Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Έτοιμος για συνομιλίες δηλώνει ο Έργολου


eroglou large 1Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου στηρίζει την προσμονή του ΓΓ του ΟΗΕ για καθορισμό ημερομηνίας συνάντησης των ηγετών που θα αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού από το σημείο που είχαν σταματήσει.
Ο Έρογλου σε σημερινή γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι θέλει άμεση επανέναρξη των συνομιλιών ώστε την Άνοιξη του 2014 να γίνου χωριστά δημοψηφίσματα. "Θέλουμε να δηλώσουμε προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές για ακόμη μια φορά" σημειώνει ο Ν. Έρογλου "ότι όπως μέχρι σήμερα, έτσι και από δω και πέρα, στο θέμα της επίτευξης μιας συνολικής λύσης είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μας αναλογεί".
Ο κ. Έρογλου τόνισε πως στην ανακοίνωση της 1ης Νοεμβρίου μετά την συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ
με τον Ειδικό του Σύμβουλο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, υπάρχουν σημαντικές διαπιστώσεις όσον αφορά το σημείο που βρίσκονται οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής και δίκαιης λύσης στην Κύπρο. Επέστησε την προσοχή στην προσμονή του ΓΓ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την προειδοποίησή του ότι υπάρχει ένα περιορισμένο παράθυρο ευκαιρίας για λύση, καθώς και στο ότι πρέπει να τερματισθεί το σημαντικό χάσιμο χρόνο στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Εξαιτίας αυτών των διαπιστώσεων, δεν συμμερίζεται, πρόσθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, τις επιθέσεις που έχουν γίνει από την ελληνοκυπριακή πλευρά προς τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ και τον ίδιο τον ΓΓ. «Αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι αντίθετες προς το σκοπό και το πνεύμα των διαπραγματεύσεων που αναμένεται να επαναρχίσουν».
Ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε επίσης ότι στηρίζει την προσμονή για καθορισμό ημερομηνίας συνάντησης των ηγετών που θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν, κατά την επίσκεψη Ντάουνερ στο νησί μεταξύ 4 και 8 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Έρογλου η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για την συμφωνία κατά προτεραιότητα πάνω σε ένα κείμενο κοινού ανακοινωθέντος που θα μπορεί να γίνει αμοιβαία αποδεκτό και προς αυτή την κατεύθυνση εποικοδομητικές προτάσεις βρίσκονται επί του παρόντος στο τραπέζι. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου