Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε απόφαση ΑΣΕΠ…που δεν υπάρχει!


Με σφοδρότητα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παιδείας με αφορμή την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για την κατάσταση στα πανεπιστήμια.
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι για άλλη μία φορά επιλέγει τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας για να στήσει σκηνικό αναταραχής.
«Μετά τις παροτρύνσεις του προς τους εκπαιδευτικούς, να τινάξουν στον αέρα τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, να κλείσουν τα σχολεία με τον Αγιασμό και προς τους διοικητικούς να μην απογραφούν και να κλείσουν τα Ιδρύματα, έφτασε στο σημείο, να «ανακαλύψει» και απόφαση του ΑΣΕΠ, που δεν υπάρχει!» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.
Παράλληλα τόνισε ότι είναι προφανές πως η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος
του θεσμικού της ρόλου. «Σκηνοθετεί ένα έργο όξυνσης και τυφλής σύγκρουσης που θα μείνει και πάλι χωρίς θεατές» κατέληξε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας για την κατάσταση στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε συγκεκριμένα ότι ένα σημαντικό γεγονός για την Ανώτατη Εκπαίδευση αποτελεί η χθεσινή απόφαση του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την οποία αποδεικνύεται ότι ήταν αδύνατο να γίνει ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των Ιδρυμάτων μέσα σε απεργία, χωρίς πρόσβαση στους προσωπικούς τους φακέλους. Ο υπουργός, πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανάγκασε σε ασαφή και αναξιόπιστη διαδικασία απογραφής τους υπαλλήλους, μια διαδικασία που πλέον είναι «για τα σκουπίδια».
«Ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι υπουργός της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που με τις ενέργειές του τελεί υπό διαθεσιμότητα, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή είναι η πολιτική και ηθική δικαίωση του αγώνα των απεργών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια Δημόσιου Λειτουργού, όπως το Σύνταγμα ορίζει» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ «απαιτεί την άμεση διακοπή της των πειθαρχικών διώξεων των υπαλλήλων των δύο ιστορικών ιδρυμάτων του τόπου μας, του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ και την οριστική απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να επανέλθει η ηρεμία στην ακαδημαϊκή κοινότητα και να λειτουργήσουν και πάλι τα Πανεπιστήμια».
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου