Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ο Σαμαράς με τους ευρωπαίους ηγέτες

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΠριν από λίγο έγινε στο Παρίσι, η έναρξη της διάσκεψης των Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη και αναμένεται να διαρκέσει ένα τρίωρο.
Συνολικά παίρνουν μέρος είκοσι τέσσερις ηγέτες, ανάμεσά τους  ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Κάμερον και η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.
Στόχος της σημερινής διάσκεψης είναι ο συντονισμός των κρατών μελών για την όσο πιο αποτελεσματική, άμεση, απορρόφηση των κεφαλαίων που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και αυτό μέσα στην ερχόμενη διετία 2014- 2015. Κατά τις εκτιμήσεις της γαλλικής Προεδρίας τα κεφάλαια αυτό θα μπορούσαν να φθάσουν συνολικά τα 40- 45 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat του περασμένου Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση αριθμεί 5,5 εκατ. ανέργους κάτω των 25 ετών, εκ των οποίων 3,5 εκατ. στις χώρες της ευρωζώνης.
Ο μέσος όρος ανεργίας στην ευρωζώνη είναι 24,1% με την Ελλάδα και την Ισπανία να έχουν τα πρωτεία, καθώς και οι δύο ξεπερνούν το όριο του 55% (Ελλάδα 57,3% Ισπανία 56,5%)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου