Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Δεν μιλάμε για απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων αλλά για κινητικότητα» video


«Δεν μιλάμε για απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων αλλά για κινητικότητα»Αρβανιτόπουλος: Δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρία τους φοιτητές

Ραντεβού με τους πρυτάνεις έχει σήμερα στις 13.00 ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος μίλησε για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στην πρωινή εκπομπή του ANT1 τονίζοντας ότι «τους ζητήσαμε να κάνουν τοαξιολόγηση και μας είπαν ότι παντού έχουν ελλείψεις».

Ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε ότι «Από τα 36 ιδρύματα βρήκαμε ότι στα 8 υπάρχουν υπεράριθμοι. Υπήρξαν βιβλιοθήκες που είχαν 96 ανθρώπους». Και τόνισε ότι «υπήρχε και υπάρχει ένας ανορθολογισμός υπαλλήλων στα πανεπιστήμια. Τα ιδρύματα εδώ και ένα χρόνο έπρεπε να έχουν
έναν κανονισμό και να έχουν βάλει τάξη όλοι οι συνάδελφοί μου».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως «κάθε θέση δουλειάς που χάνεται είναι μια πληγή. Οι Έλληνες πολίτες έχουν ματώσει».

Ξεκαθάρισε ότι «δεν μιλάμε για απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων αλλά για κινητικότητα» και υποστήριξε ότι «στο πανεπιστήμιο Αθηνών μέσα σε μια νύχτα προσλήφθηκαν 500 υπάλληλοι. Κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν τα άπλυτα κάτω από το χαλί. Στο Καποδιστριακό υπάρχουν 313 περιπτώσεις υπαλλήλων με το ίδιο επώνυμο και 80 γιους και κόρες».

Υποστήριξε πάντως ότι «έχω πει ότι η Παιδεία έπρεπε να εξαιρεθεί από το μνημόνιο. Όμως, προσπαθούμε να το διαχειριστούμε χωρίς να υπάρξουν πληγές στη γνώση». Και γι’ αυτό τόνισε ότι περιμένει τους πρυτάνεις και τους διοικητικούς υπαλλήλους σήμερα το μεσημέρι για να συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι.

Τόνισε πάντως ότι το δικαστήριο έχει κρίνει τρεις φορές την απεργία τους παράνομη και υποστήριξε ότι δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρία τους φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου