Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Παράταση της αξιολόγησης στο Δημόσιο

dimosio-ypalliloi-misthologio-660_9Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014, δηλαδή ένα χρόνο αργότερα μετά την αρχική προθεσμία, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, ύστερα από τροποποίηση που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η τροποποίηση κατατέθηκε την Πέμπτη κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις του
υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».
Στο νομοσχέδιο αυτό, όπως αρχικά είχε κατατεθεί στη Βουλή, είχε περιληφθεί διάταξη (άρθρο 10) που όριζε ότι οι προθεσμίες της παραγράφου του 4 του άρθρου 35 του Ν. 4024/2011 παρατείνονται μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και του προσωπικού των φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της αναδιάρθρωσης των δημοσίων υπηρεσιών.
Κατά την επεξεργασία όμως του νομοσχεδίου στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή, οι βουλευτές είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση να ορίσει καταληκτική ημερομηνία για την αξιολόγηση και την αναδιάρθρωση στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Την ίδια ώρα στη Βουλή έχουν διαβιβαστεί έγγραφες απαντήσεις δέκα υπουργείων για την πορεία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού.
Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις αυτές, η αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, βρίσκεται όμως σε εξέλιξη η αξιολόγηση των δομών άλλων φορέων του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου