Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει (τελικά) το Υπουργείο Παιδείας για τη νέα απεργία των διοικητικών

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΣτη Δικαιοσύνη κατά της νέας 48ωρης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, προσφεύγει το Υπουργείο Παιδείας, κάτι που σημαίνει ότι- προς το παρόν τουλάχιστον- η κυβέρνηση δεν προχωρά σε πολιτική επιστράτευσή τους.
Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με την ακόλουθη δήλωση:
«Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους
παράνομη.
Επίσης, η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια.
Το Υπουργείο Παιδείας προσφεύγει, αύριο, εκ νέου στη Δικαιοσύνη, για να εφαρμοστεί ο Νόμος και καλεί τους Καθηγητές και τους Φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους.
Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι.
Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στον Ελληνικό Λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου