Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΔΑΠ: Έκκληση στο Σύλλογο Υπαλλήλων να ανοίξουν οι σχολές

dapΈκκληση προς το Σύλλογο των εργαζομένων του ΕΚΠΑ να συμβάλλει, ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και να ανοίξουν οι σχολές, απευθύνει η ΔΑΠ.
Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ σημειώνει:
«Η απόφαση της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για αποδοχή των προτάσεων που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποτελεί το πλέον καθοριστικό βήμα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας και της ομαλότητας τόσο του ιδρύματος, όσο και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνολικά.
Αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός, ότι ύστερα από διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων
πλέον ανοίγει ο δρόμος για να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο, θέση που ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχαμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή. Στη βάση αυτή, καλούμε και τον σύλλογο των εργαζομένων του ΕΚΠΑ να συμβάλλει και αυτός, ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, να ανοίξουν οι σχολές και με αυτές ανοιχτές, να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα.
Ταυτόχρονα, θεωρούμε επιτακτική την ψήφιση της τροπολογίας για διεξαγωγή εξεταστικής για όλους τους φοιτητές σε όλα τα μαθήματα, ανεξαρτήτως αριθμού μαθημάτων και εξαμήνου εγγραφής, βάση της πρότασης που έχουμε καταθέσει από την αρχή της ακαδημαϊκής περιόδου.
Τέλος, θα πρέπει άμεσα να δοθεί βάρος στην διεκπεραίωση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών καθώς και στον κατάλληλο προγραμματισμό, ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες και να αποτραπεί η απώλεια του ακαδημαϊκού εξαμήνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου