Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στο ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

 
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παύλου Μελά σας καλεί να υποβάλετε αιτήσεις τις επιμέρους ενότητες των μαθημάτων που αφορούν την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα.
Ποιο αναλυτικά τα τμήματα περιλαμβάνουν:
  • Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα – 50 Ωρών
Ενίσχυση των συμμετεχόντων για την ενεργό εμπλοκή τους σε δράσεις της κοινωνίας των πολιτών, την προτροπή προς την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με κοινωνικούς σκοπούς και καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης στους ίδιους και μέσα από τη δράση και τη συμπεριφορά τους στον κοινωνικό τους περίγυρο.
  • Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη – 25 Ωρών
Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με περιεχόμενο τουριστικό και πολιτισμικό και προώθηση
καινοτομικών ιδεών για επιχειρηματική δράση προϊόντων και υπηρεσιών αξιοποιώντας τις δυνατότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τοπικών πολιτιστικών στοιχείων
  • Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων – 25 Ωρών
Κατανόηση της έννοιας της επιχειρηματικότητας κατά μήκος της αλυσίδας των αγροτικών προϊόντων (δηλαδή επιχειρηματικότητα στην παραγωγή, στην μεταποίηση, στη διακίνηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων), καθώς και την δυνατότητα να αναζητούν και να αναγνωρίζουν καινοτομικές ιδέες για διαφοροποίηση, να προωθούν πακέτα προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν τα αγροτικά προϊόντα.
  • Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση – 25 Ωρών
Αξιολόγηση και υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών και δράσεων που σχετίζονται με την παραγωγή βιολογικών προϊόντων πώς παράγονται, πιστοποιούνται και διατίθενται στην αγορά (φυτικών και ζωικών).
  • Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν – 25 Ωρών
Κατανόηση της διαδικτυακής επιχειρηματικότητας και του ηλεκτρονικού εμπορίου, τους τύπους, τις δυνατότητες και τις διαφορές των ηλεκτρονικών επιχειρηματικών μοντέλων σε σχέση με τα παραδοσιακά μοντέλα. Επίσης την δυνατότητα να αναζητούν και να αναγνωρίζουν νέες καινοτομικές ιδέες και δυνατότητες για αξιοποίησή τους στο χώρο του e-business
  • Πράσινη Επιχειρηματικότητα – 25 Ωρών
Αναγνώριση, αξιολόγηση και υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών και δράσεων που συμβάλλουν στην υλοποίηση της περιβαλλοντικής αειφορίας στον επιχειρηματικό τομέα.
  • Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση – 25 Ωρών
Την δυνατότητα να αναλάβουν τη δική τους επιχειρηματική πρωτοβουλία, να τους ενθαρρύνει και να τους υποστηρίξει να κάνουν τα πρώτα βήματα. Να τους καθοδηγήσει στην ανεύρεση της αρχικής ιδέας και την δοκιμή και αξιολόγησή της πριν την έναρξη της επιχείρησης, την εκτίμηση των απαιτούμενων πόρων και αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης, την ανεύρεση συνεργατών, την επίτευξη αρχικών συμφωνιών με πελάτες, την επιλογή εταιρικού σχήματος και την διεκπεραίωση των διαδικαστικών ίδρυσης της επιχείρησης.
  • Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών – 25 Ωρών
Ενημερώσει τις συμμετέχουσες για τομείς όπου μπορούν να αναπτύξουν επαγγελματική δράση, να αναλάβουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες τόσο ιδιωτικής όσο και κοινωνικής φύσης, να τις εφοδιάσει με βασικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που θα τους επιτρέπουν να αναγνωρίζουν ευκαιρίες και να παράγουν ιδέες, να κατανοούν την έννοια και τις πτυχές της επιχειρηματικότητας, συλλογικής ή ατομικής στο σύγχρονο οικονομικό – κοινωνικό περιβάλλον, και να αναπτύξουν προδιάθεση και ικανότητες για ανάληψη πρωτοβουλίας και έξοδο από την ανεργία.
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας, μόρφωσης, και παρέχονται δωρεάν. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε σχολικές μονάδες του Δήμου μας.
Για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στα εκπαιδευτικά προγράμματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων στα γραφεία του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Παύλου Μελά:
Εθ. Αντιστάσεως 24, Δημοτική Ενότητα Ευκαρπίας,
Τηλ.: 2313 502 111 – 2313 502 112 // email: kdvmpmela@gmail.com
Ώρες και μέρες κατάθεσης αιτήσεων : Δευτέρα- Παρασκευή 9:00-13:00.
Κατάθεση αιτήσεων και στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης – 2ος όροφος (Δημοτική Βιβλιοθήκη) κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 17:00 - 20:00.
Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να την τυπώσετε από την ιστοσελίδα του Δήμου Παύλου Μελά: http://www.pavlosmelas.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου