Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Αποθέωσαν τον Σαμαρά στην κηδεία Κληρίδη



klerideskidia1 607 364 577 324 632 355Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο ελληνισμός της Κύπρου στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρέστη στην κηδεία τού πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, στη Λευκωσία.
Ο πρωθυπουργός μετέβη στον ναό της τού Θεού Σοφίας, όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία, με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τη σύζυγο του Κυπρίου Προέδρου, Άντρη, τη θυγατέρα του, Καίτη, και
τον σύζυγό της Κ. Σιαμά.
Ο κόσμος, που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τον ναό, χειροκρότησε κ. Σαμαρά και αρκετοί τον προσέγγισαν και του έσφιξαν το χέρι. Αγωνιστής, μάλιστα, της ΕΟΚΑ, κρατώντας την ελληνική σημαία, πλησίασε τον πρωθυπουργό και τον αγκάλιασε.
Αντίστοιχες ήταν οι εκδηλώσεις των συγκεντρωμένων και όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέθετε το δάφνινο στεφάνι, υποκλινόμενος στη σορό του Γλαύκου Κληρίδη.
Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. (newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου