Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Σε Βατερλώ του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε η πρόταση δυσπιστίας


Είναι κρίμα. Τούτες τις δύσκολες ώρες για τη χώρα, να υπάρχει μια αξιωματική αντιπολίτευση σαν τον ΣΥΡΙΖΑ κι ένα αρχηγό της τόσο λίγο όπως ο Αλέξης Τσίπρας. Ακόμη και ο πιο πιστός αριστερός που θα ήθελε να δει να γίνεται στην Ελλάδα μια κυβέρνηση της Αριστεράς, μετά το τριήμερο που πέρασε θα πρέπει να έχει απογοητευτεί πλήρως, Κατ’ αρχάς διότι η αξιωματική αντιπολίτευση στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων, παρά το γεγονός ότι η ίδια κίνησε διαδικασία πρότασης δυσπιστίας.
Επίσης για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, εμφανώς εκνευρισμένος παρουσιάστηκε από το βήμα της Βουλής όχι απλά λίγος αλλά ελάχιστος. Και θα μείνει στην ιστορία η ατάκα του όταν απευθυνόμενος στους βουλευτές των κομμάτων της συμπολίτευσης τους είπε «είστε γελοίοι». Αυτά δε γίνονται πουθενά.
Εν πάση περιπτώσει, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι το τριήμερο «καραγκιόζ μπερντέ»,
όπως είπε και ο κ. Σαμαράς, που έστησε ο κ. Τσίπρας έξω από την ΕΡΤ και μέσα στη Βουλή κατέληξε σε ένα απίστευτο φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το Σάββατο σε απευθείας μετάδοση είδαμε τις γελοιότητες της κ. Κωνσταντοπούλου και το «βοήθεια» που έλεγε χωρίς να την αγγίζει κανείς θα γίνει σίγουρα νούμερο σε επιθεώρηση.
Κι ενώ περιμέναμε την Κυριακή να «πέφτουν τα μπετά» στη Βουλή, να παίρνουν φωτιά τα έδρανα, όλη η διαδικασία αποδείχθηκε μια τεράστια σούπα. Αν δεν υπήρχε η προσωπική αντιπαράθεση Τσίπρα – Βενιζέλου και οι ατάκες του κ. Σαμαρά θα πίστευε κανείς ότι η συνεδρίαση δεν αφορούσε μια πρόταση μομφής, αλλά κάποια επιτροπή για ένα ήσσονος σημασίας θέμα. Το antinews βρέθηκε την Κυριακή στη Βουλή και διαπίστωσε πόσο χαλαροί ήταν όλοι. Άδεια η κεντρική αίθουσα μέχρι αργά το βράδυ, γεμάτα τα καφενεία με βουλευτές όλων των κομμάτων, και του ΣΥΡΙΖΑ, πηγαδάκια και επικρίσεις για τη γκάφα του κ. Τσίπρα με την πρόταση μομφής. Ούτε τα καραγκιοζιλίκια στην ΕΡΤ δεν δημιούργησαν κάποια ένταση. Κι αν υποτίθεται ξυλοκοπήθηκαν βουλευτές στο Ραδιομέγαρο κανονικά θα έπρεπε να έχει γκρεμιστεί η Βουλή την Κυριακή. Αντιθέτως, μια ήσυχη βραδιά που σε καμιά περίπτωση δεν ονειρευόταν έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να ανατρέψει την κυβέρνηση.
Το Βατερλό του κ. Τσίπρα και του κόμματός του ήταν η συγκέντρωση ανατροπής που κάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Περιμέναμε λαϊκό ξεσηκωμό στο Σύνταγμα, αντ΄αυτού είδαμε μια κακή επανάληψη της εποχής των Αγανακτισμένων. Μια-δυο χιλιάδες πολίτες, κάθισαν καμιά ώρα, άκουσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για μεγάλο ξεσηκωμό και αναρωτιούνταν που τον είδαν. Η πλατεία ήταν άδεια και μετά τις 9 άδειασε πλήρως. Παταγώδης αποτυχία της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε… ροντέο. Στα εντατικά μαθήματα του κ. Τσίπρα στο Τέξας, για το πώς θα κατάφερνε να ανατρέψει την κυβέρνηση, αποδείχθηκε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεπίδεκτος. Ο κόσμος δεν «τσιμπάει» ούτε με παλλαϊκά προσκλητήρια, ούτε με ανόητες καταγγελίες περί χούντας, ούτε με θέατρα σκιών έξω από την ΕΡΤ, αλλά ούτε και με την τεχνητή ένταση μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου.
Αλλά, πέρα από το Βατερλό του κ. Τσίπρα, δεν θα πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επέδειξε απίστευτη σύμπνοια σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Συμπαγής ομάδα που δεν «τσιμπάει» με τις αστειότητες του κ. Τσίπρα και που κάνει κριτική μόνο για να γίνουν καλύτερα πράγματα για την Ελλάδα. Αν ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση θα το έκαναν. Δεν το έκαναν διότι πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μέλλον διότι είναι κυβέρνηση εθνικής ανάγκης. Κι ότι θα πρέπει να κριθεί από τον ελληνικό λαό στην ώρα της, όχι με πολιτικές πιρουέτες και ανούσιες προτάσεις μομφής.
Α.Ψ.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου