Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Όταν ο Σόιμπλε επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τον Σαμαρά…

Πέρα από τις δηλώσεις και τα όσα ειπώθηκαν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στο Βερολίνο καταγράφηκαν και ορισμένες κινήσεις που, σε επίπεδο «σημειολογίας» τουλάχιστον, δείχνουν ότι το κλίμα το οποίο επικρατεί στη Γερμανία για την Ελλάδα έχει αρχίσει να αλλάζει – προς το καλύτερο, βέβαια.

Παράδειγμα η φράση «εκτός από εσάς και τον ελληνικό λαό, κανείς δεν θέλει την επιτυχία (της Ελλάδας) περισσότερο από μένα», που ακούστηκε να λέει (στα Αγγλικά) η Α. Μέρκελ στον πρωθυπουργό, λίγο πριν αρχίσει η συνέντευξη Τύπου…

Ο «πολύς» Β. Σόιμπλε, επίσης, ήταν εκείνος που αυτή τη φορά επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό στο ξενοδοχείο όπου διέμεινε κατά τη σύντομη παραμονή του στη γερμανική πρωτεύουσα.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αναφέρει το “Έθνος”, ο Αντ. Σαμαράς είδε… μπροστά του τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών στο ξενοδοχείο «Χίλτον», όπου κατέλυσε η ελληνική αποστολή.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για όλα κατά τη διάρκεια του προγεύματος εργασίας που είχαν και, όπως βεβαιώνουν και οι δύο πλευρές, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό και δεν θύμιζε σε τίποτα παλαιότερες συναντήσεις τους…

http://lykavitos.gr/archives/68139

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου