Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Το β΄κύμα διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων στην συνάντηση τρόικα -Μητσοτάκη


Το β΄κύμα διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων στην συνάντηση τρόικα -ΜητσοτάκηΣτο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μεταβαίνει σήμερα το μεσημέρι η τρόικα, όπου θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν όλα τα ανοιχτά θέματα.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθεί το β΄ κύμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (αφορά 12.500 και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους). Ως προς τις απολύσεις, παραμένουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί να καταγραφούν στις 4.000 απολύσεις του 2013 οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, υπάλληλοι από την αμυντική βιομηχανία (ΕΑΣ-ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ, οι επίορκοι, οι
συμβασιούχοι των «προσωρινών διαταγών».
Ωστόσο δεν είναι σίγουρο ποιες θα είναι οι εξελίξεις, καθώς η τρόικα δεν φέρεται διατεθειμένη να αποδεχθεί να προσμετρηθούν όλες αυτές οι περιπτώσεις στον κατάλογο των προς απόλυση.
Εξάλλου, την Κυριακή θα γίνει η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα  με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η τρόικα θα έχει ολοκληρώσει  έως την Κυριακή έναν κύκλο επαφών με τα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πιθανόν να «ανοίξει τα χαρτιά της» για το ύψος των νέων μέτρων που ζητεί για το 2014, αλλά και για τους τομείς όπου αυτά τα μέτρα θα εστιασθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου