Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Πραγματικός στόχος του Τσίπρα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ


Πολύς λόγος έχει γίνει γύρω από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Αν και θεωρείται σίγουρο ότι δεν πρόκειται να περάσει η πρόταση και η κυβέρνηση θα βρει και τους 155 βουλευτές που ελέγχει στην κάλπη, υπάρχουν πολλά που είναι προς συζήτηση. Για το ποιοι ωφελούνται και ποιοι ζημιώνονται από την κίνηση αυτή.
Όλοι πιστεύουν καταρχήν ότι ο κ. Τσίπρας το έκανε για να συσπειρώσει το δικό του κόμμα που έχει πάθει… ζαλάδα από τις συνεχείς εναλλαγές πολιτικές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Και ίσως έτσι να είναι. Κερδισμένοι κατά κύριο λόγο από τις προτάσεις δυσπιστίας είναι τα δύο μεγάλα κόμματα, αυτά που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, δηλαδή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, η κίνηση Τσίπρα μπορεί να κρύβει και μια άλλη σημαντική πτυχή και να είναι ένα παιχνίδι το
οποίο στήθηκε από κάτι «μανούλες» στα πολιτικά παιχνίδια οι οποίοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και εγκαταστάθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πληροφορίες λένε λοιπόν ότι στο μυαλό του κ. Τσίπρα είναι οι ευρωεκλογές γι’ αυτό κι έκανε την πρόταση μομφής τώρα ώστε όταν ολοκληρωθούν οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές να έχει περάσει το εξάμηνο κατά το οποίο δεν θα μπορεί να κατατεθεί πρόταση μομφής.
Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα «εξαφανιστούν». Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα είναι με απλή αναλογική αλλά η «μοιρασιά» των ευρωβουλευτών ουσιαστικά θέτει ένα πλαφόν 4,5%-5% που πρέπει να πιάσει κάποιο κόμμα ώστε να έχει αντιπροσώπευση στο ευρωκοινοβούλιο.
Με τα σημερινά δεδομένα, Βενιζέλος κατά κύριο λόγο που στηρίζει την κυβέρνηση και Κουβέλης κατά δεύτερο που «φλερτάρει» με την Κουμουνδούρου, θα είναι οι μεγάλοι ηττημένοι των εκλογών.
Με τον τρόπο αυτό λοιπόν ο κ. Τσίπρας θα μπορεί στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού να επικαλεστεί πραγματική δυσαρμονία του εκλογικού σώματος με τη Βουλή και την συγκυβέρνηση. Δεν ξέρουμε αν θα καταθέσει και πάλι πρόταση δυσπιστίας, ωστόσο, θα μπορεί να κερδίσει τις πολιτικές εντυπώσεις. Και φυσικά να «μαζέψει» το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ώστε να πάει ενισχυμένος στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν και με κεντρικό θέμα τις αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, με ή χωρίς μνημόνιο.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου