Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΕΦΕΡΕ "ΤΥΧΗ" ΚΙ ΕΦΥΓΕ ΤΟ FORTUNA !





Σήμερα το πρωί ανεχώρησε

το γεωτρύπανο GSP FORTUNA
από τις πλατφόρμες
του Πρίνου, φέρνοντας
"τύχη" όπως προσδιορίζει
και το όνομά του!






Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναχώρηση του γεωτρυπάνου FORTUNA της Ρουμανικής εταιρίας GSP. Όλα στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις ήταν έτοιμα για την "καθέλκυση" του Jack-Up γεωτρυπάνου και την μεταφορά του στο λιμάνι Φίλιππος Β' της Ν.Καρβάλης. Στις 11:00 το πρωί τα ρυμουλκά που το συνόδευαν και το FORTUNA ήταν ορατά από τις δυτικές συνοικίες της Καβάλας, με κατεύθυνση το εμπορικό λιμάνι της Ν.Καρβάλης.
Η μεταφορά του γεωτρυπάνου όπως φαινόταν το πρωί από την Καβάλα !

Το γεωτρύπανο θα παραμείνει για σύντομο χρόνο στο λιμάνι ΦΙΛΙΠΠΟΣ, πραγματοποιώντας εργασίες συντήρησης κι έπειτα θα αναχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες για τον Κόλπο του Μεξικού. Το μεγάλο του ταξίδι δεν θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά με ρυμουλκά, αλλά με ειδικό πλοίο μεταφοράς, σαν αυτό που κατά καιρούς βλέπουμε στ'ανοιχτά του κόλπου της Καβάλας.


Το FORTUNA από τις 10 Ιουλίου 2013 που εγκαταστάθηκε μέχρι σήμερα, πραγματοποίησε δυο γεωτρήσεις. Μια εισπίεσης νερού [PB-23] (water injection) και μια παραγωγική [PB-34], αυξάνοντας την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου κατά 850 βαρέλια περίπου (2300 συνολικά). Το επενδυτικό πρόγραμμα της Ενεργειακής Αιγαίου, που περιλαμβάνει 4 συνολικά γεωτρήσεις θα συνεχιστεί τη νέα χρονιά, με νέο αυτή τη φορά γεωτρύπανο. Από τις 2 γεωτρήσεις που απέμειναν η μια είναι παραγωγική [PB-37] και η άλλη [PNB-H4] στο κοίτασμα του Β.Πρίνου για μεγιστοποίηση της αποληψιμότητας. Μετά την ολοκλήρωση των 4 γεωτρήσεων, σειρά έχει -σύμφωνα με δηλώσεις της Energean- το πολυπόθητο πεδίο "Ε", το οποίο εγκαταλείφθηκε το 2010 λόγω γεωλογικών-τεχνικών δυσκολιών.

Το FORTUNA και πάλι στο λιμάνι ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β'







kavalaoil.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου