Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ψηφίστηκε η τροπολογία – Βαριά ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε την Βουλή σε αρένα

vouli-psifoforia-660Βαριά πολιτική και επικοινωνιακή ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπερψηφίστηκε όπως αναμενόταν η τροπολογία που μειώνει τις τιμές για 6.000 φάρμακα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως για να καλύψει την πρωτοφανή… κωλοτούμπα του, στην οποία υποχρεώθηκε από τις εξελίξεις να κάνει στο «παρά πέντε» υπερψηφίζοντας κάποια άρθρα, μετέτρεψε την Βουλή σε αρένα με φωνές και ουρλιαχτά που απαξιώνουν απολύτως τον θεσμικό ρόλο του κοινοβουλιίου.
Όλα ξεκίνησαν όταν την τελευταία στιγμή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε να γίνει ξεχωριστή ψηφοφορία για κάθε ένα από τα πέντε άρθρα της τροπολογίας δεδομένου ότι το κόμμα του διαφωνεί μόνο με το άρθρο σε αυτό για την τιμολόγηση των φαρμάκων, ενώ
συμφωνεί στα πρώτα τέσσερα που αφορούσαν τα νοσοκομεία της Περιφέρειας.
Αυτή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε «κωλοτούμπα» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της τιμής των φαρμάκων.
Αρχισαν τα ουρλιαχτά μετά την «κωλοτούμπα»
Ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου Γιάννη Τραγάκη, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.
Το αποτέλεσμα ήταν αν η ονομαστική ψηφοφορία να διεξαχθεί σε μία θυελλώδη ατμόσφαιρα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν κατά άρθρα λέγοντας «Ναι στο 1,2,3,4 και Οχι στο 5».
Μάλιστα η ψηφοφορία διεξαγόταν μετ΄ εμποδίων, καθώς οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμαρτύρονταν μεσούσης της ανάγνωσης του καταλόγου των βουλευτών ότι επιχειρείται νόθευση της ψήφου τους, επειδή ψηφίζονται πακέτο τα πέντε άρθρα της τροπολογίας και όχι κατά άρθρο.
Από την πλευρά τους κυβερνητικοί βουλευτές ανέφεραν πως ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αυτή την κίνηση να ψηφίζουν οι βουλευτές του κατά άρθρο προκειμένου να καλύψουν το λάθος στην τροπολογία για τα φάρμακα.
Μάλιστα κάποιοι ανέφεραν χαρακτηριστικά πως δεν ήθελαν να πουν όχι στην τροπολογία ώστε να μπορούν να επισκεφθούν τις περιφέρειες τους έχοντας πει ναι στα άρθρα για τα περιφερειακά νοσοκομεία και όχι για τα φάρμακα.
Μάλιστα οι βουλευτές άλλων κομμάτων ήταν εξοργισμένοι με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους κατηγορούσαν ότι ευτελίζουν το Κοινοβούλιο με την φασαρία που κάνουν.
Βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φώναζαν… βοήθεια στις παρεμβάσεις της Κωνσταντοπούλου
Οι φωνές και οι αντεγκλίσεις είχαν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την αρχή της ανάγνωσης του καταλόγου φώναζε κατά της διαδικασίας, ενώ σε κάποια στιγμή που η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ωρυόταν, από τη γαλαρία της αίθουσας βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φώναζαν «βοήθεια, βοήθεια!». ,
Για την ιστορία υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 164 βουλευτές, κατά ψήφισαν 72 βουλευτές, ενώ δέκα βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου