Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Αποστάσεις από τη πρόταση μομφής του Α. Τσίπρα παίρνουν ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ

koytsΣε άλλη γραμμή από τη πρόταση δυσπιστίας στη κυβέρνηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κινούνται ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Φώτη Κουβέλη ότι η πρόταση δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει προβλήματα.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγο για σχέδιο αποπροσανατολισμού και παγίδευσης του λαού σε νέα διλήμματα και εκβιασμούς κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη σε αντίθεση με τη λαϊκή θέληση να επιβάλει τις αξιώσεις των μονοπωλίων και της Ε.Ε. και να περάσει δια πυρός και σιδήρου τις αναδιαρθρώσεις, τη διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τη φοροληστεία, τα άλλα μέτρα που έρχονται» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το ΚΚΕ παράλληλα επιτίθεται και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «άλλο εταίρο του νέο διπολισμού» και κατηγορώντας τον ότι «μόλις επέστρεψε ο πρόεδρός του από τις ΗΠΑ, όπου
έδωσε διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, στους υπερατλαντικούς εταίρους και στην Ευρωζώνη», ξεκίνησε κάνοντας ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στην πολιτική της ΝΔ, διότι στην ουσία δεν έχει διαφορετική πολιτική, καθώς συμφωνεί στο κύριο, που είναι «οι επιλογές του ευρωμονόδρομου».
«Με την πολιτική του να κοροϊδεύει το λαό, ότι με αναδιαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματιών θα λύσει τα προβλήματα, βάζει εμπόδια στην αγωνιστική ανασύνταξη του κινήματος, στην άνοδο της οργάνωσης και δράσης των ίδιων των μισθωτών εργαζομένων, στην ανάπτυξη της κοινής πάλης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή συμμαχία για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Καλλιεργεί κλίμα αναμονής» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Κατά το ΚΚΕ, η «αναδιαπραγμάτευση» των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έγινε «συμμόρφωση» και η «κατάργηση του μνημονίου» του ΣΥΡΙΖΑ έγινε «αναδιαπραγμάτευση». Οι διαφορές τους, όπως επισημαίνεται, έχουν να κάνουν με τα μείγματα πολιτικής διαχείρισης του χρέους και της κρίσης, «που η μία γέρνει περισσότερο προς ΗΠΑ και ΔΝΤ, ενώ η άλλη προς Κομισιόν, ΕΚΤ και Γερμανία».
«Το ΚΚΕ καταψηφίζει την πολιτική της κυβέρνησης και συνολικά την πολιτική του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου, που στηρίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση» καταλήγει η ανακοίνωση.
Δήλωση Κουβέλη
Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε ότι αύριο το πρωί τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της.
«Αυτή την ώρα που η χώρα διαπραγματεύεται με τους δανειστές, που βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα, στην οικονομία και σε κάθε περίπτωση στην κοινωνία, μία πρόταση μομφής δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει, νομίζω, προβλήματα. Είναι γνωστές οι διαφωνίες μας, οι αντιρρήσεις μας, οι αντιπαραθέσεις μας με αυτά που κάνει η κυβέρνηση, αλλά, από την άλλη πλευρά, επαναλαμβάνω, τα συγκεκριμένα ζητήματα, η συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα δεν επιτρέπει τακτικισμούς από καμιά πλευρά», επισήμανε ο κ. Κουβέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου