Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Τι θα γίνει με την παιδεία;

facebook share
Τι θα γίνει με την παιδεία;Όλα τα είχαμε σε αυτήν την χώρα! Κλείσαμε και τα πανεπιστήμια κι έδεσε η κρέμα.


Αυτό το κλείσιμο των πανεπιστημίων πραγματοποιήθηκε  για να δώσουμε άλλη μια κατραπακιά στο κεφάλι της ελληνικής οικογένειας και των φοιτητών μην τυχόν και πάρουν ανάσα. Έτσι να πεθάνουν από ασφυξία με τα τόσα προβλήματα της καθημερινότητας.

Κανείς δεν σκέφτεται πραγματικά πόσα χρήματα έχει σπαταλήσει η ελληνική οικογένεια για να μπει το παιδί της στο πανεπιστήμιο  στο οποίο ακόμη δεν γράφτηκε καλά καλά.

Κανείς δεν σκέφτεται τον έλληνα φοιτητή που σέρνεται καθημερινά περιμένοντας να ξεκινήσει την
σχολή του αλλά τελικά θα χάσει το εξάμηνο.

Κανείς δεν σκέφτεται την ψυχολογία των νέων ανθρώπων που έτσι κι αλλιώς το μέλλον τους είναι δυσοίωνο. Τους απενεργοποιούν από τώρα , τους κομματιάζουν για να δημιουργήσουν σακάτηδες  και όχι μυαλά φρέσκα που θα εκπαιδευθούν  στην ώρα τους για να μπουν στην παραγωγή έγκαιρα.

Κι ενώ στα ξένα πανεπιστήμια οι φοιτητές που ξενιτεύτηκαν προχωρούν και προοδεύουν στα Ελληνικά ακόμη δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στις αίθουσες . Μια ολόκληρη κοινωνία σέρνεται σαν τεράστιος γυμνοσάλιαγκας γύρω από την παιδεία .

Κανείς δεν κάνει πίσω και ο υπουργός παιδείας τρέχει από εκδήλωση σε εκδήλωση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Αυτό πάλι που το πας ; Αλλά ποιος ξέρει , μπορεί κάτι να έχει στο μυαλό του και αυτός.

Κι επιτέλους αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν την παιδεία , η Τρόικα η ελληνική κυβέρνηση;

Και πως είναι δυνατόν αυτή η χώρα να δέχεται να της πληγώνουν  καθημερινά και να κατασπαράζουν  ότι πιο πολύτιμο έχουμε σαν Έλληνες ,την παιδεία μας , την γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας;

Είμαστε άξιοι της τύχης μας αν δεν αντιδράσουμε γρήγορα για το ξεπεσμό της παιδείας μας. Θα είμαστε αξιοθρήνητοι αν δεν δώσουμε λύση και αν δεν βάλουμε φραγμούς σε αυτό το ξεπούλημα του ελληνικού πνεύματος. 
 Της Μαρίας Γιαχνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου