Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αποφεύγει μια μάχη χαρακωμάτων με την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη γραμμή μιας αντιπαράθεσης σφοδρής μεν ως προς τους τόνους αλλά που δε θα μοιάζει με μάχη χαρακωμάτων με την κυβέρνηση φαίνεται να επιλέγει η Κουμουνδούρου, προκειμένου να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επικοινωνεί με ένα ευρύτερο του αμιγώς κομματικού του ακροατηρίου.
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εμφανίζεται ως ήρεμη αλλά σίγουρη δύναμη με προτάσεις και να μεταφέρει τη συζήτηση σ’ αυτό το επίπεδο εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση και ειδικά η ΝΔ σε μια τέτοια περίπτωση δε μπορούν να συσπειρώνουν με την ίδια ευκολία τους οπαδούς τους. Σ’ αυτή τη γραμμή κινήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα των τελευταίων ημερών που αφορά στην κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Υγείας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου αν και κράτησε υψηλούς τους τόνους των αντεγκλήσεων με τον Άδωνι Γεωργιάδη, απευθύνθηκε ωστόσο στον πρωθυπουργό Αντώνη
Σαμαρά και τον κάλεσε να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων και να προχωρήσει σε έναν 10ήμερο διάλογο για το θέμα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά: «Καλώ τον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία και να αναλάβει η κυβέρνησή του πρωτοβουλία για 10ημερο διάλογο και διαβούλευση  με τους φορείς για την τιμή του φαρμάκου. Αν πράγματι έχει στόχο όπως διακηρύσσει τη μείωση της δαπάνης για το φάρμακο ισόρροπα και κυρίως τη μείωση της ιδιωτικής δαπάνης, δηλαδή τη μείωση της τιμής του φαρμάκου που πληρώνει ο πολίτης και αν ταυτόχρονα νοιάζεται για την εξασφάλιση της επάρκειας σε φάρμακο, τότε ας έρθει σε ένα διάλογο. Εμείς έχουμε να καταθέσουμε  συγκεκριμένες προτάσεις. Αν δεν το κάνει και επιμείνει στην τροπολογία χωρίς διαβούλευση και διάλογο τότε σημαίνει ότι ο μόνος του στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα και θα είναι υπόλογος ο ίδιος για τους κινδύνους που θα προκαλέσει η απόφασή του για τη δημόσια υγεία στο μέλλον».
Η προσπάθεια του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνεται στην μετατόπιση της βάσης της συζήτησης αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέφυγε τον πειρασμό να επιστρέψει στην κυβέρνηση τις κατηγορίες για διαπλοκή και «λαδιές» καθώς για την τιμολόγηση των φαρμάκων τις προηγούμενες μέρες εκτοξεύτηκαν σοβαρές κατηγορίες απ’ τον υπουργό υγείας σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διαπλοκή με φαρμακευτικές εταιρείες και μάλιστα ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» κατέθεσε μήνυση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ειρωνικά «αστρονομικό» το ποσό των 3500 ευρώ που όπως είπε έχει πάρει από δύο εταιρείες ο ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ όπως παίρνουν και άλλοι ραδιοσταθμοί για ανάλογες διαφημίσεις.
Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να προσέλθει και στη βουλή και να μιλήσει στη συζήτηση για την επίμαχη τροπολογία Γεωργιάδη.
Κάλχας
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου