Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ποιοί θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση;


Συνωμοσιολόγοι δεν υπήρξαμε ποτέ στο antinews. Επιδιώκουμε την πολιτική σταθερότητα διότι σε άλλη περίπτωση η κατάσταση θα γίνει δραματική για την οικονομία και τη χώρα ολόκληρη. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, όμως, πάνω απ’ όλους βρίσκεται η Ελλάδα, κάτι που ορισμένοι δεν το έχουν καταλάβει και απεργάζονται διάφορα ύπουλα και ύποπτα σενάρια αποσταθεροποίησης.
Τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν πολλά περίεργα γεγονότα, με την πρώτη ματιά ασύνδετα, αλλά κατά βάθος κομμάτια ενός παζλ που αρχίζει να διαμορφώνεται. Σ’ ένα πολιτικό σκηνικό που είναι τόσο ρευστό, τα πάντα στηρίζονται σε μια κλωστή. Αν αυτή η κλωστή σπάσει τότε θα κλάψουν μανούλες.
Ο πρωθυπουργός λέει παντού, το είπε και στη Βουλή την Κυριακή, ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016. Και καλά κάνει και το λέει. Για σκεφτείτε μια χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας, που αναζητά σταθερότητα και επενδύσεις, να βρίσκεται σε μόνιμη προεκλογική περίοδο;
Θα μας επιστρέψει, όμως, ο κ. Σαμαράς να πούμε ότι δυστυχώς η κυβερνητική σταθερότητα
στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια. Είναι τα θεμέλια των 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν το έχουν σε τίποτε να γίνουν κι αυτοί… Τζάκρη και να σηκώσουν το… ταγιέρ της επανάστασης.
Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτή τη στιγμή διαλυμένο, ο κ. Βενιζέλος δεν το ελέγχει, το κόμμα δεν έχει κανένα σαφή προσανατολισμό και καμιά αυτονομία. Σέρνεται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς. Ακόμη και η παρέμβαση του κ. Βενιζέλου στη Βουλή και η προσπάθεια να στήσει σκηνικό μονομαχίας με τον Τσίπρα είχε ακριβώς αυτό το σκοπό. Να δηλώσει «παρών» στο πολιτικό σκηνικό κι όχι να χαθεί στην αντιπαλότητα του κ. Σαμαρά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανεξέλεγκτο φάνηκε τόσο από τη φυγή της Θ. Τζάκρη όσο και από τις δηλώσεις άλλων βουλευτών. Ενώ στη ΝΔ η Κ.Ο. ήταν συμπαγής και οι άνθρωποι κάνουν υπομονή περιμένοντας κάτι καλύτερο, στο ΠΑΣΟΚ ήδη βγήκαν στα κάγκελα (όχι αυτά της Ραχήλ). Ο Σκανδαλίδης, υπουργός της κυβέρνησης των μνημονίων του κ. Παπανδρέου, είπε ότι του υφάρπαξαν την ψήφο του και δεν θα το ξανακάνει. Κάποιος Κασσής, βουλευτής επίσης, είπε ότι δεν ψηφίζει το νόμο για το φόρο στα ακίνητα, προφανώς εμφορούμενος από οργή γιατί πλήττονται οι ψηφοφόροι του – αγρότες. Μια χαρά θα ήταν γι’ αυτόν και για πολλούς άλλους βουλευτές της περιφέρειας να μην πληρώσουν οι αγρότες ούτε ένα ευρώ και να πληρώσουν τα σπίτια στις πόλεις.
Ωστόσο, με μια πλειοψηφία 153 βουλευτών και τον Νικήτα Κακλαμάνη… άρρωστο, δύο ακόμη να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ, πάει, η κυβέρνηση δε στέκεται με τίποτε. Όπως μαθαίνουμε μάλιστα ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βιάζονται να φύγουν για να έχουν έτσι μεγαλύτερη αξία για τον Τσίπρα και να διαπραγματευτούν καλύτερα μαζί του.
Επομένως, η πολιτική σταθερότητα στηρίζεται στο αν ο κ. Βενιζέλος «μαζέψει» το κόμμα του. Όχι ότι είναι καλύτερη η κατάσταση στο γενικότερο πολιτικό πεδίο. Και τα «τυχαία» γεγονότα είναι πολλά.
Για παράδειγμα, μαθαίνουμε ότι όλο το καλοκαίρι ο Επίτιμος στη δολοπλοκία Κων. Μητσοτάκης, τραπέζωνε πολύ κόσμο στα Χανιά και φαινόταν ότι ήθελε να κάνει τις παρεμβάσεις που αυτό ξέρει εδώ και δεκαετίες.  Νέα αποστασία και αλλαγή πρωθυπουργού από αυτήν Βουλή.
Μεταξύ των ομοτράπεζων ήταν και ο Φώτης Κουβέλης, το κόμμα του οποίου βρίσκεται μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας. Αλλά πάντα είναι πρόθυμος ο κυρ Φώτης να κάνει αυτό που του επιβάλλει η… συνείδηση ή ότι άλλο τέλος πάντων. Άλλωστε αυτός δεν μίλησε πρώτος για αλλαγή πρωθυπουργού από αυτήν την Βουλή;
Εσχάτως, η Ντόρα η Εξερευνήτρια, βγήκε πάλι παγανιά και πυροβολεί κατά βούληση. Κάποιες φορές το κάνει διότι θέλει να εμφανίσει τη δική της ανεξάρτητη φωνή, εξ’ ου και η κριτική στην κυβέρνηση. Άλλες φορές κάνει επιθέσεις διότι έχει ζητήσει διάφορα ρουσφέτια που δεν της τα ικανοποιούν. Άμαθη όπως είναι σε κάτι τέτοιο, απειλεί τους υπουργούς που αντιστέκονται και χτυπά κάτω από τη ζώνη. Έχουμε ράμματα και για τη γούνα της.
Επίσης, μαθαίνουμε ότι ένα άλλο γαλάζιο πουλάκι, μάλλον μεγάλο πουλί είναι λόγω… όγκου, έχει αρχίσει να τιτιβίζει ότι έρχονται μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και να προετοιμάζει το έδαφος για ανατροπές. Τι εννοεί άραγε κανείς δεν ξέρει. Στο θολωμένο του μυαλό μπορεί απλά να σκαρφίζεται σενάρια ή να τον έχουν βάλει να τα πει.
Και καθόλου τυχαία δεν ήταν επίσης μια αποστροφή του λόγου του κ. Τσίπρα από τη Βουλή. Αν και δεν τον ξεχωρίζουμε για την ευφυΐα του τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων: «Μόνο ο κυρίαρχος λαός μας με την ψήφο του μπορεί να ακυρώσει το Μνημόνιο. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν μας αφορούν, κυρίες και κύριοι της κυβερνητικής Πλειοψηφίας, τα σενάρια που σας τρομοκρατούν, τα σενάρια που σας κάνουν να χάνετε τον ύπνο σας και αφορούν τη δημιουργία νέας Κυβέρνησης από αυτή την Βουλή, ακριβώς γιατί γνωρίζουμε ότι τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ο λαός, ακριβώς γιατί γνωρίζουμε ότι η λύση είναι η λαϊκή ετυμηγορία, ακριβώς γιατί γνωρίζουμε ότι η λύση είναι οι εκλογές που θα δώσουν ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας σε μία κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας…»
Γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας επαναφέρει τα σενάρια περί ανατροπής της παρούσας κυβέρνησης και δημιουργία νέας μέσα από τη Βουλή κι όχι από εκλογές; Θέλει να πει ότι κάποιοι σκέφτονται να διώξουν τον κ. Σαμαρά και να κάνουν νέα κυβέρνηση με διαφορετικό πρωθυπουργό; Αυτό φυσικά λέγεται εις την Μητσοτακικήν διάλεκτο «αποστασία». Όμως, για να λέμε την αλήθεια, δεν εξέλιπαν τα σενάρια αυτά, με κάποιους να ράβουν ήδη  κοστούμι πρωθυπουργού. Άλλοι προωθούν πολιτικούς, άλλοι θα ήθελαν μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, άλλοι μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα αλλάξει τα δεδομένα με την οικονομία και θα πάει το συντομότερο σε κάλπες.
Σημασία έχει επίσης ότι την Κυριακή το βράδυ στην Βουλή ο Βενιζέλος κατηγόρησε δύο φορές τον Τσίπρα για διαπλοκή κι εκείνος δεν απάντησε
Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαία όλα αυτά, αλλά πρέπει να προειδοποιήσουμε τους δολοπλόκους όλων των κομμάτων ότι θα βάλουν ταφόπλακα στην Ελλάδα αν την οδηγήσουν σε παρατεταμένη πολιτική κρίση ή σε εκλογές. Πάνω απ’ όλα, από τα κομματικά παιχνίδια και τις προσωπικές φιλοδοξίες είναι η πατρίδα, ας μην το ξεχνούν όσοι είναι μέλη του παιχνιδιού.
Πάντως, για να λέμε «τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη», όλη η πολιτική κατάσταση που υπάρχει έχει διαμορφωθεί μέσα από μια πολύ βρόμικη καμαρίλα. Παρασκήνια, κουβεντούλες πίσω από τις πόρτες, δολοπλοκίες από ανώτερα και κατώτερα μεσαία στελέχη της κυβέρνησης και  των κομμάτων, μια Βουλή που έχει φτάσει στο κατώτερο σημείο απαξίωσης. Όλο το σκηνικό θυμίζει παλαιότερες η πρόσφατες περιόδους με δύο μεγάλες διαφορές. Κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για σκάνδαλα, έχει δηλαδή ηθικό πλεονέκτημα και επίσης, ο κ. Σαμαράς δεν έχει καμιά σχέση με «χαλαρούς» ηγέτες που απλά θέλουν να βλέπουν τις ημέρες να περνούν μέσα σε μια κατάσταση νιρβάνας. Είναι κάθε μέρα επί πολλές ώρες προσηλωμένος στο στόχο για την οικονομία. Θα αποτύχει; Αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. Όμως, τουλάχιστον δεν θα τον κατηγορήσει κανείς για οκνηρία.
Το πολιτικό σκηνικό μοιάζει με κινούμενη άμμο. Με ένα τεντωμένο σκοινί που αρχίζουν να ξεφτίζουν οι τρίχες του. Αν θα σπάσει ή θα αντέξει είναι θέμα χειρισμών. Κυρίως όμως, είναι θέμα πατριωτισμού. Διότι ούτε ο κόσμος, ούτε η χώρα ολόκληρη δε θέλει και δεν αντέχει νέες εκλογές, νέες αναταραχές, νέες τραγωδίες.
Αριστερός Ψάλτης
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου