Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Αύριο εκδικάζεται η προσφυγή Αρβανιτόπουλου

arvanΑύριο στις 12 το μεσημέρι, εκδικάζεται η προσφυγή του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, στη δικαιοσύνη με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Επίσης αύριο, Παρασκευή, αποφασίζουν οι υπάλληλοι και για το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.
Εν τω μεταξύ μήνυση κατά του προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Δ. Μπερσινά υπέβαλε ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος. Την Παρασκευή εκδικάζεται η προσφυγή του υπουργού Παιδείας που ζητέί να κριθεί παράνομη η απεργία των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, ενώ την ίδια ημέρα αποφασίζουν οι υπάλληλοι για το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.
Η μήνυση κατατέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο κατά του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
(ΕΚΠΑ), Θεοδόση Πελεγρίνη.
Συγκεκριμένα το χωρίο της ανακοίνωσης που πυροδότησε την αντίδραση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ είναι αυτό που αναφέρεται στην υποτιθέμενη παράλειψη του πρύτανη να «απαιτήσει και να εξασφαλίσει την παρουσία του προσωπικού ασφαλείας στις υπηρεσίες του ιδρύματος μολονότι αυτό ήταν απόφαση της Συγκλήτου».
Με την αναφορά αυτή «συκοφαντείται το πανεπιστήμιο και το διοικητικό προσωπικό του» αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και για το διοικητικό του προσωπικό, καθώς το διοικητικό προσωπικό όρισε προσωπικό ασφαλείας για την εξασφάλιση της πληρωμής του προσωπικού που δεν απεργεί.
Επίσης αναφέρει ότι οργάνωσε ομάδες περιφρούρησης της πανεπιστημιακής περιουσίας και όρισε προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Κλινικών και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών υγείας στις περιπτώσεις που κινδυνεύει ζωή πολιτών.
Σημειώνεται ότι δικαστική έρευνα έχει διαταχθεί και σε βάρος του πρύτανη του ΕΚΠΑ με αφορμή τις αιτιάσεις που διατύπωσε προς το πρόσωπό του το Συμβούλιο του Ιδρύματος με την ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου