atΜε περισσότερα από 80 λεωφορεία, μεγάλο αριθμό ΙΧ αυτοκινήτων αλλά και μία μισθωμένη αμαξοστοιχία, χιλιάδες Τούρκοι κ το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν την μνήμη του σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης και στο γειτονικό σπίτι, όπου γεννήθηκε ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας.
Επικεφαλής των Τούρκων ήταν ο υπουργός Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος κατάγεται από την Θράκη. Η μισθωμένη αμαξοστοιχία που μετέφερε τον
Τούρκο υπουργό μαζί με περίπου 150 άτομα, ανάμεσά τους βουλευτές και δημοσιογράφους, έφτασε με καθυστέρηση αρκετών ωρών στη Θεσσαλονίκη και χρειάστηκε να σταματήσει στην περιοχή της Δράμας το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου οι Τούρκοι επιβάτες να τηρήσουν λίγων λεπτών σιγή στη μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ, όπως γινόταν την ίδια ώρα σε ολόκληρη την Τουρκία, και να ψάλουν τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας.
Άραγε τι θα απαντούσε η Τουρκία, αν η Ελλάδα τιμούσε ήρωες-μάρτυρες της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης και του Πόντου στην γείτονα και μάλιστα τραγουδώντας τον ελληνικό εθνικό ύμνο μέσα σε τουρκική μεγαλούπολη; Αλλά ξεχάσαμε, εμείς δείχνουμε «ανωτερότητα»!