Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης των δασκάλων Νομού Καβάλας Ταμείο για τους απεργούς εκπαιδευτικούς!

Λήγει σήμερα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, η προθεσμία που έδωσε η διοίκηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) στους συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να αποστείλουν τις φόρμες και τα υπόλοιπα έγγραφα που έχουν ζητηθεί, για να χρησιμοποιηθούν στη σύνταξη των αιτήσεων αναστολής της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, για την μετακίνηση εκπαιδευτικών σε άλλο ΠΥΣΠΕ της Περιφέρειας όπου εργάζονταν.
Η πρωτοβουλία αυτή, όπως είπε στον «Κ.Τ.» ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, αφορά, κυρίως, την Αθήνα, όπου έγιναν αρκετές μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Στο Νομό Καβάλας, πρόσθεσε, δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις.

«Απεργιακό ταμείο» και ενιαίο ψηφοδέλτιο στις ερχόμενες εκλογές

Χθες το πρωί, επίσης, πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, η γενική συνέλευση του
τοπικού συλλόγου, στην οποία σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης δασκάλων. Εκτός από τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου και την αντιμετώπιση τους, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η γενική συνέλευση αποφάσισε, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό, τη δημιουργία ενός «απεργιακού ταμείου».

Το πρώτο «κεφάλαιο» θα βάλει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα μέλη θα συνεισφέρουν από δύο ευρώ. Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, εξήγησε ο Απ. Μουμτσάκης, θα ενισχύονται οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε τέσσερις, τουλάχιστον, απεργίες τον χρόνο, με αποτέλεσμα να έχουν σημαντική απώλεια στο εισόδημα τους.

Μία άλλη σημαντική απόφαση που πήρε η χθεσινή γενική συνέλευση, αφορούσε τις ερχόμενες εκλογές στον σύλλογο και την προσπάθεια να καταρτιστεί ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Η παράταξη που πρόσκειται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.) διαφώνησε και διαχώρισε τη θέση της. Η απόφαση αυτή θα συζητηθεί και στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου