Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μήνας των εσωκομματικών εκλογών για τα τοπικά όργανα ο Νοέμβριος


Σε τρεις φάσεις θα διεξαχθούν φέτος οι εσωκομματικές εκλογές, για την ανάδειξη των τοπικών οργάνων διοίκησης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα. Στην πρώτη φάση, στα μέσα Νοεμβρίου, θα εκλεγούν οι πρόεδροι και τα μέλη των δημοτικών τοπικών οργανώσεων, οι οποίες στην Περιφερειακή Ενότητας μειώθηκαν στις τέσσερις λόγω του σχεδίου «Καλλικράτης» και της μείωσης του αριθμού των Δήμων. Θα ακολουθήσουν οι εκλογές των εκπροσώπων των δέκα θεματικών πεδίων και την 1η Δεκεμβρίου η ανάδειξη του προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας
Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.). Ο αριθμός των εκλεκτόρων θα κυμανθεί στα εξήντα πέντε με εβδομήντα άτομα.

«Την ευθύνη της διεξαγωγής των εκλογών την έχει η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας ορίζονται από την κεντρική διοίκηση του κόμματος. Πρόεδρος της είναι ο Νίκος Γεωργιάδης, στέλεχος του κόμματος από τη Δράμα και μέλος της ο κύριος Χαράλαμπος Δράκος που είναι μαζί μου», είπε χθες, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε., Κώστας Ευθυμιάδης και πρόσθεσε:

«Οι εκλογές αφορούν, στην ουσία, δύο διαφορετικά όργανα. Τις δημοτικές τοπικές οργανώσεις και την νομαρχιακή οργάνωση, που εν μέρει είναι στελεχωμένη. Σ’ αυτή συμμετέχουν, βάσει του κανονισμού, οι τέσσερις βουλευτές του κόμματος και οι δήμαρχοι των Δήμων Νέστου και Θάσου. Ο κύριος Μιχαηλίδης, γιατί είχε την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και ο κύριος Χατζηεμμανουήλ, αντίστοιχα, γιατί είναι μέλος του κόμματος. Από κει και πέρα, συμμετέχουν οι κυρίες Κουρτίδου και Παπουτσή-Μήττα, ως μέλη της πολιτικής επιτροπής, ο νέος πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., Γιάννης Τόττης, οι τέσσερις πρόεδροι των δημοτικών τοπικών οργανώσεων, που θα εκλεγούν τον Δεκέμβριο, δέκα εκπρόσωποι κοινωνικών τομέων και, βεβαίως, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε.», ενώ τόνισε: «Εκείνο που μας ενδιαφέρει, είναι να έχουμε συμμετοχή στις εκλογές. Για να μην υπάρχουν μεμψιμοιρίες περί μη έγκαιρης ενημέρωσης».

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα έδωσε ο Χ. Δράκος, ο οποίος συνέστησε προσοχή στα μέλη του κόμματος, γιατί έγιναν κάποιες αλλαγές στον κανονισμό περιφερειακής οργάνωσης. Πληροφορίες θα παρέχονται στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. στην Καβάλα.
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου
 k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου