Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ο Τσίπρας θέλει να γίνει συνομιλητής του …Αντώνη Σαμαρά!

Σε διακαή πόθο μετατρέπεται πλέον για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα να καταστεί συνομιλητής του πρωθυπουργού με όχημα την ευθεία κοινοβουλευτική αντιπαράθεση των δύο ανδρών κατά το πρότυπο του δικομματισμού παλιότερα.
Αποκρυπτογραφώντας το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο MEGA και βλέποντας πίσω απ’ τις φραστικές οξύτητες με τις οποίες απαντάει στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, η Κουμουνδούρου ουσιαστικά καλεί τον πρωθυπουργό τα όσα λέει «να τα υποστηρίξει για μια έστω φορά στη Βουλή».
Το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαζε προς σ’ αυτή την κατεύθυνση τους τόνους της αντιπαράθεσης αποκαλώντας τον πρωθυπουργό «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη», ενώ την προηγούμενη Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε τον Αντώνη Σαμαρά για
«πλήρη εξευτελισμό, απαξίωση του κοινοβουλίου και των θεσμών» επειδή «είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που δεν έχει απαντήσει σε καμία ερώτηση». Μάλιστα για να υποστηρίξει την κίνησή του αυτή, παρέθετε κατάλογο με τον αριθμό των επίκαιρων ερωτήσεων που είχαν απαντήσει οι Έλληνες πρωθυπουργοί μετά το 1996.
Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αναγνώριση ως του βασικού αντιπάλου της κυβέρνησης και σε τυπικό κοινοβουλευτικό επίπεδο απ’ τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το ζήτημα είναι πιο ουσιαστικό και αφορά στους προσανατολισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση κατά την οποία διαμορφώνει την οριστική του φυσιογνωμία.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι προθέσεις που θέλουν σε πρώτο πλάνο «την κοινοβουλευτική αντιπαράθεση» έναντι της «κινηματικής λογικής» εκδηλώνονται σε μια περίοδο όπου μετά τις αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε η προειδοποίηση Δραγασάκη ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι «μικρό καλάθι» και οι άνευ προηγουμένου διαβεβαιώσεις και όρκοι πίστης στο ευρώ που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από αμερικανικού εδάφους. Ορισμένοι μάλιστα παρατηρούν ότι στην ομιλία του στο Τέξας ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε μια ρητορική που προσομοιάζει σε αυτή που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν απ’ τους κυβερνώντες για να ψηφιστούν τα μνημόνια, όπως πχ οι ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα κλπ, και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ την κατήγγειλε ως εκβιασμό.
Πάντως η Κουμουνδούρου φαίνεται να ποντάρει πολλά σε απευθείας αντιπαραθέσεις εντός βουλής μεταξύ πρωθυπουργού και Αλέξη Τσίπρα επιδιώκοντας μέσα (και) απ’ αυτού του τύπου την πόλωση αφενός να ξεπεράσει τις δυσκολίες που έχει στο να δημιουργήσει κοινωνικό ρεύμα υποστήριξης με σαφή υπεροχή έναντι της κυβέρνησης και αφετέρου να πιέσει την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτεί τη «διολίσθηση του κόμματος όλο και πιο δεξιά» στο όνομα της ενότητας του κόμματος στο δρόμο προς την κυβερνητική εξουσία…
Κάλχας
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου