κρίσιμους παράγοντες που «σφραγίζουν» το διαβατήριο διορισμού των υποψηφίων, καθώς μπορούν να προσθέσουν έως και επιπλέον 800 μόρια (συνδυαστικά) στην τελική κατάταξη
Σύμφωνα με την προκήρυξη, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν, εκτός από τον απαραίτητο

Reuters: Μεγαλύτερη η χασούρα τελικά από ότι υπολόγιζαν



“Οι μεγάλοι καταθέτες στην μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου χάνουν τελικά, πολύ περισσότερα από ό,τι αρχικά φοβόταν”, γράφει σήμερα στο κεντρικό ρεπορτάζ του το Reuters.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι καταθέτες στην τράπεζα Κύπρου θα πάρουν μετοχές στην τράπεζα ύψους 37,5% των καταθέσεών τους άνω των 100.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο των καταθέσεών τους δεν μπορεί να επιστραφεί.
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης την Παρασκευή υπερασπίστηκε τις 10-δισεκατομμύριο ευρώ ($ 13 δισ.) συμφωνία διάσωσης που συμφωνήθηκε με την ΕΕ πριν από πέντε ημέρες,

Μοίρασαν μέχρι και υπουργεία…

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο πριν από μία εβδομάδα μπορεί να δημιούργησε αίσθηση και μεγάλη μουρμούρα στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, όμως δεν ήταν εξέλιξη της τελευταίας στιγμής.
Ήδη από την εποχή των διερευνητικών εντολών οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν έρθει σε επαφή και προχωρημένες συζητήσεις για κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τους Ανεξάρτητους

Και κείνος δεν ανακάλεσε…


Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν, σύμφωνα με τα ΝΕΑ χθες στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Πάνος Καμμένος. Η ένταση ανέβηκε με τον πρόεδρο  των ΑΝΕΛ  να αφήνει υπονοούμενα για τη σχέση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με επιχειρηματία, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ο Χρυσοχοϊδης τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται και τον προειδοποίησε να σταματήσει. Ο Καμμένος όμως δεν είναι από

Σόιμπλε: Ασφαλείς οι καταθέσεις ταμιευτηρίου στην ευρωζώνη


Photo for this articleΟι λογαριασμοί καταθέσεων ταμιευτηρίου στην ευρωζώνη είναι ασφαλείς, δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Bild του Σαββάτου και επισημαίνει ότι επισημαίνοντας ότι η Κύπρος ήταν μια «ειδική περίπτωση» και όχι ένα πρότυπο για μελλοντικές διασώσεις.
Τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε για την Κύπρο, το πρώτο που επιβάλει μια εισφορά σε τραπεζικές καταθέσεις, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ως πρότυπο για μελλοντικές κρίσεις.
«Η Κύπρος είναι και θα παραμείνει μία ειδική εφάπαξ περίπτωση», σημείωσε ο Σόιμπλε.
Το πρόβλημα στην Κύπρο ήταν ότι δύο μεγάλες τράπεζές της δεν ήταν πλέον κατ’ ουσίαν αξιόχρεες

Σε απόσταση αναπνοής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τα ποσοστά όλων των κομμάτων σε τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο
Μάχη σώμα με σώμα δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις που φιλοξενούνται στον κυριακάτικο Τύπο, με τη ΝΔ να προηγείται οριακά σε δύο από αυτές.
Προβάδισμα 0,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η ΝΔ στη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 24,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%.

Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 10,7% και στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ 7,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, το ΚΚΕ με 6,3%, η ΔΗΜΑΡ 4,8%, το ΚΚΕ 6,3%, το «άλλο κόμμα» 6,8% ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 8,7%.
Στη δημοσκόπηση της Real News, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,3% και έπονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,75%, το ΠΑΣΟΚ με 6,9%, η

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο Τσίπρας θα σώσει και τους στρατιωτικούς…

Έγινε κι αυτό. Μετά τους αστυνομικούς που πήρε υπό την «προστασία» του ο κ. Τσίπρας, σειρά έχουν και οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι. Μας έκανε και δακρύσαμε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τα όμορφα λόγια και τις υποσχέσεις που τους έδωσε:
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το κόμμα του «από θέση αρχής εναντιώνεται στις περικοπές μισθών και συντάξεων, που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές και θεωρεί απαραίτητη την άμεση απεμπλοκή από αυτές».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, αναγνωρίζει ότι μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι απόστρατοι και οι εν

Βίντεο: Τσίπρας αγκαλιά με Φωτόπουλο: Τέρμα τα χαράτσια. - Βίτσας: Βέβαια μπορεί να βάλουμε έκτακτη εισφορά

Ενώ ο Τσίπρας αγκαλιά με τον Φωτόπουλο ετοιμάζονταν για την επανάσταση, ξεκινώντας από την κατάργηση φόρων, χαρατσιών κλπ, ήρθε ο Βίτσας να πει ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει έκτακτη εισφορά.


Πρέπει να συγχρονιστείτε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ κάποια στιγμή...
Δείτε το βίντεο:

Ανάσα για 330.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις: Επιστροφές φόρων 3,2 δισ. ευρώ




Το «πράσινο φως» για την καταβολή επιστροφών φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ, συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ σε περίπου 330.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εκδίδοντας εγκύκλιο με την οποία καθορίζονται αναλυτικά οι διαδικασίες αποπληρωμής των δικαιούχων.

Ποιοι θα… πληρωθούν

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, την οποία υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνης, περίπου 255.000 φυσικά πρόσωπα θα εισπράξουν επιστροφές φόρων εισοδήματος συνολικού ποσού 94,3 εκατ. ευρώ εντός των προσεχών ημερών, ενώ περίπου 78.000 επιχειρήσεις θα πάρουν πίσω φόρους εισοδήματος ύψους 1,33 δισ. ευρώ, εντός των επομένων τριών μηνών. Επιπλέον, το

Προτάσεις για θέματα στην Οριστική Ημερήσια Διάταξη της 82ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου


                Αριθ. Πρωτ.2089                                       Αθήνα  29/3/2013                     
                                                               Προς
                                                               Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ           
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
            Σύμφωνα με τα άρθρα 33, 34, 37, 38, 40 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε., καλούμε τους Αντιπροσώπους των Συλλόγων - Μελών της, στην 82η Τακτική Γενική Συνέλευση του Κλάδου, από 22 έως 25 Ιουνίου 2013, στην Αθήνα, για λήψη αποφάσεων στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 37, παραγρ. 1 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε., βρίσκεται

Η υλοποίηση του προγράμματος ΕΥΖΗΝ δεν ανήκει στα υποχρεωτικά καθήκοντα των εκπαιδευτικών


Αρ. Πρωτ:2090
Αθήνα 29/3/2013
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ 
Με αφορμή τη «Διενέργεια Προγράμματος ΕΥΖΗΝ  στην Π.Ε. από το Υπουργείο Παιδείας»  διαπιστώνουμε ότι:
  • Καλούνται οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 11, ΠΕ 70 και ΠΕ 60 να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα χρονοβόρο, με αμφίβολα δεδομένα και με ανατροπή της ροής του προγράμματος των σχολικών

Δημοσιεύματα σχετικά με την αξιολόγηση, τις επιπτώσεις των μνημονίων στην εκπαίδευση κ.λπ.

1protoselida1 thumb307
Προσθήκη λεζάντας

Δημοσιεύματα σχετικά με την αξιολόγηση, τις επιπτώσεις των μνημονίων στην εκπαίδευση κ.λπ.
Μπορείτε να δείτε τα δημοσιεύματα σχετικά με την αξιολόγηση, τις επιπτώσεις των μνημονίων στην εκπαίδευση κ.λπ. …



Σύμφωνο Συνεργασίας για την στήριξη ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών

1Arvanitopoulos thumb307

«Σύμφωνο Συνεργασίας για την στήριξη ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών ανάμεσα στην «Αποστολή» και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν, σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ και ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να υλοποιηθεί πρόγραμμα ενίσχυσης των μαθητών και των οικογενειών τους σε θέματα διατροφής και σίτισης.
Η «Αποστολή» θα επιτελεί κοινωνικό έργο μέσω ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος,  με την ονομασία «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές», το οποίο θα προσφέρει στήριξη στις οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης, με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να εξασφαλιστεί η ανωνυμία, η αξιοπρέπειά τους και η μη διατάραξη των σχέσεων που έχουν αναπτύξει στο σχολικό περιβάλλον, αλλά παράλληλα και η επίλυση του προβλήματος στην πηγή του, καθώς

Προσλήψεις (27) Αναπληρωτών ΠΕ06, 08, 11, 16.01, 19-20, 32, στα Δημοτικά σχολεία

 
Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ16.01 & ΤΕ16.00-Μουσικής, ΠΕ19/20-Πληροφορικής και ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2012-2013, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 2 εκπαιδευτικοί πλήρους και 4 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, 6 εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου του κλάδου ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, 3 εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής,2 εκπαιδευτικοί πλήρους και 1 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ16.01-Μουσικής, 1εκπαιδευτικός μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΤΕ16.00-Μουσικής, 4 εκπαιδευτικοί πλήρους και 3 μειωμένου ωραρίου των κλάδων ΠΕ19 & ΠΕ20-Πληροφορικής και 1 εκπαιδευτικός πλήρους και 3 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ32-Θεατρικών