Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η αλα καρτ ελευθερία έκφρασης του ΣΥΡΙΖΑ


Θυμάστε την περίφημη φράση του Π. Τατσόπουλου που έγινε… σλόγκαν; Εκείνη που έλεγε «έχω π…ει τη μισή Αθήνα».
Φαίνεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να… π…ξει τώρα το κόμμα του και να προκαλέσει μεγάλη αναταραχή. Οι δηλώσεις του με τις οποίες επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση της «Αυγής» σχετικά με τη γελοιογραφία του Χατζόπουλου στα ΝΕΑ αλλά και σχετικά με την συνεργασία που κυοφορείται με του Ανεξάρτητους Έλληνες, έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην Κουμουνδούρου.
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, είπε: «Υπάρχει θέμα και έχουμε μιλήσει τρεις φορές με τον Πέτρο τον Τατσόπουλο στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής ομάδας και έχουμε κάνει πολιτική και λειτουργική συζήτηση και την άλλη βδομάδα έχουμε και κοινοβουλευτική ομάδα την Τρίτη, οπωσδήποτε θα συζητήσουμε γι αυτό το ζήτημα».
Αλλά συνέχισε: «Μακριά από μας αυτό που θα έλεγε κανείς καταστατικά μέτρα. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και χρειάζεται η ελάχιστη ή και κάτι περισσότερο από την ελάχιστη συνοχή και αλληλεγγύη.

Πρόκειται για πόλεμο, για σύγκρουση στρατοπέδων, συνέχισε ο κ. Βούτσης και κατήγγειλε ότι η εφημερίδα «Τα Νέα» είναι «οργανικό μέρος του μνημονιακού μπλοκ, με δικά τους συμφέροντα, τα media αυτά, όπως και οι τραπεζίτες, οι τράπεζες…δεν είναι κινούμενα της κυβέρνησης, όπως παλιότερα».
«Είναι πόλεμος» και για αυτό, υπογράμμισε, «θα πρέπει με πολύ μεγάλη προσοχή, αποφασιστικότητα, καθαρό μάτι και με τις αξίες μας να συμμετέχουμε σ΄ αυτόν τον πόλεμο. Δεν είναι καμία βεντέτα με τον Βενιζέλο για τα υποβρύχια, καμία βεντέτα με τον .. Χαντζόπουλο με τα ΝΕΑ. Είναι πόλεμος κι εκεί ο καθένας έχει τα στρατόπεδά του…»
Αναφορικά με τις δηλώσεις του Πέτρου Τατσόπουλου περί ελευθερίας της έκφρασης με αφορμή την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου, ο κ. Βούτσης ήταν σαφής:
«Δεν συμφωνώ με τον Πέτρο, σας το λέω ευθέως … Δεν θα πω μόνο για το πόσο θα έπρεπε να μην εκφράζει ενδεχομένως κάποιες απόψεις πριν τις συζητήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Έχει μια απολύτως λαθεμένη ο Πέτρος άποψη, ότι τάχα υπάρχει μια αριστερά, και μάλιστα η δικιά μας αριστερά, που έχει μια δυσανεξία σε σχέση με την ελευθερία έκφρασης.. Το εξέφρασε …και η Κική Δημουλά τότε που είχε πει για τα παγκάκια, το εξέφρασε για την Σώτη Τριανταφύλλου η οποία παραληρεί ανενδοιάστως την τελευταία τετραετία από έντυπα, από παντού, με στοχοποιημένο τον ΣΥΡΙΖΑ, το εκφράζει τώρα με τον γελοιογράφο τον Χατζόπουλο και άλλους. Είναι λάθος επί της ουσίας. Γιατί δεν υπάρχει χώρος που να είναι πιο ανοιχτός ουσιαστικά στην καλλιτεχνική έκφραση, στη δημιουργία κ.λπ.».
Οι δηλώσεις του Βούτση και οι «απειλές» στον Τατσόπουλο, είναι ενδεικτικές της αλα καρτ ελευθερίας της έκφρασης που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όποτε κάποιος μιλάει εναντίον του, όποτε ασκεί κριτική για το… ρεμπέτ ασκέρ της Κουμουνδούρου, αυτός δεν είναι αριστερός. Όλοι όσοι δεν πιστεύουν λέξη από όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαπλεκόμενοι, είναι όργανα του Μνημονίου κι άλλες τέτοιες ανοησίες. Και σκεφτείτε ότι όλα αυτά τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ είναι αντιπολίτευση. Αν γίνει κυβέρνηση τι θα κάνει; Θα βάλει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει μηνύσεις και να βάζει τον κόσμο στις φυλακές; Ωραία Ευρωπαϊκή και σύγχρονη Αριστερά είναι αυτή.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου