Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Άδωνις κατά Τσίπρα: Βγάλε τώρα τις εκπομπές που πήραν διαφημίσεις από φαρμακευτικές στο σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ!

Σε… υψηλότερο επίπεδο συνεχίζεται τελικώς η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και ΣΥΡΙΖΑ αφού ο υπουργός Υγείας ζητά πλέον από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος Α.Τσίπρα να δημοσιοποιήσει τις εκπομπές του ραδιοσταθμού “Στο Κόκκινο” που πήραν χορηγίες από πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.
Άδωνις κατά Τσίπρα και στη μέση τα γενόσημα. Κόντρα…φαρμάκι φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη τροπολογία του κ.Γεωργιάδη που μειώνει τις τιμές των γενοσήμων φαρμάκων.

Μετά την κόντρα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται να ψηφίσου την τροπολογία και
κατηγορούν τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι “χτυπά” τις ελληυνικές φαρμακοβιομηχανίες και ευνοεί τις πολυεθνικές, ο υπουργός Υγείας πέρασε στην αντεπίθεση.

Με ανακοίνωσή του ζητά από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα να βγάλει στον “αέρα” τις εκπομπές του ραδιοσταθμού “Στο Κόκκινο”, σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν πάρει χρήματα από ξένες φαρμακοβιομηχανίες.

“Για λόγους απόλυτης διαφάνειας και πλήρους ενημερώσεως των Ελλήνων πολιτών και κατόπιν της χθεσινής αρνήσεως των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να υποστηρίξουν στην Βουλή την κυβερνητική τροπολογία για μείωση της τιμής των φαρμάκων, καλείται το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και προσωπικά ο Πρόεδρός του κ. Αλ. Τσίπρας να γνωστοποιήσει τις εκπομπές τού ραδιοφωνικού Σταθμού «Στο Κόκκινο», που φιλοξένησαν χορηγικά και διαφημιστικά προγράμματα πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών” σημειώνει χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Να σημειωθεί ότι με τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης οι τιμές των γενοσήμων ορίζονται ως εξής: η μέγιστη τιμή τους θα είναι στο 65% της τιμής του αντίστοιχου φαρμάκου αναφοράς, του οποίου η πατέντα έχει λήξει. Να σημειωθεί ότι με την ίδια τροπολογία τα πρωτότυπα φάρμακα που έχουν χάσει την πατέντα τους μειώνονται κατά 50%.

Ταυτόχρονα αν υπάρχουν και άλλα γενόσημα θα εφαρμόζεται αυτομάτως και η δυναμική τιμολόγηση γεγονός που σημαίνει ότι κάθε νέο γενόσημο που θα βγαίνει στην αγορά θα τιμολογείται κατά 10% φθηνότερα.
http://lykavitos.gr/archives/67187

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου