Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Στα αζήτητα τα «χρυσά» ακίνητα των επωνύμων-Το κράτος διεκδικεί χρέη μεγαλοοφειλετών αλλά τα ταμεία είναι άδεια

Σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της ακίνητης περιουσίας επώνυμων μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες αποφάσισε να διεκδικήσει τουλάχιστον μέρος των ληξιπρόθεσμων χρεών. Βίλες, οικόπεδα, εργοστάσια, αστικά ακίνητα, καταστήματα, αποθήκες, αγροτεμάχια πέρασαν στα χέρια του Δημοσίου και βγαίνουν στο σφυρί.

Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής» η Γενική Γραμματεία Εσόδων έχει βάλει στο μικροσκόπιο 4.000 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που χρωστούν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται κυρίως για οφειλέτες που δεν πλήρωναν επί χρόνια φόρους εισοδήματος ή ΦΠΑ, την ώρα που ζούσαν πολυτελή βίο.

Τα πρώτα έξι ακίνητα που εκπλειστηριάστηκαν αφορούν οφειλέτες οι οποίοι συνολικά χρωστούν 95,1 εκατ. Ευρώ, ενώ η αρχική αξία της ακίνητης περιουσίας τους και τα έσοδα που προσδοκά το Δημόσιο ανέρχονται σε τουλάχιστον 11 εκατ. Ευρώ. Συγκεκριμένα, μεταξύ των οφειλετών είναι ο Λάκης Γαβαλάς ο οποίοος χρωστούσε 10,2 εκατ. ευρώ και με τις προσαυξήσεις η οφειλή έφτασε τα 12,6 εκατ. και ο Παναγιώτης Κουτσίκος, διευθύνων σύμβουλος της Ασφαλιστικής εταιρείας «ΑΡΓΩ ΑΕ». Το αρχικό κεφάλαιο που χρωστούσε ήταν 11,3 εκατ. ευρώ και η συνολική οφειλή μετά τις προσαυξήσεις έφτασε τα 20,7 εκατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου