Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά «πλέκει» το European Voice – «Δυναμικός ηγέτης» και «πολιτικό ταλέντο της γενιάς του»

"Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι το κατά πόσον μπορεί να διατηρήσει το συνασπισμό με τους σοσιαλιστές"

Το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά πλέκει το ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης «European Voice», το οποίο περιγράφει τον Έλληνα πρωθυπουργό ως έναν «δυναμικό ηγέτη».
«Ο άνθρωπος που θα βρίσκεται στο τιμόνι της Ελλάδας, συγκαταλέγεται μεταξύ των εξαιρετικών πολιτικών ταλέντων της γενιάς του» διαμηνύει χαρακτηριστικά το «European Voice», το οποίο πραγματοποίησε ένα εκτενές αφιέρωμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, ενόψει της προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το α’ 6μηνο του 2014.

Πραγματοποιώντας μία αναδρομή στην πολιτική πορεία του Αντώνη Σαμαρά, το ευρωπαϊκό μέσο
ενημέρωσης υπογραμμίζει πως επί κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου, πως «αντιτάχθηκε στα μέτρα λιτότητας, απέρριψε το διεθνές σχέδιο διάσωσης της χώρας και διέρρευσε σε δημοσιογράφους ότι ο Πρωθυπουργός τον είχε προσεγγίσει με την ιδέα για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Αυτό αποτέλεσε παραβίαση εμπιστοσύνης από τον Σαμαρά ή από κάποιον κοντά του, την οποία ο Παπανδρέου εξέλαβε πολύ προσωπικά και η οποία συνέβαλε περαιτέρω στην εικόνα της Ελλάδα ως χώρας χωρίς ηγεσία».

Αργότερα ωστόσο, μετέβαλε την θέση του ως προς την λιτότητα, αποδεικνύοντας σύμφωνα με το «European Voice», πως «μπορεί να είναι πραγματιστής. Εάν αυτό ισχύει και στην εξωτερική πολιτική, είναι ένα αναπάντητο ερώτημα. Υπάρχουν επίμονες φήμες ότι σχεδιάζει να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, γεγονός που θα αποτελέσει σημαντική στροφή για την Ελλάδα και για το Σαμαρά προσωπικά - ήταν πιστός σύμμαχος της Σερβίας κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών της ηγεσίας του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Πράγματι, οι απόψεις του Σαμαρά για τη "Μακεδονία" (sic) και η υποστήριξή του προς το Μιλόσεβιτς ήταν αρκετά αποδεκτές στην Ελλάδα εκείνη την εποχή. Ένας από τους διαδόχους του στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο σοσιαλιστής Κάρολος Παπούλιας, είπε το 2001 ότι ο μόνος λόγος της παρουσίας του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια ήταν να «σβηστεί η Σερβία από τον χάρτη».

Καταλήγοντας, το ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης διαμηνύει πως «το μεγαλύτερο ερώτημα για την ΕΕ είναι το κατά πόσον αυτός ο φλογερός πολιτικός μπορεί να διατηρήσει το συνασπισμό με τους σοσιαλιστές. Η σχέση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος, ο οποίος είναι τώρα Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, φαίνεται ότι στερείται της οικειότητας – αλλά και της τριβής – που τον συνέδεε με τον Παπανδρέου. Ο Σαμαράς, μαζί με μερικούς Υπουργούς, συμπεριλαμβανομένου του Βενιζέλου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες την επόμενη Τετάρτη (4 Δεκεμβρίου)».

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου