Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Έλεος, όχι να το παίζει και ο Γιάννος…αντιμνημονιακός!


Τι άλλο θα δούμε σ’ αυτή τη ζωή. Τι δοκιμασία μας βάζει ο Θεός να ακούμε πότε τον έναν και πότε τον άλλον να το παίζουν αντιμνημονιακοί.
Δε μας έφτανε η «συμμορία» του Κοτρώτσου και των λοιπών λύκων που έσκασαν από το πολύ φαγητό κι αίφνης μας το παίζουν τιμητές, τώρα σειρά παίρνουν και οι αρχάγγελοι της διαπλκοκής. Διαβάζουμε ότι ο πρώην τσάρος της οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, δίνει διαλέξεις σε διάφορα μέρη του κόσμου και τελευταία πήγε στο London School of Economics όπου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.
Μεταξύ άλλων για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είπε: «Η απάντησή μου στην τρόικα θα ήταν εν μέρει “όχι”. Πρέπει να παραδεχθώ ότι η Ελλάδα έχει κάνει λάθη, γιατί είχαμε μια σειρά από πολύ κακές κυβερνήσεις στη χώρα τα τελευταία εννιά χρόνια… Δηλαδή μετά το 2004. Δεν θα διαπραγματευόμουν όμως με την τρόικα, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση, λέγοντας πως δεν μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα που της προτείνει, γιατί δεν έχει όση κοινοβουλευτική δύναμη
χρειάζεται. Τέτοιου είδους επιχειρήματα τα θέτεις σε άλλες κυβερνήσεις. Όχι στην τρόικα. Αντιθέτως, θα προσπαθούσα να τους πείσω ότι η στρατηγική τους είναι λάθος. Αν δούλευε, θα δούλευε, αν όχι, όχι. Ο χρόνος θα δείξει».
Ο πρώην υπουργός καταφέρθηκε και εναντίον των τελευταίων κυβερνήσεων κάνοντας λόγο για «εκπληκτική ανεπάρκεια» στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων σχολιάζοντας: «Αν εφαρμόσεις μεταρρυθμίσεις, φυσικά δε λύνεις το πρόβλημα. Ωστόσο, κερδίζεις πόντους, κερδίζεις δύναμη, για να ζητήσεις μεγαλύτερη βοήθεια, ενώ έχεις περισσότερα χαρτιά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Νάτος λοιπόν και ο Γιάννος αντιμνημονιακός και γνήσιος εκφραστής της σκληρής γραμμής κατά της τρόικας. Σαν έτοιμος να μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτός. Αν μάλιστα δεν είχε διάφορες εμπλοκές με τη δικαιοσύνη, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα άνοιγε τη φιλόξενη αγκαλιά του για να δεχθεί τον… έμπειρο στα οικονομικά πρώην υπουργό. Ο οποίος τι λέει:
1.     Πως όλες οι κυβερνήσεις μέχρι το 2004 ήταν άψογες και από εκεί και μετά χάλασε η μαγιά. Η 8ετία Ανδρέα Παπανδρέου, το διάλειμμα του Μητσοτάκη, τα τρία χρόνια ξανά του Ανδρέα και φυσικά η 8ετία του Σημίτη (στην κυβέρνηση της οποίας ο Γιάννος ήταν βασικό μέλος) έγιναν όλα άψογα. Τέτοια επιτυχία από κυβερνήσεις δεν ξανάγιναν στην Ελλάδα. Φυσικά ο κ. Παπαντωνίου έχει κοντή μνήμη και ξεχνά ποιος μας έβαλε στο λούκι της χρεοκοπίας. Μπορεί μετά το 2004 να έγιναν τρομακτικά λάθη, αλλά πριν από αυτό έγιναν εγκλήματα.
2.     Ξεχνά ο κ. Γιάννος πώς μπήκαμε στο ευρώ; Με τα πλαστά στοιχεία και με τα κόλπα της Goldman Sachs δεν μπήκαμε; Αυτά δεν πληρώνουμε τώρα; Επίσης, ξεχνά το μεγάλο πάρτι των Ολυμπιακών Αγώνων; Δεν ήταν κι αυτός που έβαζε τις υπογραφές του για να σπαταλώνται δισεκατομμύρια από εδώ κι από εκεί;
3.     Και το βασικότερο. Ο Γιάννος τολμά να είναι επικριτής της κυβέρνησης αυτής; Μα καλά αυτός δεν διώκεται για φοροδιαφυγή και θα πληρώσει ένα μεγάλο ποσό για να μην πάει φυλακή μαζί με τη γυναίκα του; Μήπως δεν ψάχνουν γι’ αυτόν οι δικαστές σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα, όταν ήταν υπουργός Άμυνας; Στη λίστα Λαγκάρντ δεν φιγουράριζε το όνομα τη γυναίκας του; Έχει το θράσος και μιλά λες και είναι η «λευκή περιστερά» που μπορεί να κρίνει τους πάντες; Διέλυσαν την Ελλάδα και τολμάνε να βγαίνουν στη δημοσιότητα αντί να σκέφτονται πώς θα κρυφτούν για να μην έχουν την τύχη του Ακη;
Η υπομονή έχει και τα όριά της. Ο κόσμος κάτι τέτοια και κάτι τέτοιους βλέπει ελεύθερους κι εξοργίζεται.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου