Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Οι αμοιβές των βαθμολογητών και Επιτηρητών στις Εξετάσεις των Π. Πειραματικών Σχολείων



Καθορίστηκε από τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών το ύψος αποζημίωσης για τα μέλη  της  Κεντρικής Επιτροπής Βαθμολογικού Κέντρου, Ομάδας Εργασίας Βαθμολογικού Κέντρου, Επιτηρητών και Βαθμολογητών, στις εξετάσεις των υποψηφίων μαθητών για τα Π. Πειραματικά Σχολεία , ως εξής:
 1. Των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Βαθμολογικού Κέντρου για ένα (1) μήνα, σε:
α. Διακόσια (200 €) ευρώ για τον Πρόεδρο.
β. Εκατόν πενήντα (150 €) ευρώ για τον Αντιπρόεδρο.
γ. Εκατόν πενήντα (150 €/έκαστος) ευρώ για τους συντονιστές θεματικών πεδίων.
δ. Εκατό (100 €/έκαστος) ευρώ για τους βοηθούς συντονιστών θεματικών πεδίων.
ε. Εκατό (100 €) ευρώ για το γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.
στ. Ενενήντα (90 €) ευρώ για τους βοηθούς γραμματείς.
2. Κατ’ αποκοπή αποζημίωσης των μελών της Ομάδας Εργασίας Βαθμολογικού Κέντρου, σε δέκα (10 €) ευρώ για κάθε ημέρα υποστήριξης της διαδικασίας αξιολόγησης των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία και μέχρι δέκα (10) ημέρες.
3. Κατ’ αποκοπή αποζημίωσης των Βαθμολογητών − Αξιολογητών, σε ένα (1 €) ευρώ ανά αξιολογούμενο γραπτό, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τριακόσια (300 €) ευρώ τον μήνα σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 7427/17−06−2013 (ΦΕΚ 277/ΥΟΔΔ/18−06−2013) υπουργική απόφαση και για το χρονικό διάστημα που ορίζεται κατά περίπτωση στην ανωτέρω υπουργική απόφαση.
Η αποζημίωση καταβάλλεται με τις εξής προϋποθέσεις:
α) Σε ότι αφορά την Κεντρική Επιτροπή, καθώς και την Ομάδα Εργασίας Βαθμολογικού Κέντρου, οι συνεδριάσεις των μελών τους πραγματοποιούνται πέραν του κανονικού ωραρίου και σε χρόνο που δεν καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση. Η ανωτέρω μηνιαία αποζημίωση καταβάλλεται με την προϋπόθεση συμμετοχής τους σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις.
Σε περίπτωση συμμετοχής σε λιγότερες συνεδριάσεις η αποζημίωση περικόπτεται ανάλογα.
β) Της παράδοσης των παραδοτέων τους, όπως ορίζονται στην υπ’ αριθμ. 7427/17−06−2013 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 277/ΥΟΔΔ/18−06−2013), στη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ).
γ) Της παραλαβής των παραδοτέων από τη ΔΕΠΠΣ, με τη σύνταξη σχετικών πρακτικών παραλαβής τους,
 δ) Της ολοκλήρωσης του έργου τους σύμφωνα με την σχετική ΥΑ ορισμού τους.
ε) Σε ότι αφορά τους Βαθμολογητές για την αποζημίωσή τους απαιτείται σχετικό πρακτικό της Κεντρικής
Επιτροπής Βαθμολογικού Κέντρου που να βεβαιώνει την ολοκλήρωση του έργου των Βαθμολογητών, καθώς και το πλήθος των αξιολογούμενων γραπτών ανά βαθμολογητή, κατά τη χρονική διάρκεια διεξαγωγής της αξιολόγησης των γραπτών σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 7427/17−06−2013 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 277/ΥΟΔΔ/18−06−2013).
Η απόφαση αυτή η οποία ισχύει αναδρομικά, από 18.6.2013.
esos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου