Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΤΩΝ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αγίων Αποστόλων προχωράει σε κατάληψη του σχολείου ως διαμαρτυρία για την αιφνιδιαστική απόφαση της Διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής να υποβαθμίσει το σχολείο από 5/θέσιο σε 4/θέσιο 2 μήνες μετά από την έναρξη της λειτουργίας του.

Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο γιατί:
-          βάση του νόμου 3848 δεν μπορεί να γίνει καμία κατάργηση τμήματος κατά τη διάρκεια της
σχολικής χρονιάς.  
-          Με τη συνένωση της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης καλούνται 23 μαθητές να κάνουν μάθημα σε τάξη 31 τετραγωνικών ενώ βάσει της ΥΑ 58185/2474/1991 αντιστοιχούν 2 τμ σε κάθε μαθητή. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τα ζητήματα ασφάλειας που δημιουργούνται για τα παιδιά μας τα οποία στοιβάζονται σε τάξη «κλουβί», κατασκευασμένη για πολύ λιγότερους μαθητές.
-          Στο σχολείο μας τα 2/3 είναι αλλοδαποί. Εξαιτίας της έλλειψης βοήθειας από το σπίτι τους λόγω μη επαρκούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενισχυτικής διδασκαλίας, ολοήμερου σχολείου και πρωινού τμήματος ένταξης. Αντί για  αυτά καταργούν μία τάξη και παίρνουν ένα δάσκαλο από το σχολείο.
-          Βάση νομοθεσίας επίσης δικαιολογείται μικρότερος αριθμός μαθητών στις τάξεις εξαιτίας της ύπαρξης μεγάλου αριθμού αλλοδαπών.
-          Με την απόφαση της υποβάθμισης κρίνεται υπεράριθμη η δασκάλα της Β΄ δημοτικού και πρέπει να αποχωρήσει μετά από 2 μήνες δουλειάς και έχοντας δεθεί με τα παιδιά. Στην τάξη αυτή υπάρχει επίσης μαθητής που χρήζει ειδικού παιδαγωγού (εγκεκριμένη παράλληλη στήριξη), χρέη που εκτελεί με ιδιαίτερη επιτυχία η προς αποχώρηση δασκάλα.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί. Είναι άνθρωποι με ισότιμο δικαίωμα σε σωστή εκπαίδευση στις σωστές συνθήκες.
Το σχολείο μας αποτελεί πηγή ζωής για την περιοχή μας η οποία είναι απομακρυσμένη και με μεγάλα προβλήματα. Η συρρίκνωση του σχολείου θα οδηγήσει πολλούς γονείς σε αναγκαστική μετακίνηση όσων παιδιών μπορούν να μεταφέρονται σε γειτονικά  μεγαλύτερα σχολεία μεταφέροντας το κόστος στους ίδιους ενώ ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για την κατάργηση του σχολείου.

Δεν δεχόμαστε τα παιδιά μας να υποστούν είτε την καθημερινή μεταφορά χιλιομέτρων , είτε την εκπαίδευση σε ολιγοθέσιο σχολείο που μας πάει πολλά χρόνια πίσω.


Δεν δεχόμαστε την απαξίωση της δημόσιας παιδείας και του δημόσιου σχολείου με μοναδική δικαιολογία την ανάγκη για περικοπές στον προϋπολογισμό του κράτους.

Δεν θα γίνουμε «μπαλάκι», ανάμεσα στη Δ/νση εκπαίδευσης Αν. Αττικής, την περιφέρεια και το Υπουργείου όπου κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να εξετάσει τις ανάγκες των σχολείων. Τους καλούμε να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να επικαλούνται, δήθεν, την εφαρμογή του νόμου περί της δυναμικότητας των σχολείων με μοναδικό γνώμονα την περικοπή δαπανών.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 5 ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11, ΣΤΙΣ 8,30 ΠΜ

4 Νοεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου