Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Άγκελα Μέρκελ: Δεν περιμέναμε φέτος πρωτογενές πλεόνασμα από την Ελλάδα!

Η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα που κανένας δεν περίμενε και για το οποίο συχνά είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις, ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ, λίγη ώρα έπειτα από την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2014 στην ελληνική Βουλή από τον Γιάννη Στουρνάρα.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε συνέδριο που διοργανώνει η Sueddeutsche Zeitung στο Βερολίνο και στο οποίο θα μιλήσει το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς, η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή, με τον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος και επανέλαβε ότι η Γερμανία επιθυμεί η Ελλάδα να ξανασταθεί σύντομα στα πόδια της.

Η κυρία Μέρκελ τόνισε ακόμη ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι Έλληνες πρέπει ακόμη να δουλέψουν αρκετά ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους.

Η Καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ως αποδείξεις των θετικών αποτελεσμάτων που φέρνουν ήδη τα προγράμματα διάσωσης και τόνισε ότι για τη Γερμανία αποτελεί εθνικό συμφέρον η ευημερία της Ευρώπης. Επανέλαβε ότι για το Βερολίνο η αλληλεγγύη και η ανάληψη της εθνικής ευθύνης αποτελούν δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος.

Μεταξύ άλλων, η Καγκελάριος της Γερμανίας υπερασπιζόμενη την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει το Βερολίνο είπε ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη αποδίδουν καρπούς.

Η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα κυβέρνηση. Ωστόσο, είπε ότι επιθυμεί να διατηρηθεί η αυτονομία των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς και επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί αύξηση της φορολογίας.







protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου