Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΓΑΠ: Δεν ψάχνω να βρω ποιοι με υπονόμευσαν, εμπειρίες καταγράφω...

Αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι σκέφτεται βιβλίο για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του, ο κ. Παπανδρέου διευκρινίζει ότι το ερωτηματολόγιο που μοίρασε σε πρώην υπουργούς είναι: «μια καταγραφή που θα προσφέρει αργότερα πολύτιμο υλικό σε κάθε ερευνητή και σε κάθε πολίτη ή πολιτικό που επιθυμεί να μελετήσει και να κατανοήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε»

Διευκρινίσεις δίνει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου για το ερωτηματολόγιο που έχει μοιράσει σε συνεργάτες του, πρώην υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με δελτίο Τύπου που εξεδόθη το μεσημέρι του Σαββάτου. Με το ερωτηματολόγιο ο κ. Παπανδρέου ζητάει μια αποτίμηση
της κυβερνητικής του θητείας, τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του, και όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου του, ο στόχος αυτής της ενέργειας είναι η καταγραφή εμπειριών από τους υπουργούς προκειμένου να συγκεντρωθεί υλικό για κάποιον ερευνητή, πολίτη και πολιτικό «που επιθυμεί να μελετήσει και να κατανοήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε».

Όπως εξηγεί συγκεκριμένα το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού «με τη συμπλήρωση - στις 4 Οκτωβρίου - τεσσάρων ετών από τις εκλογές του 2009 και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πολύτιμο κεφάλαιο τις εμπειρίες της πιο δύσκολης περιόδου των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα, αλλά και με την απόσταση των δύο χρόνων από την αποχώρηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και τη συγκρότηση της πρώτης κυβέρνησης συνεργασίας, υπάρχει πλέον η δυνατότητα μιάς ψύχραιμης καταγραφής γεγονότων, εμπειριών και συμπερασμάτων εκ μέρους όλων όσων συνέβαλαν - ο καθένας με τον δικό του τρόπο - στη μεγάλη προσπάθεια για την αποφυγή μιας εθνικής καταστροφής και την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και την αλλαγή της χώρας, μέσα σε ένα περιβάλλον από κάθε άποψη ασφυκτικό».

Στην ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού αναφέρεται ότι η καταγραφή αυτή έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση υλικού για όποιον θελήσει να μελετήσει την περίοδο της διακυβέρνησής του, είτε πρόκειται για ερευνητή, είτε πολίτη, είτε πολιτικό.

Υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «μια καταγραφή που θα προσφέρει αργότερα πολύτιμο υλικό σε κάθε ερευνητή και σε κάθε πολίτη ή πολιτικό που επιθυμεί να μελετήσει και να κατανοήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε και ενδεχομένως, θελήσει να συμβάλλει με νέες ιδέες και προτάσεις, για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό».

Επίσης από το γραφείο του κ. Παπανδρέου γίνεται μια προσπάθεια να αποσυνδεθεί η πρωτοβουλία του από τρέχοντα πολιτικά θέματα και μελλοντικές κινήσεις. «Αυτήν την προσπάθεια- μακράν των όποιων ευφάνταστων εκδοχών και σεναρίων - επιχειρεί να προωθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας από Υπουργούς των κυβερνήσεών του, στελέχη και συνεργάτες του, μια αυθεντική καταγραφή γεγονότων και προσωπικών εμπειριών», σημειώνεται.

Η ανακοίνωση
«Με τη συμπλήρωση - στις 4 Οκτωβρίου - τεσσάρων ετών από τις εκλογές του 2009 και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πολύτιμο κεφάλαιο τις εμπειρίες της πιο δύσκολης περιόδου των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα, αλλά και με την απόσταση των δύο χρόνων από την αποχώρηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και τη συγκρότηση της πρώτης κυβέρνησης συνεργασίας, υπάρχει πλέον η δυνατότητα μιάς ψύχραιμης καταγραφής γεγονότων, εμπειριών και συμπερασμάτων εκ μέρους όλων όσων συνέβαλαν - ο καθένας με τον δικό του τρόπο - στη μεγάλη προσπάθεια για την αποφυγή μιας εθνικής καταστροφής και την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και την
αλλαγή της χώρας, μέσα σε ένα περιβάλλον από κάθε άποψη ασφυκτικό.

Μια καταγραφή που θα προσφέρει αργότερα πολύτιμο υλικό σε κάθε ερευνητή και σε κάθε πολίτη ή πολιτικό που επιθυμεί να μελετήσει και να κατανοήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε και ενδεχομένως, θελήσει να συμβάλλει με νέες ιδέες και προτάσεις, για την οικοδόμηση ενός
καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

Αυτήν την προσπάθεια - μακράν των όποιων ευφάνταστων εκδοχών και σεναρίων - επιχειρεί να προωθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας από Υπουργούς των κυβερνήσεών του, στελέχη και συνεργάτες του, μια αυθεντική καταγραφή γεγονότων και προσωπικών εμπειριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου