«Διαβητικό» Χωριό στη ΘεσσαλονίκηΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη διοργανώνει και φέτος, την εκδήλωση «Διαβητικό» Χωριό που γίνεται πλέον θεσμός, αυτή τη φορά στην πλατεία Αριστοτέλους στην…
Θεσσαλονίκη, χάρη στην ευαισθησία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2013, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) και μετά από επιθυμία του Συλλόγου μας «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκτός από την εκδήλωση «Διαβητικό» Χωριό, η Ομοσπονδία μας συμμετέχει και σε πολλές άλλες δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για το μεγάλο ζήτημα του Σακχαρώδη Διαβήτη, που σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωση Υγείας έχει πάρει
διαστάσεις πανδημίας.
Σχεδόν 1 στους 10 Έλληνες πάσχει σήμερα από Σακχαρώδη Διαβήτη
ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ
Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη και ενόψει της εκδήλωσης «Διαβητικό» Χωριό, μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος» θα «αγκαλιάσουν» το Λευκό Πύργο με μια ανθρώπινη αλυσίδα, σχηματίζοντας έτσι το σήμα του διαβήτη, το μπλέ κύκλο. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και πριν την έναρξη του «Διαβητικού» Χωριού, θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσες του Ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», μία πρωτότυπη εκδήλωση. Γιατροί και άτομα με διαβήτη θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα ανταλλάξουν γνώσεις για το Διαβήτη, βγάζοντας έτσι χρήσιμα συμπεράσματα για τη σωστή ρύθμιση της χρόνιας νόσου. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Ζαδάλλα Μούσλεχ και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για την άψογη διοργάνωσή της.
«ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ» ΧΩΡΙΟ
Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, το «Διαβητικό» Χωριό θα έχει ανοιχτές τις πύλες του, από τις 10.00 έως τις 18.00, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Μέσα σε συνθήκες ομολογουμένως αντίξοες, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ τολμά και πάλι να δώσει συνέχεια στην πρωτοποριακή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ιδέα της και να χτίσει και πάλι ένα όμορφο σκηνικό μέσα στο οποίο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, όχι μόνο να γνωρίσουν καλύτερα την μάστιγα που λέγεται Διαβήτης, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν και βεβαίως να εκπαιδευτούν γύρω από θέματα που αφορούν την πρόληψη αλλά και τη σωστή διαχείρισή του.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, πλην της συμμμετοχής τους σε πλήθος διαδραστικών εκπαιδευτικών δράσεων με θέμα το Σακχαρώδη Διαβήτη, να κάνουν, από νοσηλευτές και εξειδικευμένους ιατρούς, δωρεάν εξετάσεις:
• Σακχάρου
• Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης
• Αρτηριακής πίεσης
• Διαβητικού ποδιού
• Triplex καρωτίδων
• Βυθοσκόπηση
• Οστεοπόρωσης
• TSH
• Υπέρηχος Θυρεοειδούς
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
Το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης στη πλατεία Αριστοτέλους, εντός του «Χωριού», παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ, ο οποίος και θα τελέσει τον αγιασμό.
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα:
Υπουργείου Υγείας , Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμου Θεσσαλονίκης, Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού, Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα, Εταιρείας Παθολογίας Βορείου Ελλάδος
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αθανασία Καρούνου 6940772997 ή τον Χρήστο Δαραμήλα 6941611221
13-11-2013 Από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ