Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Συρία: Ο στρατός ανέκτησε τον έλεγχο στρατηγικής σημασίας βάσης στο Χαλέπι

Ο συριακός στρατός ανέκτησε σήμερα τον έλεγχο μιας στρατηγικής σημασίας στρατιωτικής βάσης κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου, η οποία βρισκόταν από το Φεβρουάριο στα χέρια των ανταρτών, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.
«Οι ένοπλες δυνάμεις μας ελέγχουν πλήρως τη Βάση 80 και τις γύρω περιοχές», μετέδωσε η τηλεόραση.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο στρατός ανέκτησε τον έλεγχο της βάσης ύστερα από τρεις ημέρες σκληρών μαχών στη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 95 άνθρωποι και στις δυο πλευρές.
Η οργάνωση αυτή εκτιμά ότι η ανάκτηση του ελέγχου της βάσης από το στρατό ανοίγει το δρόμο για την επαναλειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου του Χαλεπίου, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, το οποίο έκλεισε στις αρχές του έτους εξαιτίας της κλιμάκωσης των επιθέσεων των ανταρτών
στην περιοχή.


Συρία: Βουλευτής εκτελέστηκε από τζιχαντιστές
Την ανακοίνωση έκανε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενώ την είδηση επιβεβαίωσε και συριακή κοινοβουλευτική πηγή.

Ενας Σύρος βουλευτής, ο Μοζέμ αλ-Σάχου, ο οποίος είχε απαχθεί από τζιχαντιστές, εκτελέστηκε αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συριακή κοινοβουλευτική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την εκτέλεση του Σαχού, βουλευτή από την πόλη Ντέιρ Εζόρ στην ανατολική Συρία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σάχου, 50 ετών, ο οποίος είχε εκλεγεί στις εκλογές του 2012, εκτελέστηκε στην Ντέιρ Εζόρ.

Στις 27 Οκτωβρίου, ένας άλλος βουλευτής, ο Μοχάνα Φαϊσάλ αλ Φαγιάντ, απήχθη από αντάρτες και τζιχαντιστές στην περιοχή Σαμτιγέ της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ.


Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου