Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε τελικά να τα κάνει μπάχαλο


Τελικά μάλλον υποτίμησε τον ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση. Το μπάχαλο που ήθελε επί μήνες να δημιουργήσει το κατάφερε σε δύο βασικούς τομείς της καθημερινότητας. Την υγεία και την παιδεία. Και με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύεται τις γκάφες του και την ανεπάρκειά του, σε θέματα όπως οι τιμές των φαρμάκων.
Στο χώρο των Πανεπιστημίων είμαστε 13 εβδομάδες με κλειστά τα δύο βασικά ΑΕΙ της Αθήνας, το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ. Το πιο πιθανό είναι να χαθεί το εξάμηνο ή αν δε θα χαθεί θα γίνει με τέτοιο τρόπο που θα υποβαθμίσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έγιναν αρκετά λάθη από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας. Διότι δε μπορεί να μιλά κανείς για επιτυχημένη διαπραγμάτευση όταν επί 80 ημέρες είναι κλειστά τα πανεπιστήμια. Είτε θα έπρεπε να υπάρχει μια πιο δυναμική παρέμβαση, όπως π.χ. η επίταξη είτε θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ο διάλογος νωρίτερα. Διότι τώρα ο κ. Αρβανιτόπουλος κατηγορείται ότι
υπαναχώρησε σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα αλλά οι διοικητικοί υπάλληλοι τον «άδειασαν» κι εξήγγειλαν νέες απεργίες.
Υπάρχει, πάντως, μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια που μόλις χθες τονίστηκε από τον υπουργό. Ότι οι αποφάσεις των διοικητικών υπαλλήλων και των καθηγητών στα ΑΕΙ λαμβάνονται από μια μικρή μειοψηφία. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ειδικά στο ΕΚΠΑ, συγκεκριμένοι καθηγητές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν συνεχή e-mails στους συναδέλφους τους προκειμένου να συγκρουστούν με την κυβέρνηση. Οι ίδιοι έχουν συμμαχήσει με ακραίους διοικητικούς υπαλλήλους που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να κάνουν μπάχαλο τα ΑΕΙ. Όπως και τα κατάφεραν μια χαρά στις πλάτες των χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκατοντάδες διοικητικοί που έχουν διοριστεί εκτός ΑΣΕΠ και με «τρελά» ρουσφέτια συγκεκριμένων καθηγητών, τώρα έχουν στραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ που τους υπόσχεται ότι θα αλλάξει τα πάντα όταν γίνει κυβέρνηση. Σε βραδινή δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε: «Το ΕΚΠΑ παραμένει παρανόμως κλειστό. Μια μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατά σε ομηρεία φοιτητές, καθηγητές αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων τους. Σήμερα μια μικρή ομάδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη γενική συνέλευση για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής. Γιατί επιδιώκουν το χάος. Διάλογος όμως με το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο κλειστό δεν γίνεται. Η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται, ούτε εκβιάζεται».
Κάπως αργά, μάλλον η προειδοποίηση καθώς ένας πανεπιστημιακός όπως ο κ. Αρβανιτόπουλος βλέπει να διαλύεται η Τριτοβάθμια εκπαίδευση από συγκεκριμένες ακραίες ομάδες.
Στο άλλο μέτωπο της Υγείας επικρατεί το απόλυτο χάος. Ο Αντ. Μπέζας δήλωσε χθες ότι διακόπτονται οι συμβάσεις με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργίες. Πρόκειται για 1.000 άτομα τα οποία, προσέξτε, ήταν το πρωί κανονικά στον Οργανισμό και το απόγευμα δέχονταν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Και πληρώνονταν από τον ΕΟΠΥΥ σε μια ιδιότυπη συναλλαγή ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.
Αυτοί οι γιατροί, όμως, κάνουν απεργία και ταλαιπωρούν μέρες τώρα τους ταλαίπωρους ασφαλισμένους. Και στην περίπτωση αυτή υπάρχουν κομματικές παρεμβάσεις από συγκεκριμένους γιατρούς – συνδικαλιστές οι οποίοι εκτελούν κομματική… εργασία και εντολή. Και είναι γεγονός ότι η δημόσια υγεία βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα και απειλούνται ζωές. Όμως, πρέπει να σταματήσει επιτέλους και η ασυδοσία πολλών ετών από κάποιους που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.
Όπως και να έχει, πάντως, στους δύο αυτούς τομείς δοκιμάζεται η κυβερνητική συνοχή, προτού καν έρθουν και οι κρίσιμες ψηφοφορίες. Η καθημερινότητα, δηλαδή η παιδεία και η υγεία, μαζί με την ασφάλεια, είναι αυτά που ρίχνουν κυβερνήσεις. Πρέπει να προσέξει πολύ, επομένως, η κυβέρνηση και να δώσει λύσεις σε χρονίζοντας προβλήματα, πριν να είναι αργά.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου