Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Αλέξης Τσίπρας, ο δραπέτης του αντιμνημονίου

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Τέξας την κοπάνησε από το αντιμνημονιακό μπλοκ!
Η αλήθεια αυτή δεν έχει προκαλέσει ακόμη την ανάλογη πολιτική καταιγίδα για τρεις κυρίως λόγους:
Ο πρώτος έχει να κάνει με τον αντιπερισπασμό της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας στην βουλή από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Ειδομένη από τούτη την άποψη, η αναπάντεχη και ατελέσφορη τούτη πρόταση αποκτά επιτέλους κάποια λογική.
Ο δεύτερος είναι καθαρά τεχνικός και έχει σχέση με την φυσική έννοια της αδρανείας. Η πολιτική αδράνεια, που επίσης υφίσταται ως μέγεθος, είναι που διατηρεί ακόμη αυτό το πολύ πρόσφατο και σοβαρό στρατηγικό πισωγύρισμα του αρχηγού του κ. Λαφαζάνη, της κ. Κωνσταντοπούλου, του κ. Διαμαντόπουλου και των παρδαλών συνιστωσών, που  ακόμη δεν(;) έχουν καταλάβει τι ακριβώς συνέβη.
Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την εγγενή δυστοκία στην επικοινωνιακή μηχανή της ΝΔ που θα
έπρεπε αν είχε κατ’ ελάχιστον τα απαραίτητα αντανακλαστικά, να έχει ήδη καταστήσει και παρά την συζήτηση στην βουλή, την συγκεκριμένη «κυβίστηση» του Αλέξη, πρώτο θέμα στην πολιτική σκηνή της χώρας, στρέφοντας όλους τους προβολείς της πολιτικής δημοσιότητας πάνω στο περίλαμπρο γεγονός της μεταστροφής του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τόσο κρίσιμο και σοβαρό ζήτημα για το μέλλον της χώρας.
Μετά την ψηφοφορία της Κυριακής, όμως, αυτή η εβδομάδα θα βρει τον κ. Τσίπρα απέναντι, αρχικά στους εσωκομματικούς του «συμμάχους» που είναι σίγουρο πως δεν θα καταπιούν αμάσητη μια τέτοια μεγαλοπρεπή κολοτούμπα, και κατόπιν σε όλους εκείνους τους πολίτες που τόσα χρόνια πίστεψαν μέσα στην απελπισία τους στους λεονταρισμούς και στις τσάμπα μαγκιές του ΣΥΡΙΖΑ και των τρελών συνιστωσών του.
Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του δήθεν «άλλου δρόμου» για την έξοδο από την κρίση, που ποτέ δεν μας έδειξε, ούτε καν μας τον σχεδίασε αδρά ο ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια μνημειώδη ως προς τις πολιτικές αλήθειες της αλλά και οργιώδη όσον αφορά το ύφος και το πηγαίο και δηκτικό χιούμορ της ομιλία, που διέλυσε κυριολεκτικά και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις που θα μπορούσε να διατηρεί κάθε καλόπιστος πολίτης αυτής της χώρας όσον αφορά τις πραγματικές προθέσεις, τις αληθινές προτάσεις και την (ανύπαρκτη) πολιτική της επόμενης μέρας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και των παρδαλών συνιστωσών του. Ένας απίστευτα άνετος και χαλαρός Πρωθυπουργός, ένας εμφανώς ρηξικέλευθος ηγέτης που παίζει σε άλλη κατηγορία από κάθε άλλον πολιτικό αρχηγό και κυρίως από τον ολίγιστο από κάθε άποψη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κονιορτοποίησε κάθε «επιχείρημα», κάθε «καταγγελία» και κάθε «σόφισμα» που μήνες τώρα έχουν χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το υπόλοιπο «αντιμνημονιακό τόξο» (λέγε με ΑΝΕΛ) και ξετίναξε κυριολεκτικά και τα τελευταία κουρέλια πολιτικής σοβαρότητας, πίσω από τα οποία προσπάθησε εις μάτην να κρύψει την γύμνια της πρότασης δυσπιστίας που ο ίδιος κατέθεσε, ο κ. Τσίπρας.
Μετά από αυτή την φανταστική ομιλία του Πρωθυπουργού και ύστερα από την επική κολοτούμπα του Αλέξη στο Ώστιν του Τέξας, η πολιτική σκηνή της χώρας δεν θα είναι πια ποτέ η ίδια. Θα χρειαστεί σίγουρα κάποιος πολιτικός χρόνος για να αφομοιωθεί αυτή η αναπάντεχη ανατροπή, τόσο από τους συγκυβερνώντες και από το εσωτερικό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο κυρίως από τους εξαπατημένους πολίτες που πίστεψαν έστω και για λίγο τα ολοφάνερα ψέματα και τα προφανή αδιέξοδα του περίφημου «άλλου δρόμου» του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο της χώρας από την κρίση, που πλέον αποφάσισε ο ίδιος να εγκαταλείψει δια στόματος του ίδιου του προέδρου του. Αυτή η κεντρική πολιτική αλλαγή μπορεί υπό προϋποθέσεις να θέσει τα θεμέλια για την συνολική αναδιάρθρωση ολόκληρου του πολιτικού σκηνικού μέσα στους επόμενους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι τις διπλές εκλογές του ερχόμενου Μαίου.
Εκείνο που φαίνεται όμως ως η πιθανότερη εξέλιξη είναι πως ανοίγει πια ορθάνοιχτος ο δρόμος για την πολιτική ηγεμονία του Αντώνη Σαμαρά. Μια πολιτική ηγεμονία που μπορεί πλέον να συσπειρώσει γύρω της την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, κάτω από τον κοινό μεγάλο στόχο της ανόρθωσης της χώρας μέσα από την σταθερή πορεία της εντός της ζώνης του ευρώ, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός του πλαισίου των παραδοσιακών της συμμαχιών. Ένας στόχος που μπορεί υπό τις καινούριες πολιτικές συνθήκες να λειτουργήσει εθνικά και συναινετικά, προσδίδοντας ισχυρότερη δυναμική στην σκληρή και συνεχή διαπραγματευτική προσπάθεια που απαιτείται από εδώ και μπρος στο εξωτερικό της χώρας και απελευθερώνοντας εκείνες τις απαραίτητες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις που θα πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες δομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Αυτές τις μεταρρυθμίσεις ήδη τις έχει περιγράψει από καιρό ο Πρωθυπουργός και τις μνημόνευσε εν συντομία ακόμη μια φορά στην μεταμεσονύχτια ομιλία του στην  βουλή την Κυριακή. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη «δραπετεύσει» πολιτικά από το «αντιμνημονιακό μπλοκ». Καιρός είναι να δραπετεύσουν πίσω του και όσοι καλόπιστοι πολίτες είχαν εγκλωβιστεί στις αδιέξοδες πολιτικές που μέχρι τώρα ο ίδιος και το κόμμα του πρότειναν.
Akenaton
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου