Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Επεισόδια στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ: Ήρθαν στα χέρια δημοτικοί αστυνομικοί και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ

Στο παρά 5' αποφεύχθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε δημοτικούς αστυνομικούς και μέλη του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ. 2ωρη καθυστέρηση στην έναρξη του συνεδρίου. Προπηλακισμοί, σπρωξίματα και κυνηγητό στην αίθουσα
 
Όλα έγιναν την ώρα που ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου και ενώ είχε προηγηθεί περίπου μιάμιση ώρα γεμάτη ενστάσεις.
 
Τότε εκατοντάδες δημοτικοί αστυνομικοί μπήκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης με συνθήματα και με σφυρίχτρες για να διαμαρτυρηθούν, ως προς τη στάση της ΑΔΕΔΥ στο θέμα της διαθεσιμότητάς τους. Οι δημοτικοί αστυνομικοί κατηγόρησαν τους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ ότι δεν
συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους, όταν ανακοινώθηκε η κατάργηση της ειδικότητάς τους.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τους ζήτησε να απομακρυνθούν προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες του συνεδρίου και... τα αίματα άναψαν. Οι δημοτικοί αστυνομικοί επιτέθηκαν φραστικά στους συνδικαλιστές, και ξεκίνησαν οι φωνές και τα σπρωξίματα.
 
Να σημειωθεί ότι τα σημερινά επεισόδια έρχονται μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι η πλειοψηφία των δημοτικών αστυνομικών θα επιστρέψει στο Δημόσιο σε δύο μήνες κυρίως στην αστυνομία και τα σωφρονιστικά καταστήματα. Ωστόσο οι δημοτικοί αστυνομικοί διαμαρτύρονται ότι ένας μικρός αριθμός μένει εκτός δημοσίου ενώ καταγγέλλουν και έμμεσες απολύσεις οι οποίες κρύβονται πίσω από συγκεκριμένα κριτήρια, που αναγκάζουν εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τη θέση τους ή να αλλάξουν πόλη.
 
Τελικά, μετά από φωνές και διαμαρτυρίες, εκπρόσωποι των δημοτικών αστυνομικών πήραν τον λόγο για να διατυπώσουν τα αιτήματά τους.
Κάποιο μέλος του προεδρείου του συνεδρίου αποκάλεσε τους δημοτικούς αστυνομικούς πρώην συνάδελφους. Και εκεί ξεκίνησε ο μεγάλος χαμός. Παρά την παρέμβαση του στελέχους της ΑΔΕΔΥ, κ. Καλομοίρη, ο οποίος θέλησε να ζητήσει από τους δημοτικούς αστυνομικούς να ηρεμήσουν.
 
Τότε ορισμένοι από τους παριστάμενους δημοτικούς αστυνομικούς άρχισαν να του φωνάζουν ότι προ καιρού τους προπηλάκιζε την ώρα που αυτοί έδιναν αγώνα για να γλιτώσουν την διαθεσιμότητα.
 
Ευτυχώς, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η ένταση άρχισε να εκτονώνεται, αλλά οι εργασίες διακόπηκαν ξανά μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
 
Ξεκίνησε η αποχώρηση των δημοτικών αστυνομικών, όταν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ τους αποκάλεσαν εγκάθετους της ΝΔ.
 
Τότε ένας δημοτικός αστυνομικός επιχείρησε να επιτεθεί στο σύνεδρο της ΑΔΕΔΥ που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Χαρίση.
 
Παρότι αρκετοί και από τις δύο πλευρές επιχείρησαν να τους απωθήσουν τελικά υπήρξαν κάποιες σωματικές μικροαψιμαχίες.
 
Ο εκπρόσωπος των δημοτικών αστυνομικών που παρέμενε στην αίθουσα και στον οποίον δόθηκε ο λόγος αφού αποχώρησαν οι συνάδελφοι του, είπε πως οι δημοτικοί αστυνομικοί έδωσαν μόνοι τους τον αγώνα και χαρίζουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ τις παχιές καρέκλες και τις βλέψεις για πολιτική καριέρα.
 
Οι δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον δρόμο έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου, ενώ η κατάσταση ομαλοποιήθηκε μετά 2,5 ώρες.
 
Ακολούθως εργαζόμενοι από τα Πανεπιστήμια, που βρίσκονται σε απεργία, καθώς και άλλοι κλάδοι εργαζομένων, πραγματοποίησαν παρέμβαση, ζητώντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
 
Μετά από τις παρεμβάσεις, αρκετή ώρα, το συνέδριο ασχολήθηκε με διαδικαστικά ζητήματα.
Στο συνέδριο συμμετέχουν 700 σύνεδροι και 41 ομοσπονδίες, που εκπροσωπούν περί τους 200.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου