Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Επιμένει ο Έρογλου σε κυριαρχία του ψευδοκράτους

eroglouΉρθε πλέον η ώρα για μια συμφωνία στο Κυπριακό και η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για μια ομοσπονδιακή δομή που θα βασίζεται σε δύο ζώνες, δύο κοινότητες, την πολιτική ισότητα, ένα νέο συνεταιριστικό κράτος, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι, επειδή δεν θέλουν να ζήσουν και πάλι την αδικία που ζουν όλα αυτά τα χρόνια, είναι αντίθετοι σε μια ομοσπονδία που θα είναι η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης διερωτήθηκε εάν οι Ελληνοκύπριοι έχουν καλή πρόθεση, γιατί είναι ενάντια
στην ίδρυση ενός νέου κράτους που θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα.
Ο νέος συνεταιρισμός που θα δημιουργηθεί, πρόσθεσε, βεβαίως θα δημιουργηθεί από τα δύο ιδρυτικά κρατίδια με ίσο στάτους.
«Ποιος μπορεί να παραβλέψει τις πραγματικότητες στην Κύπρο; Το νέο κράτος που θα δημιουργηθεί θα έχει μια καρέκλα στον ΟΗΕ και μια ταυτότητα, μιαν υπηκοότητα στη διεθνή σκηνή. Το συνεταιριστικό κράτος θα χρησιμοποιεί πλέον τις εξουσίες του. Τα ιδρυτικά κράτη θα μπορούν κυριαρχικά να δραστηριοποιούνται», ανέφερε.
Αυτό, συνέχισε, σημαίνει ότι θα έχουν κυριαρχία και τα ιδρυτικά κράτη θα έχουν το δικαίωμα να δίδουν εσωτερικές υπηκοότητες για να πει ότι δεν είναι αντίθετοι με το να είναι κυρίαρχο το ελληνοκυπριακό ιδρυτικό κρατίδιο, ούτε και με το να δίνει τις δικές του εσωτερικές υπηκοότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου